قبل از آنکه به مراتب بالای معنوی برسیم، برای ما دستورات ویژهای مانند روزه و نماز صادر مینماید، به این دلیل است که «عمل» بر همان «اندیشه» و «گرایش» خوبی که به خدا پیدا کردهایم اثر میگذارد، و ما را به اعماق انتخاب خوبمان میرساند و اسرار آن را برای ما روشنتر مینماید.
نون صات
علاقه به اوامر خدا هم در پی شدت ارادت به او پدید میآید. یا به این دلیل که «این دستور»، ما را به او میرساند و یا در مرتبهای بالاتر، به این دلیل که «این دستور»، از جانب او آمده است.
نون صات
مبادا جزء کسانی قرار بگیریم که خدا درباره آنان فرمود: «وَ ما قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِه؛ آنچنان که باید قدر خدا را ندانستند.»
نون صات
فراگیری و تدبّر در آموختهها و مرور اندوختهها
نون صات
باید گفت ارزش آگاهیها، گاهی به این است که تا چه حدّ توانسته باشند موجب «ایجاد یک نگرش صحیح» یا «اصلاح یک نگرش موجود» شده باشند.
نون صات
معرفت در تأثیرگذاری رفتارهای دینی بهویژه افعال عبادی نقش بالایی دارد
نون صات
آدمهای حداقلی کمکم آنقدر بد میشوند که
نون صات
لبریز از شور بیشعوری
نون صات
آدمهای حداقلی که به تماشای این خوان پر نعمت بسنده میکنند و به بهرهای ناچیز قانع میشوند، معمولاً بسیار حسرت زده میشوند؛ چون ابتدا در خود نمیبینند که بتوانند زیاد بهره ببرند و این خودباوری را ندارند، و یا نیاز بالایی در خود احساس نمیکنند و حداقل فواید را برای خود، کافی میدانند. و در انتها هم متأسّف میشوند، چون میبینند: هم میتوانستهاند بیشتر بهره ببرند و هم به آن فواید، بسیار نیاز داشتهاند. معلوم نیست شیطان چگونه انسان بینهایتطلب را فریب میدهد و او را به حداقلها قانع میکند.
kafeil