بریدههایی از کتاب روان شناسی تاریک
۳٫۴
(۲۳۶)
همه تا حدودی دیگران را فریب میدهند. مردم ممکن است با نشان دادن رفتاری مانند مهربانی، خجالت یا احساس عدمکفایت، باعث فریب دیگران شوند.
آرامش
به همان ترتیبی که افراد عادی ممکن است برای تماشای یک مسابقهٔ ورزشی اقدام کنند، سادیسمیها فقط برای سرگرمی به دنبال آزار دیگران میروند.
پرویز رستمی
اقدام قاطعانه و بدون تردید، صفتی است که بسیاری از افراد معمولی فاقد آن هستند و این فقدان درواقع برای پیشرفت در زندگی مضر است.
پرویز رستمی
اما سوءاستفادهگران ماهر کاری میکنند که قربانی گمان کند که بهترین تصمیم را گرفته، درحالیکه کاملاً برعکس است.
sahel
با استفاده از اعتماد به نفس بالا، اعمال کنترلشده و اجتناب از نگرانی در هر شرایطی، احتمال کلاهبرداری را افزایش داد.
سامان ابهری
اگر مردم بهمرور زمان نسبت به باورکردن دروغهای کوچک شرطی شوند، احتمال اینکه در آینده دروغهای بزرگتری را باور کنند بیشتر خواهد بود.
mehrdad jalali
تهدید درواقع نوعی «تقاضا» است که به «دستور» نزدیکتر است. تهدید یکی از فرمهای اصلی بازیهای روانی در روانشناسی تاریک است، البته این بدان معنا نیست که هر تهدیدی یک بازی روانی محسوب میشود!
نور
بدانید که هر عمل یا کلمهای که بتواند کسی را به چیز دیگری غیر از حقیقت هدایت کند دقیقاً فریب نامیده میشود.
mehrdad jalali
برای اغواگرانی که از روش روانشناسی تاریک در جذب افراد استفاده میکنند، دیگران از اهمیت زیادی برخوردار نیستند؛ چراکه آنها بهخوبی میدانند که استفاده از روانشناسی تاریک به این معنی است که همیشه قادر به یافتن شخص دیگری برای جایگزینی با فرد قبلی هستند.
مریم
برخی از متداولترین زمینههایی که فرد در آن احساس نیاز میکند و به واسطهٔ آن بهآسانی در دام سوءاستفادهگر اسیر میشود شامل نیاز شخص به ثبات مالی، نیاز او به تعلق و نیاز به حمایت و همدلی است. این نقاط ضعف میتوانند بهآسانی زمینه را برای اهداف یک سوءاستفادهگر باتجربه فراهم کنند. سوءاستفادهگر ممکن است اهداف مختلفی مانند سوءاستفادهٔ جنسی یا مالی از قربانی خود داشته باشد و یا ممکن است به دنبال به دست آوردن هواخواه برای فرقه یا جنبشهای ایدئولوژیک افراطی باشد. در مجموع، سوءاستفادهگران به خاطر برآورده شدن خواستههای سادیسمی خود بهراحتی میتوانند با قربانی بازی کنند.
Nati
این مسئله ممکن است بسیار دور از ذهن به نظر برسد که اگر شخصی در تلاش است به شخص دیگری آسیب برساند، چرا در ابتدا باید اینقدر مثبت عمل کند؟ پاسخ این سؤال بسیار ساده است؛ زیرا این نمایشِ احساسات در خدمت اهداف خودشان طراحی شده است!
mehrdad jalali
اگر شخصی که در یک رابطهٔ احساسی قرار گرفته متوجه شود که همسرش بهوضوح در تلاش است تا او را کنترل کند، بهتدریج دچار حس انزجار میشود و به دنبال یافتن راهی جهت خارج شدن از شرایط موجود میباشد. به همین دلیل است که بسیاری از همسران کنترلگر، نفوذ خود را به مخفیترین شکل ممکن اعمال میکنند. بهاینترتیب، شریک عاطفی آنها بدون اینکه هرگز متوجه شود در چه شرایطی قرار گرفته، قربانی بیچونوچرای «سوءاستفادهٔ پنهان عاطفی» میشود. این مسئله شخص کنترلگر را قادر میسازد که قدرت اعمالنفوذ دلخواه خود را بدون ترس از لو رفتن و از دست دادن شریک زندگی خود حفظ کند و گسترش دهد.
