بریدههایی از کتاب خودشناسی
نویسنده:آلن دوباتن
مترجم:محمدهادی حاجیبیگلو
انتشارات:انتشارات پندار تابان
دستهبندی:
امتیاز:
۳.۶از ۱۱۲۱ رأی
۳٫۶
(۱۱۲۱)
به سادگی میتوان سرمنشأ ندای این قاضی درونی را ردیابی کرد: این ندا حاصل درونیسازیِ صدای افرادی است که زمانی بیرون از ما بودهاند. ما لحن یک مراقب مهربان و لطیف را جذب کردهایم، که دوست داشت به نقاط ضعف ما بیامان بخندد و اسمهایی دوستداشتنی روی ما میگذاشت؛ یا این که صدای پدر و مادری خسته و عصبانی را جذب کردهایم؛ یا تهدیدهای رعبآور یکی از اعضای بزرگتر خانواده که هر لحظه در پی تحقیر ما بود؛ یا حرفهای قلدر کلاس یا معلمی که هر کاری میکردیم از ما راضی نمیشد. به این دلیل این صداها را درونی کردهایم که در لحظاتی کلیدی در گذشته به نظرمان بسیار متقاعدکننده و تردیدناپذیر میرسیدهاند.
حانیه
جایی در اعماق ذهنمان، بیرون از همه اتفاقات روزمره، یک قاضی نشسته است. او اعمالمان را زیر نظر دارد، عملکردمان را مطالعه میکند، تأثیرمان بر دیگران را بررسی میکند، موفقیتها و شکستهایمان را دنبال میکند، و بعد در نهایت درباره ما حکمی صادر میکند. حکم این قاضی چنان تأثیرگذار است که بر کل تصورمان از خویشتن سایه میافکند. میزان اعتماد به نفس و نیز همدلیمان با خویشتن را نیز تعیین میکند؛ بر مبنای آن است که خودمان را موجودی ارزشمند میدانیم یا برعکس موجودی محسوب میکنیم که اساساً بهتر میبود وجود نداشته باشد. این قاضی مسئول همان چیزی است که عزت نفس میخوانیم.
حانیه
راهحل همیشه این است که جنبههای انکارشدهٔ وجودمان را همچون چیزی بهنجار ببینیم.
حانیه
راهحل همیشه این است که جنبههای انکارشدهٔ وجودمان را همچون چیزی بهنجار ببینیم.
حانیه
درک نحوهٔ عملکرد خودفریبی نه تنها به رابطهمان با خودمان کمک میکند، بلکه در رابطه با دیگران نیز بسیار یاریکننده است. وقتی این درک را بیابیم، متوجه میشویم که دیگران نیز دچار همان مشکلات ما هستند.
حانیه
به رسمیت شناختنِ یک احساس به این معنا نیست که باید آن را تا به انتها پی بگیریم.
حانیه
اگر بتوانیم با امیال عجیب و غریبمان روبهرو شویم، خواهیم آموخت آزادانهتر در ذهنمان سیر و سیاحت کنیم و نسبت به طیف گستردهتری از افکارمان حساس باشیم؛ و همه اینها میتواند ما را خلاقتر و جذابتر کند.
حانیه
چیزهایی که در حال انکارشان هستیم، اموری دردناکاند؛ اما در عین حال در بطن آنها چیزهایی وجود دارد که بالقوه برای رشد و پیشرفت کلیمان مهم و حیاتی است.
اگر حتی برای مدتی بتوانیم از نگاه کردن به افراد برهنه، از زیادهنوشی یا از دنبال کردن مدام اخبار دست بکشیم و با کارهایی که باید انجام دهیم چشم در چشم شویم، چه بسا به تدریج به موقعیت بسیار بهتری برسیم.
حانیه
باید هر جا که میتوانیم به خودمان حقیقت را بگوییم، به این دلیل ساده که اغلب برای آرامش کوتاهمدتی که از دروغگویی نصیبمان میشود، هزینهٔ بالایی خواهیم پرداخت.
