بریدههایی از کتاب موفق سازها
۴٫۰
(۲۵)
آثار موفق مانند لقمههای معنایی هستند که از یک شبکه به شبکه دیگر منتقل میشوند. جماعت خالق آنها را میسازند و به میلیونها فرقه کوچک تحویل میدهند.
و هیچکدام تازه نیستند. از لالاییهای قدیمی گرفته تا پیامهای اینترنتی مدرن، همیشه آثار موفق تازه اهدافی قدیمی در سر دارند؛ میخواهند زمان را پر کنند، به غرابت حس آشنایی بدهند، به حس آشنایی غرابت بدهند، احساس به وجود بیاورند و معنا خلق کنند. تنها چیزی که در حال حاضر فرق کرده ابزار است.
Green Phoenix
در این دنیا خالق بودن یعنی در محراب هنر، اطمینان را فدای عشق کنی. ولی همین عدم قطعیت هیجانانگیز است که او را تا چهار صبح بیدار نگه میدارد. زحمت و وقتم... اینها تنها عناصری هستند که یک فرد باید امید به کنترل آنها داشته باشد. بعد از آن تنها باید منتظر نشستن آن غبار جادویی بر روی شانهات باشی.
Green Phoenix
شاید درست همانطور که اثر قافیه به مثابه استدلال میتواند به چند جمله بیربط معنا بدهد، تکرار هم میتواند کاری کند که شنونده آوای خوشی را بشنود که اصلاً وجود خارجی ندارد
mohammad ali tavallaie
دو فرد جوان با استعدادی یکسان را در نظر بگیرید. یکی از آنها پسری خوشقیافه با صدایی عالی است که در شمال آمریکا در دشت بزرگ زندگی کرده است. پنج مورد از صمیمیترین دوستان او عبارتند از پدر و مادر و سه همکلاسی. دومی اما اهل لندن کانادا است. پنج دوست صمیمی او شامل افرادی مثل آشر؛ یکی از مهمترین ستارههای پاپ دنیا و اسکوتر براون، یکی از مطرحترین استعدادیابهای موسیقی میشود. پسر اول استعدادی است که کسی به وجودش پی نمیبرد. اما بچه دوم جاستین بیبر است. تفاوت آنها مربوط به ظاهر یا صدایشان نیست. کیفیت پنج دوست برتر و قدرت شبکه است که اینجا نقش کلیدی را ایفا میکند.
shahram naseri
تفاوت بین موفقیت و شکست، خیلی وقتها به کیفیت آدمهای اطراف هنرمند بستگی دارد.
shahram naseri
در فیسبوک و اینستاگرام غرور، هراس و اهانت درست مانند ذرات کوانتوم در یک چشم به زدن شکل میگیرند و از بین میروند. نویسندگان قبلاً میگفتند هر چیزی که مد میشود تنها «۹ روز شگفت انگیز» است. اندی وارهول در دهه ۱۹۶۰ پیشبینی کرد که در آینده شهرت هر شخص تنها پانزده دقیقه طول میکشد. بدنامی دیگر مانند سابق خجالتآور نیست. در دنیای رسانهای تازه که مملو از حشراتی با طول عمر یک روزه است، ممکن است هزاران قلب و پسندیدن و نظر به سمت یک شخص عادی روانه شود و یک دقیقه بعد دوباره فرد دیگری مورد هدف قرار بگیرد. در چنین فضایی میلیونها نفر منتظر دریافت احساس شهرت و آن شصت ثانیه ستاره شدن هستند.
shahram naseri
در حالی که فنآوری با همان شتابی که در قانون مور مطرح شده در حال پیشروی است، انسان همچنان با کندی و طمانینه در حال حرکت در مسیر «قانون داروین» است.
shahram naseri
نیازهای اساسی مردم پیچیده ولی قدیمی هستند. مردم دوست دارند احساسشان خاص باشد و در عین حال به چیزی تعلق داشته باشد، غرق در حس آشنایی شوند منتها کمی برانگیختگی هم تجربه کنند. انتظاراتشان برآورده شود، از دست برود، و دوباره برآورده شود.
shahram naseri
در ۱۴۰۰ کتاب چاپی وجود نداشت. در ۱۷۰۰ موزۀ عمومی مدرن وجود نداشت. در ۱۹۰۰ سالن سینما وجود نداشت. تا قبل از ۱۹۲۰ هیچ برنامۀ خبری رادیویی وجود نداشت، تا قبل از ۱۹۵۰ تلویزیون رنگی وجود نداشت و تا قبل از ۲۰۰۰ هم خبری از فیسبوک، توییتر و اسنپچت نبود. اینها مجموعهای از شرکتها، ناشران و برنامههایی هستند که سنخیتی با هم ندارند. ولی همه وارث یک سنت مشترک هستند؛ توزیع دمکراتیک اطلاعات و سرگرمی.
shahram naseri
آبراهام لینکلن یک بار گفته بود: «از آن شخص خوشم نمیآید. پس باید بروم و بیشتر با او آشنا شوم.» اگر با ایدهها هم به همین ترتیب رفتار میکردیم خیلی خوب میشد. به عنوان مثال، هر ماه فهرستی از ایدههایی که شناختی از آنها ندارید یا دوستشان ندارید تهیه کنید و کمی بیشتر در موردشان مطالعه کنید تا به شناخت بهتری از آنها برسید.
