بریدههایی از کتاب نیمه تاریک وجود
نویسنده:دبی فورد
مترجم:فرناز فرود
ویراستار:ریحانه فرهنگی
انتشارات:انتشارات کلک آزادگان
دستهبندی:
امتیاز:
۳.۹از ۵۳۹ رأی
۳٫۹
(۵۳۹)
هرگاه احساس یا میلی را سرکوب میکنیم، قطب مخالف آن را نیز سرکوب مینماییم. با نفی زشتیهای خود، از زیباییهایمان میکاهیم، با نفی ترس خود، از شجاعتمان کم میکنیم و با نفی حرص و آز خود، بخشندگیمان را کاهش میدهیم.
afsane
«سایه، آن کسیست که شما نمیخواهید باشید.»
afsane
همان گونه که دیپاک چوپرا بیان میکند: «ما در جهان نیستیم، بلکه جهان در درون ماست.» هریک از ما همۀ ویژگیهای انسانی را داریم. چیزی وجود ندارد که ما ببینیم و یا درک کنیم و خود، آن نباشیم.
afsane
نوشتۀ نیل دونالد والش میگوید: «احساس عشق کامل به رنگ سفید شبیه است. بسیاری گمان میکنند که سفید به معنای بیرنگیست، در حالی که سفید تمامی رنگها را در بردارد. سفید از ترکیب همۀ رنگها ایجاد میشود. به همین ترتیب، عشق نیز فقدان احساساتی از قبیل تنفر، خشم، شهوت، حسادت و پنهانکاری نیست، بلکه حاصلجمع تمامی احساسهاست؛ حاصلجمع هر آنچه که هست.»
afsane
یونگ میگوید: «من ترجیح میدهم کامل باشم تا خوب!» تاکنون چند نفر از ما خود را زیر پا نهادهایم تا خوب، دوستداشتنی و قابل قبول باشیم؟
afsane
«تنها شیطانهایی که در جهان وجود دارند، آنهایی هستند که در قلبمان به جستوخیز مشغولند. در آنجاست که باید جنگید!»
mary.sa
شما دوستداشتنی هستید، شما شایسته هستید، شما کافی هستید. به خرد درونی خود اعتماد کنید و بدانید که در عمق وجودتان نیک هستید. به ورای محدودیتهایی که برای خود قایل شدهاید بروید و متعهد بشوید که همانگونه زندگی کنید که دوست دارید.
mary.sa
ادری که اینک احساس خوبی نسبت به خودش پیدا کرده بود، دل به دریا زد و از نفرتی که در یکی دو سال گذشته نسبت به دخترش داشت، با او حرف زد. ادری شرح داد که چگونه در دورهای شرکت کرده و احساس نفرتی را که در وجودش داشته، پذیرفته است. دختر ادری از سخنان مادرش به گریه افتاد. او مدتی طولانی گریه کرد و با این اشکها، رنج، پوچی و تمامی نفرتی را که نسبت به مادرش احساس کرده بود، بیرون ریخت و در پایان از ادری خواست تا با هم ناهار بخورند. آن روز آن دو کنار هم نشستند و سرانجام توانستند رابطۀ خاص مادر و فرزندی را احساس کنند. آنها به همدیگر قول دادند که از آن به بعد همواره احساسات خود را با هم در میان بگذارند تا دیگر هیچ خللی در رابطهشان ایجاد نشود.
Zahra
هنگامی که بتوانید تاریکترین و پنهانترین ویژگیهای خود را با روی گشاده بپذیرید و بگویید: «من آن هستم»، آنگاه میتوانید به روشنبینی حقیقی برسید. هنگامی میتوانیم روشنایی را در برگیریم که بتوانیم به طور کامل تاریکی را در آغوش کشیم. شنیدهام که میگویند کار بر سایه، مبارزه از راه دل است. این کار، ما را به جایگاه جدیدی در سطح آگاهی میبرد، آنجایی که دل، پذیرای کل وجود و کل بشریت است.
Zahra
آنان این گونه تربیت شدهاند که خود را در رتبۀ آخر قرار دهند، چون آدمهای «خوب» چنین میکنند. و دشوارترین کار برای چنین کسانی این است که خود را از این شیوۀ تربیتی آزاد نمایند و به وجود حقیقی خود پی ببرند. آنها سزاوار عشق، بخشایش، همدردی و همدلی خود هستند. آنها سزاوار این هستند که بتوانند خشم و خودخواهیهایشان را ابراز کنند.
Zahra
هدف از کار کردن بر سایه، یکپارچه شدن و پایان دادن به درد و رنج است؛ پایان دادن به پنهان شدن از خود و در نتیجه پنهان شدن از دیگران.
Zahra
بیشتر افراد از رو به رو شدن با تاریکی وجود خود و در آغوش کشیدن آن میترسند، اما شادمانی و رضایتی که فرد آرزو دارد، در همین تاریکی یافت میشود.
