نظرات کاربران درباره کتاب انسان در جستجوی معنا
۳٫۶
(۲۲)
StarShadow
این کتاب زندگینامه یا وقایع نگاری خاطرات نیست؛ بلکه بیشتر جنبه ی روانشناختی و فلسفی داره. همینطور که از اسم کتاب مشخصه.
هرچند خاطراتی که نویسنده از اردوگاه مرگ بیان میکنه، خواندنی است اما بازم موضوع اصلی لوگوتراپی یا همان معنادرمانی است که خیلی جالب، از اواخر بخش اول، خواننده به سمت آن سوق داده میشود
کتاب جنبه ی داستانی نداشت اما به نظرم نقطه ی قوت کتاب این بود که نویسنده، فقط روانشناسِ محققی نیست که نشسته پشت میز کارش و تنها نتایج خشک و کسالت اور تحقیقاتش رو بیان میکنه بلکه از تجارب خودش صحبت میکنه. تجربه هایی که دردناک هستند؛ اما معنا و درس های اموزنده ای در خود جای دادند. نویسنده تمام موقعیت های ویران کننده ای رو که توصیف میکنه، با تک تک وجودش لمس کرده.
و این برای خواننده شیرینی تلخی به همراه داره.
چون مطمئنا وضعیت زندگی خواننده هرچقدرهم که بد باشه، به پای شرایط وحشتناک زندگی ویکتور فرانکل در اردوگاه مرگ نمیرسه.
شرایطی که ارزش های انسانی در کمترین سطح از اهمیت ممکن قرار داشتن.
و نکته ی مهم تر : اون تونسته موفق و سربلند، از اون موقعیت های اسفناک بیرون بیاد.
پس خواننده که با شروع این کتاب، علنا تحت درمان همچین ادمی قرار گرفته هم میتونه خودش رو نجات بده.
این توصیف من از کتاب بود.
اما چرا این ترجمه از این نشر رو انتخاب کردم؟ چون تعداد صفحات این نسخه نسبت به دیگر نسخه های موجود در طاقچه بیشتر بود. به همین دلیل احتمال دادم میزان حذفیات در این نسخه کمتر باشه. البته ترجمه زیاد روون و قابل فهم نبود. کتاب پاورقی داشت اما خیلی از عبارات روانشناسی هم بودن که نیاز به توضیح داشتن اما فقط معادل انگلیسیشون در پاورقی نوشته شده بود.
یکی دیگه از نقاط قوت کتاب: هرچند ترجمه باعث مشکل در فهم کتاب شده اما در حالت کلی مثال هایی که خود نویسنده تعریف میکنه شخصا به من در فهم ماجرا خیلی کمک کرد.
در تعجبم که چرا نظرات برای این نسخه انقدر کمه و بیشترشم منفی. در صورتی که نسخه ی دیگری از همین کتاب، نظرات مثبت زیادی رو به خودش جلب کرده.
حدود دویست و خورده ای نظر گرفته بود که اکثرا مثبت بودن. با توجه به نظرات به نظر میاد بهترین نسخه از این کتاب که میشه در طاقچه پیدا کرد، همونه. ترجمه ی علیرضا ارجاع. هرچند ۱۵۵ ص بود درحالی که کتابی که براش نظر نوشتم ۲۰۰ ص هست. بازم ترجمه اقای ارجاع رو بیشتر توصیه میکنم.
پ.ن: در این کتاب دو چیز تعجبم رو برانگیخت :
۱- امید و شرافت نویسنده در سخت ترین شرایط. در اون زمان که شرایط ایجاب میکرد همه فقط به فکر خودشون و نجات جونشون باشن، اقای فرانکل هنوز دارای روحیه فداکاری بود و حاضر نبود دست به هرکاری بزنه. به علاوه بعد از ازادی هم مسیر زندگی خیلی از مراجعه کنندگانش رو تغییر میده.
