بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب دوباره فکر کن | صفحه ۶ | طاقچه
تصویر جلد کتاب دوباره فکر کن

بریده‌هایی از کتاب دوباره فکر کن

۳٫۶
(۱۴)
مهم‌ترین مسئله این نبود که اعضای تیم چه کسانی هستند یا کارشان چه‌قدر بامعنی است.
khanom mohandes
مدتی به گوگل رفتم تا عوامل مؤثر در عملکرد بالا و سلامت تیم‌ها را مشخص کنم.
khanom mohandes
وقتی اعتماد در اعماق یک تیم ریشه بدواند، افراد حس می‌کنند نباید همکاران‌شان را زیر سؤال ببرند یا کار خودشان را بازبینی کنند.
khanom mohandes
بعد از مطالعه و پیشنهاد تغییرات در ناسا و بنیاد گیتس فهمیدم فرهنگ یادگیری بر اثر امنیت روان‌شناختی و مسئولیت‌پذیری شکوفا می‌شود. اشتباه می‌کنم و یاد می‌گیرم
khanom mohandes
شواهد نشان می‌دهند در فرهنگ یادگیری، سازمان‌ها خلاق‌ترند و کم‌تر اشتباه می‌کنند.
khanom mohandes
در فرهنگ‌های یادگیری، هنجار این است که افراد از آن‌چه نمی‌دانند آگاه شوند، به اقدامات خود شک کنند و نسبت به کارهای جدید کنجکاو شوند
khanom mohandes
بازاندیشی در فرهنگ یادگیری بیش‌تر رخ می‌دهد. جایی که رشد ارزشی اساسی دارد و چرخه‌های بازاندیشی روالی عادی هستند.
khanom mohandes
افراد به رویه‌های عملیاتی استاندارد خود افتخار کردند، به روال عادی کارشان اطمینان راسخ پیدا کردند و با کمک نتایج، به تصمیمات‌شان اعتبار بخشیدند و فرصت بازاندیشی را از دست دادن
khanom mohandes
بازاندیشی تنها مهارتی فردی نیست. توانایی‌ای جمعی است و به‌شدت به فرهنگ سازمان بستگی دارد. ناسا نمونهٔ بارز فرهنگ عملکردی بوده و ارزش زیادی برای بهترین سطح کار قائل است. با این‌که دستاوردهای فوق‌العاده‌ای داشتند، خیلی زود قربانی چرخه‌های اعتمادبه‌نفس کاذب شدند.
khanom mohandes
در سال ۲۰۰۳، شاتل فضایی کلمبیا تحت همین شرایط متلاشی شد. بعد از پرتاب، تیم زمینی متوجه شد مقداری کف از سفینه بیرون ریخته، ولی اکثراً گمان کردند مسئلهٔ مهمی نیست. چون در مأموریت‌های قبلی ماجرایی پیش نیامده بود. آن‌ها دوباره به حدس و گمان‌شان فکر نکردند و به جای آن دربارهٔ کاهش زمان چرخش در مأموریت بعدی بحث کردند. در واقع نشت کف، مسئلهٔ خیلی مهمی بود: با آسیب به لبهٔ جلویی بال سفینه، بعد از ورود دوباره به اتمسفر گاز داغ به بال شاتل نشت می‌کرد. باز هم تمام هفت فضانورد جان‌شان را از دست دادند
khanom mohandes
این اولین بار نبود که بازاندیشی نکردن ناسا فاجعه می‌ساخت. در سال ۱۹۸۶، واشرهای مدور درست آنالیز نشدند و شاتل فضایی چلنجر به سرنوشتی فاجعه‌آمیز دچار شد. این ماجرا به کنترل پرتاب برمی‌گشت، ولی ناسا در مأموریت‌های قبلی به مشکلی برنخورده بود. در یک روز سرد، واشرهای مدور لولای تقویتی موشک از هم جدا شدند، گاز داغ وارد مخزن سوخت شد و تمام هفت فضانورد چلنجر کشته شدند.
khanom mohandes
اگر انسان‌ها نبودند.. زمین بهشت مهندسی بود. ــ کورت ونگات
khanom mohandes
ن معتقدم معلمان خوب ما را با افکار جدید آشنا می‌کنند، اما معلمان عالی روش‌های جدید تفکر را می‌آموزند
khanom mohandes
وقتی دیدم پسرکی شش ساله چنین تغییری را تجربه کرده، دوباره به این فکر افتادم که بچه‌ها چه‌قدر سریع با بازاندیشی و اصلاح خو می‌گیرند.
khanom mohandes
معلم فوق‌العاده کم نمی‌شناسم، ولی هیچ‌وقت این فرصت را نداشتم که در کلاسی با چنین فرهنگ محیطی شرکت کنم؛ جایی که تمام دانش‌آموزان خود را وقف بررسی و سنجش خودشان و دیگران می‌کنند
khanom mohandes
ران می‌خواست به دانش‌آموزانش بیاموزد بر اساس واکنش دیگران، تفکرات‌شان را اصلاح کنند. پس کلاس را به شبکه‌ای چالشی تبدیل کرد. هر هفته و گاهی هر روز، جلسهٔ نقد و بررسی برگزار می‌کرد. گاهی سراغ نقد نمایشگاهی می‌رفت: آثار همه را به نمایش می‌گذاشت، از بچه‌ها می‌خواست دور کلاس بچرخند، کارها را ببینند و دربارهٔ بهترین کار و دلیل انتخاب‌شان صحبت کنند. خودش هم نقش تسهیل‌گر را داشت. این روش تنها برای پروژه‌های هنر و علوم نبود.
khanom mohandes
ران می‌گوید: «کیفیت یعنی بازاندیشی، دوباره‌کاری و صیقل دادن. وقتی سراغ طراحی مجدد می‌روند باید تحسین شوند نه مسخره. کم‌کم وقتی اجازه نمی‌دادم بیش‌تر از یک نسخه بکشند، اعتراض می‌کردند.»
khanom mohandes
سردرگمی می‌تواند بیانگر این باشد که فرد حوزهٔ جدیدی برای کاوش یا معمای تازه‌ای برای حل کردن یافته است.
khanom mohandes
وقتی بچه‌ها با مسایل پیچیده مواجه می‌شوند، اغلب احساس سردرگمی می‌کنند. طبیعتاً معلم دوست دارد خیلی سریع نجات‌شان دهد تا حس استیصال یا بی‌لیاقتی از آن‌ها دور شود. اما روان‌شناسان دریافتند یکی از علایم ذهن باز، پاسخ به سردرگمی با کنجکاوی و علاقه است. یکی از دانش‌آموزان به زیبایی آن را بر زبان آورد: «وقتی سردرگم می‌شوم به زمان نیاز دارم.»
khanom mohandes
مثلاً به جای معرفی طبقه‌بندی حیوانات، اول از بچه‌ها می‌خواست دسته‌بندی خودشان را ارائه کنند. بعضی از دانش‌آموزان بر اساس حرکت روی زمین، شنا در آب یا پرواز در آسمان، حیوانات را طبقه‌بندی می‌کردند. عده‌ای سراغ رنگ، اندازه یا غذای‌شان می‌رفتند. لب مطلب این بود که دانشمندان همیشه گزینه‌های مختلفی دارند و بعضی چارچوب‌های‌شان مفید و بعضی دلبخواهی هستند.
khanom mohandes

حجم

۴۷۴٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۲۳۲ صفحه

حجم

۴۷۴٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۲۳۲ صفحه

قیمت:
۶۰,۰۰۰
تومان