بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب پساتوسعه؛ نظریه، عمل، مسائل و چشم‌اندازها | طاقچه
کتاب پساتوسعه؛ نظریه، عمل، مسائل و چشم‌اندازها اثر آرام ضیائی

بریده‌هایی از کتاب پساتوسعه؛ نظریه، عمل، مسائل و چشم‌اندازها

نظریه‌های توسعه پس از جنگ جهانی دوم، بر این فرض بنا شده‌اند که همه جهان می‌توانند از مدل آمریکایی پیروی کنند و ایالات متحده مانند یک "فانوس دریایی" است که همه باید از آن الگوبرداری کنند.
علی رضا
این کتاب نه پساتوسعه را دارویی برای درمان امراض معرفی می‌کند و نه آن را به عنوان "آخرین مامن وحشی‌های نجیب" رد می‌کند. پساتوسعه نوعی بازاندیشی نوین در روابط شمال– جنوب است که قدرت انتقادی و برساختی چشمگیری دارد و باید در طول زمان بیشتر مورد پالایش و بحث قرار گیرد.
علی رضا
معمولاً، منتقدان پساتوسعه، برنامهٔ جدید و بزرگ ترومن رئیس‌جمهور آمریکا در ۲۰ ژانویهٔ ۱۹۴۹ را سرآغاز ابداع مفهوم "توسعه‌نیافتگی" و کشورهای "نیازمند توسعه" می‌دانند. در این برنامه آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین مناطق توسعه‌نیافته و محتاج توسعه توصیف شده‌اند: در آن روز، دو میلیارد نفر به افراد توسعه‌نیافته تبدیل شدند... از آن زمان به بعد، آنها– با تمام گوناگونی‌هایشان- دیگر هویت واقعی نداشته و در آینهٔ دیگران مسخ شده‌اند، آینه‌ای که هویت آنها را تحریف کرده و آنها را فقیر می‌کند و به آخر صف می‌فرستد. بدین‌سان، هویت ناهمگون و متنوع اکثریت جمعیت دنیا، به‌راحتی مقهور هویت همگن‌ساز اقلیتی محدود شده است
علی رضا

حجم

۴۶۰٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۴۱۸ صفحه

حجم

۴۶۰٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۴۱۸ صفحه

قیمت:
۵۰,۰۰۰
تومان
صفحه قبل
۱
صفحه بعد