لوگو طاقچه
بهتین کتاب های ادبیات کانادا

بهترین نویسنده ها و کتاب‌های ادبیات کانادا

2,668 بازدید

کانادا یکی از کشورهای پهناور جهان است که در قاره‌ آمریکا قرار گرفته است. کانادا دومین کشور بزرگ جهان است که به آب و هوای سردش معروف است. خیلی از ما دوستان و اعضای فامیلی در آن سر دنیا در کانادا داریم. این کشور، یکی از کشورهای مهاجرپذیر است و به همین دلیل می‌توان تنوع فرهنگی و نژادی را در آن مشاهده کرد. کمی‌ پیشتر این کشور، محل زندگی بومیان آمریکایی بود. مدتی مستعمره فرانسه بود و به همین دلیل زبان فرانسوی، یکی از زبان‌های اصلی مردم کانادا به شمار می‌آید. حالا هم با حضور مردمی از سراسر جهان، کانادا به کشوری با تنوع فرهنگی گسترده تبدیل شده است و این موضوع البته به خوبی در ادبیات کانادا بازتاب دارد. در این یادداشت از وبلاگ طاقچه به سراغ بهترین کتاب های ادبیات کانادا می‌رویم و مروری بر آثار محبوب نویسندگان کانادایی می‌کنیم.

اگر به ماجراجویی در ادبیات و فرهنگ‌های مختلف علاقه‌مندید، پیشنهاد می‌کنیم یادداشت‌های زیر را هم بخوانید.

‌معرفی بهترین کتاب های ادبیات کانادا

زندگی عزیز

زندگی عزیز

نویسنده: آلیس مونرو

مترجم: مژده دقیقی

انتشارات: نشر ماهی

خرید کتاب

زندگی عزیز اثری از آلیس مونرو است. نویسنده کانادایی که در سال ۲۰۱۳ جایزه نوبل را از آن خود کرده است. او یکی از بهترین نویسندگان داستان کوتاه در سراسر جهان است. داستان‌های او از دل زندگی ساده و معمولی روزمره بیرون می‌آیند و به همین دلیل برای ما قابل درک و فهم هستند. شاید در داستان‌ها با آدم‌هایی روبه‌رو شویم که مانند ما فکر نمی‌کنند و مانند ما واکنش نشان نمی‌دهند. اما آن‌ها هم انسان‌هایی هستند با ویژگی‌های انسانی درست مانند ما.

زندگی عزیز مجموعه داستان‌های کوتاهی است از لحظاتی خاص. لحظه‌هایی که مسیر زندگی را برای همیشه تغییر می‌دهند. اتفاقات و انتخاب‌هایی که می‌توانند تغییری بزرگ در سبک زندگی آدم‌ها به وجود بیاورند و ما نام آن را سرنوشت گذاشته‌ایم. 

بخشی از کتاب صوتی زندگی عزیز را بشنوید.

زندگی عزیز

نویسنده: آلیس مونرو

گوینده: ژاله روحی

انتشارات: استودیو نوار

بستن تبلیغ

سرگذشت ندیمه

سرگذشت ندیمه

نویسنده: مارگارت اتوود

مترجم: سهیل سمی

انتشارات: گروه انتشاراتی ققنوس

خرید کتاب

سرگذشت ندیمه اثر پادآرمانشهری از مارگارت اتوود، نویسنده، منتقد ادبی و فعال در حوزه حقوق زنان است. اتوود در این کتاب سرزمینی را به تصویر کشیده است که به دست یک حکومت تمامیت‌خواه مذهبی اداره می‌شود و در آن هیچگونه آزادی وجود ندارد. به دلیل فجایع زیست‌محیطی که رخ داده، بیشتر مردم عقیم شده‌اند. زنان باقیمانده‌ای که توانایی فرزندآوری را هنوز از دست نداده‌اند، به خانواده‌های طراز اول حکومتی تعلق می‌گیرند تا برای آنان فرزند بیاورند و به نوعی برده جنسی آنان می‌شوند. زنان دسته‌بندی شده‌اند و از روی رنگ لباسشان می‌توان دریافت که به کدام گروه تعلق دارند.

