بریدههایی از کتاب حماسه حسینی (جلد اول)
۴٫۵
(۲۴۸)
میتوانم اینطور بگویم که از نظر من کلید شخصیت حسین حماسه است، شور است، عظمت است، صلابت است، شدت است، ایستادگی است، حقپرستی است.
molkeiran
عباس محمود عَقّاد، دانشمند متفکر مصری، کتابی نوشته بهنام «عبقریهالامام» و در این کتاب اظهارنظر میکند که من کلید شخصیت علی را در فروسیت جستجو و پیدا کردم. علی مردی است که در سراسر زندگیاش (چه در میدان جنگ، چه در محیط خانواده، چه در محراب عبادت، چه در مسند حکومت و در هر جایی) روح مردانگی وجود دارد. «فروسیت» یعنی مردانگی، و مردانگی مافوق شجاعت است. او میگوید کلید شخصیت علی مردانگی است.
molkeiran
حسین بن علی علیهالسلام یک روح بزرگ و یک روح مقدس است. اساسا روح که بزرگ شد تن به زحمت میافتد، و روح که کوچک شد تن آسایش پیدا میکند.
molkeiran
سومین جهت تقدس نهضت حسینی این است که در آن یک رشد و بینش نیرومند وجود دارد؛
molkeiran
دومین جهت تقدس اینگونه قیامها و نهضتها این است که در شرایط خاصی که هیچکس گمان نمیبرد قرار گرفتهاند؛ یعنی یکمرتبه در یک فضای بسیار بسیار تاریک و ظلمانی یک شعله روشن میشود، شعلهای در یک ظلمت مطلق؛ فریاد عدالتی است
molkeiran
حماسه مقدس آن کسی است که روحش برای خود موج نمیزند، برای نژاد خود موج نمیزند، برای ملت خود موج نمیزند، برای قاره یا مملکت خود موج نمیزند؛ او اساسا چیزی را که نمیبیند شخص خود است، او فقط حق و حقیقت را میبیند
molkeiran
مکتب حسین، مکتب انسانسازی است نه مکتب گنهکارسازی. حسین سنگر عمل صالح است نه سنگر گناهکاری.
کاربر ۹۶۹۹۴۰
در رثای قهرمان بگریید برای اینکه احساسات قهرمانی پیدا کنید، برای اینکه پرتوی از روح قهرمان در روح شما پیدا شود و شما هم تا اندازهای نسبت به حق و حقیقت غیرت پیدا کنید، شما هم عدالتخواه بشوید، شما هم با ظلم و ظالم نبرد کنید، شما هم آزادیخواه باشید، برای آزادی احترام قائل باشید، شما هم سرتان بشود که عزت نفس یعنی چه، شرف و انسانیت یعنی چه، کرامت یعنی چه.
راحله فلاح
دستگاه یزید نمیتوانست بدون یک پشتوانه فکری و اعتقادی یا لااقل بدون آنکه اعتقادات موجود مردم را توجیه کرده باشد کارش را انجام بدهد. خیال نکنید آنها اینقدر احمق بودند که بگویند سرها سرِ نیزه، گور پدر مردم و افکارشان! بلکه درهرحال در مقام اغفال افکار مردم و القاء یک سلسله افکار و اندیشهها بودند تا فکر مردم قانع بشود که وضع موجود بهترین وضع است و باید همینطور باشد. البته در میان یک عده مردم مذهبی باید آن فکر، رنگ و صورت مذهبی داشته باشد. چرا از شریح قاضی استمداد میکنند؟ برای اقناع فکر مردم تا به فکر مردم رنگ بدهند، و دادند.
در کربلا این برنامه تا عصر عاشورا موفق بود
هدی✌
. بشر بالأخره نیاز به فکر دارد. اگر جامعهای درست به نظام فاسد حاکم بر خود فکر کند، محال است آن نظام بماند
هدی✌
کار اباعبداللّه حساب شده بود، یعنی این سفر را به دست دشمن درست کرد. دشمن، این سفر را به وجود آورد. دشمن به خیال خودش اسیر حمل میکند اما درحقیقت دارد مبلّغ میفرستد.
