بریدههایی از کتاب فلسفهی هانا آرنت
۳٫۸
(۲۱)
. تجربه آرنت او را به این اعتقاد و باور رساند که هرچند همه انسانها باید بمیرند، امّا هر انسانی بهدنیا میآید تا از نو آغاز کند. در وضع بشری مینویسد:
امور بشری اگر به حال خود رها شوند نمیتوانند جز از قانون مرگ پیروی کنند، یعنی یقینیترین و یگانه قانون مطمئن در زندگی از تولّد تا مرگ. آنچه در این قانون دستکاری میکند قوّه عمل است..
مریم
سقراط میگفت، داناترین مردان کسی است که میداند هیچکس نمیتواند دانا باشد.
پویا پانا
آنچه را دوست میداشتم
نتوانستم حفظ کنم
آنچه در اطرافم هست
نمیتوانم رها کنم
همهچیز فرو میرود
و تاریکی است که برمیآید
هیچچیز بر من فائق نمیشود ـ
این است راه زندگی
AmirHossein
دروغ همیشه پذیرفتنیتر از واقعیت است و با عقل بیشتر جور درمیآید، چون دروغگو این مزیت بزرگ را دارد که پیشاپیش میداند که مخاطبان آرزومند یا منتظر شنیدن چه هستند... حال آنکه واقعیت این خصلت اضطرابآور را دارد که ما را با چیزی غیرمنتظره روبرو میکند که آمادهاش نبودیم (
ژینا کریمی
توتالیتاریسم هیچ درک یا حسی از منحصربهفرد و خاص بودن افراد به آنها نمیدهد. برعکس، توتالیتاریسم عاملِ فروکاستن همه انسانها به هویت یک فرد، یک فرد خاصّ، است. رهبر نمونه و مثال واقعیت بشری است. آنهایی که خودشان را با این الگو تطبیق نمیدهند، آنهایی که یگانگی و خاص بودنشان را به رخ میکشند، ریشهشان سوزانده میشود.
Hossein Ghadjari
درست است که توتالیتاریسم از وحشت و ارعاب استفاده میکند، امّا تبلیغات ابزار مهمتری برای آن است. آرنت میگوید تبلیغات علیالخصوص درمورد تودهها کارساز است، چون تودهها به تخیلاتشان بیشاز عقل و درکشان تکیه دارند. تودهها چون تکافتاده هستند از عقل جمعی بیبهرهاند. این بدانمعناست که تودهها از تجربههای همدیگر برای محک زدن و درک درستی و نادرستی تجربههای خودشان استفاده نمیکنند. آرنت میگوید آدمهای تکافتاده بدینترتیب فقط به تداوم تکیه میکنند و نه به واقعیات. برای همین هم تبلیغات موفق میشود، چون با تکرار دائمی یکچیز در طول زمان این تداوم را القا میکند
lordartan
استبداد یک صورتِ سیاسی است که شبیه برهوت است، و واجد شرایطی است که زندگی انسان را دشوار میکند. امّا توتالیتاریسم یک «توفان شن» است که همه زندگی را مدفون و جهان را خفه و محو و نابود میکند.
AmirHossein
دروغ همیشه پذیرفتنیتر از واقعیت است و با عقل بیشتر جور درمیآید، چون دروغگو این مزیت بزرگ را دارد که پیشاپیش میداند که مخاطبان آرزومند یا منتظر شنیدن چه هستند... حال آنکه واقعیت این خصلت اضطرابآور را دارد که ما را با چیزی غیرمنتظره روبرو میکند که آمادهاش نبودیم (
پویا پانا
وضع بشری مهمترین اثر فلسفی هانا آرنت است. پروژهای که او برای این کتاب درنظر داشت این بود: «اندیشیدن به آنچه میکنیم»(۵). او این کتاب را هم، مثل ریشههای توتالیتاریسم، با مرور درباره تجربههای خودش و تجربه دورانی که در آن میزیست شروع میکند. آرنت این کتاب را زمانی نوشت که انسان وارد عصر فضانوردی میشد و تکنولوژی اهمیت روزافزونی پیدا میکرد. آرنت متوجه بود که این تجربههای تازه با خودشان هراسهایی را هم به همراه میآورند و به تکافتادگی و تنهایی، که ازنظر او از موقعیتهای تازه پیشآمده برای انسان در قرن بیستم بودند، دامن میزنند. آرنت در وضع بشری تحلیلی ارائه میکند که میتواند به انسانها کمک کند تا با این فرایند ازخودبیگانگی رویارو شوند و دربرابر آن مقاومت کنند.
esrafil aslani
دلم میخواهد بگویم هرچه کردهام و هرچه نوشتهام ـهمهشان عجالتی هستند
محمد رضا مددی
«سقراط آدمها را از... پیشداوریهای نسنجیدهشان که نمیگذاشت تفکر کنند پاک میکرد، بهاینترتیب که این نظر را پیش چشمشان میآورد که ما نهتنها میدانیم که نمیدانیم، بلکه میدانیم که نمیتوانیم بدانیم»
پویا پانا
امور بشری اگر به حال خود رها شوند نمیتوانند جز از قانون مرگ پیروی کنند، یعنی یقینیترین و یگانه قانون مطمئن در زندگی از تولّد تا مرگ. آنچه در این قانون دستکاری میکند قوّه عمل است...