همین باعث میشه جدا از کتاب، با دیده ی تحسین به ایشون نگاه کنم
۲- چطور انسان میتونه انقدر پست باشه که کوره ای درنظر بگیره برای سوزاندن زنده زنده همنوع خودش؟ چطور به خودش اجازه میده همچین ظلم هایی رو در حق کسی بکنه که با اون برابره. و در هر لحظه اون ظالم میتونست جای اون مظلوم باشه! نویسنده در کتابش به این پرسش هم جواب میده :)
marzieh
کتاب خوبیه ولی من فصل دومشو بیشتر دوست داشتم تجربه های روانپزشکی ک راجبش حرف زده شده برام جالب بود و اینکه ترجمه کتاب زیاد خوب نیست و متن روانی نداره برای خوندن
sinabayati
کتاب خوب ترجمه افتضاح
shahab
سلام من اصلا نتونستم بزارمش زمین یه پشت خوندمش خیلی عالی نوشته تموم حسارو من با نویسنده تجربه کردم
zazal
کتاب خیلی خوب کاملی ولی ترجمه افتضاح
s.henry
ترجمهاش اتفاقاً خیلی هم خوبه
mohammad
🌼کتاب «۲» 🤔 چی باعث شد که این کتاب رو بخونم:
اول اسمش وجهم رو جلب کرد و باعث شد برم بریدههایی ازش که در طاقچه هست رو بخونم و بعد متوجه موضوع کتاب شدم یعنی:« دلیل زیستن و رنج کشیدن ، هدف زندگی و اصلاً در این دنیا چه وظیفهای داریم». کتاب چاپی اونو خریدم و خوندنش رو شروع کردم.
🎯 از این کتاب چی یاد گرفتم:
۱. هر کسی باید معنای زندگیش را جستجو کند و مسئولیتش را بر عهده بگیرد چون به قول نیچه کسی که چرایی زندگیش را یافته با هر چگونهای نیز خواهد ساخت و این معنا باید چیزی باشد که ارزش وقت گذاشتن زحمت و رنج کشیدن تلاش کردن و حتی گاهی فدا کردن جان را نیز داشته باشد و تنها با بودن این معناست که میتوانیم از سختترین رنجها نیز بگذریم وگرنه اصلاً نه خوشحالی را آنچنان که باید تجربه میکنیم و نه سختی و ناراحتی را. ۲.«اگر انسان در اردوگاه کار اجباری با از بین رفتن ارزشهایش مبارزه نمیکرد و نمیکوشید عزت نفس خود را حفظ کند احساس انسان بودن را -انسانی که دارای مغز و آزادی درونی و ارزش شخصی برخوردار است- ازدست می داد و تنها بخشی میشد از توده عظیم مردم و تا حد زندگی حیوانی سقوط میکرد.»
۳.«لذت بردن اید محصول باشد نه هدف و چون هدف قرار گرفت بیارزش و از بین رفته است.» ۴.«انسان موجودی است فانی با میدان آزادی محدود او در انتخاب شرایط و عوامل آزاد نیست، بلکه آزاد است و اختیار دارد که در برخورد با شرایط چه عکسالعمل و برخوردی را انتخاب کند.»
🌟نظر کلی من درباره این کتاب:
قطعاً از بهترین تاثیرگذارترین کتابهایی بوده که تا به حال خوندم و به همه و به خصوص نوجوانان و جوانان خوندن این کتاب رو پیشنهاد میکنم و تیکه تیکه دوباره ازش می خونم. من این کتاب رو به صورت چاپی خوندم و با ترجمه اش مشکلی نداشتم و از مترجم های این اثر نیز تشکر میکنم. 💐💐💐
hamed ramezani
بهترین کتاب دنیا
رضو
درمورد اینکه در شرایط های بحرانی و یا پوچی در زندگی چگونه به آن معنا دهیم و نویسنده داستان خود و دوستانش را در خلال جنگ جهانی دوم با ارائه درس هایی توضیح میدهد
النازجعفری
واقعی و جذاب💕
raminsarlak
به هیچ عنوان در این عصر و دوره خوندن این کتاب رو پیشنهاد نمیکنم...چون نه کاربردی بود و نه متن گیرایی داشت... دو سوم کتاب به خاطرات زندان و بقیه کتاب به شرح نصفه و نیمه لوگوترامی پرداخته بود که هرکس در این شرایط این متون رو بخونه باخودش میگه چقدر در راستای تحقق اهداف حکومت های توتالیتر و کنترلگر نوشته شده...
sasha
اونقدرها که میگن جالب نیست
حجم
۳۰۷٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۰۰ صفحه
حجم
۳۰۷٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۰۰ صفحه
قیمت:
۳۰,۰۰۰
۱۵,۰۰۰۵۰%
تومانصفحه قبل
۱
صفحه بعد