در سال ۲۰۱۷ سریالی که با نام سرگذشت ندیمه (The Handmaid’s Tale) از روی این کتاب ساخته شده بود، پخش شد. پخش این سریال که جوایز و افتخارات بسیاری را هم از آن خود کرد، به دیده و شناخته شدن کتاب کمک بسیاری کرد. 

بخشی از کتاب صوتی سرگذشت ندیمه را بشنوید.

سرگذشت ندیمه

نویسنده: مارگارت اتوود

گوینده: مینو طوسی

انتشارات: آوانامه

همسر خاموش

همسر خاموش

نویسنده: ای. اس. ای. هریسون

مترجم: مریم مفتاحی

انتشارات: نشر آموت

خرید کتاب

همسر خاموش اثری از سوزان هریسون است، نویسنده و رواندرمانگر کانادایی که آثار غیرداستانی هم دارد. این کتاب، تنها اثر داستانی او بود که البته پس از مرگ نویسنده‌اش منتشر شد. اما با این حال راهش را به فهرست پرفروش‌های نیویورک‌تایمز باز کرد و در میان مردم هم بسیار محبوب است. همسر خاموش روایتی از زندگی یک زوج است که سال‌های سال است در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند و در ظاهر زندگی آنان، همه چیز به خوبی پیش می‌رود. اما حالا جودی، که خودش روانشناس است، با مشکلی در زندگی‌اش روبه‌رو می‌شود. مسئله‌ای که همه‌چیز را در زندگی آنان به هم می‌‌ریزد و آرامش را از این دو نفر می‌گیرد. 

بخشی از کتاب صوتی همسر خاموش را بشنوید.

همسر خاموش

نویسنده: ای. اس. ای. هریسون

گوینده: سارا فیض

انتشارات: آوانامه

آدمکش کور

آدمکش کور

نویسنده: مارگارت اتوود

مترجم: شهین آسایش

انتشارات: گروه انتشاراتی ققنوس

خرید کتاب

آدمکش کور، اثر دیگری از مارگارت اتوود است که در سال ۲۰۰۰ منتشر شد و جایزه ادبی من بوکر را از آن خود کرد. اتوود برای نوشتن این داستان از رویدادهای واقعی الهام گرفته است که در قرن بیستم در کانادا رخ داده است. ماجراهایی که او در این کتاب روایت می‌کند، درست مانند یک مکاشفه تدریجی، پرده از واقعیات برمی‌دارد و روابط خانوادگی و زندگی دو خواهر به نام‌های لارا و آیریس را مرور می‌کند.

آیریس در هشتاد سالگی تصمیم گرفته است تا زندگی‌اش را مرور کند. او از خودش و خواهرش که مرده است، می‌گوید. از زندگی که در گذشته داشتند، ازدواج ناموفقش با یک تاجر ثروتمند اهل تورنتو و مردی که رابطه مبهمی با او و خواهرش داشت. اتوود در این کتاب دوباره به خوبی نشان داد که قصه‌گوی ماهری است و می‌تواند داستان‌های جذابی بیافریند. داستان‌هایی که در دل داستان‌های دیگر قرار می‌گیرند، ابهاماتی که کم‌کم رفع می‌شوند و در نهایت پایان‌بندی جذاب و غافلگیرکننده‌ای که نفس را در سینه حبس می‌کند. 

بخشی از کتاب صوتی آدمکش کور را بشنوید.

آدمکش کور

نویسنده: مارگارت اتوود

گوینده: مریم پاک‌ذات

انتشارات: آوانامه

تو این فکرم که تمومش کنم

تو این فکرم که تمومش کنم

نویسنده: ایان رید

مترجم: کورش سلیم‌زاده

انتشارات: نشر چشمه

خرید کتاب

تو این فکرم که تمومش کنم یک تریلر جذاب با درونمایه روانشناسانه از ایان رید است. کتابی که نقدهای مثبتی از سوی منتقدین و مخاطبانش دریافت کرد و جایزه شرلی را هم از آن خودش کرد. این داستان ماجرای زنی را روایت می‌کند که به همراه دوستش جیک، برای دیدن پدر و مادرش راهی سفر است. جیک امیدوار است که این سفر به جدی‌تر شدن رابطه آن‌ها منجر شود اما دختر، تمام مدت در فکر پایان دادن به رابطه است. در این میان، جیک تصمیم می‌گیرد که محل زادگاهش را به دختر نشان دهد. ماشین در برف شدید متوقف می‌شود. جیک از ماشین پیاده می‌شود و از دختر خواهش می‌کند تا منتظرش بماند اما برنمی‌گردد…

