بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب دلایل خوب برای احساس های بد | طاقچه
تصویر جلد کتاب دلایل خوب برای احساس های بد

بریده‌هایی از کتاب دلایل خوب برای احساس های بد

انتشارات:پندار تابان
امتیاز:
۳.۲از ۴۶ رأی
۳٫۲
(۴۶)
«اگر برای حل یک مشکل که حیات و مماتم به آن وابسته بود تنها یک ساعت فرصت داشتم، پنجاه‌وپنج دقیقه‌ی اول را صرف پیداکردن پرسش صحیحی می‌کردم که باید مطرح شود، چون اگر پرسش صحیح را پیدا کنم، حل آن بیش از پنج دقیقه زمان نمی‌برد.» آلبرت انیشتین
miracle
طنز تلخ ماجرا این است: معمولاً امید ریشه‌ی افسردگی است.
BiNam
کوکائین، تریاک، کافئین، مواد توهم‌زا و نیکوتین همه نوعی زهر عصبی (نوروتوکسین) هستند. این زهرها در طول زمان به دست انتخاب طبیعی شکل گرفته‌اند چون احتمال کمتری وجود دارد که گیاهان حاوی این زهرها توسط حشرات خورده شوند. حشرات معدودی هستند که می‌توانند یک برگ تنباکو را بخورند. نیکوتین یک حشره‌کش بسیار قوی است و آغشته کردن برگ‌های درختان میوه با محلولی از آب و نیکوتین می‌تواند از درخت دربرابر حشرات محافظت کند. کافئین در ظاهر بی‌ضرر به نظر می‌رسد، اما حتی یک دانه‌ی قهوه به تنهایی می‌تواند یک موش را بکشد. بیشتر مواد شیمیایی‌ای که به انسان احساس سرخوشی می‌دهند برای مختل کردن سیستم عصبی حشرات بوده که تکامل پیدا کرده‌اند.
BiNam
اضطراب و بی‌حوصلگی به همان دلیلی وجود دارند که درد و تهوع: چون در موقعیت‌هایی خاص می‌توانند سودمند باشند. اینکه چرا معمولاً زیاد و بیش‌ازاندازه هستند نیز دلایل تکاملی خوبی دارد. حتی دلایل تکاملی خوبی وجود دارد که توضیح می‌دهد چرا ما از ابتلا به اعتیاد، اسکیزوفرنی، و تمام اختلالات روانی دیگر مصون نیستیم. به‌جای واژه‌ی مفردِ دلیل، از دلایل استفاده کردم چون گاهی چندین دلیل تکاملی مختلف در ایجاد یک اختلال نقش داشته‌اند.
BiNam
نظریه‌ی تسلیمِ تکاملی درمورد بسیاری از بیماران مبتلا به افسردگی که برای درمان به من مراجعه کرده‌اند، مصداق داشته است. چه بسا همسرانی که برای حفظ زندگی زناشویی خود، دستاوردها و حتی درک خود از توانایی‌هایشان را محدود جلوه می‌دهند. استراتژی اجتماعی فریب نزولی، از حمله‌ی افراد پرقدرت‌تر جلوگیری می‌کند، اما به قیمت بروز علائم افسردگی.
نسترن
چرا انتخاب طبیعی در راستای مصون کردن جانوران دربرابر بیماری‌ها عملکرد بهتری نداشته است. ویژگی‌هایی که باعث آسیب‌پذیری ما می‌شوند بی‌شمارند: عضوی به نام آپاندیس به چه درد ما می‌خورد؟ چرا دندان عقل درمی‌آوریم؟ چرا مجرای زایمان این‌قدر تنگ است؟ چرا سرخ‌رگ‌های تاجی قلب تا این حد مستعد تصلب و گرفتگی هستند؟ چرا این همه افراد دچار نزدیک‌بینی هستند؟ چرا بدن ما در مقابل ابتلا به آنفولانزا مصون نشده است؟ یائسگی برای چه اتفاق می‌افتد؟ چرا از هر یازده زن یک نفر به سرطان سینه مبتلا می‌شود؟ چرا بسیاری از ما دچار چاقی مرضی هستیم؟ چرا اختلال اضطراب و بی‌حوصلگی تا این حد شایع هستند؟ چرا ژن‌هایی که باعث ابتلا به اختلال اسکیزوفرنی می‌شوند از بین نمی‌روند؟ هر ویژگی یا ژنی که باعث آسیب‌پذیری در مقابل بیماری‌ها باشد، به مثابه معمایی در روند تکامل است.
