بریدههایی از کتاب دانشنامه شاخص های بین المللی
۳٫۰
(۲)
شاخص بهرهوری آب Water use efficiency index
شاخص بهرهوری مصرف آب به عنوان میزان ارزش افزوده ایجاد شده (به دلار آمریکا) به ازای هر حجم آب برداشت شده در متر مکعب، توسط یک فعالیت اقتصادی معین تعریف میشود. بعضی از بخشها، به عنوان مثال، کشاورزی، صنعت، انرژی و تأمین آب شهری به دلیل مصرف زیاد آب از اهمیت ویژهای برخوردار هستند.
در سال ۲۰۱۸ گزارشی توسط سازمان ملل متحد منتشر گردید که در آن کشورهای لوکزامبورگ، سوئیس، بریتانیا، دانمارک، ایرلند و قطر در رتبههای اول تا ششم جهان قرار داشتند. این کشورها به ترتیب ذکر شده هرکدام به میزان ۱۰۹۷، ۳۴۰، ۳۲۴، ۲۶۲، ۲۲۹ و ۲۰۱ دلار بر هر مترمکعب برداشت آب، ارزش افزوده ایجاد کردهاند. رتبه کشورمان ایران ۵ دلار به ازای هر مترمکعب برداشت آب، ارزش افزوده ایجاد نموده و در جایگاه ۱۱۹ جهان قرار گرفته است
ناصر
شاخص جهانی امنیت غذایی نام یک شاخص برای سنجیدن میزان توانایی یک کشور برای فراهم کردن غذا و خوراک برای شهروندان خود است. این شاخص سه عامل بنیادین توانایی تهیه غذا (Affordability)، در درسترس بودن غذا (Availablity) و کیفیت مواد غذایی را (Quality) در کشورهای جهان مورد بررسی قرار میدهد. بر اساس تحقیقی که در سال ۲۰۱۴ انجام شده، برآورد گردیده که حدود ۸۴۲ میلیون نفر گرسنگی مزمن را تجربه میکنند که نسبت به ۸۶۸ میلیون نفر در سال ۲۰۱۳، کاهشی تقریبا ۳ درصدی را نشان میدهد.
ناصر
شاخص استطاعت خرید خانه میتوانند ایدهای از سطح استاندارد زندگی در یک منطقه خاص یا جذابیت برای مهاجران برای ورود به یک منطقهای خاص را ارائه نماید. بر طبق آمار منتشر شده در نیمه اول سال ۲۰۲۱ رتبه کشورمان در بین ۱۱۱ کشور دنیا، با امتیاز ۰/۱۳ در رتبه ۱۰۹ قرار دارد.
ناصر
۲) شاخص آمادگی الکترونیکی E-readiness index
منظور از آمادگی الکترونیکی، آمادگی یک کشور یا سازمان برای بهرهبرداری از فرصتهای مبتنی بر شبکه (مخصوصاً اینترنت) میباشد. در واقع آمادگی الکترونیکی به توانایی یک سازمان در بهرهبرداری از امکاناتی چون اینترنت به عنوان عامل موثر در رشد اقتصادی و توسعه انسانی اشاره دارد. با این دید، آمادگی الکترونیکی دارای ابعاد و مؤلفههایی مانند زیرساخت مخابراتی، منابع انسانی، چهارچوبهای قانونی و سیاستی میباشد. در تعریفی دیگر، شاخص آمادگی الکترونیکی به مقدار توانایی پذیرش، استفاده و بهکارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در جوامع مختلف اطلاق میگردد. برای ارزیابی آمادگی الکترونیکی در کشورها مدلهای زیادی وجود دارد. بعضی از این مدلها عبارتند از: EIU، APEC، CID و ....
ناصر
حجم
۱٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۳۱ صفحه
حجم
۱٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۳۱ صفحه
قیمت:
۳۹,۰۰۰
تومان
صفحه قبل
۱
صفحه بعد