کمپانی نتفلیکس در سال ۲۰۲۰ از روی این کتاب، فیلمی به کارگردانی چارلی کافمن و بازی جسی باکلی و جس پلمنز ساخت. هرچند بازی دو شخصیت اول فیلم نظر مثبت منتقدان را به خود جلب کرده بود، اما به طور کلی و مانند تمام فیلم‌هایی که از روی کتاب ساخته می‌شوند، دارای کمبودهایی بود.

بخشی از کتاب صوتی تو این فکرم که تمومش کنم را بشنوید.

تو این فکرم که تمومش کنم

نویسنده: ایان رید

گوینده: بهار کاتوزی

انتشارات: رادیو گوشه

آنه شرلی

آنه شرلی را احتمالا با انیمه‌ای به یاد می‌آوریم که از تلویزیون ایران پخش می‌شد و ماجراهای آنه، دختری با موهای قرمز نام داشت. آنه شرلی، مشهورترین و محبوب‌ترین اثر لوسی ماد مونتگومری (ال. ام. مونتگومری) است. این داستان ماجرای دختر یتیمی است که بر اثر یک اشتباه سر از خانه‌ ماریلا و متیو کاتبرت درمی‌آورد. ماریلا و متیو، خواهر و برادر میانسالی هستند که به دنبال پسری می‌گشتند تا سرپرستی‌اش را قبول کنند. آن‌ها به این دلیل پسر می‌خواستند که کسی را داشته باشند تا در کارهای مزرعه کمکشان کند. به هر حال آنه شرلی جایش را در دل متیو و ماریلا باز می‌کند و پیش آن‌ها می‌ماند و خاطره‌ها و ماجراهای بسیار زیادی را در کنار این دونفر خلق می‌کند.

مونتگومری بعد از موفقیت آنه شرلی، سه‌گانه امیلی را نوشت که آن هم به اندازه آنه شرلی جذاب و موفق بود. یکی دیگر از کتاب‌های موفق او قصه‌های جزیره بود که سریالش هم به اندازه‌ خودش، دوست داشتنی و پرطرفدار بود.

بخشی از کتاب صوتی آنی شرلی در گرین گیبلز را بشنوید.

آنی شرلی در گرین گیبلز

نویسنده: ال. ام. مونتگمری

گوینده: مریم پاک‌ذات

انتشارات: آوانامه

زندگی پی

زندگی پی

نویسنده: یان مارتل

مترجم: حسینعلی میرشاهی

انتشارات: انتشارات یمام

خرید کتاب

زندگی پی، اثری از یان مارتل است که در سال ۲۰۰۲ جایزه بوکر را از آن خود کرد. این کتاب داستان زندگی پسری به نام پی را تعریف می‌کند که همراه پدر و مادرش، از هند به سمت کانادا می‌رود. سفر دریایی با غرق شدن کشتی به پایان می‌رسد اما پی که در یک قایق نجات با چند حیوان از جمله یک ببر، همسفر شده است، در تلاش برای بقا است. او می‌داند که در قایق برای نجات جان یک انسان به اندازه کافی غذا وجود دارد اما مشکل وجود حیوانات گرسنه‌ای است که با او همسفرند. پی ۲۲۷ روز در آب‌ها سرگردان است تا در نهایت به خشکی می‌‌رسد….

انگ لی، کارگردان مشهور و موفق اهل چین، در سال ۲۰۱۲ فیلمی از روی این کتاب ساخت. این فیلم هم یکی از فیلم‌های موفقی بود که در مراسم اسکار توانست جایزه اسکار بهترین کارگردانی، جایزه اسکار بهترین فیلم‌برداری، بهترین موسیقی و بهترین جلوه‌های ویژه را برنده شود.

