بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب فقر احمق می کند | صفحه ۳۹ | طاقچه
تصویر جلد کتاب فقر احمق می کند

بریده‌هایی از کتاب فقر احمق می کند

۳٫۶
(۲۷۳)
کمیابی توجه را تسخیر می‌کند، چه صاحب ذهن بخواهد چه نخواهد
Astronaut
محاسبات پیچیدهٔ مرتبه بالا بیش از ۳۰۰ میلی‌ثانیه زمان لازم دارند. پاسخ‌های سریع‌تر به فرایندهای خودکار نیمه‌آگاه تکیه می‌کند. به‌این‌ترتیب، زمانی‌که افراد گرسنه واژهٔ CAKE را سریع‌تر تشخیص می‌دهند، به این دلیل نیست که تصمیم گرفته‌اند بیشتر روی آن تمرکز کنند. این اتفاق سریع‌تر از آن می‌افتد که آن‌ها بتوانند تصمیمی بگیرند.
Astronaut
کمیابی این کار را در سطح نیمه‌آگاه انجام می‌دهد. مقیاس زمانی بسیار کوچک در این آزمایش (بررسی نتایج به میلی‌ثانیه) برای مشاهدهٔ فرایندهای سریع انتخاب شده است؛ آن‌قدر سریع که در کنترل آگاهانه جای نگیرند.
Astronaut
آزمایش‌هایی مثل این برای این منظور طراحی می‌شوند که نشان دهند چه چیز در صدر ذهن افراد جای گرفته است. زمانی‌که یک مفهوم فکر ما را مال خود کند، واژه‌های مربوط به آن را سریع‌تر می‌بینیم. به‌این‌ترتیب زمانی‌که افراد گرسنه واژهٔ CAKE را سریع‌تر تشخیص می‌دهند، مشخصاً می‌بینیم که غذا در صدر ذهنشان جای گرفته است.
Astronaut
کمیابی چیزی بیش از نارضایتی حاصل از کم‌داشتن یک‌چیز است. کمیابی شیوهٔ تفکر ما را تغییر می‌دهد و خود را به ذهن ما تحمیل می‌کند.
Astronaut
این رفتارها نشان می‌داد که کمیابی چطور ما را تغییر می‌دهد. کمیابی ذهن را تسخیر می‌کند. همان‌طور که افراد درگیرِ گرسنگی مهلک به چیزی جز غذا فکر نمی‌کنند، همهٔ ما، در مواجهه با هر نوع کمیابی، جذبش می‌شویم. ذهن به شکلی خودکار و پرقدرت به‌سمت نیازهای برآورده نشده متمایل می‌شود. آن نیاز برای افراد گرسنه غذاست، برای افرادی که سرشان شلوغ است ممکن است پروژه‌ای باشد که باید تمامش کنند، برای کسی که دچار تنگدستی شده می‌تواند پرداختی اجارهٔ این ماه باشد برای افراد تنها می‌تواند نبود هم‌نشین باشد.
Astronaut
این انتخاب خودِ افراد گرسنه نبود که از صحنه‌های دیگر فیلم بگذرند و به صحنه‌های مربوط به غذا توجه کنند. آن‌ها به انتخاب خود غذا را در صدر ذهنشان قرار نداده بودند. در حقیقت این گرسنگی بود که تفکر و توجهشان را تسخیر کرده بود.
Astronaut
مشکل اینجا بود که آن شرایط غذا را به مهم‌ترین چیز زندگی تبدیل می‌کند ... غذا به تنها موضوع اساسی زندگی فرد تبدیل می‌شود. و زندگی خسته‌کننده خواهد بود،
Astronaut
فکر و خیال راه‌اندازی رستوران، مقایسهٔ قیمت غذاها، و بالاوپایین‌کردن کتاب‌های آشپزی گرسنگی را تسکین نمی‌دهد. این‌همه فکرکردن به غذا، اگر هم تأثیری داشته باشد، برجسته‌کردن رنج گرسنگی است
Astronaut
