نظرات کاربران درباره کتاب واقعیت؛ ده دلیل برای اینکه درباره جهان اشتباه فکر میکنیم
۳٫۷
(۸۹)
️〰️ᴍᴇʜᴅɪ〰️
👈 خلاصهی یکجملهای کتاب:
کتاب در مورد ۱۰ غریزهی ذاتی انسانیه که باعث میشه دنیا رو اشتباه ببینم و نذاره حقیقت رو به خوبی درک کنیم.
.
اگه کتاب هنر شفاف اندیشیدن رو خونده باشید شدیدا این کتاب شبیه اونه. اما اینجا بیشتر در مورد این میگه که چطور این ده خطای ذهنیمون برداشت نادرستی از دنیا بهمون داده.
.
کتاب پر از آماره که بعضیهاشون خیلی جالب و روحیهبخشن و نشون میده که تقریبا بیشتر چیزها در این دنیا رو به بهبودی و بهتر شدنه.
.
حالا این ده غریزهی اشتباه ما چیا هستن؟
.
1️⃣ غریزهی شکاف: عادت داریم که بیشتر چیزها رو به گروه یا دو قسمت مجزا تقسیم کنیم. سیاه و سفید یا خوب و بد. مثلا جدا کردن کشورها به دو دستهی توسعهیافته و توسعهنیافته کار اشتباهیه.
.
2️⃣ غریزهی منفیگرا: ذهن ما عادت کرده برای جلوگیری از خطر همیشه به چیزهای منفی بیشتر از چیزهای مثبت نگاه کنه. به نظرم این پیام اصلی کتاب بود. این غریزه باعث میشه همهی خوبیها و پیشرفتهای دنیا رو نمیبینیم و بیشتر به چیزهای منفیش توجه کنیم.
.
3️⃣ غریزهی پیروی از خط مستقیم: عادت داریم که فکر کنیم چیزها به همون طوری که رشد کردن یا رکود داشتن به صورت یه خط مستقیم در نمودار ادامه میدن که اینم در اکثر موارد اشتباهه. مثلا بیشتر مردم فکر میکنن افزایش جمعیت دنیا همینطور پیش میره به صورت مستقیم اما آمارها و پیشبینیها نشون میده که رشد جمعیت زمین به دلیل آگاه شدن بیشتر مردم کمتر میشه و در یه جایی حتی متوقف میشه.
.
4️⃣ غریزهی ترس: ما جهان رو ترسناکتر از چیزی که هست میبینیم و اینم بیشتر تقصیر رسانههاست که همیشه خبرهاشون در مورد قتل و کشتار و تروریسم و ویرانیه. اینکه یه مسئله چقدر ترسناکه مهم نیست مهم اینه که چقدر در معرض اون خطر هستیم که در بیشتر موارد خیلی کمه.
.
5️⃣ غریزهی اندازه: اندازهی چیزها رو خیلی وقتها بیشتر و بزرگتر از چیزی که هست میبنیم. در حال که بزرگی یه عدد مهم نیست به جای بررسی مطلق باید نسبی اونها رو دید.
.
6️⃣ غریزهی کلیگرا: عادت داریم که چیزهایی که اصلا به هم ربط ندارن رو در یه گروه و همه با هم جا بدیم. .
7️⃣ غریزهی سرنوشت: به اشتباه عادت داریم که فکر کنیم بعضی از آدمها یا کشورها همیشه همینطوری بودن و همیشه همینطوری میمونن. تا اینجای کتاب در مورد تعدادی از کشورهای دنیا یه چیز مثبتی گفته بود و کلی با اشتیاق منتظر شنیدن یه نکتهی مثبت در مورد ایران بودم که وقتی بهش رسیدم خیلی باافتخار نوشته بود: ایران در دههی نود میلادی بزرگترین کارخانهی تولید کاندوم در دنیا بود 🤦♂️ البته منظورش این بود با اینکه بیشتر مردم سوئد (محل زندگی نویسنده) فکر میکنن ایران از کشورهای عقبافتادهست اما نرخ کنترل فرزند در زنان ایرانی، که یه نشان از آگاهی بیشتره، حتی از آمریکا و خود سوئد هم بیشتر بوده. .