برادران سیسترز

برادران سیسترز

نویسنده: پاتریک دوویت

مترجم: پیمان خاکسار

انتشارات: نشر چشمه

خرید کتاب

برادران سیسترز، دومین کتاب پاتریک دویت، نویسنده کانادایی است که در زمان انتشارش، خیلی سریع پایش را به فهرست پرفروش‌ها باز کرد و نامزد جایزه بوکر شد. این کتاب داستان دو برادر با نام خانوادگی سیسترز را تعریف می‌کند که در کارشان، کشتن آدم‌ها، بسیار حرفه‌ای هستند. حالا ایلای و چارلی، ماموریت پیدا کرده‌اند تا مردی را که در کالیفرنیا زندگی می‌کند، بکشند. زیرا شایعه شده است که او اندوخته طلای بسیاری دارد. در طول این داستان، ایلای و چارلی مدام با هم درگیر می‌شوند. ایلای سوال می‌پرسد و در حقیقت در تلاش است تا همه‌چیز را زیر سوال ببرد. به هرحال مسیرشان را تا رسیدن به آقای وارم، همان طعمه طی می‌کنند. اما آنجا اتفاقات طور دیگری پیش می‌رود. 

این داستان با حال و هوای طنزی که دارد، در دسته کمدی سیاه قرار می‌گیرد. تم وسترن کتاب، همزمانی وقایع با تب طلا که در قرن نوزدهم در آمریکا شایع شده بود و دقت و ظرافت نویسنده در انتخاب کلمات و ماجراهای این کتاب، این اثر را به داستانی جذاب، تاثیرگذار و نفسگیر از ادبیات کانادا تبدیل کرده است.

پانزده سگ

پانزده سگ

نویسنده: آندره الکسیس

مترجم: بهناز سلطانیه

انتشارات: نشر داهی

خرید کتاب

اگر حیوانات هوش بشری داشته باشند، از انسان‌ها غمگین‌تر هستند؟ این سوالی است که دو خدای اسطوره‌ای یونانی، آپولو و هرمس، در یک میخانه و بعد از چند پیک نوشیدن، از یکدیگر می‌پرسند. آن‌ها جواب مشخصی برای این سوال ندارند، بنابراین تصمیم می‌گیرند تا بر سر این موضوع شرط ببندند. به یک کلینیک مراقبت از حیوانات می‌روند، پانزده سگ را انتخاب می‌کنند و به آن‌ها عقل و هوش بشری می‌دهند تا نتیجه شرطی را که بسته‌اند، ببینند.

تا ابد دوستت دارم

تا ابد دوستت دارم

نویسنده: رابرت مانش

مترجم: نفیسه معتکف

انتشارات: انتشارات هو

خرید کتاب

اگر از طرفداران سریال فرندز (Friend’s) باشید، حتما صحنه‌ مونولوگ و اجرای تک‌نفره جویی در جشن تولد را به یاد می‌آورید. او کتاب داستانی از میان کتاب‌های کودکان انتخاب کرد و آن را با احساس هرچه تمام‌تر اجرا کرد. آن کتاب، تا ابد دوستت دارم، اثری از رابرت مانش بود. رابرت مانش، نویسنده آمریکایی-کانادایی است که برای کودکان می‌نویسد و کتاب‌هایش بسیار پرفروش و البته محبوبند. کتاب‌های دیگر او، مانند شاهزاده کاغذی (The Paper Bag Princess) و توی کتاب گیر افتادم هم داستان‌های جالب و خنده‌داری دارند.