Zahra
برایم روشن شد که راه حل چنین مشکلی آن نیست که ویژگیهایی را که دوست نداریم، طرد نماییم، بلکه باید نکات مثبت این ویژگیها را کشف نموده و آنها را به زندگیمان وارد کنیم
Zahra
«هر آنچه که نمیتوانید باشید، مانع از بودنِ شما میشود.» باید بیاموزید که به تمامی وجود خود اجازۀ «بودن» دهید. برای آزاد و مستقل بودن باید بتوانید «باشید» و دستیابی به این مهم مستلزم آن است که از داوری خود دست بکشیم. ما باید خود را برای انسان بودن و کاستی داشتن ببخشیم، زیرا هنگامی که خود را مورد قضاوت قرار میدهیم، خود به خود نسبت به دیگران نیز پیشداوری روا میداریم و آنچه به دیگران میکنیم، به خود نیز میکنیم. جهان، آینهای برای بازتاب درون ماست. هنگامی که بتوانیم خود را بپذیریم و ببخشیم، خود به خود میتوانیم دیگران را نیز بپذیریم و ببخشیم. آموختن این درس برای من کار چندان سادهای نبود.
Zahra
«برای این یکپارچگی ما مجبور هستیم با بدیها دست و پنجه نرم کنیم، با سایه رو به رو شویم و با اهریمن درهم آمیزیم؛ هیچ راه دیگری وجود ندارد!»
Zahra
استانیسلاو گراف، پژوهشگر آگاهی میگوید: «در صورتی که این دیدگاه درست باشد، یکایک ما این توانایی را خواهیم داشت که بیدرنگ به تکتک وجوه هستی دست یابیم، آنها را تجربه کنیم و از مرز تواناییهای حواس بسیار فراتر رویم.» همۀ ما نقش کل هستی را در خود داریم. همان گونه که دیپاک چوپرا بیان میکند: «ما در جهان نیستیم، بلکه جهان در درون ماست.» هریک از ما همۀ ویژگیهای انسانی را داریم. چیزی وجود ندارد که ما ببینیم و یا درک کنیم و خود، آن نباشیم. هدف نهایی سفر ما همین است که به این یکپارچگی بازگردیم.
Zahra
نمونۀ کلنگرانۀ هستی، دیدگاهی انقلابی را دربارۀ ارتباط بین جهان درون و جهان بیرون برای ما مطرح میکند. هر جزیی از هستی به هر شکلی که باشد، دارای شعور کل است. هر چند ما منفرد هستیم، اما منزوی و بدون ارتباط نیستیم. هر یک از ما جهان کوچکیست که جهان بزرگ را در بردارد و آن را منعکس میکند.
Zahra
برای بیرون آوردن روشنایی باید به درون تاریکی رفت. هرگاه احساس یا میلی را سرکوب میکنیم، قطب مخالف آن را نیز سرکوب مینماییم. با نفی زشتیهای خود، از زیباییهایمان میکاهیم، با نفی ترس خود، از شجاعتمان کم میکنیم و با نفی حرص و آز خود، بخشندگیمان را کاهش میدهیم.
HN
نیستیم. هر یک از ما جهان کوچکیست که جهان بزرگ را در بردارد و آن را منعکس میکند.
استانیسلاو گراف، پژوهشگر آگاهی میگوید: «در صورتی که این دیدگاه درست باشد، یکایک ما این توانایی را خواهیم داشت که بیدرنگ به تکتک وجوه هستی دست یابیم، آنها را تجربه کنیم و از مرز تواناییهای حواس بسیار فراتر رویم.» همۀ ما نقش کل هستی را در خود داریم. همان گونه که دیپاک چوپرا بیان میکند: «ما در جهان نیستیم، بلکه جهان در درون ماست.» هریک از ما همۀ ویژگیهای انسانی را داریم. چیزی وجود ندارد که ما ببینیم و یا درک کنیم و خود، آن نباشیم. هدف نهایی سفر ما همین است که به این یکپارچگی بازگردیم.
بدبینی و خوشبینی، الهی و اهریمنی بودن، بیباکی و ترس، همگی ویژگیهای خفته در درون ما هستند. اگر این ویژگیها را شناسایی نکنیم و با روانمان درنیامیزیم، خود آنها دست به کار میشوند. بسیاری از ما از هر دو بخش تاریک و روشن وجودمان هراس داریم. بسیاری از ما میترسیم به درون خود بنگریم و این ترس، ما را وادار کرده است چنان دیوارهای قطوری بنا کنیم که دیگر به یاد نمیآوریم، در اصل چه کسی هستیم.
fuad hadady
دستتان را دراز کنید و با انگشت به کسی اشاره کنید، میبینید که یک انگشت شما متوجه آن شخص است، اما سه انگشت دیگر، خودتان را نشانه رفتهاند. این یادآوری خوبیست تا بدانیم، هرگاه دیگری را سرزنش میکنیم، در واقع آن ویژگی را در خود نفی میکنیم.
ell
حجم
۳۱۷٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۲۱۶ صفحه
حجم
۳۱۷٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۲۱۶ صفحه
قیمت:
۴۴,۰۰۰
۲۲,۰۰۰۵۰%
تومان