Saba_Radmehr
بمباران عاطفی، نمایشی است از احساسات پرحرارت، مخلصانه و بیقیدوشرط از جانب سوءاستفادهگر که به جهت تأثیرگذاری مثبت در اولین روزهای تعامل صورت میپذیرد. هدف از این نمایش این است که سوءاستفادهگر از این طریق بتواند سد دفاعی قربانی را از بین ببرد، اعتماد او را به دست آورد و آن را افزایش دهد و همچنین چارچوبی برای یک رابطهٔ مثبت، دوستی یا هر شکل دیگری از تعامل ایجاد کند.
selde
شخصی که هر یک از ما در روابطمان از او بهعنوان «دوست» یاد میکنیم گاهی ممکن است برای رسیدن به اهداف خود در رابطه، از تکنیک CEM استفاده کند. در این زمینهٔ خاص، یکی از متداولترین انواع سوءاستفادهگرها اشخاصی هستند که بهطور پنهانی احساس گناه، همدردی و تعهد نسبت به خود را به شخص مورد نظرشان القاء میکنند. دوستی که از این طریق مورد باجخواهی عاطفی قرار میگیرد قادر به تشخیص این مسئله نیست
نور
کسی که با انگیزهٔ تأثیرگذاری آمده با خود میگوید: «من میخواهم به شما کمک کنم تا تصمیماتی بگیرید که نتیجهٔ بهتری به همراه داشته باشد.» درحالیکه شخص سوءاستفادهگر با این ذهنیت آمده: «من میخواهم مخفیانه شما را کنترل کنم تا کاری انجام دهید که به نفع خودم باشد.» بنابراین، درک انگیزهٔ پنهان در پس رفتار هر شخص میتواند کمک بزرگی برای تشخیص افراد تأثیرگذار از سوءاستفادهگران عاطفی باشد.
کاربر ۹۱۰۱۰۱۹
ویژگیهای بارز این مفهوم از سهگانهٔ تاریک، تمایل به تمرکز بر منافع شخصی به هر قیمتی، اهمیت بیشازاندازه به حفظ ظاهر و وجههٔ عمومی و اعمال بیرحمانهٔ قدرت بدون در نظر گرفتن عطوفت و رحمت است.
کاربر ۹۸۰۴۲۳
رهبران کاریزماتیکی که دچار اختلال شخصیتی پارانویا هستند؛ به استقلال و قدرت اعجابانگیزی برای کنترل دیگران دست مییابند و هنگامیکه این مسئله با سطح بالایی از انزوا از جوامع بزرگتر ترکیب میشود؛ میتواند منجر به وقایع غیرقابلتصوری مانند کشتار دستهجمعی کودکان به وسیلهٔ سم شود.
مهدی
عاملان شستشوی مغزی قادر به یافتن ماهرانهٔ نقاط ضعف در زندگی یک قربانی هستند و بیرحمانه از آن سوءاستفاده کرده تا قربانی را به سمت خواستهٔ گروه تسلیم کنند
سامان ابهری
قربانی بدون اینکه متوجه عمق فاجعه شود، سبک زندگی جدید و ناهنجار خود را بهعنوان نعمت و نشانهای از خوشبختی در نظر میگیرد.
mehrdad jalali
ایدهٔ پرستش مردی که ادعا میکند خالق است در زندگی روزمره بسیار دور از ذهن به نظر میرسد؛ اما در محیط بستهٔ یک فرقه این رفتار به یک «هنجار» تبدیلشده و بسیار عادی به نظر میرسد تا جایی که اگر کسی از آن پیروی نکند برای افراد درون فرقه عجیب به نظر میرسد! این فرایند پافشاری بر حفظ هنجارها، یکی از قدرتمندترین روشهایی است که در آن شستشوی مغزی ایدئولوژیک فرقهها امکانپذیر است.
mehrdad jalali
حجم
۱۲۳٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۵۲ صفحه
حجم
۱۲۳٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۵۲ صفحه
قیمت:
۵۶,۰۰۰
۳۹,۲۰۰۳۰%
تومان