ساداکو و هزار درنای کاغذی

ساداکو و هزار درنای کاغذی

نویسنده: الینور کوئر

مترجم: مریم پیشگاه

انتشارات: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

خرید کتاب

ساداکو و هزار درنای کاغذی، داستان زندگی دختری در هیروشیما است. دختری جوان و سرزنده با آرزوهای بسیار. اما روزی متوجه می‌شود که به بیماری سرطان خون دچار شده است و دلیل بیماری‌اش، تشعشعات ناشی از بمباران اتمی هیروشیما است. ساداکو خودش را نمی‌بازد. بلکه تصمیم می‌گیرد به یک افسانه قدیمی ژاپنی پناه ببرد. افسانه‌ای که در آن اینطور گفته شده است: خدایان، صدای  هرکسی را که هزار درنای کاغذی بسازد، می‌شنوند و او را به آرزویش می‌رسانند. ساداکو دست به کار ساختن درناها می‌شود… 

الینور کوئر، نویسنده کانادایی است که از طریق یکی از دوستانش با ژاپن و فرهنگ ژاپن آشنا شد و آرزوی سفر به ژاپن را در سرش می‌پروراند. او البته در حین نوشتن این کتاب، به آرزویش رسید. او در دانشگاه تدریس می‌کرد، روزنامه‌نگاری و ویراستاری می‌کرد و برای کودکان داستان می‌نوشت. در نهایت در سال ۲۰۱۰ از دنیا رفت. 

بهترین نویسندگان کانادایی

در ادامه این یادداشت به معرفی بهترین نویسنده‌های کانادایی پرداخته‌ایم.

آلیس مونرو 

آلیس مونرو (Alice Ann Munro) بانوی بی‌رقیب داستان کوتاه معاصر، نویسنده‌ای کانادایی است که با نگاهی عمیق به زندگی روزمره‌ی زنان، روایت‌هایی بی‌نقص و ماندگار آفریده است. او با مجموعه داستان درخشان «زندگی عزیز» و آثار دیگرش، جایزه‌ی نوبل ادبیات ۲۰۱۳ را از آن خود کرد.

مارگارت اتوود

مارگارت اتوود (Margaret Atwood) نویسنده‌ی ژرف‌اندیش، منتقد و شاعر پرآوازه‌ است که با نثری تمثیلی و نگاهی فمینیستی، از برجسته‌ترین صداهای ادبیات‌معاصر به شمار می‌رود. او با آثاری چون «سرگذشت ندیمه»  تصویرگر آینده و نقدی ریشه‌ای بر ساختار قدرت شده است.

سوزان هریسون

سوزان هریسون  (A. S. A. Harrison) نویسنده و روان‌درمانگر، با نگاهی دقیق و روان‌شناسانه به ژرفای ذهن انسان و پیچیدگی‌های روابط نزدیک می‌نگریست. رمان «همسر خاموش» تنها اثر داستانی او که پس از مرگش منتشر شد، با روایت سنجیده‌اش از زوال یک زندگی مشترک، به‌سرعت در دل خوانندگان جای گرفت و به یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های نیویورک‌تایمز تبدیل شد.

ایان رید

ایان رید (Iain Reid) نویسنده و داستان‌نویس معاصر، با نثری روان و دلهره‌آور، به کاوش در لایه‌های تاریک روان انسان می‌پردازد. او در رمان «تو این فکرم که تمومش کنم» به درون ذهن انسان قدم می‌گذارد و تاریکی‌های روان، تنهایی و هویت را می‌کاود. این اثر در سال ۲۰۱۶ منتشر و در ۲۰۲۰ الهام‌بخش فیلمی تأثیرگذار به کارگردانی «چارلی کافمن» شد.

لوسی ماد مونتگمری

لوسی ماد مونتگمری (Lucy Maud Montgomery) نویسنده‌ی رمان‌های کلاسیک، با نثری دلنشین و پر از احساس، دنیای خیال‌انگیز و رنگارنگ شخصیت‌هایش را زنده می‌کند. «آن شرلی» یکی از مهم‌ترین آثارش، داستان دختر یتیمی است که با ذهنی شگفت‌انگیز و روحی سرشار از امید، دنیای اطرافش را تغییر می‌دهد و نمادی از نیروی تخیل و آرزوهای بزرگ است. 

یان مارتل

یان مارتل (Yann Martel) نویسنده‌ای خیال‌پرداز و اندیشه‌ورز، با آمیزه‌ای از فلسفه، تمثیل و افسانه، به رازهای هستی و ایمان در دل ناملایمات می‌پردازد. در «زندگی پی»، شاهکار تحسین‌شده‌اش که در سال ۲۰۰۲ جایزه‌ی بوکر را از آن خود کرد، داستان پسرکی تنها در دل اقیانوس را روایت می‌کند؛ روایتی از بقا، ایمان و مرز باریک میان واقعیت و خیال.

