بریدههایی از کتاب حلیة المتقین
۴٫۶
(۲۹۲)
در روایتی معتبر آمده است که یکی از فرزندان امام صادق علیه السلام بیمار شد. حضرت فرمود: «این دعا را بخوان: اَللّهُمَّ اشْفِنی بِشِفائِکَ وَداوِنی بِدَوائِکَ وَعافِنی مِنْ بَلائِکَ، فَإنِّی عَبْدُکَ وَابْنُ عَبْدِکَ».
m.salehi77
حضرت آدم علیه السلام گوسفندی برای پیامبران از فرزندان خود قربانی کرد. هر عضوی از گوسفند را به پیامبری اختصاص داد و دست آن را برای پیامبر آخرالزّمان برگزید. بدین علّت رسول مکرّم اسلام صلی الله علیه و آله دست گوسفند را دوست میداشت و بر دیگر اعضای آن ترجیح میداد.
کاربر ۷۵۷۲۹۲۹
«خوردن گوشت موجب رویش گوشت در بدن میشود و هر که چهل روز گوشت نخورَد بداخلاق میشود و هر که بد اخلاق شود باید در گوشش اذان بگویند».
کاربر ۷۵۷۲۹۲۹
در روایتی صحیح و معتبر آمده که امام رضا علیه السلام نقل کرده است که رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: «اندازه نانها را کوچک بگیرید که با هر قطعه نانی برکتی است».
کاربر ۷۵۷۲۹۲۹
«هرگاه چند نوع غذا بر سر سفره باشد برای هر کدام یک بسم الله بگویید». راوی پرسید: اگر فراموش شود چه کنم؟ حضرت فرمود: «بگو بِسْمِ اللهِ عَلی اَوَّلِهِ وَآخِرِهِ».
کاربر ۷۵۷۲۹۲۹
از حضرت امیر مؤمنان علی علیه السلام روایت شده است که فرمود: «هر که بخواهد غذا زیانی به او نزند چهار کار کند: تا گرسنه نشده و معدهاش پاک نگشته چیزی نخورَد، هنگام شروع به غذا خوردن بسم الله الرّحمن الرّحیم بگوید، غذا را خوب بجود، پیش از آنکه کاملاً سیر شود دست از غذا خوردن بکشد».
کاربر ۷۵۷۲۹۲۹
در حدیث است که امام صادق علیه السلام سه نوع دمیدن را مکروه شمرده است: «دمیدن در گرهها برای افسون کردن، دمیدن در غذا، دمیدن در محلّ سجده».
کاربر ۷۵۷۲۹۲۹
«پیامبران غذای آخر روز را پس از نماز عشا میخوردند؛ پس غذا خوردن در آن وقت را ترک نکنید که ترک آن موجب بیماری تن میشود».
۳. در حدیثی دیگر فرمود: «شام نخوردن انسان را پیر میکند».
کاربر ۷۵۷۲۹۲۹
از امام صادق علیه السلام روایت شده است که فرمود: «انسان برای کسب نیرو و تجدید قوا ناگزیر است غذا بخورد، ولی لازم است بخشی از شکم را به غذا و بخشی دیگر را به آب اختصاص دهد و بخش سوم را برای تنفّس، خالی بگذارد. و برای فربه کردن خود نکوشید چنانکه حیوانات را برای کشتن، فربه میکنند».
کاربر ۷۵۷۲۹۲۹
از امام صادق علیه السلام روایت شده است که فرمود: «هرگاه شکم سیر شود، موجب طغیان و فساد میگردد».
۶. در حدیثی دیگر فرمود: «ریشه هر درد و بیماری پرخوری است، جز تب که ناگهانی ظاهر میشود».
کاربر ۷۵۷۲۹۲۹
حضرت رسول صلی الله علیه و آله به علی علیه السلام فرمود: «ای علی، روغن زیتون بخور و بر بدنت بمال، زیرا شیطان تا چهل روز به کسی که این کار را کند نزدیک نمیشود».
کاربر ۲۸۱۹۷۳۸
حدیث دیگر فرمود: «حرارت تب را با روغن بنفشه بشکنید».
۵. و در حدیث سوم فرمود: «روغن بنفشه سردرد را زایل میکند و باعث آرامش مغز سر است».
کاربر ۲۸۱۹۷۳۸
در روایتی معتبر آمده است که امام رضا علیه السلام هرگاه میخواست لباس نو بپوشد، لباسها را در طرف راست خود مینهاد و پس از پوشیدن لباس، ظرفی آب میطلبید و هر یک از سورههای توحید و کافرون و آیة الکرسی را ده مرتبه بر آن میخواند، سپس آب را بر لباس میپاشید و میفرمود: «هر که چنین کند، همواره در وفور نعمت باشد تا وقتی که تار نخی از آن لباس باقی باشد».
کاربر ۱۳۳۵۱۹۷
هر که رازش را پنهان دارد زمام امورش به دست خودش باشد.
zahra karimi
در احادیث فراوانی آمده است که: نیکی به خویشاوندان باعث قبولی اعمال و زیاد شدن اموال و دور شدن بلاها و طولانی شدن عمر و آسان شدن حساب روز قیامت میشود.
zahra karimi
«خداوند دارو را فرستاده و شفا را هم همراه آن میفرستد. و هیچ دردی را خلق نکرده، مگر اینکه دوایی برای آن آفریده است؛ دوا را بخور و به هنگام خوردن، نام پروردگار را ببر».
zahra karimi
از امام صادق علیه السلام روایت شده است که فرمود: «پیامبری از پیامبران الهی بیمار شد، با خود گفت: مداوا نمیکنم تا همان کس که درد را داده شفایم دهد. خداوند به او وحی کرد: تا معالجه نکنی تو را شفا نمیدهم».
zahra karimi
۳. نیز در سخنی فرمود: «خداوند متعال زینت و اظهار و ابراز نعمت را دوست دارد و از ترک زینت و اظهار فقر و بدحالی بیزار است. دوست دارد آثار نعمت را در بندهاش ببیند. (مثل اینکه) لباس خود را خوشبو سازد، از منزلش به خوبی نگهداری کند، خانهاش را جاروب کرده، آن را تمیز نگاه دارد و حتّی روشن کردن خانه پیش از غروب آفتاب، فقر را زایل میکند و بر روزی میافزاید».
رفیعی
۱. از حضرت علی علیه السلام روایت شده است که فرمود: «از بالای غذا شروع نکنید، بلکه از کناره غذا (قسمتی که در جلوی شماست) آغاز کنید که برکت غذا در بالای طعام است» (وبا خوردن بالای طعام در ابتدای کار، برکت را از سفره نبرید).
تا همیشه سلام
وَأَنَّ اَوْلیائَهُ خُلَفائُکَ وَاَوْصِیائَهُ اَوْصِیائُکَ.
کاربر ۵۴۰۰۷۷۶
حجم
۷۳۳٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۷
تعداد صفحهها
۸۲۰ صفحه
حجم
۷۳۳٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۷
تعداد صفحهها
۸۲۰ صفحه
قیمت:
رایگان