بریدههایی از کتاب خودشناسی
نویسنده:آلن دوباتن
مترجم:محمدهادی حاجیبیگلو
انتشارات:انتشارات پندار تابان
دستهبندی:
امتیاز:
۳.۶از ۱۱۲۲ رأی
۳٫۶
(۱۱۲۲)
هنگامی که به غمهای کوچک و بزرگمان رو میکنیم، انگار میتوانیم خودمان را تصور کنیم که داریم با شخصی بسیار مهربان و صبور درباره آنها صحبت میکنیم؛ کسی که به ما فرصت میدهد درد ناشی از غمهایمان را با جزئیات تمام بروز دهیم؛ کسی که وقتی با او هستیم هیچ فشاری روی ما نیست که شتاب به خرج دهیم یا ژست قوی و شجاع به خودمان بگیریم؛ کسی که به ما مجال میدهد بی ترس و واهمه به چیزهای فراوانی اذعان کنیم که باعث خشم ما میشوند.
کاربر ۳۴۲۷۸۶۹
افرادی که بر ما تسلط داشتهاند پیامهای خود را آنقدر تکرار کردهاند که سرانجام، چه خوب چه بد، در شیوهٔ تفکر ما جای گرفتهاند.
manijeh
ما اغلب خیلی خوب میدانیم که چطور برای غریبههای اطرافمان دوستان خوبی باشیم، اما به خودمان که میرسد نابلد هستیم.
پریسا پیروز
افرادی که بر ما تسلط داشتهاند پیامهای خود را آنقدر تکرار کردهاند که سرانجام، چه خوب چه بد، در شیوهٔ تفکر ما جای گرفتهاند.
پریسا پیروز
وقتی نسبت به احساساتمان خیلی دچار خودفریبی شویم، آنگاه صرفاً آنها را به دیگران منتسب میکنیم. به جای اینکه بپذیریم که این احساسات در درون خود ما هستند، خودمان را متقاعد میکنیم که اینها صرفاً در دیگران لانه دارند؛ یعنی همان کسانی که در هر موقعیتی که مناسب ببینیم به آنها حمله میکنیم
پریسا پیروز
باید بدانیم که عشق شرافتمندانه به خویشتن با خودخواهی فرق دارد: عشق به خویشتن یعنی احساس صحیحِ احترام به خودمان.
پریسا پیروز
سه چهارم پریشانیهای ما ناشی از این نیست که چیزهایی نگرانکننده وجود دارند، بلکه ناشی از آن است که به نگرانیهایمان فرصت لازم و کافی نمیدهیم که درک شوند و بدین ترتیب خنثی گردند.
پریسا پیروز
جاهطلبیای که خودش را نشناسد، به شکل اضطراب بروز میکند.
Artylaa
بایستی با بدترین نگرانیهایمان تک به تک روبهرو شویم تا دریابیم که اکثرشان چندان ناظر به هیچ خطر جدیای نیستند.
tavana
به خودمان دروغ میگوییم چون از دست کسانی کفری هستیم که قرار است دوستدارشان باشیم و به خودمان دروغ میگوییم چون به دلیل چنان موضوعهای جزئی و پیشپاافتادهای از دستشان کفری هستیم که در شأن یک بزرگسال نیست.
Zeinab Khalvandi
بایستی با اضطرابهایمان شاخ به شاخ شویم؛ باید خودمان را مجبور کنیم که تصور کنیم اگر پیشگوییهای بدشگون و فاجعهآمیزِ این اضطرابها واقعاً رخ دهند، چه اتفاقی خواهد افتاد: اگر هر آنچه در ما احساس نگرانی مبهم ایجاد میکند واقعاً پیش بیاید، چه بر سرمان خواهد آمد؟ کدام خطرها واقعی هستند؟ چطور ممکن است که وقتی همه چیز در هم پاشیده است، کماکان حال ما خوب باشد؟ بازی کردن با وخیمترین وقایع، یکی از بهترین راهها است که یک نگرانی آزارنده را بالاخره خنثی کنیم. بایستی با بدترین نگرانیهایمان تک به تک روبهرو شویم تا دریابیم که اکثرشان چندان ناظر به هیچ خطر جدیای نیستند.