پاتریک دویت

پاتریک دویت (Patrick deWitt) نویسنده‌ای با ذهنی خلاق و زبانی گزنده، در روایت‌های خود جهانی خلق می‌کند که هم تلخ است و هم خنده‌دار، هم وهم‌انگیز و هم بی‌رحم. در «برادران سیسترز» که یکی از درخشان‌ترین آثار قرن ۲۱ به شمار می‌رود، با طنزی سیاه و لحنی کنایه‌آمیز، قصه‌ی دو آدمکش را در دل غرب وحشی به تصویری تازه بدل می‌کند؛ جایی که خشونت و شوخ‌طبعی در هم می‌تنند.

آندره الکسیس

آندره الکسیس (André Alexis) نویسنده‌ای متفکر و فلسفی که با نگاهی شاعرانه به مفاهیم جاودانه‌ای چون عشق، سرنوشت و ایمان می‌پردازد. «پانزده سگ» شاهکار تمثیلی او، داستانی است خیال‌انگیز درباره‌ی آگاهی، آزادی و بهای انسان بودن، در قالب جانورانی که ناگهان صاحب اندیشه و هوش می‌شوند. 

رابرت مانش

رابرت مانش (Robert Munsch) قصه‌گوی بی‌همتای کودکانه، با زبانی ساده و سرشار از انرژی، دنیای کودکان را با خنده، محبت و ماجراهای شگفت‌انگیز رنگ می‌زند. در کتاب‌هایی مانند «تا ابد دوستت دارم» او عشق بی‌قیدوشرط را چنان صمیمی و ماندگار روایت می‌کند که دل هر نسلی را می‌رباید.

الینور کوئر

الینور کوئر (Eleanor Coerr) نویسنده‌ی کتاب‌های کودک و دوستدار صلح و انسانیت، با نثری ساده اما پراحساس، روایت‌هایی حقیقی را به افسانه‌هایی الهام‌بخش بدل می‌سازد. اثر او، «ساداکو و هزار درنای کاغذی» داستانی‌ست از امید در دل اندوه، تجسمی از آرزوی کودکانه‌ای برای جهانی بی‌جنگ.

میریام توئز

میریام توئز (Miriam Toews) بانوی نیشخندهای تلخ، با طنز سیاه و نگاهی ژرف به رنج و مقاومت زنان، داستان‌هایی می‌نویسد که هم می‌خندانند و هم می‌گریانند. «حرف‌های زنانه»، روایت خشم فروخورده و همبستگی زنانه، پژواکی است از صدایی که سکوت را نمی‌پذیرد. 

اما داناهیو

اما داناهیو (Emma Donoghue) فیلم‌نامه‌نویس، نمایشنامه‌نویس و نویسنده‌ای با نثر پراحساس و درون‌نگر، زندگی را از دریچه‌ی روابط انسانی و محدودیت‌های ناگزیر می‌نگرد. «اتاق» اثر فراموش‌نشدنی‌اش، قصه‌ای است از اسارت و رهایی که با صدایی کودکانه درد و معصومیت را در هم می‌آمیزد. 

مایکل اونداتیه

مایکل اونداتیه (Michael Ondaatje) شاعر و نویسنده‌ای خیال‌پرور، در آثارش مرزهای حافظه، هویت و زمان را با نثری شاعرانه و چندلایه درمی‌نوردد. «بیمار انگلیسی» شاهکار او، روایتی محو و مسحورکننده از عشق و جنگ است که تاریخ را در دل زمزمه‌های شاعرانه باز می‌سازد. 

جوزف بویدن

جوزف بویدن (Joseph Boyden) نویسنده‌ی کانادایی، با نثری پرقدرت و حساس، دنیای بومیان کانادا و پیچیدگی‌های جنگ، هویت و دلتنگی را در آثارش به تصویر می‌کشد. «جاده سه‌روزه»  نخستین رمان او، داستانی درباره‌ی دو سرباز بومی در جنگ جهانی اول است که در جست‌وجوی هویت و معنای زندگی، با وحشت‌های جنگ و سرنوشت‌های غیرمنتظره دست‌وپنجه نرم می‌کنند. 