8️⃣ غریزهی دیدگاه تکبعدی: عادت داریم یک چیز، یک شی، یا یک حالت رو عامل اتفاقات بدونیم. اما در بیشتر مورارد مسائل پیچیدهتر از این هستن که فقط یه عامل در کار باشه.
.
9️⃣ غریزهی سرزنش: عادت داریم همیشه چیزی یا کسی رو مقصیر یه چیزی بدونیم حتی اگه واقعا اطلاعات کافی نداشته باشیم. مثلا فکر کنیم دلیل گرون شدن دمپایی حمام، حسن روحانیه.
.
🔟 غریزهی فوریت: عادت داریم سریع و زیر فشار و بدون تحلیل کافی تصمیم بگیریم.
البته آخر هر فصل راهحلهای نجات از هر کدوم از این غریزههای اشتباه رو خلاصه کرده که خیلی مفیده و اینجا چون زیاد میشد ننوشتم.
کاربر 9046656
خیلی ممنون دوست عزیزم
کاربر 8495448
کاملا ۱ جمله شد 😂 اما ممنون از شما که انقدر زمان گذاشتید تا این نظر رو بنوسید .
کاربر 1166215
سلام خیلی ممنون بابت خلاصه
عااالی بود👌👌
mah
ممنونم از دوستانش که نظر دادند و ترجمه کتاب رو نقد کردند. ترجمه با عنوان واقع نگری از همین کتاب بسیار روانتر و جذابتره و با مقایسه نمونه های هر دو ترجمه واضحه که ویرایش ترجمه واقع نگری حرفه ای تر انجام شده. پیشنهاد میکنم ترجمه با عنوان واقع نگری رو هم ببینید که خدارو شکر همینجا هم موجوده و ارزونتر از این نسخه هست. من اولین بار با کارهای ایشون در کلاس اقتصاد توسعه دکتر نیلی آشنا شدم که واقعا کارهاشون ستودنیه. پیشنهاد میکنم حتما سایت gapminder رو هم ببینید
rezarad2024
💐سپاسگزارم، تارنمای بسیارخوبیه
RoYega
خواندن این کتاب برای ما ایرانی ها خیلی خیلی مفید و حیاتی است. در این وضعیت مملکت که از داخل و بیرون مملکت هر کسی ما را به یک طرف میکشد و یکی ما رو خوشبخت ترین و یکی بدبخت ترین ها نشان می دهد، این کتاب دعوت به نگاه بر اساس واقعیت هاست.
M.S.Rostami
اگر کتاب براتون جذاب اومد، حتما به سایتی که داخلش معرفی کرده سر بزنید.
متنش روانه و برای خوندنش به تکلف نمیفتی.
سایتش هم اسمش گپ مایندره. اگه مثه من به نمودار و آمار علاقه داشته باشی، ساعتها توی سایتش میتونی بچرخی و جیز یاد بگیری.
سایتش یه قسمتی داره به نام دالر استریت، نگاه جالبی داره. سعی کنید یک سری بزنید بهش.
amir yari
چقدر بد است که کتابی با این کیفیت عالی با چنین ترجمه بدی انجام شده است 🙄
متاسفانه مترجم هیچ تصوری از ویرایش متن نداشته است. بسیاری از جملات در خوانش اول نامفهوم و ویرایش نشده هستند و بر خلاف هدف نویسنده، متن کتاب بسیار ثقیل و سنگین ترجمه شده. در جای جای جملات کتاب، جابجایی نهاد و گزاره ها و فعل و فاعل ها رو میبینیم.
ای کاش میشد این کتاب را قبل از خواندن ویرایش کرد یا دستکم خود ناشر آن را برای چاپهای بعدی ویراستاری کند. اگرچه کتاب رو تقریبا تا انتها خوندم، اما دوست دارم ترجمه دیگر کتاب رو بخرم و دوباره از اول بخونم.
