کتاب گردان نانواها
معرفی کتاب گردان نانواها
گردان نانواها اثری است به کوشش محمدمهدی رحیمی و محمدتقی رهایی که با ویراستاری منیره زین العابدینی رنانی و هاجر صفائیه و فاطمه ملکی در انتشارات راهیار چاپ شده است. کتاب «گردان نانواها» خاطرات شفاهی مردم روستای خانوک از پشتیبانی دفاع مقدس است.
درباره کتاب گردان نانواها
زنان روستای خانوک در روزهای جنگ تحمیلی، با سرپرستی مرحوم حاج زهرا اسدی معروف به کلزهرا که بعدها لقب «چریک پیر» از طرف حاج قاسم به او داده شد، با پختن نان به صف پشتیبانی مردمی دفاع مقدس پیوستند. «گردان نانواها» خاطراتی از مردم خانوک دربارهٔ انقلاب اسلامی، پشتیبانی جنگ و شهدای این روستاست.
کتاب گردان نانواها را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به دوستداران آثار دفاع مقدس پیشنهاد میشود.
بخشی از این کتاب گردان نانواها
«هر روز، از خانوک تا کرمان را برای مدرسه میرفتم و روز جمعه را گذاشته بودم برای استراحت؛ اما کلزهرا زیر بار نمیرفت. میگفت: «رزمندهها با اون همه خستگی باید یه لقمهنون برای خوردن داشته باشند.» آمار میگفت نود نفر در گردان نانوا مشغول بودند. در تمام هشت سال دفاع مقدس هیچکدام از تنورها خاموش نشد و این از پیگیریهای کل زهرا بود. میخواست علاوه بر لشکر ثارالله به بقیه لشکرها هم بربری برساند. بربری نانخشکه بود. نانهای نرم زود کپک میزدند. کل زهرا خیال شأن را از خرابشدن نان نرم راحت کرد.»
«خانوک، چشمهسار است؛ این را دهخدا میگوید. خانوک به زمینی میگویند که همه جای آن چشمه داشته باشد. چشمه بود که کَلزهرا، چریک پیرش شد. همانی که لحظهٔ مرگش، حاج قاسم کنارش بود و بهجایش، سلام بر اباعبداللّه (ع) داد. وقت حمله، اسماعیلهای خانوک در آب همان چشمه سار غسل شهادت کردند و موقع دفاع، زنان خانوک از دل همان خانهها جوشیدند برای پشتیبانی از مردان شأن در جنگ.خانوک همان جایی است که حاج قاسم شهیدمان در وصفش گفت: «مرحبا به خانوک، مرحبا به مردم خانوک، مرحبا به دینداری مردم خانوک، خانوک حقیقتاً شهر ذی قیمتی است؛ با وضو باید به این شهر وارد شد.»