بریدههایی از کتاب موهبت کامل نبودن
۳٫۵
(۲۲۴)
تا با دل و جان پذیرای یاری دیگران نباشیم، نمیتوانیم با دل و جان دیگران را یاری دهیم. وقتی دریافت کمک را با پیش فرض و قضاوت خود همراه میکنیم، دانسته یا ندانسته یاری رساندن ما نیز توأم با قضاوت میشود.
maryam_ghanbari💎
معمولاً وقتی طوفان شرم بر من میتازد نمیتوانم به دیدگاه معقولی تکیه کنم یا نکته مثبتی را درباره خودم بهخاطر بیاورم
maryam_ghanbari💎
او هرگز نمیتوانست به عقب برگردد و برخی از جزئیات را زیبا کند. او فقط میتوانست به جلو حرکت کند و یک کلِّ زیبا بسازد.
ـ تری کلود
sahar
برای غلبه بر کمالگرایی باید بتوانیم ضعف و آسیبپذیری خود را در مقابل تجربه انسانیِ شرم، قضاوت و انتقاد بپذیریم؛ تابآوری در مقابل شرم را بیاموزیم و شفقت به خود را تمرین کنیم. وقتی با خود مهربانتر شویم و خود را بیشتر دوست بداریم میتوانیم کامل نبودمان را بپذیریم. در جریان پذیرش خودِ ناقصمان است که به حقیقیترین گوهرهای وجودمان، یعنی شجاعت، شفقت و پیوند صمیمانه دست مییابیم.
احسان رضاپور
درک من از تاریکی، به جستوجوی من برای نور، معنا و مفهوم میدهد.
شادی
وقتی فکر و قضاوت دیگران را کنار بگذاریم و داستان خود را بپذیریم به احساس خودارزشمندی دست مییابیم و خود را همانگونه که هستیم درخور عشق و تعلق میدانیم.
شادی
یمان مکانی اسرارآمیز است، جایی که شهامت اعتقاد به امری نادیدنی را پیدا میکنیم و ترس از[ امور یا نتایج ]نامعلوم را رها میکنیم.
naghme
شهود صرفا راهی برای دانستن[ و دریافت پاسخ ]نیست، بلکه توان تحمل تردید و ابهام و تمایل به اعتماد کردن به راههای بسیاری است که طی آن بینش، شمِّ درونی، تجربه، ایمان و استدلال خود را پرورش دادهایم.
naghme
پذیرش داستان زندگیمان میتواند دشوار باشد، اما نه مشکلتر از اینکه یک عمر بخواهیم از آن فرار کنیم.
شادی
شهود صرفا راهی برای دانستن[ و دریافت پاسخ ]نیست، بلکه توان تحمل تردید و ابهام و تمایل به اعتماد کردن به راههای بسیاری است که طی آن بینش، شمِّ درونی، تجربه، ایمان و استدلال خود را پرورش دادهایم.
phoenix
خانواده ما برای زندگی کردن باتماموجود برنامههای مختلفی دارد از دعای قبل از غذا گرفته تا تزئین کوزه یا شیشهای دردار برای نگهداری برگههایی که در آنها خدا را برای نعمتهای گوناگونش شکر میکنیم.
شما چطور تلاش میکنید؟
phoenix
گاه آنقدر از تاریکی میترسیم که جرئت لذت بردن از نور را از دست میدهیم.
phoenix
اگر بخواهم احساس تعلق حقیقی را تجربه کنم، باید خود واقعیام را بروز دهم و این کار ممکن نمیشود مگر آنکه عشق به خود را تمرین کنم. البته قبلاً برعکس فکر میکردم: «باید برای همرنگی با دیگران هر کاری میتوانم انجام دهم، بعد احساس میکنم مورد پذیرش قرار گرفتهام و این باعث میشود خود را بیشتر دوست داشته باشم (حالا حتی فکر کردن به این، که چطور این همه سال را با این اعتقاد سر کردم، مرا ملول میسازد. تعجبی ندارد که قبلاً همیشه احساس ملالت میکردم!)».
phoenix
چه چیز تابآوری را ممکن میسازد؟
در اینجا به پنج عاملی اشاره میکنم که اکثر افراد واجد تابآوری از آنها برخوردارند:
۱. آنها افرادی کاردان هستند و مهارت بالایی برای حل مسئله دارند.