Mehrad318
این کتاب از کتابهایی است که همه باید بخونن اگر میخواید بفهمید کتاب در مورد چیه به سایت پادکست بی پلاس مراجعه کنید و پادکست factfulness را گوش کنید. سایت gapminder.org هم سری بزنید. این سایت کار خود مولفان این کتاب است.
https://bpluspodcast.com/archives/factfulness/
سایت متمم هم توصیه به خواندن این کتاب کرده است.
https://motamem.org/کتاب-واقع-نگری-هنس-روسلینگ/
mahdi beski
🙏🙏
Hadi
ممنون مهراد بابت معرفی پادکست
ر.د.ب
کتاب خیلی جالبی بود و نشون داد که هیچی از دنیا نمیدونستم. ترجمه یک جاهایی ایراد داشت به نظر من، فرصت نکردم متن اصلی کتاب را پیدا کنم یا با ترجمه انتشارات دیگر مقایسه کنم. در کل منظور را میگیرید و خطای مترجم کمتر از ۱ درصد هست. حتما مطالعه کنید. کتاب کم حجمی هست و زود تموم میشه و روی طاقچه بینهایت هم هست.
Yasas88
شایدم اون نمیدونسته😁. مثله اینکخه خوندنش برام واجبه
mostafa
هانس رزلینگ قبل از انتشار این کتاب فوت شده. درباره این کتاب گفته: «کتاب واقعیت، آخرین نبرد زندگی من در زمینه مبارزه با ناآگاهی های مخرب است... سابقا خود را با مجحپعه عظیم داده ها، نرم افزار های آگاهی بخش و ... مجهز کرده بودم، هیچ کدام از این کارها کافی نبود، امیدوارم این کتاب کافی باشد»
بیل گیتس هم خیلی از این کتاب تعریف کرده و مث اینکه گفته به همه فارغ التحصیلان دانشگاه های امریکا تو سال ٢٠١٨ یه جلد از این کتاب هدیه میده!
Ahmad.M
یه سری فکت علمی و آماری برای اینکه نشون بده چقدر دیدمون درباره دنیا سیاه تر از واقعیته! این نه فقط در مورد ما افراد عادی صادقه، که حتی سیاستمدارهای سرشناس دنیا هم این ویژگی رو دارن...
نویسنده تو ١٠ فصل کتاب، ١٠ دام و اشتباه ما رو نشون میده و راهذهای اجتناب از اون دام ها و تله ها رو ...
نسیم
این کتاب درک و بینش جدیدی از جهان به ما میدهد. در واقع با اعداد و ارقام و مقایسه بین حال و گذشته نشون داد که وضعیت دنیا نه تنها رو به بد شدن نیست بلکه در مقایسه با گذشته بسیار بهتر شده است.
البته یه جاهایی توضیحات طولانی اعداد و ارقام و آمار من رو خسته کرد..و باید بگم یه جاهایی رو تند خوانی کردم و رد شدم. اما بینش کلی که کتاب بهم داد خیلی امیدوار کننده و الهام بخش بود. با شرایط فعلی کشور و دنیا پیشنهاد میکنم این کتاب حتما خونده بشه.
