بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب مغز موفق | طاقچه
کتاب مغز موفق اثر امین رحمتی

بریده‌هایی از کتاب مغز موفق

نویسنده:امین رحمتی
دسته‌بندی:
امتیاز:
۴.۵از ۶ رأی
۴٫۵
(۶)
نیازهای مغز خزنده: ـ حداقل ۷ ساعت خواب کافی ـ تغذیه و آب کافی و مناسب ـ فعالیت فیزیکی ورزش نیازهای مغز عاطفی: ـ داشتن لذت و تفریحات کوچک ـ ارتباط با افراد دوست‌داشتنی (و رابطه عاطفی قوی) ـ توجه به موضوعات غیرمنطقی مانند هنر
کاربر ۴۹۷۲۶۸۶
نیازهای مغز خزنده: ـ حداقل ۷ ساعت خواب کافی ـ تغذیه و آب کافی و مناسب ـ فعالیت فیزیکی ورزش نیازهای مغز عاطفی: ـ داشتن لذت و تفریحات کوچک ـ ارتباط با افراد دوست‌داشتنی (و رابطه عاطفی قوی) ـ توجه به موضوعات غیرمنطقی مانند هنر نیازهای مغز منطقی: ـ مطالعه کردن و یادگیری مطالب جدید ـ فکر کردن به موضوعات ـ حل مسئله
احسان رضاپور
بدترین کاری که مغز خزنده می‌کند و افراد بسیاری درگیر آن می‌شوند این است که اجازه «فکر کردن برای حل مسائل» را به ما نمی‌دهد، چون کاری دشوار است و باعث می‌شود بیشترین انرژی را مصرف کند. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید بیشترین انرژی از بدن ما زمانی گرفته می‌شود که در حال فکر کردن باشیم و بیشترین کالری را می‌سوزانیم حتی بیشتر از زمان‌هایی که در حال ورزش هستیم!
احسان رضاپور
یادآوری و مرور مهم‌تر از یادگیری است
MELIKA
استعداد یعنی سرعت یادگیری یک‌چیز.
MELIKA
متأسفانه مغز خزنده زور بیشتری نسبت به دو مغز دیگر دارد و بعدازآن مغز عاطفی قدرت را در دست گرفته است و در آخر نیز مغز منطقی. به همین دلیل است که وقتی می‌خواهیم با استفاده از مغز منطقی خود تصمیم به یک کار درست بگیریم، مثلاً یک مهارت را یاد بگیریم یا یک مسیری را برای موفقیت خود طی کنیم، مغز خزنده تمام وسوسه‌ها و بهانه‌ها را برایمان لیست می‌کند و گاهی مغز پستاندار نیز تمام لذت‌هایی را که به‌واسطه انجام ندادن آن کار می‌توانیم داشته باشیم، به ما یادآوری می‌کند.
احسان رضاپور
مغز منطقی یا نئوکورتکس آخرین مغز و بیرونی‌ترین لایه، مغز منطقی است، همان بخشی که تصور کلی ما از مغز است، درحالی‌که اکثر انسان‌ها خیلی کم از این مغز استفاده می‌کنند! چون این مغز بیشترین انرژی را در بین سه مغز استفاده می‌کند، به همین دلیل است که اغلب کارهای ما توسط مغز خزنده و عاطفی انجام می‌شود تا مصرف انرژی کاهش یابد. این قسمت از مغز تمام اطلاعات منطقی و آماری و تمام اطلاعاتی که در طی زمان کسب می‌کنیم را در خود جای می‌دهد. زمانی که مطلبی را آموزش می‌بینیم، این قسمت از مغز ما فعال می‌شود همچنین خلاقیت و نوآوری مربوط به این قسمت می‌باشد. عملاً تفاوت اصلی ما انسان‌ها با حیوانات همین بخش از مغز است.
احسان رضاپور
عمده خواسته مغز پستاندار این است که همین‌جا و همین‌الان احساس خوبی داشته باشد، به‌عنوان‌مثال افرادی را در نظر بگیرید که همش می‌گویند دوباره چاق شدم! باید از این به بعد مراعات کنم و کمتر بخورم! و جملاتی ازاین‌دست که احساس عذاب وجدان را در آن‌ها افزایش می‌دهد، اما همین افراد وقتی‌که یک نوشابه خنک را می‌بینند از خود بیخود شده و آن را نوش جان می‌کنند، این کار مغز پستاندار یا عاطفی است که لذت را برای همان لحظه می‌خواهد و به عواقب آن فکر نمی‌کند.
احسان رضاپور
