بریدههایی از کتاب استالین؛ دربار تزار سرخ
۳٫۸
(۵۴)
خروشچف که رهبری منطقه مسکو را برعهده داشت، عملا دستور تیرباران ۵۵۷۴۱ تن را داد، درحالیکه سهمیه مرگی که دفتر سیاسی برای منطقه مسکو تعیین کرده بود پنجاههزار تن بود.
alba
استالین فیلمهای کارآگاهی، وسترن، گنگستری و بزن بزن را دوست میداشت. او نمایش هر فیلمی را که دارای صحنههای سکسی بود، ممنوع کرده بود. یکبار بالشاکف اندکی خطر کرد و فیلمی را به نمایش درآورد که در آن صحنه ناجوری وجود داشت. استالین به محض اینکه این صحنه را دید به روی میز کوبید و فریاد زد: «بالشاکف، نکند تو میخواهی اینجا را به فاحشهخانه تبدیل کنی؟» او سپس سالن سینما را ترک کرد، درحالیکه اعضای دفتر سیاسی نیز پشت سرش به راه افتادند.
گابز
استالین و رفقای یهودیاش ــ کسانی مثل کاگانوویچ ــ به انترناسیونالیست بودن خویش افتخار میکردند. با این وجود، استالین از گفتن و شنیدن جوکهایی درباره ملیتها و نژادها لذت میبرد. او البته حاملِ همه آن تعصباتِ نژادی گرجیایی سُنتی برعلیه مسلمانانِ قفقاز بود؛ مسلمانانی که وی در فکر جاکن کردن آنها از قفقاز و کوچ دادنشان به مناطق دوردست بود.
alp arslan
او خودش استعدادهای ادبی نداشت اما با توجه به حجم وسیع کتابهایی که مطالعه کرده بود، یک روشنفکر بهشمار میرفت. و حقیقتآ اغراق نکردهایم اگر بگوییم استالین کتابخوانترین حاکمِ روسیه از زمانِ کاترین کبیر تا ولادیمیر پوتین که بیهیچ تردیدی یک روشنفکر بود و به عنوان یک اشرافزاده تحصیلات کلاسیک بالایی داشت.
نیما اکبرخانی
استالین جواب داد «آدم به تشویقهای پلنوم (جلسه کمیته مرکزی) نیاز ندارد. من از شما میخواهم که مرا معاف کنید... من دست به نقد پیر هستم. اسنادِ جلسه را نخواندهام. خودتان یک دبیرکلِ دیگر را انتخاب کنید.»
مارشال تیماشنکو جواب داد: «رفیق استالین، مردم این را درک نخواهند کرد. ما همه همچون تنی واحد شما را بهعنوان رهبرمان، بهعنوان دبیر کل حزب، انتخاب میکنیم!» فریادهای شادی و شعف برای یک مدت طولانی ادامه یافت. استالین صبر کرد تا فریادها کمتر شود و سپس متواضعانه دستی به علامت قبول تکان داد و سرجایش نشست.
حسین رسولی
همه حضار از عدم اعلام نامهای مولتف و میکویان غرق در تعجب و حیرت شدند. استالین سپس به صندلی خود بر روی تریبون بازگشت تا دلیلِ برکناری آنها را شرح بدهد: «آنها مرعوب قدرتِ چشمگیری شدهاند که در آمریکا دیده بودند.»
حسین رسولی
کاگانوویچ بعدها گفت: «استالین روابط شخصی میان آدمها را به رسمیت نمیشناخت. از نظر او، عشق انسان به انسان وجود خارجی نداشت.» او از همسرانِ رفقایش بهعنوان گروگانهایی برای پاداش دادن یا مجازات کردنِ شوهرانشان استفاده میکرد. اگر رفیقی عملکردش نامطلوب بود همسرش را از دست میداد اما اگر عملکردش مطلوب بود میتوانست همسرش را حفظ کند
شاهین
آنها برای استالین، دوستِ پیر و از پا افتاده خود، رهبرِ تمامی عمرشان، غول تاریخی، و کاهنِ اعظم آرمانِ جهانیشان گریه میکردند؛ هرچند که همگی آنها باطنآ از مرگِ استالین احساس راحتی میکردند. شاید بیست میلیون تن تحت حکومت استالین کشته شده بودند. علاوه بر این ۲۸ میلیون تن کوچ اجباری داده شده بودند که هجده میلیون تن آنها در گولاکها به کار اجباری وادار شده بودند. با این وجود، پس از این همه سلاخی و جنایت، آنها هنوز به استالین باور داشتند.