هدی✌
کلمه وزیر به معنی کمکدهنده است.
هدی✌
خدا گفته از سختی نترس، دوباره به من گفته از سختی نترس. «فَاِذا فَرَغْتَ فَاَنْصَبْ» از این کارت که فارغ شدی باز خودت را به کار پرمشقت دیگری مشغول کن که تو از سختی و مشقت ضرر ندیدی و ضرر نخواهی دید.
هدی✌
در چنین عصری تو باید بلد باشی حرف خودت را خوب بزنی، استدلال کنی.
هدی✌
وقتی که به قتلگاه رسیدند، همه بیاختیار خودشان را از روی مرکبها به روی زمین انداختند. زینب (سلاماللّه علیها) خودش را به بدن مقدس اباعبداللّه میرساند، آن را به یک وضعی میبیند که تا آن وقت ندیده بود: بدنی میبیند بیسر و بیلباس؛ با این بدن معاشقه میکند و سخن میگوید: «بِأبِی الْمَهْمومِ حَتّی قَضی، بِأبِی الْعَطْشانِ حَتّی مَضی». آنچنان دلسوز ناله کرد که «فَأَبْکتْ وَاللّهِ کلَّ عَدُوٍّ وَ صِدِّیقٍ» یعنی کاری کرد که اشک دشمن جاری شد، دوست و دشمن به گریه درآمدند.
مجلس عزای حسین را برای اولین بار زینب ساخت.
هدی✌
از عصر عاشورا زینب تجلی میکند. از آن به بعد به او واگذار شده بود. رئیس قافله اوست چون یگانه مرد زینالعابدین (سلاماللّه علیه) است که در این وقت به شدت مریض است و احتیاج به پرستار دارد تا آنجا که دشمن طبق دستور کلی پسر زیاد که از جنس ذکور اولاد حسین هیچکس نباید باقی بماند، چند بار حمله کردند تا امام زینالعابدین را بکشند ولی بعد خودشان گفتند: «اِنَّهُ لِما بِهِ» این خودش دارد میمیرد. و این هم خودش یک حکمت و مصلحت خدایی بود که حضرت امام زینالعابدین بدینوسیله زنده بماند و نسل مقدس حسین بن علی باقی بماند.
هدی✌
تاریخ کربلا یک تاریخ و حادثه مذکر ـ مؤنّث است؛ حادثهای است که مرد و زن هر دو در آن نقش دارند، ولی مرد در مدار خودش و زن در مدار خودش. معجزه اسلام اینهاست، میخواهد دنیای امروز بپذیرد، میخواهد ـ به جهنم ـ نپذیرد، آینده خواهد پذیرفت.
هدی✌
بسیاری از راویان بودند که میآمدند روایت حدیث میکردند. زنها میآمدند استماع میکردند. اما زنها در کناری مینشستند و مردها در کناری، مردها در اتاقی بودند و زنها در اتاقی. دیگر نمیآمدند صندلی بگذارند که یک مرد بنشیند و یک زن؛ زن مینیژوپ بپوشد و تا بالای رانش پیدا باشد که بله، خانم میخواهند تحصیل علم کنند! این، معلوم است که ظاهرش یک چیز است و باطنش چیز دیگر. اسلام میگوید علم اما نه شهوترانی، نه مسخرهبازی، نه حقّهبازی؛ میگوید شخصیت.
هدی✌
تا آخر عمرِ پیغمبر هرگاه اسم خدیجه را میبردند، اشک مقدسشان جاری میشد. عایشه میگفت: یک پیرزن که دیگر اینقدر ارزش نداشت، چه خبر است؟ میفرمود: تو خیال میکنی من به خاطر شکل خدیجه میگریم؟ خدیجه کجا و شما و دیگران کجا؟!
هدی✌
اسلام برای زن شخصیت میخواهد نه ابتذال.
هدی✌
حجم
۴۵۲٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۳۹۹ صفحه
حجم
۴۵۲٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۳۹۹ صفحه
قیمت:
۴۹,۰۰۰
۱۹,۶۰۰۶۰%
تومان