شاید در موقعیتی قرارگرفته‌اید که محل خواب شما تغییر کرده باشد مثلاً در خانه یکی از اقوامتان قرار باشد که بخوابید و دیدید که خیلی از افراد می‌گویند وقتی‌که محل خوابم تغییر می‌کند خواب درستی ندارم! به این دلیل است که در این حالت مغز خزنده شما برای حفظ بقای خود در حالت آماده‌باش قرار می‌گیرد و آن محل را ناامن می‌داند و شمارا در حالت خواب‌وبیداری نگه می‌دارد و اگر دقت کرده باشید با کوچک‌ترین صدایی شما از خواب می‌پرید. پیشنهاد می‌کنم در این مواقع همه جای خانه را بازدید کنید تا مغز خزنده با اطلاعاتی که از آن محیط می‌گیرد و به مغز منطقی می‌فرستد، متوجه شود که محیط امن است.
احسان رضاپور
مغز خزنده برای این‌که این حجم پردازش را انجام دهد از روش‌های خاصی استفاده می‌کند تا در بهینه‌ترین حالت ممکن باقی بماند، این مغز علاوه بر این‌که در بسیاری از کارها به ما کمک می‌کند و برای بقای ما کاملاً ضروری است در بسیاری از مواقع هم کار ما را خراب می‌کند! یکی از مهم‌ترین کارهای مغز خزنده برای کاهش انرژی حفظ حالت موجود ما است، تمام تلاشش را می‌کند که ما پیشرفت و یا پسرفتی نکنیم، حتماً تعجب کردید! اما یک واقعیت تلخ است و باید پذیرفت، این مغز کارش این است که شمارا در همین سطحی که اکنون هستید ثابت نگه دارد و تغییری نکنید چون اگر تغییر کنید زحمتش زیاد می‌شود و برای همین تلاش می‌کند تا حالت موجود را حفظ کند.
احسان رضاپور
آقای مک لین که متخصص مغز و اعصاب و اهل آمریکاست نظریه‌ای تحت عنوان «مغزهای سه‌گانه» مطرح کرده است او اعتقاد دارد که می‌توان مغز انسان را از نظر رفتاری به سه قسمت اصلی تقسیم کرد: ۱. ـ مغز خزنده یا مغز قدیم ۲. ـ مغز پستاندار یا مغز میانی (عاطفی) ۳. ـ مغز منطقی یا نئوکورتکس (مغز جدید) نکته بسیار مهم این است که عملکرد این سه مغز بسیار با همدیگر متفاوت و در تناقض است، مانند یک دستگاه چاپگر سه‌کاره که کار چاپ، اسکن و فکس را انجام می‌دهد، تمام این عملیات در قالب یک دستگاه گنجانده‌شده است اما کار هر سه باهم متفاوت است.
احسان رضاپور
مغز انسان، پیچیده‌ترین سیستم در هستی است. حتی از کهکشان‌ها هم پیچیده‌تر.
MELIKA
موفقیت از صبح که از خواب برمی‌خیزیم شروع می‌شود و شب که به رختخواب می‌رویم به پایان می‌رسد
MELIKA
یکی از اتفاقاتی که حتماً برایتان رخ می‌دهید این است که اینستاگرام دیگران را چک می‌کنید و زندگی آن‌ها را با خودتان مقایسه می‌کنید اما یادتان باشد که ما قرار است امروز مارشملوهایی را نگه داریم که دیگران در حال خوردنشان هستند! تا فردا مارشملوهایی را بخوریم که دیگران قادر به خوردنشان نیستند!
MELIKA
درواقع بسیاری از مشکلات ما در شروع کردن است
MELIKA
یکی از راه‌های که می‌توان مغز خزنده و عاطفی خود را مغلوب کرد تا اجازه بدهند کار مد نظرمان را انجام بدهیم کوچک کردن یا لقمه‌لقمه کردن کارهایی است که می‌خواهیم آن‌ها را تبدیل به عادت کنیم تا مغز خزنده طبق آن‌ها رفتار کند.
MELIKA
من برای اینکه بر این دو مغز غلبه کنم هر شب، هنگام خواب موبایلم را حداقل ده متر دورتر از تخت خوابم قرار می‌دهم تا صبح‌ها مجبور شوم برای قطع کردن صدایش فوراً بلند شوم
MELIKA
بهترین بازه زمانی برای راضی نگه‌داشتن این مغزها بین ۴۵ تا ۹۰ دقیقه است و پس‌ازآن لازم است که نوبت را به مغز دیگری بدهیم.
MELIKA
«کیفیت سؤالات شما، کیفیت زندگیتان را می‌سازد.»
MELIKA
من برای اینکه بر این دو مغز غلبه کنم هر شب، هنگام خواب موبایلم را حداقل ده متر دورتر از تخت خوابم قرار می‌دهم تا صبح‌ها مجبور شوم برای قطع کردن صدایش فوراً بلند شوم
MELIKA

حجم

۳۳۹٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۱۰۳ صفحه

حجم

۳۳۹٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۱۰۳ صفحه

قیمت:
۲۳,۰۰۰
تومان
صفحه قبل
۱
۲صفحه بعد