حانیه
شکست اصلاً گزینهٔ مطلوبی نیست، اما آیا جهان را آنقدر بخشنده میدانیم که شانس دوم و سومی هم به ما بدهد؟ آیا جهان را آنقدر بزرگ و آنقدر منطقی میبینیم که حقمان بدانیم یک فرصت طلایی به ما داده شود تا تأثیر خاص خودمان را بگذاریم، یا این که تصور میکنیم تقدیرمان است برای همیشه زیردست و فقیری سربهزیر بمانیم؟
ziiinat
فهرست حرکات تدافعی و خودفریبگرانهٔ ذیل را در نظر بگیرید:
اعتیاد یا فرار از مواجهه
سرخوشی دیوانهوار
زودرنجی
بیارزش کردن
عیبجویی
حالت تدافعی
بدبینی یا نومیدی
mohad
هر آنچه به اصطلاح «اعتیاد» ش میخوانیم، اساساً علایم احساسات بسیار دشواری است که هیچ راهی برای مدیریتش نیافتهایم. فراموشی، انتقامِ آن افکاری است که طی روز از پرداختن به آنها اجتناب کردهایم.
Milad.fj
با توجه به این که درسهای ارزشمند اغلب در لفافههای دردناک در اختیارمان قرار میگیرد، چقدر حاضریم کماکان چیزهای جدید بیاموزیم؟
farzanalaei
این که نمیکوشیم عقبنشینیهای ذهنمان را دقیقتر واکاوی کنیم، برای این است که همواره به شدت در حال محافظت از خودتصویریمان هستیم تا بتوانیم کماکان تصور خوبی از خودمان داشته باشیم. اما گریز از وظیفهٔ دروننگری به این سادگی هم نیست. تقریباً هرگاه در کار دروننگری تعلل کنیم، هزینهٔ بالایی خواهیم پرداخت.
maeraxaes
کثیری از امور ناخودآگاه چیزهایی بغرنجاند که از مواجههٔ رودررو و نزدیک با آنها روی برمیگردانیم.
maeraxaes
بپذیریم که همواره به واسطهٔ یک دیوارهٔ شیشهایِ بسیار غیرقابلاعتماد و پراعوجاج است که به واقعیت مینگریم و از این رو بایستی مدام قضاوتها و داوریهایمان را تعلیق کنیم، رانههای ناگهانیمان را تعدیل کنیم، حواسمان به رژیم غذاییمان باشد، و سعی کنیم همیشه به موقع به رختخواب برویم.
کاربر ۶۰۷۳۲۵۰
عقل ما گرچه به نظر مطلقاً سرد و خشک میرسد اما از جهات گوناگون بردهٔ عواطف است. شکگرای عاطفی تصدیق میکند که نمیتواند مطمئن باشد که آیا آنچه حس میکند درست است، واقعاً درست است یا خیر. به همین دلیل است که آنان متواضعترند، بیشتر حاضرند بپذیرند که چه بسا از منظر دیگر بتوان چیزهای دیگری نیز گفت و بیشتر نسبت به ایدههایی گشودهاند که در وهلهٔ نخست به نظرشان ناممکن و نامعقول میرسد. شکگراییِ آنان باعث میشود نسبت به دیگران باگذشتتر باشند و ادعاهای خود را با تواضع بیشتری مطرح کنند.
آنان همیشه آمادهاند که در باورها و رویکردهای خود تجدیدنظر کنند
کاربر ۶۰۷۳۲۵۰
وقتی از میل طبیعیمان به خطا آگاه شویم، آنگاه نباید هیچ گاه شتابزده تصمیم بگیریم؛ باید مجال دهیم که ایدههای ذهنیمان فرو بنشینند تا بعد بتوان در بازههای زمانی مختلف و مجزا آنها را از نو ارزیابی کرد.
کاربر ۶۰۷۳۲۵۰
واقعیت این است که همه انسانها دچار شکست میشوند؛ نکته این است که از بسیاری از این شکستها باخبر نمیشویم.
کاربر ۶۰۷۳۲۵۰
وقتی دچار فقدان عشق به خویشتن باشیم، ایجاد روابط عاشقانه تقریباً برایمان ناممکن میشود؛ زیرا یکی از الزامات اصلی برای قابلیت پذیرش عشق دیگری این است که تا حد مناسبی خودمان را دوست بداریم،
کاربر ۶۰۷۳۲۵۰
حجم
۴۴٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۸۸ صفحه
حجم
۴۴٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۸۸ صفحه
قیمت:
۳۱,۰۰۰
۱۵,۵۰۰۵۰%
تومان