بریدههایی از کتاب خودشناسی
نویسنده:آلن دوباتن
مترجم:محمدهادی حاجیبیگلو
انتشارات:انتشارات پندار تابان
دستهبندی:
امتیاز:
۳.۶از ۱۱۲۲ رأی
۳٫۶
(۱۱۲۲)
ما هم حق داریم همانطور که هستیم وجود داشته باشیم
رها
آنان همیشه آمادهاند که در باورها و رویکردهای خود تجدیدنظر کنند
آنان شاید بر عقیدهٔ فعلی خود راسخ و استوار باشند، اما میدانند که نتایجی که گرفتهاند همه موقتی و مشروط است. شکگرای عاطفی میداند که همیشه چیزهای دیگری نیز در اعماق ذهن هست که هر لحظه ممکن است از آنها آگاهی یافت، و از همین رو است که نظرات و مواضع اولیهٔ خویش را همواره مشروط میدانند.
ضعف ما در برابر اعوجاجهای عاطفی تقصیر ما نیست، بلکه نتیجهٔ نوعی ناهمخوانی بین سیستم استدلالورزی و ماهیت پیچیدهٔ وظایف زندگی است که همواره ما را به چالش میکشند؛ زیرا این سیستم استدلالورزی را تاریخ تکاملیمان برایمان شکل داده است.
کاربر ۲۸۶۷۰۹۸
آنان نسبت به میزان عقلانیت خود متواضعاند
آنان عمیقاً از این واقعیت آگاهند که عقل ما گرچه به نظر مطلقاً سرد و خشک میرسد اما از جهات گوناگون بردهٔ عواطف است. شکگرای عاطفی تصدیق میکند که نمیتواند مطمئن باشد که آیا آنچه حس میکند درست است، واقعاً درست است یا خیر. به همین دلیل است که آنان متواضعترند، بیشتر حاضرند بپذیرند که چه بسا از منظر دیگر بتوان چیزهای دیگری نیز گفت و بیشتر نسبت به ایدههایی گشودهاند که در وهلهٔ نخست به نظرشان ناممکن و نامعقول میرسد. شکگراییِ آنان باعث میشود نسبت به دیگران باگذشتتر باشند و ادعاهای خود را با تواضع بیشتری مطرح کنند.
کاربر ۲۸۶۷۰۹۸
اما اگر عشقمان به خویشتن بسیار شکننده باشد، اصلاً به خودمان اجازه نمیدهیم کوچکترین خطا یا اشتباهی را از جانب خودمان بپذیریم؛ در این حالت تهماندههای عزت نفسمان را نیز از دست میدهیم. آنقدر شکننده میشویم که هیچ کس نباید اطرافمان بپلکد.
نگین
اکثر نقصهای این گردو را میتوان ناشی از نحوهٔ تکامل یافتنِ این ابزار طی میلیونها سال دانست. مغز ما به شکلی تکامل یافته است که بتواند در برابر تهدیدها کارایی داشته باشد، در حالی که از برخی از آن تهدیدها دیگر هیچ خبری نیست؛ و در عین حال، مغز ما فرصت این را نداشته است که برای هزاران چالشی که جوامع پیچیدهٔ انسانی به بار آورده اند، واکنشهای متناسب را در خود پرورش دهد.
esmaeel kaboosi
این عادات ذهنی که در کودکی کسب کردهایم به احتمال زیاد در دوران بزرگسالی مانع پیشرفت و باعث مشکلات ما خواهند شد. اما مقصر ما نیستیم، زیرا عامدانه انتخاب نکردهایم که این طور بزرگ شویم. اگر واقعگرایانه بنگریم گزینههای چندان بهتری هم در اختیارمان نبوده است
esmaeel kaboosi
این که با خودمان روراست نباشیم چه بسا چندان شرافتمندانه به نظر نرسد، اما وقتی چنین کاری برایمان لذتبخش است چه چیزی میتواند مانع ما شود که به خودمان دروغ نگوییم؟ اگر حقیقت این قدر برایمان تلخ و رنجشآور است، چه اشکالی دارد که مشکلات را از چشم خود دور نگاه داریم؟ اصلاً چه لزومی دارد که حقیقت همیشه خوب باشد؟
esmaeel kaboosi
درد را گسترش میدهیم تا علل جزئی و خاصِ آن دیگر در کانون توجهمان نباشد. به بیانی استعاری، اندوهمان در شلوغی جمعیت گم و گور میشود.
