بریدههایی از کتاب سیاست اقتصادی؛ شش گفتار دربارهی سوسیالیسم، کاپیتالسیم، اقتصاد و سیاست
نویسنده: لودویگ فون میزس
مترجم:محمود صدری
انتشارات:انتشارات دنیای اقتصاد تابان
دستهبندی:
امتیاز:
۳.۹از ۴۸ رأی
۳٫۹
(۴۸)
مهمترین چیزی که نباید از نظر دور داشت این است که تورم مکافات الهی نیست؛ تورم بلای آسمانی یا مرضی نیست که مانند طاعون فرود آمده باشد. تورم نوعی سیاستگذاری است که کسانی با این گمان که شر آن کمتر از بیکاری است، دست به دامنش میشوند. اما واقعیت این است که تورم علاج بلندمدت نیست و مرض بیکاری را درمان نمیکند.
Prhaaam
مهمترین چیزی که نباید از نظر دور داشت این است که تورم مکافات الهی نیست؛ تورم بلای آسمانی یا مرضی نیست که مانند طاعون فرود آمده باشد. تورم نوعی سیاستگذاری است که کسانی با این گمان که شر آن کمتر از بیکاری است، دست به دامنش میشوند. اما واقعیت این است که تورم علاج بلندمدت نیست و مرض بیکاری را درمان نمیکند.
تورم، سیاستگذاری است و سیاستگذاری تغییرپذیر است. بنابراین دلیلی ندارد که تسلیم تورم شویم. اگر کسی تورم را شر میداند، باید جلو چاپ پول را بگیرد. باید بودجه دولت متوازن شود. البته افکار عمومی هم باید از این نظر حمایت کند. باسوادها باید به مردم عادی کمک کنند که این موضوع را بفهمند. منتخبان مردم، اگر حمایت افکار عمومی را پشت سر داشته باشند میتوانند سیاست تورمی را کنار بگذارند.
BookishFateme
سرمایهگذاری خارجی این قدرت را دارد که خودش بهتنهایی اوضاع سیاسی و اقتصادی جهان را بهبود بخشد
Soheyla
به یاد داشته باشیم که همه ما در بلندمدت شاید مرده باشیم، و قطعا مردهایم، اما باید امور این جهانی خود را به بهترین وجه ممکن سامان دهیم که به درد همین کوتاهمدتی بخورد که زندگی میکنیم. یکی از کارهای ضروری برای رسیدن به این هدف، کنار زدن سیاست تورمی است.
BookishFateme
تفاوت وضع زندگی در ایالات متحده و هند را از این طریق میتوان فهمید؛ روشهای جدید مقابله با بیماریهای واگیردار در هند -دستکم تا حدودی- اِعمال شده و نتیجه آن هم افزایش بیسابقه جمعیت این کشور بوده است، اما از آنجا که همگام با این افزایش جمعیت، سرمایهگذاری افزایش نیافته، فقر بیشتر شده است. کشوری ثروتمندتر میشود که به ازای هر واحد از جمعیتش، سرمایهگذاری هم افزایش یابد.
HaMiD
معنای واقعی آزادی، آزادیِ خطا کردن است.
niloufar.dh
در نظامی که بازار ندارد و همهچیز در اختیار دولت است، همه آزادیهای دیگر توهم است، حتی اگر چنین آزادیهایی بهصورت قانون در آیند و مکتوب شوند و در قوانین اساسی گنجانده شوند.
Javad
در کشور سوسیالیستی، این فروشنده نیست که از خریدار قدردانی میکند، بلکه خریدار است که باید شکرگزار باشد.
phoenix
باور به اینکه دولت، مقام پدری دارد و نگهبان همگان است، باورِ دوستداران سوسیالیسم است.
phoenix
کلمات معروف روسو، "انسان آزاد زاده میشود اما همهجا در بند است"، ممکن است کلمات زیبایی بهنظر برسد، اما انسان حقیقتا آزاد زاده نمیشود. انسان وقتی زاده میشود بسیار ضعیف و ناتوان است و بدون حمایت والدین و بدون حمایتی که جامعه از والدین میکند، نخواهد توانست زنده بماند.