کمیل امینی
فراموشی، انتقامِ آن افکاری است که طی روز از پرداختن به آنها اجتناب کردهایم.
وفا
اگر هر آنچه در ما احساس نگرانی مبهم ایجاد میکند واقعاً پیش بیاید، چه بر سرمان خواهد آمد؟
کاربر ۵۷۴۱۸۷۳
اگر جستجویمان برای خودشناسی موفقیتآمیز باشد، در نهایت باعث خواهد شد که اذعان کنیم چقدر شناخت کمی از خودمان داریم و شاید حتی هرگز نتوانیم به شناخت کامل و بینقصی از خودمان برسیم. این پارادوکسی است که سقراط آن را صورتبندی کرده است: من حکیم نیستم به این دلیل که میدانم، بلکه حکیم هستم چون میدانم که نمیدانم.
mahdie_adb
ساختار هویت عاطفی ما حول چهار مضمون اصلی بنا شده است:
عشق به خویشتن
صداقت و راستی
ارتباط
توکل
mohad
جاهطلبیای که خودش را نشناسد، به شکل اضطراب بروز میکند. حسادت به لباس کینه در میآید؛ عصبانیت به خشم تبدیل میشود؛ اندوه به تدریج به افسردگی میانجامد. اموری که انکارشان کردهایم، سیستم را تحت فشار و تنش قرار میدهند. دچار تیکهای مضر میشویم؛ مثل حرکات غیرارادی در صورت، ناتوانی جنسی، ناتوانی شغلی، اعتیاد به الکل یا علاقهٔ مفرط به پورنوگرافی. هر آنچه به اصطلاح «اعتیاد» ش میخوانیم، اساساً علایم احساسات بسیار دشواری است که هیچ راهی برای مدیریتش نیافتهایم. فراموشی، انتقامِ آن افکاری است که طی روز از پرداختن به آنها اجتناب کردهایم.
kamran.ch
اگر بتوانیم به طور درونی بپذیریم که خواهان و طالب برخی چیزها بودهایم، حتی اگر به همه آنها هم نرسیم، کماکان میتوانیم به بخشی از آنها یا به نوعی جایگزین برای آنها دست یابیم.
کاربر ۶۰۷۳۲۵۰
وقتی برخی افراد دستگیر میشوند یا در مطبوعات رسوا میشوند خوش و شادمان میشویم؛ پافشاری میکنیم که اعمال آنان واقعاً زشت و قبیح بوده است، در حالی که این بد و بیراهها صرفاً سپری است که مبادا کسی متوجه ارتباط بین ما و آنها شود.
کاربر ۶۰۷۳۲۵۰
بزرگ شدن یعنی این که با فروتنی تمام دریابیم که چه بسا مدام جنبههایی اغراقآمیز را وارد موقعیتهای گوناگون میکردهایم، یعنی این که با دقت بیشتر و روحیهٔ انتقادی بالاتری خودمان را زیر نظر بگیریم تا این قابلیت را در خودمان تقویت کنیم که در هر موقعیت خاص و لحظهٔ خاص با انصاف و بیطرفی بیشتری دست به قضاوت و عمل بزنیم. منظور این است که درباره سرچشمههای مشکلاتمان اندکی درایتمان را بالاتر ببریم و بدین ترتیب، دریابیم که به طور مشخص درباره کدام جنبههای زندگیمان باید مراقبت و دقت بیشتری به خرج دهیم.
کاربر ۶۰۷۳۲۵۰
خودم را صرفاً بر حسب دستاوردهای بیرونیام ارزیابی کنم و از این رو، هنگام مواجهه با شکستهای حرفهای دچار احساس شدید حسادت و آشفتگی شوم.
کاربر ۶۰۷۳۲۵۰
حجم
۴۴٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۸۸ صفحه
حجم
۴۴٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۸۸ صفحه
قیمت:
۳۱,۰۰۰
۱۵,۵۰۰۵۰%
تومان