بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب اربعین | طاقچه
تصویر جلد کتاب اربعین

بریده‌هایی از کتاب اربعین

۴٫۶
(۱۴)
اَلسَّلامُ عَلی الْحُسَینِ الْمَظْلُومِ الشَّهیدِ
سیّد جواد
بِاَبی اَنْتَ وَ اُمّی یا بْنَ رَسُولِ اللَّهِ
سیّد جواد
از حضرت امام حسن عسکری صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیه روایت شده که فرمود: علامت مؤمن در پنج چیز است: ۱ - ۵۱ رکعت نماز گذاشتن که مراد هفده رکعت فریضه و سی و چهار رکعت نافله در هر شبانه روز، ۲ - زیارت اربعین کردن ۳ - بِسْمِ اللَّه الرحمن الرحیم را بلند گفتن ۴ - انگشتر در دست راست کردن ۵ - و پیشانی بر خاک گذاشتن.
سیّد جواد
ابوذر غفاری از حضرت رسول اکرم صَلَّی اللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِه وَ سَلَّم روایت می‌کند که آن جناب فرمود: زمین بر مؤمن متوفی چهل روز گریه می‌کند.
سیّد جواد
جابر بن عبدالله انصاری در این روز وارد کربلا شد و سیدالشهداء صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیه را زیارت کرد و او اولین فردی بود که در روز اربعین سیدالشهداء صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیه را زیارت کرد.
سیّد جواد
زراره از حضرت صادق صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیه نقل کرده که آن حضرت فرمود: آسمان برای حضرت امام حسین صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیه چهل روز گریه کرده و علامت این گریه آن بود که در این مدت هنگام صبح آسمان خون آلود می‌شد و زمین نیز چهل روز گریه کرد و آفتاب هم چهل روز که علامت آن طوفانهای سیاه و کسوف و قرمزی در زمین و آسمان بود و نیز فرمود: ملائکه نیز چهل روز بر آن حضرت گریستند و زنان بنی هاشم خضاب نکردند و روغن به سر نکشیدند و چشم‌ها را سرمه نزدند تا آنگاه که سر عبیدالله بن زیاد را برای ما آوردند و ما همواره با چشم گریان هستیم و مصیبت حضرت امام حسین صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیه را فراموش نمی‌کنیم.
سیّد جواد
اَشْهَدُ اَنَّک کنْتَ نُوراً فِی الْأَصْلابِ الشَّامِخَهِ وَ الْأَرْحامِ الْمُطَهَّرَهِ، گواهی دهم که تو به راستی نوری بودی در پشت پدرانی بلند مرتبه و رحمهایی پاکیزه
سیّد جواد
فخرالدین رازی گوید: شیعیان عقیده دارند که جهر به تسمیه در نمازها واجب است و لیکن فقهاء با این عمل مخالفت کرده‌اند و به تواتر ثابت شده است که حضرت علی بن ابیطالب صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیه بِسْمِ اللَّه را در نماز با صدای بلند می‌خوانده و هر کس در اعمال خود به علی اقتداء کند هدایت می‌گردد، دلیل بر گفتار حدیثیست که از حضرت رسول صَلَّی اللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِه وَ سَلَّم رسیده که فرمود: خداوندا حق را با علی قرار بده، هر جا که رفت حق هم به دنبال او برود. آلوسی از این کلام فخرالدین رازی ناراحت شده و بر وی اعتراض کرده که همه اخبار متواتره از علی درست نیست و اعتقاد به این موضوع کفر است و ما به بعضی از این اخبار ایمان داریم و بعضی را هم قبول نداریم و البته گفتار او در این که هر کس از علی پیروی کند هدایت می‌گردد درست است و این در صورتیست که صدور این روایت از علی مسلم باشد و اگر ثابت نشد قابل قبول نیست. البته شیعیان به این سخنان آلوسی توجهی نخواهند کرد
سیّد جواد
اَلسَّلامُ عَلی صَفِی اللَّهِ وَ ابْنِ صَفِیهِ، اَلسَّلامُ عَلی الْحُسَینِ الْمَظْلُومِ الشَّهیدِ،
Dina
فخرالدین رازی گوید: شیعیان عقیده دارند که جهر به تسمیه در نمازها واجب است و لیکن فقهاء با این عمل مخالفت کرده‌اند و به تواتر ثابت شده است که حضرت علی بن ابیطالب صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیه بِسْمِ اللَّه را در نماز با صدای بلند می‌خوانده و هر کس در اعمال خود به علی اقتداء کند هدایت می‌گردد، دلیل بر گفتار حدیثیست که از حضرت رسول صَلَّی اللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِه وَ سَلَّم رسیده که فرمود: خداوندا حق را با علی قرار بده، هر جا که رفت حق هم به دنبال او برود.
علیرضا
اما در مورد سیدالشهداء صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیه این مورد مستثنی است، زیرا قیام و شهادت آن حضرت اختصاص به یک سال و چند سال ندارد و باید تشکیل و انعقاد مجلس درباره‌ی آن جناب همه ساله تکرار شود تا مردم از آن واقعه و حادثه درس بگیرند و از نتایج آن قیام مقدس استفاده بکنند و از ظلم و ستم و فساد بنی امیه مطلع گردند.
Dina
شگفتی از اینجاست که گروهی در این حدیث تصرف کرده و گفته‌اند: که مقصود از زیارت اربعین، زیارت ۴۰ نفر مؤمن است در صورتی که در این حدیث از مؤمن ذکری نشده و قرینهای هم که مؤید این نظریه باشد در دست نیست.
فاطمه

حجم

۲۷٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۱

حجم

۲۷٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۱

قیمت:
رایگان
صفحه قبل
۱
صفحه بعد