بریدههایی از کتاب از انقلاب اسلامی تا تمدن اسلامی
دستهبندی:
امتیاز:
۴.۵از ۱۸ رأی
۴٫۵
(۱۸)
نرمافزار یک تمدن حداقل سه لایه دارد:
۱. باورها و نگرشها: نگاه آن تمدن به جهانشناسی و انسانشناسی و توحید و معاد و ولایت و... .
۲. بایدها و قوانین: مجموعه قوانینی که در آن تمدن مراعاتش لازم است.
۳. فرهنگها: مجموعه آدابورسوم و طرز رفتار انسانها در جامعه در خوراک و پوشاک و مسکن و آموزشوپرورش و... .
علیرضا
مثلاً از منظر تخصصی ارزش به دست آوردن استقلال برای بنا نهادن یک تمدن نوین، بسیار بیشتر از رفاه است و کشوری که استقلال دارد ولی رفاه آن کمتر است در نگاه تمدنی امتیاز بهمراتب بیشتری از کشوری میگیرد که استقلال ندارد ولی رفاه نسبی آن مقداری بیشتر است.
کاربر ۲۰۹۶۰۲۲
اما یک انسان متخصص در ارزیابی علاوه بر سنجش ظاهر، وضعیت موتور و دیفرانسیل و... را هم میسنجد و چهبسا به ماشینی که ظاهرش خیلی خراب است نمرهای بسیار بیشتر بدهد؛ زیرا قیمت یک موتور سالم گاهی چند برابر ظاهر ماشین دیگر است.
عموم مردم که تخصصی ندارند در ارزیابی تلاشهای حکومت اسلامی، به قیمت سیبزمینی و پیاز یا قیمت زمین یا آمار دزدی در بخشی خاص در کشور نظر میکنند.
کاربر ۲۰۹۶۰۲۲
و البته ارزش علم منوط به معنویت است و علم بدون معنویت فاقد هرگونه ارزشی است؛ زیرا علم بدون معنویت همان چیزی میشود که اکنون تمدن غربی با آن مواجه است. تمدنی که با روشهای پیچیده علمی توانست موفقیتهای بزرگی به دست آورد. امّا به لحاظ معنویت دچار عظیمترین خسارتها گردید. تأکید رهبر معظم انقلاب بر علم همراه با معنویت به این دلیل است که علم با خود قدرت میآورد و اگر این قدرت رها باشد، عامل فساد و فتنهانگیزی میشود.
برعکس زمانی که معنویت علم را فرماندهی کند، عامل سعادت میشود و در خدمت آرامش و امنیت مردم قرار میگیرد. مثال گویای سوءاستفاده از علم، استفاده غیرانسانی ایالاتمتحده آمریکا از فناوری بالای هستهای در قتل عام مردم بیگناه هیروشیما و ناکازاکی است.
کاربر ۲۰۹۶۰۲۲
پس تمدنسازی اسلامی مساوی است با تولید علم و دانش و بدون شکستن مرزهای دانش و توسعه آن نمیتوان به تمدن اسلامی رسید
مهدی
«تمدّن اسلامی یعنی آن فضایی که انسان در آن فضا ازلحاظ معنوی و ازلحاظ مادّی میتواند رشد کند و به غایات مطلوبی که خدای متعال او را برای آن غایات خلق کرده است برسد؛ زندگی خوبی داشته باشد، زندگی عزتمندی داشته باشد، انسان عزیز، انسان دارای قدرت، دارای اراده، دارای ابتکار، دارای سازندگیِ جهان طبیعت؛ تمدّن اسلامی یعنی این؛ هدف نظام جمهوری اسلامی و آرمان نظام جمهوری اسلامی این است».
کاربر ۴۹۷۴۷۰۶
معلوم است که اگر در جامعهای فقط مبانی و نگرشها اسلامی شد، آن جامعه اسلامی نیست، بلکه باید بر اساس آن مبانی، قانون و برنامه تولید شود و آن برنامه و قانون به عرصه زندگی بیاید و مردم را در مسیر رشد و سعادت حقیقی حرکت دهد تا آن جامعه اسلامی نامیده شود.
zare64
حجم
۷٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۳۴ صفحه
حجم
۷٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۳۴ صفحه
قیمت:
۴۸,۰۰۰
۲۴,۰۰۰۵۰%
تومان