BiNam
افرادی که از بدو تولد توانایی احساس کردن درد را ندارند، معمولاً در سال‌های اولیه‌ی بزرگسالی از دنیا می‌روند.
bud
بهترین تعادل بین هزینه و سود در وضعیتی میانی به دست می‌آید. درد و اضطراب بیش از اندازه ضرر دارد، اما نبودشان نیز می‌تواند خطرناک باشد. انتخاب طبیعی معمولاً امور را دگرگون نمی‌کند، بلکه آنها را همان‌گونه که هستند در سطحی میانی نگاه می‌دارد. زندگی بدون درد و اضطراب می‌توانست زیباتر باشد، اما بدون شک کوتاه‌تر نیز می‌شد.
BiNam
ممکن است عدم صحت بعضی از آنها بعدها به اثبات برسد.
bud
اذهان انسان‌ها تجربیات را در گروه‌هایی دسته‌بندی می‌کنند که براساس کارکرد از هم مجزا می‌شوند. صندلی برای نشستن است، چکش برای ضربه زدن و چشم برای دیدن. بنابراین طبیعی به نظر می‌رسد که از خود بپرسیم اسکیزوفرنی به چه کار می‌آید و اختلال بی‌اشتهایی عصبی (آنورکسیا) به چه دردی می‌خورد؟ اما واقعیت این است که اختلال‌ها کارکرد خاصی ندارند. شایع‌ترین خطا در روان‌پزشکی تکاملی اشتباه گرفتن بیماری با سازواری است. این خطا که همه‌چیز محصول سازواری است به‌صورت طبیعی به ذهن انسان خطور می‌کند.
BiNam
تقریباً نیمی از تفاوت افراد در میزان آسیب‌پذیری از عوامل ژنتیک ناشی می‌شود. شاید این‌طور به نظر برسد که اختلال‌های اشتها بیماری‌هایی ارثی هستند که از ناهنجاری‌های ژنتیک ناشی می‌شوند. اما در حقیقت معنای ضمنی به محیط‌هایی اشاره دارد که به‌سرعت درحال تغییر هستند. ناهنجاری‌های ژنتیکی که منجر به اختلال در مصرف غذا شوند را انتخاب طبیعی از بین برده است. آلل‌هایی که بر میزان آسیب‌پذیری تأثیر می‌گذارند درواقع تحریکات ژنتیکی هستند که فقط در محیط‌های جدید مشکل ایجاد می‌کنند. به‌عنوان مثال، این‌که چه کسانی به نزدیک‌بینی مبتلا می‌شوند را هم تا حد زیادی ژن‌ها تعیین می‌کنند، اما ترکیبات مسئول این مشکل را نمی‌توان ناهنجاری نامید؛ این ترکیبات تحریکات ژنتیکی هستند و در محیط‌های فرهنگی‌ای که کودکان بیرون از خانه بزرگ می‌شوند و خواندن را نمی‌آموزند، مشکلی ایجاد نمی‌کنند. درست مثل نزدیک‌بینی، استعمال دخانیات، اعتیاد و چاقی مفرط آنورکسی هم اختلالی مختص فضاهای مدرن است و بیشتر آلل‌های مسئول آن در محیط طبیعی کاملاً بی‌آزار هستند.
BiNam
خودآگاهی و وظیفه‌شناسی بیش‌ازحد هزینه‌ی بسیار بالایی دارد. آگاهی کمتر و بعضاً ارتکاب اشتباه زندگی را بهتر می‌کند.
BiNam
