لوگو طاقچه
معرفی کتاب هایی درباره شمس

معرفی کتاب‌هایی درمورد شمس تبریزی

38,939 بازدید

شمس تبریزی از شخصیت‌های تاثیرگذار بوده است. مقالات او دربردارنده نکات بسیاری است که حتی با گذشت زمانِ بسیار و حتی در این دنیای مدرن درهم‌پیچیده نیز به کار می‌آیند. او نه‌تنها خود به‌تنهایی نقشی پررنگ در دنیای ادبیات ما داشته که آشنایی و ملاقاتش با مولانا نیز از آن اتفاق‌های بزرگ است که هم بر مولانا و مسیر زندگی او و آنچه بدان می‌پرداخته تاثیر بزرگی داشت و هم دنیای شاعرانه مولانا را وجهی دیگر بخشید. در این یادداشت سعی داریم به معرفی کتاب‌هایی درباره شمس بپردازیم. کتاب‌هایی که از زندگی او برایمان می‌گویند. گفتنی است برای خرید نسخه الکترونیکی و صوتی کتاب‌های شمس تبریزی می‌توانید به سایت طاقچه مراجعه کنید.

پیش از شروع این یادداشت و آشنایی با کتاب هایی درباره شمس لازم است در مورد کتاب معروف و پرطرفدار «ملت عشق» توضیحی دهیم. این کتاب با وجود داستان جذاب، نمی‌تواند منبع موثقی برای مطالعه در مورد شمس و مولانا باشد. برای همین ما در این یادداشت به این کتاب اشاره نکردیم. اما اگر دوست دارید درباره این رمان بیشتر بدانید، پیشنهاد می‌کنیم یادداشت «معرفی رمان ملت عشق» را بخوانید. در آنجا علاوه بر ملت عشق، کتاب‌هایی مشابه این رمان را هم معرفی کردیم.

پیشنهاد می‌کنیم یادداشت «کتاب‌هایی درباره‌ی مولانا» را هم بخوانید.

مقالات شمس

شمس تبریزی شخصیتی مرموز و درعین‌حال محبوب در عرفان و ادبیات فارسی است. عارفی شوریده‌حال و طالبی مشتاق که تمام عمر را کوی‌به‌کوی و شهر‌به‌شهر در جست‌وجوی حقیقت و معنا و هدف هستی و سیر در عوالم وجود و پرسش از چیستی و چرایی حیات سپری کرد و عاقبت آنچه را می‌‌جست و می‌خواست در وجود مولانا یافت. شرح دیدار و هم‌نشینی این دو عارف و عالم سوخته‌جان و آتشی که شمس در وجود مولانا برافروخت در تاریخ عرفان و ادبیات فارسی پرآوازه است و نقش آن در تحول شخصیت و طرز فکر مولانا انکارناپذیر. شمس با نگرش خاص و دیدگاه پرسش‌گر و شکاک خود، مولانا را از جامه‌ی فقیه و مدرسی صِرف بیرون آورد و با دعوت او به خویشتن‌نگری و بریدن از تعلقات مادی، دریچه‌ای نو به جهان ذهن و اندیشه‌اش گشود و منشأ خلق آثاری شد که جان‌های تشنه‌ی دیگر مشتاقان معرفت را در طول تاریخ سیراب کرد. «مقالات شمس» مجموعه‌ای است از سخنان و گفته‌های شمس که به‌همت مولانا و دیگر مریدان وی تحریر شده و معرف نوع نگاه و جهان‌بینی شمس است. این اثر شامل بخش‌هایی درباره‌ی زندگی شخصی و خانوادگی شمس، تشریح نوع ارتباط و معاشرتش با مولانا و نیز حکایت‌ها و آموزه‌هایی عرفانی است که شنیدنش با صدا و لحن گرم مریم محبوب به شناخت بیشتر شمس و به‌تبع آن مولانا کمک شایانی می‌کند و باب آشنایی بیشتر با اندیشه‌ی شمس، گستره‌ی اثرگذاری او بر مولانا و نیز ادبیات عرفانی را می‌گشاید.

بخشی از کتاب صوتی مقالات شمس را بشنوید.