shahram naseri
ولی یکی از جنبههای منفی علاقۀ شدید مردم به ایدههای آشنا این است که در این حالت، مردم دیگر به سراغ داستانها و استدلالهایی که حدس میزنند مخالف نظراتشان باشد نمیروند. رسانههای اجتماعی و الگوریتمهای آنها که سوراخ دریافت اخبار را کوچک کرده و تنها چند خبر همسو با تفکراتمان را در اختیارمان قرار میدهند، باعث میشوند مردم به شکل راحتتری از اخباری که باب میلشان نیست دوری کنند و حتی اصلاً از وجودشان خبر نداشته باشند.
shahram naseri
قرنهای متوالی است که قصهگوها همیشه به افسانههای قهرمانی به عنوان یک ساختار قصهپردازی مطلوب نگاه میکنند. سیر تحول تبدیل شدن از یک بازندۀ معمولی به یک قهرمان پیروز، یک منحنی روایی عمیقِ رضایت بخش در اختیار ما میگذارد که یک درس دلپذیر به مخاطب میدهد؛ در مسیر رسیدن به مقصد پیروزی؛ شکست، میانمایگی و نارضایتی استراحتگاههای موقتی هستند که از آنها عبور خواهیم کرد.
shahram naseri
چهل سال گذشته، بارزترین تغییراتی که در دنیای فنآوری رخ داده، مربوط به حوزۀ توجه و قلمروهای کوچکتر آن مثل سرگرمی، ارتباطات و اطلاعات بوده است.
shahram naseri
پیر بوردیو، در کتاب مشهور خود به نام «تمایز» که ۱۹۸۰ منتشر شد، ادعا میکند که ذائقه هم به خودی خود یک عملکرد است و میتوان آن را نمایش «سرمایه فرهنگی» در نظر گرفت. طبقۀ نخبۀ جامعه به خاطر این که اپرا زیاد میبینند طرفدار آن نشدهاند، آنها اپرا زیاد میبینند چون حس میکنند با این کار جزو نخبگان قرار میگیرند.
shahram naseri
کلیک دزد به مطلبی گفته میشود که تیتر آن خواننده را وادار به کلیک بر روی آن میکند، ولی وقتی خواننده مطلب را باز میکند با آن چیزی که مد نظرش بوده مواجه نمیشود.
shahram naseri
اگر با هرکسی که میخواهید دربارۀ ایرادهایش صحبت کنید، متوجه میشوید که او سعی میکند حقیقتی زشت را با لایهای از تفکرات امیدبخش بپوشاند. در تحقیقات روانشناسی به این کار «تعصب در مطلوبیت اجتماعی» گفته میشود. مردم در برابر محققان (چه برسد به دوستان و خانواده) خود را بهتر از چیزی که واقعاً هستند نشان میدهند، چون دوست دارند بقیه دوستشان داشته باشند. به شکل درستتری میتوان گفت آنها دوست دارند به خودشان بگویند که همانجور آدمی هستند که مردم دوست دارند.
shahram naseri
اطلاعات منبعی است که شامل هیچ محرومیتی نمیشود. وقتی در دنیای اینترنت چیزی را به اشتراک میگذارید، چیزی از دست نمیدهید. در واقع بهازای این کار یک عنصر با ارزش به دست میآورید؛ مخاطب. به اشتراک گذاشتن چیزی مثل اطلاعات اشتراکگذاری به معنای واقعی کلمه نیست، بیشتر شبیه حرف زدن است.
shahram naseri
اسکار وایلد نویسنده در جایی گفته است؛ «در دنیا همه چیز حول رابطۀ جنسی میچرخد، به جز خود این رابطه. در رابطۀ جنسی بحث بر سر قدرت است.»
shahram naseri
تبلیغکنندهها و تهیهکنندگان نظریۀ بازاریابی «ویروسی» را خلق کردهاند. این نظریه بر این باور است که حرفی که از دهان مردم خارج میشود میتواند یک ایدۀ کوچک را به یک پدیدۀ تبدیل کند. این نظریه باعث شکلگیری یک تصور در بین مردم شده است مبنی بر این که شرکتها نیازی به استراتژیهای توزیع پیچیده برای بزرگ کردن محصولات خود ندارند. اگر این شرکتها بتوانند محصولی خلق کنند که ذاتاً خاصیت مسری بودن داشته باشد، میتوانند به صندلی تکیه بدهند و با خیال راحت شاهد این باشند که این محصول مانند یک ویروس بین مردم پخش میشود.
shahram naseri
تجارت در حوزههایی که با خلاقیت سروکار دارند یک بازی شانس است؛ یک بازی پیچیده و سازگارپذیر نیمه پرآشوب، با پویاییهای فرآیند توزیع بوز-اینشتین و ویژگیهای قانون توان پارتو، همراه با عدم قطعیت دوطرفه. شما در قالب یک خالق، دارید چیزی خلق میکنید که مخاطبان هنوز ندیدهاند، به همین دلیل فعلاً نمیتوانند تشخیص دهند که از آن خوششان میآید یا خیر.
shahram naseri
حجم
۷۹۲٫۳ کیلوبایت
تعداد صفحهها
۴۰۴ صفحه
حجم
۷۹۲٫۳ کیلوبایت
تعداد صفحهها
۴۰۴ صفحه
قیمت:
۸۵,۰۰۰
۴۲,۵۰۰۵۰%
تومان