بریدههایی از کتاب پیامبر اُمّی
۴٫۱
(۹)
ابن خلدون آنگاه موضوع امّی بودن رسول خدا را طرح میکند و خلاصه سخنش این است:
پیغمبر، امّی بود. امّی بودن برای او کمال بود، زیرا او علم خویش را از بالا فرا گرفته بود. اما امّی بودن برای ما نقص است، زیرا مساوی است با جاهل بودن ما
selde
عارف از پرتو می رازِ معانی دانست
گوهر هرکس از این لعل توانی دانست
شرح مجموعه گل مرغ سحر داند و بس
که نه هر کو ورقی خواند معانی دانست
ای که از دفتر عقل آیت عشق آموزی
ترسم این نکته به تحقیق نتانی دانست
selde
ی و فراموشی حفظ میکند. سواد داشتن از این نظر نظیر زبان دانستن است. انسان به هر اندازه زبانهای بیشتری بداند وسیله بیشتری برای کسب معلومات بشرهای دیگر در اختیار دارد.
هیچیک از زبان دانستن و سواد داشتن، «علم» به معنی واقعی نیست، اما مفتاح و کلید علم هست. علم این است که انسان به یک حقیقت و یک قانون که در متن هستی واقعیت دارد آگاه گردد.
selde
پیغمبر در عبادت، فداکاری، تقوا، راستی، درستی، حُسن خلق، دموکراسی، تواضع و سایر اخلاق و آداب حسنه پیشقدم بود، زیرا همه آنها برای او کمال بود و نداشتن آنها نقص بود؛ اما موضوع به اصطلاح سواد داشتن از این قبیل نیست.
selde
در حدیث است که رسول خدا سه نوبت پشت سر هم فرمود: خدایا! جانشینان مرا رحمت کن. گفتند: یا رسولَ الله! جانشینان شما کیانند؟ فرمود: کسانی که بعد از من میآیند و گفته مرا و سنت مرا میگیرند و به مردم دیگر تعلیم میکنند.
ایضآ میفرمود:
مِنْ حَقِّ الْوَلَدِ عَلَی الْوالِدِ اَنْ یحَسِّنَ اسْمَهُ وَ اَنْ یعَلِّمَهُ الْکتابَةَ وَ اَنْ یزَوِّجَهُ اِذا بَلَغَ.
از حقوق فرزند بر پدر این است که نام نیک برایش انتخاب کند، نوشتن به او بیاموزاند، و وقتی که بالغ شد همسر برایش انتخاب کند.
قرآن کریم در کمال صراحت میفرماید:
یا اَیهَا الَّذینَ امَنوا اِذا تَداینْتُمْ بِدَینٍ اِلی اَجَلٍ مُسَمًّی فَاکتُبوهُ وَلْیکتُبْ بَینَکمْ کاتِبٌ بِالْعَدْلِ.
ای اهل ایمان! هنگامی که نسبت به یکدیگر تعهداتی برای مدت معینی پیدا میکنید آن را بنویسید. باید نویسندهای به درستی و انصاف و عدالت آن را بنویسد
selde
حجم
۴۸٫۴ کیلوبایت
تعداد صفحهها
۱۱۸ صفحه
حجم
۴۸٫۴ کیلوبایت
تعداد صفحهها
۱۱۸ صفحه
قیمت:
۱۰,۰۰۰
۴,۰۰۰۶۰%
تومان