بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب محرمانه های زنانه | صفحه ۳ | طاقچه
تصویر جلد کتاب محرمانه های زنانه

بریده‌هایی از کتاب محرمانه های زنانه

انتشارات:نشر معارف
امتیاز:
۳.۷از ۲۰ رأی
۳٫۷
(۲۰)
زنی موفق است که زیباسخن باشد. زنِ زیباسخن دو ویژگی دارد؛ لفظ خوب و لحن خوب به کار می‌برد. این دو ویژگی در زنان وجود دارد. خزانۀ واژگان و دامنۀ لغات زنان بیشتر از مردان است؛ بر این اساس، زنان خوش‌بیان‌تر از مردان هستند. گاهی در مهمانی‌ها، مردان نمی‌توانند خوب سخن بگویند. در برخی موارد، مردان مأموریت صحبت کردن را به زنان واگذار می‌کنند.
شکوفه ▪︎
پیامبر اکرم(ص) می‌فرماید: «مَنْ صَبَرَتْ عَلی سُوءِ خُلْقِ زَوْجِها اعْطا‌ها اللَّهُ مِثْلَ ثَوابَ اسِیةَ امْرَأَةِ فِرْعَوْنَ» «هر زنی بر بداخلاقی شوهرش صبر کند، خداوند پاداش آسیه، همسر فرعون را به او می‌دهد».
شکوفه ▪︎
پیامبر اکرم(ص) می‌فرماید: «مَنْ صَبَرَتْ عَلی سُوءِ خُلْقِ زَوْجِها اعْطا‌ها اللَّهُ مِثْلَ ثَوابَ اسِیةَ امْرَأَةِ فِرْعَوْنَ» «هر زنی بر بداخلاقی شوهرش صبر کند، خداوند پاداش آسیه، همسر فرعون را به او می‌دهد».
شکوفه ▪︎
آسیه، زنی موحد، خداشناس و جزء پنج زن برتر عالم است. ایشان مأموریت یافت در خانۀ فرعون موسی را پرورش بدهد. از این رو، در کنار فرعونی قرار گرفت که خود را خدا می‌دانست. توجه داشته باشید که چقدر باید در برابر او گذشت و صبر می‌کرد تا مأموریت اصلی‌اش را به انجام رساند! بنابراین، ما باید گاهی صبر پیشه سازیم تا مأموریت اصلی‌مان را انجام دهیم. باید گذشت داشته باشیم تا وظیفۀ اصلی‌مان را انجام دهیم، تا زندگی ما بهتر شود و بتوانیم فرزندان بهتری تربیت کنیم.
شکوفه ▪︎
گاهی یک مسئله از نظر شما کوچک باشد، ولی از نگاه مرد، معضل بزرگی به شمار آید و یا برعکس. خانمی می‌گفت: «شوهرم هیچ‌گاه به من نگفته تو را دوست دارم». از شوهرش پرسیدم: «چرا به او نمی‌گویید دوستش دارید»؟ مرد می‌گوید: «او باید متوجه باشد که من از صبح تا شب برای او کار می‌کنم». به او گفتم: «شما درست می‌گویید، ولی این جمله برای طرف مقابل مهم است». گاهی برخی مرد‌ها می‌خندند و می‌گویند: مگر مشکل با گفتن این حرف‌‌ها حل می‌شود؟! منظور این‌که، گاهی افراد نمی‌توانند از دریچۀ نگاه خود اشکالات را بشناسند؛ بنابراین، خوب است در برخی موارد، مسائل را از منظر طرف مقابل ببینند.
شکوفه ▪︎
حل این مشکلات نیز راه‌های متفاوتی وجود دارد؛ گاهی کسی نیاز به مشاوره دارد؛ در برخی موارد با مطالعه مشکل او حل می‌شود؛ در مواردی، با الگو قرار دادن فرد موفق می‌تواند مسائلش را حل کند؛ بعضی اوقات با خواندن دعا راه‌حلی پیدا می‌شود. باید به این نکته توجه داشت که چه بسا گاهی یک مسئله از نظر شما کوچک باشد، ولی از نگاه مرد، معضل بزرگی به شمار آید و یا برعکس. خانمی می‌گفت: «شوهرم هیچ‌گاه به من نگفته تو را دوست دارم». از شوهرش پرسیدم: «چرا به او نمی‌گویید دوستش دارید»؟ مرد می‌گوید: «او باید متوجه باشد که من از صبح تا شب برای او کار می‌کنم». به او گفتم: «شما درست می‌گویید، ولی این جمله برای طرف مقابل مهم است».
