بریدههایی از کتاب باید به هم گوش بدهیم
۳٫۶
(۳۸)
بهجای آنکه در استدلالهای طرف مقابل بهدنبال نقطهٔ ضعفی بگردید، هنگام گوش دادن در پی شواهدی باشید که شاید نشان دهند خودتان مقصرید،
hasan behjoo
به هر روی، ممکن است بهترین راه برای ارتباط با دیگران این نباشد که همواره پاسخی هوشمندانه در جیبتان داشته باشید
hasan behjoo
دیپلماتی حرفهای در واشنگتن دیسی. دلیل ازدواجش با همسرش را اینگونه بیان کرد: «وقتی چیزی میگویم او عملاً چند لحظه مکث میکند. معلوم است که دارد به حرفم فکر میکند.»
hasan behjoo
وقتی تمام آنچه طرف مقابل برای گفتن دارد فهمیده باشید، پاسخی بهتر به ذهنتان خواهد رسید. بعد، اگر لازم است، پس از انعقاد کلام طرف مقابل، لحظهای درنگ کنید و به چیزی که میخواهید بگویید بیندیشید.
hasan behjoo
هرچه بیشتر دربارهٔ بیانِ حرف درست فکر کنید، بیشتر دچار خطا میشوید و احتمال اینکه وقتی نوبت به شما برسد حرف نامناسبی بزنید افزایش مییابد،
hasan behjoo
شاید بزرگترین مانع برای حفظ تمرکز ذهن و پیگیری روایت طرف مقابل این نگرانی بیجاست که وقتی نوبت به ما برسد، چه میخواهیم بگوییم. هدایت افکار پیشپاافتادهتر کار سادهتری است ــ مثلاً آنچه باید در مغازه خواربارفروشی تهیه کنید ــ اما بسیار دشوارتر است که بخواهید از آمادهسازی ذهنی پاسخی دندانشکن دست بردارید
hasan behjoo
دانشآموزانی که روی مهارتهایشان در گوش دادن کار میکردند در مناظرهها متقاعدکنندهتر ظاهر میشدند
hasan behjoo
تلویزیون باعث شده آدمها فکر کنند مذاکره با گروگانگیران به کلکهای ذهنی جِدایها شبیه است که طرف را به شیوهای جادویی مجبور میکند سلاحش را زمین بگذارد یا اینکه با استدلالی بسیار قوی ترغیبش میکنند تا تسلیم شود؛ اما درواقع، کار مذاکرهکننده این است که با گوش دادن سعی کند با دیدگاههای گروگانگیر آشنا شود.
hasan behjoo
«مسئله واقعاً این نیست که در زندگی چه اتفاقاتی برایمان رخ میدهد، بلکه احساسمان به آن وقایع اهمیت دارد
hasan behjoo
«آدم همیشه برای کارهایی که انجام میدهد دو دلیل دارد: یک دلیلِ خوب و یک دلیل واقعی.»
hasan behjoo
وقتی کسی چیزی به شما میگوید، گویی توپی را سمتتان پرت کرده است. گوش ندادن یا نصفهنیمه گوش دادن مانند آن است که دستهایتان را به دو سمت بدنتان میخکوب کرده باشند یا مثل این است که اصلاً سمت توپ نگاه نکنید، در این حالت، توپ درست از کنارتان رد میشود یا پس از برخورد به شما، بهطرز ناخوشایندی برمیگردد
hasan behjoo
هدف این است که «فقط به واقعیات بسنده نکنیم، خانم.» چراکه واقعیات فقط بخش کوچکی از مفاهیمِ ایفادشده هستند.
hasan behjoo
هرچقدر به طرف مقابل احساس نزدیکی داشته باشیم بازهم مهم این است که به یاد داشته باشیم هرگز نمیتوانیم واقعاً بفهمیم در ذهن شخصی دیگر چه میگذرد.
hasan behjoo
مایلاید چه مدت با کسی بمانید که اصرار دارد بهنحوی با شما رفتار کند که گویی همان آدمِ روز آشناییتان هستید؟
hasan behjoo
نظرات و نگرشها و عقاید تغییر میکنند. پس فرقی ندارد که افراد را چه مدت یا چقدر خوب میشناسید؛ اگر به حرفشان گوش ندهید، سرانجام چموخم شخصیتشان و چگونگی ارتباط با آنها از دستتان درمیرود.
hasan behjoo
بازجویی (حتی) درمورد تروریستها هم جواب نمیدهد، پس چرا باید زمانی که در یک دورهمیِ دوستانه با کسی آشنا میشوید جواب بدهد؟ سؤالپیچ کردن آدمها با سؤالاتی ارزیابانه و شخصی، مانند «شغلت چیست؟»، «کدام قسمت از شهر زندگی میکنی؟»، «کدام مدرسه میرفتی؟» یا «ازدواج کردهای؟»، بازجویی محسوب میشود. (با این کار) سعی ندارید آنها را بشناسید، (بلکه) براندازشان میکنید. این کار باعث میشود آنها ناخودآگاه حالت تدافعی به خود بگیرند و احتمالاً گفتوگو به یک رزومهخوانیِ مصنوعی و نهچندان آگاهیبخش یا یک سخنرانیِ آسانسوریِ خودبزرگنمایانه تبدیل شود.
hasan behjoo
مجموعهای از آزمایشها را روی صدها نفر انجام دادند که هر روز با اتوبوس و قطار سفر میکردند و به هریک از آنها یکی از این شروط را تکلیف کردند: اول) در تنهایی بنشینید. دوم) با فردی غریبه معاشرت کنید. سوم) همان عملکرد همیشگیتان را داشته باشید.
اکثر شرکتکنندگان انتظار داشتند، در صورت مجبور شدن به معاشرت با فردی غریبه، کمترین میزان رضایت و ثمربخشی را تجربه کنند؛ اما پژوهشگران دریافتند که عکسِ این موضوع صحت دارد. کسانی که با غریبهها حرف زده بودند، پس از سفرشان، بیشترین میزان رضایت را داشتند و احساس نکردند آن معاشرت مانع از انجام کاری شده است
hasan behjoo
انتظاری است مبنیبر اینکه از آنچه میشنوید شگفتزده شوید و از آن تجربه چیزی بیاموزید. بهبیاندیگر، این یعنی از قبل فرض نکنید که میدانید طرف مقابل چه خواهد گفت یا فرض نکنید شما بهتر از او میدانید.
hasan behjoo
«اگر دو ماه به دیگران علاقه نشان دهید، تعداد دوستانی که در این مدت خواهید یافت بیشتر از تعداد دوستانی خواهد بود که میتوانید طی دو سال، با تلاش برای علاقهمند کردن دیگران به خودتان، بیابید.»
hasan behjoo
پژوهشگران دانشگاه یوتا دریافتهاند که در همکلامی با شنوندگانِ بیتوجه، فرد سخنگو اطلاعات کمتری را به یاد میآورَد و همان اطلاعات را هم با فصاحت کمتری انتقال میدهد؛ و بالعکس، شنوندگانِ حواسجمع اطلاعاتی بیشتر و جزئیاتی مرتبطتر و توضیحاتی مفصلتر، از سخنگو دریافت میکنند، حتی اگر هیچ سؤالی نکنند.
hasan behjoo
حجم
۲۴۵٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۶۰ صفحه
حجم
۲۴۵٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۶۰ صفحه
قیمت:
۵۴,۰۰۰
۲۷,۰۰۰۵۰%
تومان