محمد جواد یاوری
کتابی که میتونه نگاه آدم رو عوض کنه ، ممنون از علی بندری برای معرفی این کتاب
Amin D
نظریه تکاملی، بجای استفاده ای رایج که برای توصیف هر چیز از ابتدای تاریخ تا دوران مدرن بکار میرود، می تواند به شیوه ای هوشمندانه دنیای مدرن را در مقابل غریزه ها قرار دهد و هم باورپذیرتر باشد و هم، به حوزه ای تخصصی تر بپردازد. روسلینگ با این شیوه ده مورد از غرایز بشری را که با تجربه وسیع خودش بدانها صحه گذاشته، و برای بقای نسل بشر لازم میدانسته، مبنای بحث خودش قرار میدهد تا نشان بدهد چطور همان غرایز حال راه را برای فهم واقعیت محور ما از جهان می بندند، چرا که هنوز عادت داریم با همان عینک غریزی به دنیا بنگریم
اما این تنها نقطه شروع کتاب است، کتابی که با اشاراتی تامل برانگیز به فهم نادرست سیستماتیک ما از دنیا، فارغ از تحصیلات و سطح رفاه و دانش آغاز می شود و برای متهم کردن ما هم از خودش شروع می کند. راه حل را هم البته عرضه می کند، در دنیای پیشرفته امروز که دسترسی به اطلاعات و داده ها و تکنولوژی های ارتباطی ساده است، فهم بهتر و داده محور از دنیا هم ساده تر و البته مفید تر خواهد بود. نقد صریحی هم بر ژورنالیسم رایج دارد، گرچه تمام و کمال تقصیر را به گردن آنها نمی اندازد و به آن به چشم فرصتی برای ژورنالیسم نگاه می کند که تنها بر روی موج استفاده ما از غرایز سوار شده و برای آنها موقعیتی مناسب ایجاد کرده تا توجه ما را به کسب و کار خودشان جلب کنند
ممکن من خواننده با تمام استفاده ها از داده ها و نتایجی که از آنها می گیرد موافق نباشم، یا برای افراد آشنا با تفکر سیستمی و خطاهای ادراکی، برخی از فصل ها حالتی تکراری یا مشابه با بحثهای سایر محققان داشته باشند، اما مطالعه دوباره همین فصل ها نیز همچنان خواندنی و مفید هستند، با چاشنی طنز و شیرین زبانی نویسنده، کوله باری از تجربه و خاطراتی خواندنی از ماموریت های کاری در دشوارترین شرایط. این زندگی پربار که کمی پیش از چاپ این کتاب برای نویسنده به پایان رسید، با جانشین پروری فوق العاده ای هم تکمیل شده که کمتر این روزها در فضای آکادمیک سراغ داریم. یعنی خویشاوندان نزدیک وی که نه تنها در نگارش کتاب با وی همکاری کرده اند، بلکه بعد از فوت وی به خوبی توانمندی لازم برای ادامه کار را دارند
mohsen ghasemi
بسیار زیبا وتکان دهنده
ترابی
خیلی خوبه. به همه خوندنش رو توصیه می کنم.
پادکست بی پلاس عالی ارائه کرده کتاب رو و اگه وقت ندارین کل کتاب رو بخونین، اون پادکست رو گوش کنین
👍👍
شابان
برای اینکه پادکست بی پلاسو گوش بدین و همچنین سایر پادکستهای ایرانی رو کافیه اپ کست باکس رو دانلود و لوکیشنشو روی ایران تنظیم کنی
M3iti
کتابی است که تاکید بر پذیرفتن منطق و داده به جای احساسات داره. کتاب خوبیه. برای من کمی تکراری بود. خیلی طرفدار دموکراسی هست و نقطه ضعفش همینه. از مشکلات داده وحوری و دموکراسی صحبت نمیکنه. اما در کل یاد گیری این سبک از فکر کردن خیلی مناسب و عالیه.
Alireza |S.N|
کتاب خیلی خوبیه. لطفا تخفیف بزنید.
radmehr
فوق العاده جالب و خواندنی
pR
من این کتاب را خوانده ام بسیار عالیست.باید واقعیت جامعه را دید باید قانون اساسی را باز نگری کرد
Pariya
خیلی دوستش داشتم 🌹
روزبه افشار
کتاب خیلی خوبیه اما نه با این ترجمه. ترجمه دیگه با عنوان واقع نگری رو پیشنهاد میکنم.
حجم
۱٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۳۲۰ صفحه
حجم
۱٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۳۲۰ صفحه
قیمت:
۶۹,۰۰۰
۲۰,۷۰۰۷۰%
تومان