esmaeel kaboosi
ما مدام باید در جهانی نامطمئن مسیریابی و حرکت کنیم. ما اسیرانِ همیشگیِ هوسهای شانس و تقدیریم. در هر دقیقه از زندگی روزمره، رادارِ بیقرار ذهنمان در حال اسکنِ افق گسترده و نسبتاً مهآلود جهان است و مدام سرچشمههای جدیدی از عدم قطعیت و ریسک را کشف میکند؛
esmaeel kaboosi
حکیم نیستم به این دلیل که میدانم، بلکه حکیم هستم چون میدانم که نمیدانم.
shina khosravi
گاهی با یقین تمام حس میکنیم پاسخ درست این است که طلاق بگیریم یا از کارمان استعفا دهیم، و اصلاً به ذهنمان خطور نمیکند که شاید پاسخ واقعی صرفاً این باشد که به تختخوابمان برگردیم یا چیزی بخوریم که سطح قند خونمان را بالا ببرد.
سهیل مقدم
نکته این نیست که دیگر هیچ گاه خودمان را قضاوت نکنیم، بلکه نکته این است که بیاموزیم برای خودمان قاضی بهتری باشیم.
سهیل مقدم
درد ما نیازمند گوشی شنوا است.
Gisoo
اگر عشقمان به خویشتن بسیار شکننده باشد، اصلاً به خودمان اجازه نمیدهیم کوچکترین خطا یا اشتباهی را از جانب خودمان بپذیریم؛ در این حالت تهماندههای عزت نفسمان را نیز از دست میدهیم. آنقدر شکننده میشویم که هیچ کس نباید اطرافمان بپلکد.
کاربر ۴۶۹۵۵۷۲
گاهی با یقین تمام حس میکنیم پاسخ درست این است که طلاق بگیریم یا از کارمان استعفا دهیم، و اصلاً به ذهنمان خطور نمیکند که شاید پاسخ واقعی صرفاً این باشد که به تختخوابمان برگردیم یا چیزی بخوریم که سطح قند خونمان را بالا ببرد.
ࡅ߭ܥߊ
ما اغلب خیلی خوب میدانیم که چطور برای غریبههای اطرافمان دوستان خوبی باشیم، اما به خودمان که میرسد نابلد هستیم.
ࡅ߭ܥߊ
برخی ذائقههای جنسی خاص را منحرفانه و دور از شأن انسانی میدانیم، دقیقاً به این دلیل که ته ذهنمان میدانیم که همان ذائقهها در جایی از وجودمان حضور دارند.
ࡅ߭ܥߊ
ما به لحاظ درونی اطمینان داریم که به طور ذاتی گناهکار نیستیم. هیچ لزومی ندارد که پیش خودمان شرمنده باشیم.
ࡅ߭ܥߊ
جاهطلبیای که خودش را نشناسد، به شکل اضطراب بروز میکند. حسادت به لباس کینه در میآید؛ عصبانیت به خشم تبدیل میشود؛ اندوه به تدریج به افسردگی میانجامد.
ࡅ߭ܥߊ
وقتی اضطرابهایمان به نحوی روشمند نظم و ترتیب بیابند و به آنها پرداخته شود، بیاعصابیمان نیز به طور کلی افول خواهد کرد.
Gisoo
حجم
۴۴٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۸۸ صفحه
حجم
۴۴٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۸۸ صفحه
قیمت:
۳۱,۰۰۰
۱۵,۵۰۰۵۰%
تومان