بریدههایی از کتاب بینهایت (جلد اول)
۴٫۷
(۸۷)
حضرت امامحسین (ع) میفرمایند:
«اعْلَمُوا أَنَّ الدُّنْیَا حُلْوَهَا وَ مُرَّهَا حُلُمٌ، وَ الِانْتِبَاهَ فِی الآخِرَۀِ، وَ الْفَائِزَ مَنْ فَازَ فِیهَا، وَ الشَّقِیَّ مَنْ شَقِیَ فِیهَا»
«بدانید شیرینی و تلخی دنیا خواب است و بیداری در آخرت است و رستگار کسی است که در آخرت رستگار گردد و بیچاره کسی است که در آن عالم بیچاره باشد.»
علی رمضانی
غیرالهی میپندارند که سعادتشان در دنیا (پول، مقام، همسر، فرزند و...) است و تمام همّت خود را صرف تحصیل همین امور میکنند. انسانهای الهی هم فهمیدهاند که سعادتشان در ارتباط با خداوند و پیروی از انبیاء و اولیاء است.
کاربر ۴۶۶۷۵۷۶
مهمترین ریشه رنجها و دردها دلبستگیها است؛ وقتی به چیزی علاقهمند هستیم و آن را از دست میدهیم یا امیدواریم بدان برسیم و نمیرسیم از فراق آن چیز رنج میبریم و درد میکشیم.
shariaty
بدن هر انسان فقط بدن اوست؛ نه «خود» او. انسان باید خود حقیقیاش را بیابد تا نگاهش به عالم نگاهی واقعی باشد.
shariaty
«یکی از انواع مهم مغالطه تعمیم نابهجا است. انسانها در زندگی خود گاهی با دیدن چند نمونه از یک موضوع، حکمی عام و فراگیر درباره همه افراد آن صادر میکنند و همه را با یک چوب میرانند. مثلاً چندین نفر از پزشکان را میبیند که مراعات عدالت را در حق مریض نمیکنند و یا چند نفر از عالمان دینی را مییابد که احکام الهی را زیر پا میگذارند و ناگهان حکمی عمومی صادر میکند که همه پزشکان دزدند و همه روحانیون ظالمند.
در پاسخ این افراد معمولاً گفته میشود: «هر گردی گردو نیست.»
shariaty
و خوشبختی و لذّت و خوشی هستند؛ چه انسانهای دیندار و چه انسانهایی که به خداوند و آخرت اعتقادی ندارند؛ چه
کاربر ۴۶۶۷۵۷۶
همه مراحل خلقت سیرشان به تجلّی است نه با تجافی و همه سلسلهوار و منظم در پی یکدیگرند و وحدتی هم بر همه حاکم است و هیچ کدام از احاطه وجودی خداوند خارج نیستند.
shariaty
گهگاهی در خلوت خود درباره مفاهیم کلی و صفات نفسانی بیشتر تفکر و تأمل نمایید. تفکر درباره این دسته از موجودات پل ورود انسان به عالم مجرّدات و کلید فهم بسیاری از حقایق هستی میباشد و نباید از آن غفلت نمود.
shariaty
مفاهیم کلی مادر همه علوم بشریاند. مفاهیمی که ریاضیدان و فیزیکدان و شیمیدان و زیستشناس از آن بحث میکنند همگی مفاهیمی کلی هستند که اگر در آن دقّت کنیم میبینیم از خواص جسم کاملاً مبرّا میباشند. ما همیشه با این موجودات غیرجسمانی زندگی میکنیم ولی معمولاً به خاطر انس و ارتباط زیاد با عالم اجسام اصلاً توجّهی به این مفاهیم نداریم و فکر میکنیم همه چیز جسم و جسمانی است.
shariaty
علم منطق علم «روش صحیح فکرکردن» است.
در علم منطق استدلالهایی را که انسان را به خطا میاندازد مغالطه مینامند.
پس میزان اعتبار تفکّر ما دو چیز است:
۱. استفاده از علوم و منابع معتبر و قابل اعتماد.