۲. احتمال اینکه از دیگران کمک بخواهند، بیشتر است.
۳. آنها باور دارند که میتوانند برای مقابله با مشکلات و مدیریت احساساتشان کاری انجام دهند.
۴. از حمایت اجتماعی برخوردارند.
۵. با دیگران، مثل خویشاوندان و دوستان، ارتباط دارند.
phoenix
کمالگرایی باعث میشود که هیجانهای دردناک را شدیدتر تجربه کنیم و اغلب این کار به سرزنش خود منجر میشود؛ تقصیر خودم است، اگر به اندازه کافی خوب بودم این احساس را نداشتم.
phoenix
آنچه در کمالگرایی بیشتر مطرح است نظر دیگران است، کمالگرا میخواهد در دید دیگران کامل و بینقص جلوه کند. کمالگرایی حتی از این نظر هم هدفی دستنیافتنی است، چراکه دید دیگران، صرفنظر از سعی و تلاش ما، خارج از کنترل ماست.
phoenix
کمالگرایان در مقطعی از زندگی خود این طرز فکر خطرناک و فرساینده را یاد میگیرند: من یعنی موفقیتهای من، کارهای بزرگ من و اینکه چقدر خوب آنها را انجام میدهم. راضی نگه داشتن، کار بزرگ یا دشوار را انجام دادن، کامل و بینقص بودن، تلاش سالم خود فرد را هدف قرار میدهد: چطور میتوانم رشد کنم؟ اما نگاه کمالگرایی به دیگران است: آنها چه فکری خواهند کرد؟
phoenix
شرم مانند چیست؟
در شناخت چگونگی دفاع از خود در مقابل شرم، برای کار دکتر لیندا هارتلینگ احترام فوقالعادهای قائلم. او برای توضیح راهکارهای دفاعی ما در مقابل شرم، از اصطلاحات کارن هورنای استفاده میکند: حرکت به سوی (مردم)، حرکت علیه (مردم) و دورشدن از (مردم) .
به عقیده دکتر هارتلینگ در رویارویی با شرم عدهای با انزوا، دور شدن از دیگران و سکوت، از خود دفاع میکنند. عدهای دیگر درصدد خشنود کردن و راضی نگه داشتن دیگران بر میآیند عدهای هم با خشونت و مقابلهبهمثل علیه دیگران اقدام میکنند تا قدرت و کنترل را به دست آورند
phoenix
بین شرم و احساس گناه چه تفاوتی وجود دارد؟ اکثر درمانگران بالینی و پژوهشگران با این عقیده موافقند که بهترین راه برای درک تفاوت این دو، درک تفاوت بین این دو جمله است: «من بد هستم» و «من کار بدی انجام دادهام.»
احساس گناه = من کار بدی انجام دادهام.
احساس شرم = من بد هستم.
شرم هویت و کیستیِ ما را زیر سؤال میبرد اما احساس گناه رفتارمان را. وقتی کاری برخلاف معیارهای ایدهآل خود انجام میدهیم یا در انجام کاری تعلل میورزیم احساس گناه میکنیم. این احساس آزاردهنده اما مفید است چرا که باعث میشود برای کار خود عذرخواهی کنیم، برای جبران آن اقدام کنیم یا رفتار خود را تغییر دهیم، از این جهت احساس گناه مانند محرک عمل میکند.
phoenix
وقتی درباره شرم حرف میزنیم، قدرتش را از دست میدهد
phoenix
حجم
۱۳۷٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۱۶۵ صفحه
حجم
۱۳۷٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۱۶۵ صفحه
قیمت:
۶۴,۰۰۰
۵۷,۶۰۰۱۰%
تومان