phoenix
تولید انبوه، اصل بنیادی صنعت کاپیتالیستی.
phoenix
دیکتاتوری، همانسان که چاره مسائل مربوط به آزادی هم نیست، راه برونرفت از مشکلات اقتصادی هم نیست. دیکتاتور میتواند کارش را با وعدهها آغاز کند، اما توان وفای به عهد را نخواهد داشت. دیکتاتور، بهجای وفای به عهد، به طرفهالعینی آزادی بیان را سرکوب میکند تا روزنامهها و ناطقان پارلمان، روزها و هفتهها و سالیان بعد نگویند آنچه کرده خلاف وعدههایی است که روز اول داده است.
Mozhan122
این وظیفه شهروندان است که از دولت حمایت کنند، نه اینکه دولت از شهروندان حمایت کند." این سخنی است که باید همه سیاستمداران به دیوار اتاقشان بکوبند و به هر کس که به تمنای پول سراغشان میآید نشان دهند.
Soheyla
افزایش چاپ پول کاغذی توسط دولتها، موجب کاهش قدرت خرید هر واحد پول و در نتیجه، افزایش قیمتها میشود. تورم، همین است.
Soheyla
مداخلهگرایی یعنی اینکه دولت علاوه بر ناتوانی در زمینه هموار کردن راه اقتصاد بازار، با کارهایی مانند قیمتگذاری و تعیین نرخ دستمزد و نرخ بهره و سود، در سازوکار بازار دستکاری کند.
Soheyla
اینکه از دولت و پلیس انتظار داریم از شهروندان، از جمله از اهالی کسبوکار و البته از کارکنان آنها، در برابر تهاجمهای داخلی و خارجی دفاع کنند، انتظاری طبیعی و لازم است که برعهده همه دولتهاست. چنین حمایتی، مداخله نیست، زیرا تنها عمل مشروع دولت دقیقا همین تولید امنیت است.
Soheyla
مداخلهگرایی چیست؟ مداخلهگرایی یعنی اینکه دولت از محدوده فعالیتهایش در زمینه تامین نظم، یا –آنگونه که مردم ۱۰۰ سال پیش میگفتند- از محدوده "تولید امنیت"، فراتر رود. مداخلهگرایی یعنی اینکه دولت بخواهد کاری بیش از این بکند. یعنی اینکه دولت بخواهد در پدیدههای بازار مداخله کند.
Soheyla
کسانی از میان طردشدگان و بینوایان برخاستند و دیگران را بسیج کردند و کارگاههایی کوچک به پا کردند که چیزهایی تولید میکردند. این نوآوری بود. نوآوران، کالاهای گران که فقط به درد طبقات فرادست میخورد، تولید نمیکردند؛ بلکه کالاهایی ارزان میساختند که به درد همه بخورد. سرآغاز سرمایهداری به شکلی که امروزه میبینیم، همین بود: آغاز تولید انبوه، اصل بنیادی صنعت کاپیتالیستی.
Soheyla
یکی از بزرگترین دروغهای تاریخ، این داستان قدیمی و تکراری است که کارخانهها، زنان و کودکانی را به کار میگرفتند که پیش از آن زندگیهایی رضایتبخش داشتند. مادرانی که برای کار به کارخانهها رفتند، چیزی برای پخت و پز نداشتند؛ آنها از خانه و آشپزخانه خود راهی کارخانهها نشدند، بلکه بدان جهت به کارخانهها رفتند که آشپزخانهای نداشتند و اگر آشپزخانه داشتند، چیزی نداشتند که در آن بپزند. کودکان هم از آغوش گرم و نرم خانوادهها به کارخانهها نرفتند. کودکانی که به کارخانهها میرفتند گرسنه و در حال مرگ بودند.
Soheyla
سرمایهداری، سطح زندگی را بالا میبرد
Soheyla
حجم
۱۲۳٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۱۲ صفحه
حجم
۱۲۳٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۱۲ صفحه
قیمت:
۲۰,۰۰۰
۱۰,۰۰۰۵۰%
تومان