بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب روش تحقیق به زبان ساده | طاقچه
تصویر جلد کتاب روش تحقیق به زبان ساده

بریده‌هایی از کتاب روش تحقیق به زبان ساده

۳٫۶
(۵)
محدود کردن موضوع باعث می‌شود کار با آن آسان‌تر شود.
khorasani
ویژگی‌های تحقیق بنیادی ۱. وقت‌گیر و زمان‌بر هستند. ۲. یک ایده جدید نظری ایجاد می‌شود خروجی آن نمی‌تواند مشکل یک بخش سازمان را حل کند بلکه ایده‌کلی جدیدی ارائه می‌دهد. ۳. احتیاج به ثبت و ضبط اطلاعات به طور کامل و دقیق دارد. ۴. با ترکیبی از روش‌های کمی و کیفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ۵. هزینه‌بر بوده و احتیاج به منابع مالی زیاد دارد. ۶. معمولاً به وسیله مراکز علمی و دانشگاهی انجام می‌شود، زیرا مأموریت اصلی آن توسعه قلمرو و معرفتی بشر است.
khorasani
تحقیق کاربردی پژوهشی است که با استفاده از نتایج تحقیقات بنیادی به منظور بهبود و به کمال رساندن رفتارها، روش‌ها، ابزارها، وسایل، تولیدات، ساختارها و الگوهای مورد استفاده جوامع انسانی انجام می‌شود.
khorasani
متغیر میانجی متغیری است که بین دو متغیر دیگر قرار می‌گیرد و باعث تغییر در رابطه بین آنها می‌شود. متغیر میانجی از متغیر پیشین خود (متغیر مستقل) اثر پذیرفته و بر متغیر پسین خود (متغیر وابسته) اثر می‌گذارد.
khorasani
تعداد متغیرهای میانجی می‌تواند یک متغیر یا بیشتر باشد. متغیر میانجی را با علامت M نشان می‌دهند.
khorasani
معمولاً علامت آن در معادلات (به ویژه معادلات رگرسیونی) به صورت y است. در رگرسیون متغیر وابسته را متغیر پیش‌بینی شونده هم می‌نامند.
khorasani
در رگرسیون متغیر مستقل را متغیر پیش بین هم می‌نامند.
khorasani
متغیر مستقل، در فرضیه نقش علت را دارد.
khorasani
متغیر مستقل، متغیری است که از قبل وجود دارد
khorasani
معمولاً مصاحبه ابزار مناسبی جهت پژوهش کیفی است زیرا درک عمیق‌تری نسبت به نظرات و رفتار پدیده مورد مطالعه به‌دست می‌آورد.
khorasani
خرد به کارگیری دانش در جهت صحیح است. خرد با صفاتی مانند قضاوت بی‌طرفانه، شفقت، خودشناسی‌تجربی، تعالی از خود و عدم وابستگی و فضیلت‌هایی مانند اخلاق و احسان همراه است.
khorasani
وقتی اطلاعات با پیش داشته‌های ذهنی و تجربیات افراد ترکیب شود ما حصل آن دانش خواهد بود. دانش اطلاعات جمع‌آوری شده‌ای در مورد یک واقعیت خاص یا یک فرد را توصیف می‌کند. دانش اطلاعات پردازش‌شده در ذهن افراد است. پس دانش اطلاعات شخصی است و می‌تواند از طریق تجربه یا مطالعه جمع‌آوری شود. دانش را می‌توان از دیدگاه‌های مختلف مشاهده کرد. بنابراین، دانش بر تفکر و عملکرد افراد تأثیر می‌گذارد.
khorasani
پیش‌بینی تکنیکی است که از داده‌های گذشته (موجود) به عنوان ورودی برای برآورد آگاهانه آینده استفاده می‌کند
khorasani
تبیین یک پدیده شناخت علل آن و قرار دادن آن در پوشش قوانین کلی است که ماهیت آن را می‌رساند. در علوم‌طبیعی تبیین به این صورت است که یک پدیده از قبل وجود دارد و سپس علت آن تبیین می‌شود. اما در علوم‌اجتماعی تبیین حاصل جمع افعال هدف‌دار یک پدیده است. یعنی دانستن این که افراد چه می‌خواهند، چه باور و عملکردی دارند. بنابراین همیشه اندیشه‌ها، باورها و هدف‌ها در تبیین دخیل است و هیچ وقت فقط بیان یک رابطه علت و معلولی ساده نیست.
khorasani
تبیین یک پدیده به معنای این است که چرا آن پدیده به یک حالت ویژه وجود دارد.
khorasani
اصولا هر تبیینی بر فهم استوار است پس تفسیر و نظرات شخصی نیز در آن دخیل است.
khorasani
تبیین مجموعه‌ای از گزاره‌ها است که با هدف بیان مجموعه رفتارها، علل و بسترهای رخداد یک پدیده بوجود می‌آید.
khorasani
اهداف پژوهش علمی شامل توصیف، تبیین، اکتشاف، پیش‌بینی، و تدوین نظریه یا ارائه مدل است. اما توجه به این نکته ضروری است که هیچ پژوهشی نمی‌تواند به‌طور همزمان به همه این اهداف دست بیابد. بنابراین معمولاً یک هدف به عنوان هدف اصلی پژوهش انتخاب می‌شود و سایر مراحل اجرای پژوهش بمنظور تحقق آن هدف طرح‌ریزی و دنبال می‌شود. بر این اساس پژوهشگر، ایده پژوهش را متناسب با هدف اصلی پژوهش انتخاب، طراحی و توسعه می‌دهد. سپس درباره فرایند اجرا پروژه تحقیق می‌اندیشد.
khorasani
پژوهش قوم‌نگاری با هدف شناسایی ماهیت فرهنگی است که مردم آن را تجربه کرده‌اند و در آن زندگی می‌کنند. بنابراین تمرکز اصلی پژوهش انسان و فرهنگ انسانی است.
khorasani
مهمترین ویژگی قوم‌نگاری نگاه به پژوهش از زاویه دید کنشگر است. به این دلیل می‌توان سیستم معانی ذهنی کنشگران را ادراک و ترسیم کرد.
khorasani

حجم

۹۳۹٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۲۵۴ صفحه

حجم

۹۳۹٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۲۵۴ صفحه

قیمت:
۲۷,۰۰۰
۱۳,۵۰۰
۵۰%
تومان
صفحه قبل
۱
۲
...
۴صفحه بعد