بریدههایی از کتاب کیمیاگر
۴٫۵
(۷۲۳)
نبیا و اولیا بندگی مخلصانه و طاعت بسیارِ خود را در پیشگاه الهی کمتر از آنچه در شأن و بزرگی اوست، میدانند. آنان حتی کمترین ترک ادب را هم گناهی بزرگ میشمارند. برای همین، نزد خدا مدام استغفار و طلب آمرزش میکنند.
رفائی سادات
مرزش خواستن از خدا نشانهٔ گناهکار بودن نیست. طلب رحمت و غفران از خدا عبادتی است که انسانها با آن ثواب بیشتری میبرند. رسول گرامی ما نیز میفرمود: «من روزی هفتادبار از خدا آمرزش میخواهم.» شما فکر میکنید ایشان گناهکار بوده که آمرزش میخواسته؟!
رفائی سادات
این نهی خدا تنزیهی بود. یعنی انسان با ارتکاب آن، فقط از فایده و مصلحتی که خدا در ترک آن قرار داده، محروم میگردد.
رفائی سادات
خدا آدم را از خوردن میوهٔ آن درخت نهی کرده بود، اما این نهیِ تحریمی نبود که با ارتکاب آن، مستحق عذاب آخرت شود.
رفائی سادات
ظلم دوگونه است: یا ظلم به خود است، یا ظلم به دیگری. امام نباید به خود یا به دیگری ظلم کرده باشد. آیا کسیکه گناه میکند به خودش ظلم نکرده؟! حتی مشرکی که توبه کرده باشد نیز لایق و شایستهٔ امامت نیست؛ چراکه در قرآن آمده: «شرک ظلم بزرگی است.» (۱۱) حالا با این وصف، کسانیکه عمری به آیین جاهلیت بودند و بعداز آن اسلام آوردند، شایستگی امامت را دارند؟!
رفائی سادات
اینکه عهد امامت به ظالمان نمیرسد، معنیاش این است که امام باید معصوم باشد و ظلمی نکرده باشد. هر گناهی ظلم است، و مطابق این آیه، امامت ویژهٔ کسانی است که هیچ گناهی نکرده باشند.
رفائی سادات
هرکسی سزاوار امامت نیست. امام باید منصوب از سوی خدا باشد و مردم در پیروی از او هیچ دلنگرانی نداشته باشند.
رفائی سادات
«اعتقاد من آن است که همهٔ انبیای الهی از کودکی تا پایان عمر، از هر گناه و فراموشی دورند. آنان امینِ سرّ خدا هستند و نمیشود و نباید تن به گناهی بدهند که خواستهٔ شیطان است. انبیا و امامان باید پاک باشند و از صفاتی چون کینه و بخل و حسد و جهل و حرص دور باشند. از نقصها و بیماریهایی که انسانها از آن بدشان میآید، پاک باشند. این اعتقاد ما دربارهٔ انبیاست.»
رفائی سادات
حجم
۱۱۴٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۳۶ صفحه
حجم
۱۱۴٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۳۶ صفحه
قیمت:
۳۰,۶۰۰
۱۵,۳۰۰۵۰%
تومان