بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب زندگی و سلوک بانو مجتهده نصرت بیگم امین | صفحه ۵ | طاقچه
تصویر جلد کتاب زندگی و سلوک بانو مجتهده نصرت بیگم امین

بریده‌هایی از کتاب زندگی و سلوک بانو مجتهده نصرت بیگم امین

انتشارات:نشر وزرا
امتیاز:
۴.۵از ۳۱ رأی
۴٫۵
(۳۱)
خصوصاً دعا (۱۷) از دعاهای صحیفه سجادیه
mb
همان طوریکه ممکن است دیدن حق تعالی در آخرت به چشم دل یعنی مشاهده و انکشاف همین طور در دنیا هم ممکن است دیدن حق تعالی به چشم قلب و بصیرت باطنه زیرا که حجابی نیست بین حق و خلق مگر جهل و نادانی و کم معرفتی.
mb
وقتی انسان خود را بزرگ می‌بیند که خدا را نشناسد اما وقتی او را به عظمت و بزرگی شناخت البته در این زمینه خود را نمی بیند زیرا که تا خود را ببینی هرگز او را نخواهی دید
mb
منبع تمام خیرات و خوبی‌ها و منشأ تمام شرور و بدبختی‌ها نفس تو است.
mb
. محبت و تعلق به دنیا انسان را از هر کمال و فضیلتی دور می‌گرداند.
mb
اگر خواهی روحانیت تو بزرگ شود و عقل تو قوی گردد بسیار مداوا و مراعات و مداومت کن بر پنج چیز: ۱- سکوت ۲- کم خوردن ۳- کم خوابی و شب زنده داری ۳- عزلت و کناره گیری ۵- دوام بر ذکر خدا.
mb
هر وقت دیدی امور عالم مصادف با میل تو نشد و از خارج به تو آزار می‌رسد و از مردم صدمه می‌خوری رجوع به باطن خودت کن و ببین چه صفت و عمل بدی در تو رسوخ نموده که عکس العمل وی چنین آفت و بلایی گردیده و به جان خودت افتاده به زودی آن عمل را و آن صفت بد را از خود دور کن تا راحت گردی، اگر دیدی کسی با تو خیانت نمود ببین تو به کی خیانت کرده‌ای و اگر کسی مال تو را برد ببین تو مال که را تلف نموده ای، اگر کسی با تو دشمنی و خیانت نمود ببین تو با کی دشمنی و ضدیت نموده بودی؟
mb
مقام رفیع علمی این بانو چنان بود که تنی چند از زعمای حوزه نجف و قم از ایشان مجوز اجتهاد دریافت نمودند. از جمله ایشان می‌توان به آیات و حجج اسلام شهاب الدین مرعشی نجفی، سید محمد علی قاضی طباطبایی، سید محمد روضاتی، عبدالحسین امین صاحب الغدیر، عبدالحسین سبیتی، زهیر الحسون، زینت السادات همایونی و سید مصلح الدین مهدوی اشاره نمود
حسنا296
مقام علمی مجتهده امین چنان بود که از اطراف و اکناف دنیای اسلام برای دیدار با ایشان به اصفهان می‌آمدند. از جمله علمای برجسته‌ای چون آیت الله مرعشی نجفی، آیت الله علامه طباطبایی و علامه محمد تقی جعفری با وی ملاقات نموده
حسنا296
اگر تو را شکی است در مردن، خواب را از خود رفع نما و هرگز قدرت نداری و اگر در تو شکی است از مبعوث شدن از خواب بیدار نشو، هرگز قدرت نداری
|قافیه باران|
نزدیکی بنده به درگاه باری تعالی به اندازه معرفت اوست و بس
|قافیه باران|
از جمله علمای برجسته‌ای چون آیت الله مرعشی نجفی، آیت الله علامه طباطبایی و علامه محمد تقی جعفری با وی ملاقات نموده و به مقام علمی رفیع ایشان اذغان نمودند.
|قافیه باران|
مقام رفیع علمی این بانو چنان بود که تنی چند از زعمای حوزه نجف و قم از ایشان مجوز اجتهاد دریافت نمودند. از جمله ایشان می‌توان به آیات و حجج اسلام شهاب الدین مرعشی نجفی، سید محمد علی قاضی طباطبایی، سید محمد روضاتی، عبدالحسین امین صاحب الغدیر،
|قافیه باران|
در سن چهل سالگی مرتبه علمی ایشان مورد تأیید علماء و مراجع تقلید وقت قرار گرفت و به درجه اجتهاد نائل آمد. از جمله علمایی که اجازه اجتهاد برای بانو مجتهده امین صادر نموده اند می‌توان به آیات عظام شیخ عبدالکریم حائری یزدی مؤسس حوزه علمیه قم، شیخ محمد کاظم شیرازی، میرزا آقا اصطهباناتی و شیخ محمد رضا ابوالمجد نجفی اصفهانی اشاره نمود.
|قافیه باران|
مجتهده امین در طول دوران زندگی مشترک صاحب هشت فرزند گردید که هفت تن از آنها به مرگ زودرس مردند و تنها یک فرزند پسر برایشان باقی ماند که خود ایشان این واقعه را ابتلاء و آزمایش الهی توصیف می‌نمود.
|قافیه باران|
می‌فرمودند: علم با عمل، علم با تهذیب، علم با تزکیه. اگر علم بدون تزکیه شد، برای انسان غرور و حجاب می‌آورد، ممکن نیست که انسان بتواند صعود کند، سقوط، حتمی و صد در صد است. می‌فرمودند: «نفس را تزکیه کنید که بعثت انبیا به همین دلیل بوده است.»
Hadith
توصیه می‌کنم شما را که در تمام اعمال، نیت خود را خالص گردانید و در هر کاری اول فکر کنید که آیا رضای حق تعالی در آن هست یا نه؟ اگر مطابق رضا و دستور پیامبران است بدان عمل کنید والا آن را ترک کنید.
Hadith
دیدت را وسیع کن عیب کار این جاست که ماها امور عالم را یک چشمه می‌نگریم، یعنی چشم خودبینی و خودخواهی، قصور (کوتاهی) فهم ما اجازه نمی دهد که از مقاصد شخصی خود صرف نظر نماییم و نظر خود را وسیع گردانیم و نظام عالم را تحت تدبر و تفکر قرار دهیم تا آن که بفهمیم و ایمان داشته باشیم که امور کلی عالم روی میزان اعتدال و قاعده مضبوطی استوار گردیده.
چڪاوڪ
خوشبختی اگر خوب دقت کنید می‌فهمید که خوشبختی دو رکن دارد: رکن اول: آسایش بدن و صحت مزاج. رکن دوم: آسایش فکر و استراحت خیال و آرامش روح. خوشبختی در زیادی مال و ثروت نیست، خوشبختی در جاه و شهرت نیست، خوشبختی در اسباب و تجملات نیست، خوشبختی در لباس و مد و شیک نیست، ریشه خوشبختی و بدبختی را در باطن خود پیدا کن.
علیجانپور
«زندگی بانوی ایرانی آمیزه‌ای از کتاب و محراب، همسر و فرزند بود.»
علیجانپور

حجم

۵۸٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۰

تعداد صفحه‌ها

۱۰۴ صفحه

حجم

۵۸٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۰

تعداد صفحه‌ها

۱۰۴ صفحه

قیمت:
۲۰,۰۰۰
۱۰,۰۰۰
۵۰%
تومان