شکوفه ▪︎
از حضرت امیر(ع) روایت شده است: «أفضَلُ النّاسِ مَن شَغَلَتهُ مَعایِبُهُ عَن عُیوبِ النّاسِ» «بهترینِ مردم کسى است که عیب‌هاى خودش، او را از عیب‌ها‌ى مردم بازدارد». نکتۀ بسیار مهم این‌که، پیش از این‌که به عیوب دیگران مشغول شویم، در صدد رفع عیوب خودمان باشیم؛ در واقع نباید خود را بی‌عیب دانست و همیشه به دنبال بیان عیوب دیگران بود.
شکوفه ▪︎
امام علی(ع) می‌فرماید: «حَاسِبُوا أَنْفُسَکُمْ قَبْلَ أَنْ تُحَاسَبُوا وَ زِنُو‌ها قَبْلَ أَنْ تُوزَنُوا وَ تَجَهَّزُوا لِلْعَرْضِ الْأَکْبَر» «پیش از آن‌که به حساب شما برسند خود به حساب خویش برسید، و پیش از آن‌که مورد سنجش قرار گیرید خویشتن را بسنجید، و خود را براى رستاخیز بزرگ آماده کنید». امروزه به این مهارت، «خودسنجی» می‌گویند. البته این به معنای خودبرتربینی نیست، بلکه هر کس باید درستی یا نادرستی رفتار‌ها و افکار خود را بسنجد و‌آن‌ها را اصلاح یا تقویت کند.
شکوفه ▪︎
زنان باید نسبت به شوهرانشان اعتمادسازی کنند؛ یعنی به گونه‌ای با نامحرم ارتباط داشته باشند که اعتماد همسرشان جلب شود و حساسیت ایجاد نشود.
شکوفه ▪︎
خداوند متعال به همسران پیامبر(ص) می‌فرماید: «یا نِساءَ النَّبِی لَسْتُنَّ کأَحَدٍ مِنَ النِّساءِ إِنِ اتَّقَیتُنَّ فَلا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَیطْمَعَ الَّذی فی قَلْبِهِ مَرَضٌ وَ قُلْنَ قَوْلًا مَعْرُوفا» «ای همسران پیامبر! شما همچون یکی از زنان معمولی نیستید، اگر تقوا پیشه کنید؛ پس به گونه‌ای هوس‌انگیز سخن نگویید که بیماردلان در شما طمع کنند، و سخن شایسته بگویید». باید در ارتباط کلامی با نامحرم به دو نکته توجه کنید:
شکوفه ▪︎
خانم‌ها! باید به این نکته توجه کنید که هر گاه با نامحرمی، اعم از مغازه‌دار یا فامیل ارتباط کلامی برقرار می‌کنید، در معرض آسیب هستید. نمونه‌‌هایی وجود دارد که چون زن با مردان فامیل خود یا شوهرش ارتباط کلامی گرم برقرار کرده است،‌آن‌ها آن را به منزلۀ چراغ سبز از جانب او تلقی کرده‌اند و حتی پیشنهادهای غیراخلاقی و نامتعارف به‌آن‌ها داده‌اند. باید به این نکته توجه کنیم که زن و مرد در نوع ارتباطات متفاوت هستند؛ نباید تصور کنید که همان گونه که با یک خانم صحبت می‌کنید و می‌خندید، می‌توانید به همان صورت نیز با مردان ارتباط برقرار کنید.
شکوفه ▪︎
آقارحیم ارباب، از علمای اصفهان است. ایشان می‌فرمود: «من در منزلی زندگی می‌کردم که با خانوادۀ برادرم مشترک بود. اگر بعد از چهل سال زنِ برادرم را به همراه یک زن غریبه بیاورند، من تشخیص نمی‌دهم که کدام‌یک زنِ برادرم است». بنابراین، اگر از طرف شوهر حساسیتی وجود دارد، نباید آن را نادیده بگیریم و از همان ابتدای زندگی باید بکوشیم تا اعتمادسازی کنیم؛ یعنی در واقع، زمان اعتمادسازی ابتدای زندگی است.
شکوفه ▪︎
بدون این‌که علت آن را بیان کند. آیت‌الله مجتهدی می‌فرمود: «در اجتماع دو گروه داریم که عبارتند از: محرم و نامحرم؛ گروهی بینابین نداریم. شوهرخواهر، مانند بقال سر کوچه نامحرم است. همان‌طور که با او رفتار می‌کنید، با شوهرخواهر نیز باید به همان صورت رفتار کنید».