AmirHossein
«شما، شمایانی که از میان سیلی برخواهید آمد که ما را در خود غرق کرد، آنگاه که سخن از ضعفهای ما میگویید، آن اعصار ظلمانی را که مبتلایش نشدید از خاطر مبرید»
Amirreza Mahmoudzadeh-Sagheb
آنچه را دوست میداشتم
نتوانستم حفظ کنم
آنچه در اطرافم هست
نمیتوانم رها کنم
همهچیز فرو میرود
و تاریکی است که برمیآید
هیچچیز بر من فائق نمیشود ـ
این است راه زندگی (۳۷ Young-Bruehl,)
kazem bahrami
توتالیتاریسم عاملِ فروکاستن همه انسانها به هویت یک فرد، یک فرد خاصّ، است. رهبر نمونه و مثال واقعیت بشری است. آنهایی که خودشان را با این الگو تطبیق نمیدهند، آنهایی که یگانگی و خاص بودنشان را به رخ میکشند، ریشهشان سوزانده میشود.
vahidk
تفکر در اکثر اوقات خیر چندانی برای جامعه ندارد. تفکر بیشاز آنکه ارزشی خلق کند ارزشها را به سؤال میگیرد و بیشاز آنکه چیزی پایدار و بادوام خلق کند، آدمها را به گفتگو با خودشان وامیدارد.
پویا پانا
وقتیکه آدمها فکر نمیکنند، بسیار آسانتر میتوان کاری کرد که رفتارشان وارونه شود.
پویا پانا
آرنت نوع دوّم از دروغگوییهای تازه ابداعشده و رواجیافته را «حل مسئله حرفهای» مینامد. بهاعتقاد آرنت، این نوع دروغگویی در فرایند تصمیمسازی درباره ویتنام نقش اساسیتری داشت. میگوید این نوع دروغگویی مسئلهسازتر است چون کسانی که درگیر آن میشوند اساسآ آدمهای خوب و فرهیختهای هستند. آرنت ضعف این آدمها را در عشقشان بهنظریه میداند و میگوید عشق بهنظریه سبب میشود آنها دربرابر واقعیات بیطاقت شوند. این مسئلهحلکنها بهسادگی وسوسه میشوند که واقعیات را چنان دستکاری کنند که با نظریهشان جور دربیاید. با این زورچپان کردن واقعیات درنظریه، آنها خودشان را از شر «احتمالی بودن اضطرابآور» واقعیت خلاص میکنند
پویا پانا
آرنت میگوید دو شیوه دروغگویی اخیرآ رایج شده است که باهم مرتبط هستند. او این ادّعای گران را پیش مینهد که نخستین نوع از این دروغگوییها روابط عمومی است. روابط عمومی شکلی از تبلیغ است که در واقعیات دستکاری میکند تا مردم را بهسمت مصرف و خرید سوق دهد. در حوزه سیاسی، کسانی که روابط عمومی را بهعهده دارند در واقعیتها دستکاری میکنند تا مردم را به خرید کاندیداها و دیدگاههای سیاسی معینی ترغیب کنند. کار روابط عمومی خلق یک مشت تصاویر جعلی و بعد واداشتن مردم به پذیرفتن این تصاویر جعلی بهجای واقعیت است. آرنت یادآور میشود که این شکل از دروغگویی در استراتژی مرتبط با ویتنام بهکار گرفته شد.
پویا پانا
آرنت یادآور میشود که انسانها انواع و اقسام دروغها را پروراندهاند. برخی از این دروغها سریعآ و بهآسانی در مواجهه با واقعیت نقش بر آب میشوند. امّا برخی از انواع دروغها حقیقت را بهکلّی از صحنه زندگی انسانی حذف میکنند و آزادی انسانی را متزلزل و تخریب میکنند.
پویا پانا
حجم
۱۱۷٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۶۰ صفحه
حجم
۱۱۷٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۶۰ صفحه
قیمت:
۵۸,۰۰۰
۴۰,۶۰۰۳۰%
تومان