نظرات کاربران درباره کتاب کاوشی در خصوص فهم بشری
۴٫۳
(۹)
NKH
اگر بخواهیم در یک کلام بگوئیم عمدهترین موضوعی که در این کتاب بدان پرداخته شده است چیست؟ باید گفت اینست که؛ « بنیانِ اصلی تمامِ تصورات، افکار و درک جهانِ تجربی براساس اصول حاکمفرا برآن بدلیل انباشت تجربهایست که از طریق پیبردن به رابطهی علّت و معلولی شکل گرفته و ما بهتدریج آن را فرا میگیریم و این فراگیری یا بهعبارتی استدلال و استنتاج چندان هم به قوهی فاهمهی ما ارتباط ندارد، بلکه صرفا عادت کردن به پدیدههاست»
هیوم در این خصوص میگوید: « همهی نتیجهگیریهای تجربیمان بر پایهی این فرض پیش میروند که آینده همخوان خواهد بود با گذشته...» و همینطور میگوید: « همهی استنتاجات تجربی، معلول [عادت] است، نه [استدلال]...»
همچنین او میگوید: «باور چیزی نیست جز تصور شیء...» البته این تصور باید از وهم تمییز داده شود که او میگوید این تمییز دادن به واسطهی «طرز تصور آنها و نوع احساس کردنشان در ذهن» از یکدیگر تفکیک داده میشود. البته خودش اذعان میکند توضیح این مطلب بسیار دشوار است، اما کاملا قابل درک!
بهغیر از این موضوعات که شالوده و شاکلهی اصلی کتاب را تشکیل دادهاند، نقطهنظرهای بسیار جالبی نیز در مورد خدا به میان میآید، و البته یک فصل تماماً به معجزات پرداخته شده است که یکی از قابل اتکاترین نظریهها علیه معجزات دینی تا به امروز میباشد.
بخوانید و لذت ببرید!
ترجمه؟ میشه گفت بدلیل جنس خود متن اصلی، دست مترجم چندان هم باز نبوده در دخل و تصرف، اما فصل آخر واقعا یهجورایی ماسمالی شده!!!
م.
یکی از مهمترین آثار کلاسیک فلسفه غرب که خواندن آن برای هر خواننده ی جدی فلسفه واجب است. ترجمه کتاب بسیار عالی و روان است.
حجم
۲۹۱٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۹۲ صفحه
حجم
۲۹۱٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۹۲ صفحه
قیمت:
۴۲,۰۰۰
۲۱,۰۰۰۵۰%
تومانصفحه قبل
۱
صفحه بعد