مارگارت لارنس

مارگارت لارنس (Margaret Laurence) یکی از چهره‌های درخشان ادبیات کانادا، با نثری پرشور و صدایی صمیمی، زندگی انسان‌های عادی را به داستان‌هایی عمیق و تأثیرگذار بدل کرده است. در رمان ماندگار «فرشتۀ سنگی» او با روایتی انسانی و بی‌پرده، زخم‌های گذشته، ایستادگی زنانه و نبض زمانه را در بستر جامعه‌ای رو به دگرگونی می‌کاود. لارنس نه‌تنها نویسنده‌ای توانا، بلکه پشتیبان پرشور نویسندگان نسل‌های بعد نیز بود.

آن ماری مک‌دانلد

آن ماری مک‌دانلد (Anne-Marie MacDonald) نویسنده، نمایشنامه‌نویس و بازیگر برجسته‌، با روایت‌هایی پررمزوراز، پیچیده و چندلایه، پرده از رازهای خانوادگی، عشق‌های ممنوع و هویت‌های پنهان برمی‌دارد. آثار او، از جمله «شب‌به‌خیر دزدمونا (روزبه‌خیر ژولیت)» با نثری شاعرانه و فضایی تیره‌وتار، خواننده را به قلب تاریخ و روان انسان می‌برد؛ جایی که حقیقت و خیال به‌طرز هنرمندانه‌ای در هم تنیده‌اند.

لارنس هیل

لارنس هیل (Lawrence Hill) نویسنده و استاد دانشگاه کانادایی، با نثری شاعرانه و تأثیرگذار، رنج‌ها و مقاومت سیاهان را در بستر تاریخ روایت می‌کند. «کتاب سیاهان» اثر برجسته‌اش، داستانی تکان‌دهنده از اسارت تا رهایی است که جهانی را به تأمل واداشت. 

مادلین تی‌ین

مادلین تی‌ین (Madeleine Thien) نویسنده‌‌ی چینی‌تبار کانادایی، با نثری شاعرانه و چندلایه، خاطره، رنج انسان و موسیقی را در هم می‌تند. رمان درخشان «نگویید چیزی نداریم»، با تحسین جهانی روبه‌رو شد و تصویری ژرف از فرهنگ، سرکوب و هنر در چین معاصر ارائه داد.

آلیستر مک‌لاود

آلیستر مک‌لاود (Alistair MacLeod) استاد مسلم داستان کوتاه، با نثری موجز، سرشار از تصویر و عاطفه، زندگی تلخ و شیرین اسکاتلندی‌های کیپ برتون را به روایت‌هایی ماندگار و انسانی بدل کرد. مجموعه داستان «جزیره» گواهی‌ است بر نگاه انسانی و ریشه‌دار او به خانواده، سنت و پیوندهای فراموش‌شده.

کلام آخر

اگر از شما بخواهند که نویسنده محبوبتان یا بهترین کتاب هایی را که از ادبیات کانادا خوانده‌اید،‌ انتخاب کنید، چه می‌‌گویید؟ شاید نام کتاب و یا نویسنده‌ای را در این فهرست، از قلم انداخته باشیم، آن‌ها را شما به این فهرست اضافه کنید. 

پی‌نوشت: بخشی از یادداشتی که مطالعه کردید، به قلم سارا موسوی‌پور، نویسنده‌ی بلاگ طاقچه بود.

اگر این مطلب را دوست داشتید، پیشنهاد می‌کنیم که مطلب زیر را هم مطالعه کنید

2,668 بازدید
برچسب ها
بستن تبلیغ

Avatar

صدف کاظمی


اشتراک گذاری یادداشت
1.5 2 رای
امتیاز مطلب
اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد داخلی
نمایش همه کامنت ها
یادداشت های مشابه

دانلود کتاب از اپلیکیشن طاقچه

نصب طاقچه