بریدههایی از کتاب خودشناسی
نویسنده:آلن دوباتن
مترجم:محمدهادی حاجیبیگلو
انتشارات:انتشارات پندار تابان
دستهبندی:
امتیاز:
۳.۶از ۱۱۱۹ رأی
۳٫۶
(۱۱۱۹)
دوست خوب با درایت تمام به ما تذکر میدهد که اشتباه کردن، شکست خوردن و خراب کردن برای همهٔ ما انسانها پیش میآید.
انسیه پارسازاده
دیگران هستند که بابت زودرنجی، عبوس بودن، سرخوشیِ تصنعی یا توجیهگریهای تدافعی ما اذیت میشوند
انسیه پارسازاده
یکی از موانع مهم در برابر دستیابی به خودشناسی و بالتبع زندگی پرثمر و شکوفا این است که یک نیمهٔ ذهن ما عادت دارد به نیمهٔ دیگر دروغ بگوید. همه ما به دلیلی که بسیار قابلفهم به نظر میرسد، به خودمان دروغ میگوییم: دلیلش آن است که میخواهیم از درد اجتناب کنیم. از آنجا که همه ما شکننده و نازکنارنجی هستیم، در این کار خبره شدهایم که افکار آزارنده را به قلمرو ناخودآگاهمان برانیم.
asma
ما اسیرانِ همیشگیِ هوسهای شانس و تقدیریم.
Atena
حتی گاه فهم دینامیکهای سیارهای در فضا برایمان سادهتر از درک سازوکاری است که در اعماق مغزمان در کار است.
Atena
وقتی سطح عشقمان به خویشتن به قدر کافی باشد، میتوانیم به سهولت به دیگران نه بگوییم؛ دیگر دیوانهوار سعی نخواهیم کرد دیگران را راضی نگاه داریم.
انسیه پارسازاده
عشق به خویشتن مبنا و هستهٔ اصلیِ پاسخ به این معما است که ما به لحاظ عاطفی که هستیم. تا حد زیادی همین ویژگی است که تعیین میکند یک شخص تا چه حدی نسبت به خود گرم و گشادهرو است، چقدر خودش را میبخشد و پذیرای خودِ واقعی خویش است، و در برابر مخالفتها و اوج و فرودها چقدر میتواند ثابت قدم باشد.
میزان عشق ما به خودمان به طور مشخص هنگامی معلوم میشود که با تهدیدهایی از سوی دیگران روبهرو شویم. وقتی با غریبهای دیدار میکنیم که دارای چیزهایی است که ما فاقدشان هستیم (شغل بهتر، همسر دلپسندتر و از این دست)
احسان رضاپور
ما نیازمند میراثی احساسی هستیم که خود را اساساً شایستهٔ عشق بدانیم
sheibani
سقراط کل حکمت فلسفه را در یک دستور ساده خلاصه کرده است: خودت را بشناس.
sheibani
اگر جستجویمان برای خودشناسی موفقیتآمیز باشد، در نهایت باعث خواهد شد که اذعان کنیم چقدر شناخت کمی از خودمان داریم و شاید حتی هرگز نتوانیم به شناخت کامل و بینقصی از خودمان برسیم.
gharib206
هنگام دروننگری باید تا حد امکان نسبت به خودمان دلسوز و بخشنده باشیم.
Abolfazl.R
کلید ورود به تعمق فلسفی این سه پرسش مهم است:
هم اکنون بابت چه چیزی اضطراب دارم؟
هم اکنون بابت چه چیزی عصبانیام؟
هم اکنون بابت چه چیزی هیجان دارم؟
Abolfazl.R
به رسمیت شناختنِ یک احساس به این معنا نیست که باید آن را تا به انتها پی بگیریم. لزومی ندارد که اذعان به یک فانتزی یا یک میل، به تحقق عملی بینجامد؛ در واقع، عموماً خودِ این اقرار، به شکل نوعی بدیلِ تحقق واقعی عمل میکند.
me
تعمق فلسفی باید در مواقعی از روز انجام شود که انتظار کار خاصی از ما نمیرود. برای مثال، شاید روی تخت یا مبل دراز کشیده باشیم، در حالی که قلم و دفتری به دست داریم. کلید ورود به تعمق فلسفی این سه پرسش مهم است:
هم اکنون بابت چه چیزی اضطراب دارم؟
هم اکنون بابت چه چیزی عصبانیام؟
هم اکنون بابت چه چیزی هیجان دارم؟
Y Gh
من حکیم نیستم به این دلیل که میدانم، بلکه حکیم هستم چون میدانم که نمیدانم.
reyhane
ما نیازمند میراثی احساسی هستیم که خود را اساساً شایستهٔ عشق بدانیم، تا در برابر عواطفی که بعدها همسر آیندهمان نثار ما میکند بیحس نباشیم.
reyhane
همه میدانیم که یک سخنرانی، یک بازدیدِ گروه سنجش کارایی، یک شکست عشقی یا دورهای از مشکلات مالی لزوماً برایمان تهدید جانی ندارند، با این حال به لحاظ درونی آنها را خطری عظیم میپنداریم.
حانیه
وقتی سطح عشقمان به خویشتن به قدر کافی باشد، میتوانیم به سهولت به دیگران نه بگوییم؛ دیگر دیوانهوار سعی نخواهیم کرد دیگران را راضی نگاه داریم.
حانیه
مغز ما نمونهٔ اعلای این رویکرد است که همه امور را از منظر خودش ببیند
Maedeh
اگر جستجویمان برای خودشناسی موفقیتآمیز باشد، در نهایت باعث خواهد شد که اذعان کنیم چقدر شناخت کمی از خودمان داریم و شاید حتی هرگز نتوانیم به شناخت کامل و بینقصی از خودمان برسیم. این پارادوکسی است که سقراط آن را صورتبندی کرده است: من حکیم نیستم به این دلیل که میدانم، بلکه حکیم هستم چون میدانم که نمیدانم.
Maedeh
حجم
۴۴٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۸۸ صفحه
حجم
۴۴٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۸۸ صفحه
قیمت:
۳۱,۰۰۰
۱۵,۵۰۰۵۰%
تومان