بریدههایی از کتاب سرزمین جاوید؛ جلد دوم
۴٫۱
(۱۲)
هر صنعت که در دنیای قدیم وجود داشت در پرسپولیس بهکار رفت، مشروط بر اینکه صنعت را مطابق مفهوم قدیم تعریف کنیم، نه مطابق مفهوم امروزی.
هر هنری که در دنیای قدیم موجود بود در کاخ پرسپولیس استفاده شد و کاخ پرسپولیس را نمایندگان صنعت و هنر تمام ملل جهان ساختند، نه فقط صنعتگران و هنرمندان ایران.
red rose
قبایل اولیه مردمی بودند ساده که اسم جانوران محبوب را روی خود میگذاشتند و در ایران اسامی اسب و گاو و سگ و خروس بیش از اسامی دیگر روی افراد و طوایف گذاشته میشد.
red rose
رشادت مربوط به ریش و سبیل و موی کوتاه سر نیست.
red rose
چهار کار داریوش، در نظر تمام مورخان امروزیهٔ دارای ارزش بسیار است و حتی مأخذهایی که امروز برای قضاوت درمورد زمامداران وجود دارد، آن چهار کار را تحسین میکند. کارهای مزبور عبارت است از: تغییر خطّ ایرانیان و رواج دادن الفبای آسان فنیقی و تعمیم آموزش و پرورش طوری که همهٔ مردم دارای سواد خواندن و نوشتن بشوند. دوم، ترجمه کردن اوستا از زبان باختری به زبان فارسی دورهٔ هخامنشی (پهلوی هخامنشی)، سوم، تغییر تقویم ایرانیان و تثبیت ایام تعطیل و اعیاد و سوگواری و فصول کشاورزی و درختکاری و آبیاری. چهارم، وضع قوانین بر مبنای احتیاجات فوری و اجتماعی مردم و بهوجود آوردن سازمانهایی برای اجرای آنها.
red rose
کسی هم که پرسپولیس را میدید و میتوانست الفبای آن را بخواند، قادر بود که به تمام معلومات نجومی و جغرافیایی دنیای قدیم پی ببرد و دلیل تاریخی ایرانشناس آلمانی این است که استرابون مینویسد در حریق پرسپولیس «کتاب نجومی آن کاخ هم از بین رفت».
استرابون راجعبه آن کتاب نجومی توضیح نمیدهد، ولی امروز ما میدانیم که کتاب نجومی پرسپولیس عبارت از کتابی بوده که در آن معنای تمام چیزهایی را که در آن کاخ، مترجم علوم نجومی و جغرافیایی بهشمار میآمد ثبت کرده بودند.
red rose
داریوش میخواست پرسپولیس هم طوری ساخته شود که هرچه در آن هست، نمایندهٔ یکی از واقعیتهای نجومی باشد.
خلاصه بنا بر نظریهٔ این ایرانشناس معاصر، هر اتاق و تالار که در پرسپولیس ساخته شد، نمایندهٔ یکی از معلومات نجومی و جغرافیایی دنیای قدیم بود و هر ستون که در پرسپولیس کار گذاشتند نیز، از لحاظ علم نجوم و جغرافیا، مفهوم خاص داشت.
red rose
به اصطلاح امروز داریوش با ساختن کاخ پرسپولیس یک سازمان ملل صنعتی و هنری بهوجود آورد، اما آن طرح بزرگ را که فشردهٔ طرحهای معماران تمام ملل صنعتی و هنری دنیای قدیم بود، در قالب ایرانی ریخت و فرم و رنگ ایرانی به آن داد.
red rose
آرتیمان (از فارس)، فیلیوادس (از یونان)، تالبون (از بابل)، ترادوس (از لیدی) و هپل (از مصر).
هر یک از معماران مزبور برای کاخ پرسپولیس نقشهای ترسیم کرد و بهنظر داریوش رسانید
red rose
کاخ پرسپولیس هم که داریوش شروع به ساخت آن کرد و قسمتی از کاخ در زمان حیاتش به پایان رسید و قسمتهای دیگر را اخلافش ساختند، مجموعهای بود از صنایع و هنرهای تمام اقوام دنیای قدیم و اگر مقرر میشد که جمعی از صنعتگران و هنرمندان دنیای قدیم جمع شوند و تصمیم بگیرند که یک نمایشگاه بزرگ تشکیل بدهند که در آن علوم و صنایع تمام اقوام به معرض نمایش گذاشته شود، نمیتوانستند مجموعه و نمایشگاهی غیر از پرسپولیس ترتیب بدهند.
red rose
سال ۵۱۹ و ۵۱۸ قبل از میلاد مسیح ضمن رسیدگی به کارهای کشور، نقشهٔ ساختمان پرسپولیس را فراهم کرد. منظور داریوش که مصر را دید این بود که در پرسپولیس عمارتی بسازد که مانند اهرام مصر، دست روزگار نتواند آن را ویران کند و هر قسمت از آن عمارت مظهر یکی از سنن ملی یا مذهبی ایرانیان باشد.
red rose
داریوش به معماران گفت من میل دارم در کاخی که میخواهم در تخت جمشید بسازم تمام زیباییهای ابنیهٔ مصری و یونانی وجود داشته باشد، ولی باید در قالب هنر ایرانی ریخته شود.
ستونهایی که در تالار بارعام (دارای سی و شش ستون) و تالار آپادانا (دارای یکصد ستون و در واقع نود و نه ستون) کار گذاشته شد، همه در قالب هنر ایرانی است. معماران مصری یا یونانی، ستون عمارات خود را کلفت و کوتاه میساختند، ولی در پرسپولیس ستونها باریک و بلند ساخته شد.
red rose
حجم
۴۶۳٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۵۴۰ صفحه
حجم
۴۶۳٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۵۴۰ صفحه
قیمت:
۷۸,۰۰۰
۵۴,۶۰۰۳۰%
تومانصفحه قبل
۱
صفحه بعد