۲. مراعات کردن قواعد منطقی تفکّر.
shariaty
تجربه در حقیقت نوعی حساب احتمالات است که در آن بر اساس آمار مثبت فراوان در یک آزمایش، قانونی به دست میآید. ارزش تجربه وابسته به عامل محوریِ «فراگیری و تنوع موارد تجربه» است.
shariaty
نباید فراموش کرد که نظام حساب احتمالات در ذهن نظام کیفی است و اصلاً ذهن ادراکی از احتمال یک به روی ۳, ۶۲۸, ۸۰۰ ندارد نه اینکه این احتمال را میفهمد و از آن چشمپوشی نموده و به خطا آن را صفر در نظر میگیرد.
shariaty
وقتی در «خود» فرو میرویم و ادراکاتمان را بازخوانی مینماییم میفهمیم که دامنه ادراکات ما بسیار وسیعتر از این دو نوع است و شناختهای زیادی داریم که اصلاً در محدوده امور دیدنی که شکل و حجم و رنگ دارند در نمیآید. این ادراکات اوّلین دریچه ورودی ما به عالم تجرّد است و با آن میتوانیم به سوی عالم تجرّد گام برداریم.
shariaty
ریشه دلبستگیهای انسان افکار و عقاید اوست، نوع نگاه ما به واقعیت است که مشخص میکند به چه چیزهایی دلبستگی داشته باشیم؛ هر گاه چیزی در نگاه ما ارزش محسوب میشود و آن را موجب نفع و لذّت میشماریم به آن وابسته و دلبسته میشویم. پس ریشه رنجها دلبستگیها و ریشه دلبستگیها هم نگاه ما به عالم است؛ اگر میخواهیم از رنجهای بیهوده راحت شویم باید دلبستگیهای خود را تغییر دهیم.
shariaty
هیچ انسانی هیچگاه از حس سعادتطلبی و منفعتطلبی و لذّت طلبی خارج نمیشود، همواره این اندیشه و فکر انسان است که با استدلال به انسان میفهماند که کاری موجب منفعت و لذّت انسان است و انسان به سوی آن کشیده میشود.
shariaty
تفکر در «جامعیّت» نفس کلید فهم تجرّد نفس و کلید ورود به ادراک مجرّدات میباشد.
shariaty
من میدانم که علوم ثابتی دارم و میدانم که در عالم ماده هیچ چیز ثابت نیست، پس علوم و دانشهای من مادی نیستند، و اگر من مادی و متغیر بودم نمیتوانستم دانش و علم غیر مادی و ثابت و پایدار داشته باشم؛ پس خود من هم مادی نیستم. من حقیقتی ورای این ذرّات و مواد هستم که به اینها مرتبط بوده و دسترسی دارم.
shariaty
به مثال زیر توجّه نمایید:
سعادت غایت زندگی انسان است
غایت زندگی انسان مرگ است
پس: سعادت انسان همان مرگ اوست.
در این مثال با ذکر دو مقدمه چنین نتیجه گرفته شده که سعادت انسان مرگ اوست، اما آیا واقعاً چنین است؟
shariaty
استدلالهای مغالطی در واقع استدلال نبوده و استدلال نما میباشند.
مغالطه در یک معنای عام به هر عاملی که موجب خطای در ادراک شود گفته میشود و فقط منحصر در دامنه تفکّر نیست.
گاه یک نقاشی یا نمودار گولزننده نیز میتواند یک مغالطه محسوب شود. ما نیز در این درسها مغالطه را به همین معنای عام استفاده میکنیم.
shariaty
مطالبی که در فضای مجازی منتشر میشود متعهد به نقل درست مطالب و گزارش صحیح نیست و در فضای مجازی کمتر احساس مسؤولیت میشود چون هر گاه چیز اشتباهی نوشته شود به راحتی میتوان آن را پاک کرده و محو نمود. بر خلاف محتوای کتابها و مجلات علمی که نسبت به آنچه مینویسند باید پاسخگو باشند.
پس همیشه سعی کنید اوّل خود را با مطالعه کتاب مشغول کنید و اگر نشد به مطالعه مجلات بپردازید و اگر نشد در آخرین مرحله به سراغ فضای مجاز ی بروید. مگر اینکه از پایگاههای معتبر علمی که متعلّق به مراکز معتبر است استفاده کنید که پایگاههای معتبر ارزشی همانند کتب و مجلات دارد.
shariaty
حجم
۹٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۴۷۲ صفحه
حجم
۹٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۴۷۲ صفحه
قیمت:
۴۰,۰۰۰
۲۰,۰۰۰۵۰%
تومان