علاقه‌شان برای پرداختن به مسائل آکادمیک را از دست داده بودند و بسیار بیشتر به کتاب‌های آشپزی علاقه‌مند شده بودند... وقتی هم که به سینما می‌رفتند، تنها صحنه‌هایی توجهشان را جلب می‌کرد که نشانی از غذا در آن‌ها وجود داشت. آن‌ها روی غذا متمرکز شده بودند. طبیعی است که وقتی درگیر گرسنگی مهلک هستید، دریافت غذای بیشتر ارجحیت خواهد داشت.
Astronaut
بسیاری از آنچه بر سرِ بدن‌های گرسنگی‌کشیده می‌آید روشن است. نشیمن‌گاه افراد شرکت‌کننده تا حد زیادی تحلیل رفته و نشستن برایشان دشوار شده بود؛ برای نشستن می‌بایست از بالش استفاده می‌کردند. اندازه‌گیری کاهش دقیق وزن به‌خاطر وجود ورم کار ساده‌ای نبود؛ ۶ کیلوگرم مایع اضافی به‌خاطر گرسنگی در بدن آن‌ها به وجود آمده بود.
Astronaut
کمیابی ذهن را تسخیر می‌کند
Astronaut
کمیابی نوای مشترکی است که می‌توان از دل بسیاری از مشکلات جامعه شنید. این مشکلات در فرهنگ‌ها، شرایط اقتصادی، و نظام‌های سیاسی متفاوت اتفاق می‌افتند، اما همه‌شان زیر چتر کمیابی قرار می‌گیرند.
Astronaut
همان تسخیر خودکاری که به تمرکزمان کمک می‌کند در بقیهٔ شئون زندگی به یک مانع تبدیل می‌شود. ازآنجاکه کمیابی مشغولمان می‌کند، ازآنجاکه ذهنمان مدام متوجه آن است، ظرفیت کمتری برای دیگر بخش‌های زندگی خواهیم داشت.
Astronaut
قطعاً بدتان نمی‌آید که از این دورْ کار برای جبران عقب‌ماندگی خارج شوید، اما برای دریافتن چگونه انجام دادن این کار وقت ندارید. همین الان باید اجاره را پرداخت کنید. همین الان باید به ضرب‌الأجل پروژه برسید
زهرا پورولی
این دو ویژگی، یعنی یک گام عقب‌بودن و ژانگولربازی، معرّف دام کمیابی است. زندگی در دام کمیابی یعنی کمتر داشتن از مقداری که می‌توانستی داشته باشی. یعنی تلاش برای جبران عقب‌ماندگی، پرداختن به هر توپ درست در لحظهٔ پایین آمدنش، شرایطی که نتیجه‌اش ملغمه‌ای آشفته است. بخش زیادی از این قضیه پیامد رفتار در شرایط کمیابی است که سؤالی مشخص را در پی دارد. چرا؟ اگر برای مدیریت منابعی ثابت راه‌های متفاوتی وجود دارد، چرا ما دنبال راهی می‌رویم که به‌شدت ناکارآمد است؟ چرا از این دام خارج نمی‌شویم؟
زهرا پورولی
بازداریِ هدف سازوکار اساسی تونل‌زنی است. کمیابی یک هدف قدرتمند را ایجاد می‌کند (پرداختن به نیازهای فوری) که بازدارندهٔ دیگر اهداف و ملاحظات است.
کاربر ۱۹۹۶۵۱۶
این یک ویژگی اساسی ذهن است: تمرکز روی یک مفهوم بازدارندهٔ مفاهیم دیگر است. زمانی‌که از یک نفر عصبانی هستید فرایند بازداری رخ می‌دهد، و سخت می‌توانید به ویژگی‌های خوب او فکر کنید: تمرکز روی خصلت‌های آزاردهنده بازدارندهٔ خاطرات خوبی است که با او دارید.
کاربر ۱۹۹۶۵۱۶
اگر ردپای کمیابی را دنبال کنید، درنهایت به فراوانی خواهید رسید: رکودی که برآمده از رفتار ما در دوران رونق است،
صابر
اگر ردپای کمیابی را دنبال کنید، درنهایت به فراوانی خواهید رسید
صابر

حجم

۴۷۴٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۳۸۴ صفحه

حجم

۴۷۴٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۳۸۴ صفحه

قیمت:
۷۹,۰۰۰
۳۹,۵۰۰
۵۰%
تومان