دردِ جسمانی محافظی است در برابر آسیب به بافت‌ها. درد، موجودات زنده را وامی‌دارد در لحظه از وضعیتی که منجر به آسیب به بافت‌ها می‌شود، بگریزند و در آینده نیز از آن دوری کنند. دردِ روانی از رفتارهایی جلوگیری می‌کند که منجر به آسیب اجتماعی و هدر رفتن انرژی می‌شوند. هم درد جسمانی و هم درد روانی، حتی در موقعیت‌هایی که کارکردشان مثبت است، می‌توانند طاقت‌فرسا باشند. در هر دو مورد هم امکان خارج شدن از حد و اندازه مفید وجود دارد که در جسم، به درد مزمن و در روان، به افسردگی آسیب‌رسان منتهی می‌شود.
BiNam
«اگر تصور کنیم هدف بدیهی و اولیه‌ی زندگی انسان چیزی جز رنج کشیدن است، آن‌گاه می‌شود گفت که زندگی کمترین سازگاری را با هدف خود دارد.» آرتور شوپنهاور
کاربر ۲۷۶۲۹۳۹
پیر شدن مفید است، چون به واسطه‌ی آن هر سال تعدادی می‌میرند تا زمانی که محیط تغییر می‌کند، گونه‌ها بتوانند سریع‌تر تکامل پیدا کنند.
Mostafa Mardany
از سر گذراندن یک دوره‌ی افسردگی، احتمال ابتلا به افسردگی در آینده را افزایش می‌دهد. این پدیده را آتش‌افروز می‌نامند، چراکه عملکردی شبیه به چوب‌های کوچکی دارد که به شعله‌ور شدن تکه‌چوب‌های بزرگ‌تر کمک می‌کند. این نظریه با مشاهده‌ای در ارتباط است که نشان می‌دهد پس از اولین حمله‌ی صرع، حمله‌های بعدی راحت‌تر اتفاق می‌افتند. در رابطه با افسردگی، معمولاً اولین دوره‌ها به واسطه‌ی اتفاقات زندگی فرد بروز می‌کنند و با هر دوره‌ی جدید، نقش حوادث زندگی کاهش پیدا می‌کند تا جایی که عاقبت به نظر می‌رسد دوره‌ها بدون داشتن دلیل خاصی تجدید می‌شوند. گاهی برای توجیه این مشاهدات استدلال می‌شود که افسردگی به گونه‌ای باعث آسیب به مغز می‌شود که بروز دوره‌های بیشتر افسردگی را تسهیل می‌کند.
Paradox
چرا زندگی پر از درد و رنج است؟
bud
اولین اصل از اصول بنیادین دین بودایی این است: «زندگی یعنی رنج کشیدن». دومین اصل مهم این دین می‌گوید رنج، به واسطه خواسته‌ها و آرزوها ایجاد می‌شود، به بیان دیگر عدم توانایی در برآورده کردن تمام خواسته‌ها. اصل سوم می‌گوید رهایی از رنج تنها زمانی ممکن می‌شود که بفهمیم نیازها و خواسته‌ها توهمی بیش نیستند.
کاربر ۵۸۳۲۳۸۷
قرار گرفتن در معرض تأثیرات رسانه‌ها نه‌تنها باعث نارضایتی از خود می‌شود، بلکه باعث می‌شود از دوستان و شریک زندگی خود نیز ناراضی باشیم، چون به ندرت به پای آنهایی می‌رسند که در رسانه‌ها می‌بینیم. مطالعات نشان می‌دهد روحیه‌ی افراد اغلب در اثر مقایسه‌ی خود با کسانی که داشته‌های بیشتری از آنها دارند، تضعیف می‌شود.
کاربر ۱۱۵۸۰۱۳
من تصور کرده بودم تکامل، ما را برای تبدیل شدن به انسان‌هایی خوشحال، سلامت، مهربان و یاری‌رسان در اجتماع شکل داده است. افسوس که در حقیقت این‌طور نیست. انتخاب طبیعی پشیزی ارزش برای شادی ما قائل نیست. در حساب و کتاب تکاملی، تنها چیزی که اهمیت دارد میزان موفقیت در
Marzieh Fadaei

حجم

۱٫۰ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۳۷۶ صفحه

حجم

۱٫۰ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۳۷۶ صفحه

قیمت:
۶۰,۰۰۰
۳۰,۰۰۰
۵۰%
تومان
صفحه قبل
۱
۲۳صفحه بعد