imaanbaashtimonfared
خروشچف از سال ۱۹۳۸ بر اوکراین حکم رانده بود. او در دوران قبل از جنگ در نهایت قساوت و بیرحمی کولاکها را نابود کرده، ناسیونالیستهای اوکراینی را ریشهکن کرده، و بعدها در فوریه سال ۱۹۴۸ دستور قتل رهبران مذهبی اوکراین را داده و «عناصر مضر» را از دهکدههای اوکراین اخراج کرده بود. تقریبآ یک میلیون نفر بهواسطه ابتکار عملهای خروشچف در اوکراین دستگیر شده بودند. این جنایت عظیمی بود که از حیث ابعاد و بیرحمی همپایه کوچ اجباری کولاکها بود.
alba
استالین ۲۹ نوامبر به نماینده شوروی در سازمان ملل دستور داد که رأی موافق خود را درخصوصِ تشکیل کشور اسرائیل بدهد. شوروی اولین کشوری بود که اسرائیل را به رسمیت شناخت
alba
به قول یکی از مقامات، «استالین از حکمرانی مستقیم کناره گرفت»، و در عوض، ردای اُلمپی یک رهبر عالیمقام را بر تن کرد؛ رهبری که دوست داشت زیردستیهای خود را با توسل به حکایتها و اشارات و کنایات رهبری کند.
alba
شما نمیتوانید بدون شکستن تخم مرغ یک اُملت درست کنید. هر کشتار تازهای به این بهانه انجام میشد که ما داریم یک دنیای نوین باشکوه خلق میکنیم
toka
حزب، ادبیات را به قدری جدی میگرفت که مقامات حکومتی شخصآ آثار نویسندگان شاخص کشور را حک و اصلاح میکردند
imaanbaashtimonfared
این فرزندِ گرجستان ــ استان قدیمی ایران برای قرنهای متمادی ــ با شاهانِ ایران زمین نیز همذات پنداری میکرد. او در یادداشتهای خصوصی خود از دو پادشاه معروف ایران به عنوانِ «آموزگاران» خویش نام برده: یکی نادرشاه، بنیانگذار امپراتوری قرن هجدهمی ایران و کسی که استالین دربارهاش نوشت «نادرشاه، آموزگار»؛ و دیگری شاه عباس که سرهای دو پسر را از تنهایشان جدا کرد و سپس سرها را برای پدر آنها ارسال کرد. یکبار استالین رو به بریا کرد و از وی پرسید: «آیا من مثل شاه هستم؟»
imaanbaashtimonfared
این، نه صحیح است و نه مفید که گناهِ دورانِ «وحشت بزرگ» را به گردنِ تنها یک نفر بیندازیم زیرا جنایتهای نظاممند اندک زمانی پس از غصبِ قدرت توسط لنین در سال ۱۹۱۷ آغاز و تا زمان مرگِ استالین هرگز متوقف نشد.
yazdaan
غول ناپدید شده و فقط پوستهای از یک پیرمرد بر روی کاناپهای در یک خانه زشت حومه شهری به جا مانده بود.
شهریار
کاگانوویچ بعدها گفت: «استالین روابط شخصی میان آدمها را به رسمیت نمیشناخت. از نظر او، عشق انسان به انسان وجود خارجی نداشت.»
پروا
استالین دوباره اشتباه مولتف در مورد قضیه سانسور مطبوعات خارجی را مطرح کرد: «رفیق مولتف، وزیر امور خارجه ما درحالیکه در یک ضیافت دیپلماتیک مست بوده، به سفیر بریتانیا اجازه داد که نشریات بورژوازی را در کشور ما پخش کند... این اولین اشتباه سیاسی است.
حسین رسولی
استالین سپس سخنان رعدآسای زیر را بیان کرد: «حالا که ما داریم از اتحاد حرف میزنیم، من نمیتوانم به رفتار نادرستِ برخی از سیاستمدارانِ مشهور اشاره نکنم. منظورم رفقا مولتف و میکویان است.»
رنگ از چهره این دو سیاستمدار که درست در کنار استالین نشسته بودند، پرید. احساس میشد که آنها از فرط وحشت قادر به نفس کشیدن نیستند.
حسین رسولی
سال ۱۹۹۱ (سال سقوط شوروی)
پویا پانا
حجم
۳٫۶ مگابایت
تعداد صفحهها
۹۱۶ صفحه
حجم
۳٫۶ مگابایت
تعداد صفحهها
۹۱۶ صفحه
قیمت:
۴۵۸,۰۰۰
۳۶۶,۴۰۰۲۰%
تومان