شکوفه ▪︎
دین اسلام بسیار دقیق است. هر یک از آموزه‌های دین دربارۀ روابط زن و مرد در حوزه‌های اجتماعی، مصلحت‌های فراوانی دارد. زوجین باید توجه کنند که رعایت این حدود باعث می‌شود زندگی سالم و پایداری داشته باشند.
شکوفه ▪︎
ارتباط کلامی شما با نامحرم باید در حد ضرورت باشد. این نکته یکی از ویژگی‌های زنِ نمونه است. گاهی وقتی مهمان به خانه می‌آید، طرفین نامحرم بدون رعایت حدود، با یکدیگر شوخی می‌کنند؛ برای مثال، زن با برادرشوهر و شوهر با زنِ برادر شوخی می‌کنند. این نوع رفتار‌ها آسیب‌رسان است؛
شکوفه ▪︎
پیامبر اکرم(ص) به امیرالمؤمنین(ع) فرمودند: «کارهای بیرون خانه به عهدۀ تو». و به همسر ایشان نیز فرمودند: «زهراجان، کارهای درون خانه نیز به عهدۀ توست». به رغم این تقسیم مسئولیت، دو طرف در شرایط مختلف به یکدیگر کمک می‌کردند. پیامبر(ص) می‌فرماید: من وارد خانۀ زهرای مرضیه(ع) شدم و دیدم امیرالمؤمنین(ع) عدس پاک می‌کنند یا آرد درست می‌کنند و زهرای مرضیه(ع) نیز کار دیگری انجام می‌دهند.
شکوفه ▪︎
پیامبر(ص) می‌فرماید: من وارد خانۀ زهرای مرضیه(ع) شدم و دیدم امیرالمؤمنین(ع) عدس پاک می‌کنند یا آرد درست می‌کنند و زهرای مرضیه(ع) نیز کار دیگری انجام می‌دهند. گاهی برخی زنان در خانه هیچ کاری انجام نمی‌دهند و مرد باید پیش‌بند ببندد و در آشپزخانه ظرف بشوید! اما گاهی مواقع که مهمان دارند و زن مشغول آشپزی است، مرد می‌گوید: جارو کردن با من. گاهی نیز لجبازی می‌کنند و هر کس کار خود را بر عهدۀ دیگری می‌گذارد و دچار چالش می‌شوند؛ در حالی که نباید این‌گونه باشد. روش درست این است که زوجین مسئولیت‌‌ها را تقسیم کنند.
شکوفه ▪︎
در سبک زندگی فاطمی، تقسیم کار عادلانه‌ای وجود دارد. نگاهی به زندگی حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(ع) نشان می‌دهد که ایشان در زندگی، تقسیم مسئولیت داشته‌اند، نه تقسیم وظیفه. پیامبر اکرم(ص) به امیرالمؤمنین(ع) فرمودند: «کارهای بیرون خانه به عهدۀ تو». و به همسر ایشان نیز فرمودند: «زهراجان، کارهای درون خانه نیز به عهدۀ توست». به رغم این تقسیم مسئولیت، دو طرف در شرایط مختلف به یکدیگر کمک می‌کردند.
شکوفه ▪︎
بررسی‌‌ها نشان می‌دهد مردان در زندگی زناشویی هفت نیاز خاص دارند؛ ولی زنان بیست نیاز دارند. بنابراین، کار مردان سخت‌تر است. همان‌گونه که مردان باید در زندگی به نیازهای زنان توجه کنند، زنان نیز باید به نیازهای مردان توجه داشته باشند
شکوفه ▪︎
مشکلات بزرگ را کوچک کنید. در واقع از بزرگ‌نمایی مشکلات در زندگی بپرهیزید. هرچه مشکلات بزرگ را کوچک‌تر ببینید، راحت‌تر حل می‌شوند و به عکس؛ هرچه مشکلات کوچک را بزرگ ببینید، سخت‌تر حل می‌شوند.
شکوفه ▪︎

حجم

۱۲۹٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۱۲۰ صفحه

حجم

۱۲۹٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۱۲۰ صفحه

قیمت:
۴۰,۰۰۰
۲۰,۰۰۰
۵۰%
تومان