مقالات شمس

نویسنده: محمد بن علی شمس تبریزی

گوینده: مریم محبوب

انتشارات: انتشارات نیستان هنر

خمی از شراب ربانی

خمی از شراب ربانی

نویسنده: محمد بن علی شمس تبریزی

انتشارات: نشر ماهی

خرید کتاب

مولانا جلال‌الدین محمد بلخی که در بین مستشرقین و پژوهشگران غیرایرانی به «رومی» مشهور است، عارف نام‌دار قرن ششم است که از کودکی به‌دلیل برخورداری از استعداد و گوهر وجودی ذاتی و نیز شهرت و اعتبار پدرش، بهاءولد، برای کسب علوم و معارف دین از محضر اساتید به نام زمان خود بهره برد و به‌مرور مبدل به فقیه و مدرس شهیر و بلندمرتبه‌ی مدرسه‌ی علمیه‌ی قونیه شد. او که تا ۴۰سالگی به شیوه‌ی معمول فقها و عالمان زمان خود به منبر می‌رفت و درس می‌گفت و در حلقه‌ی مریدان از کوی و گذر عبور می‌کرد، به یکباره با شمس روبه‌رو شد و این دیدار چنان آتشی به جان او انداخت که از جاه و مقام دست شست و یک‌سر به هم‌نشینی و شاگردی در محضر شمس نشست و گوهر وجود خود را بیش‌از‌پیش صیقل داد و به دنبال آن دچار تحولی شگرف در شیوه‌ی زندگی و طرز تفکر شد و آثاری منظوم و منثور از خود به جا گذاشت که قرن‌هاست پناهگاه و محلی برای آرامش جان‌های ملتهب و جویا و پرسان حقیقت است. کتاب «خمی از شراب ربانی» گزیده‌هایی است از مقالات شمس تبریزی. مقالات مجموعه‌ای است از سخنان و گفته‌های شمس در زمان حضورش در قونیه که به همت مریدان مولانا به رشته‌ی تحریر درآمده و مطالعه‌‌ی آن تأثیر به‌سزایی در شناخت شمس و شرح زندگی او، مشخص شدن نوع مراوده و ارتباطش با مولانا و نیز نوع نگاه ویژه‌ی شمس به زندگی است. این اثر به‌همت دکتر محمدعلی موحد، حقو‌ق‌دان، پژوهشگر و متفکر معاصر گردآوری شده و پس از هر حکایت به شرح و توضیح آن پرداخته است.

بستن تبلیغ

در جدال با خویشتن

در جدال با خویشتن

نویسنده: مهدی محبتی

انتشارات: بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه

خرید کتاب

مولانا جلال‌الدین محمد بلخی از مهم‌ترین و ارجمند‌ترین قله‌های عرفان در ادبیات فارسی است که آثار منظوم و منثورش قرن‌هاست پناهگاه و کنج خلوتی برای عاشقان مشتاق و جویای معرفت است و آوازه‌ی شهرتش از مرزهای ایران فراتر رفته و ادبا و مستشرقین مغرب‌زمین را نیز به تحسین و اعجاب واداشته است. علت این شورآفرینی و اثرگذاری را باید در زیست و نحوه‌ی سلوک مولانا و به‌ویژه آشنایی و هم‌نشینی‌اش با شمس تبریزی، عارف و سالک شوریده‌حال جست؛ رهروی در جست‌وجوی حقیقت که آتشی به خرمن جان مولانا انداخت و رفتار و گفتار بی‌پروا و تابوشکنانه‌اش، دیگرگونه اندیشیدن و بیرون‌آمدن از قالب‌ها و هنجارهای دست‌وپاگیر را به مولانا آموخت و به او جرئت و جسارتی برای پرسش‌گری و شکاکی بخشید. برای شناخت بیشتر از رازورمز زندگی و روش‌ومنش شمس بهترین منبع، مقالات اوست. مقالاتی که مجموعه‌ای است از سخنان او که  به همت مریدان مولانا جمع‌آوری شده و دکتر مهدی محبتی، استاد دانشگاه و پژوهشگر ادبیات فارسی کوشیده با شرح و توضیح بخش‌های گزیده‌ای از آن‌ها به زدودن غبار ابهام از چهره‌ی شمس تبریزی کمک کند و مخاطب امروز را یک گام به این شخصیت مهم و جنجال‌برانگیز  تاریخ عرفان و ادبیات فارسی نزدیک‌تر کند.

شمس تبریز

یکی از چهره‌های درخشان ادبیات عرفانی بی‌شک شمس تبریزی است؛ صوفی و عارفی حقیقت‌جوی و آتشین‌زبان که رفتار و کردارش برهم‌زننده‌ی تمام قالب‌ها و آداب و عادات مرسوم زمان خویش بود و قدرت و نفوذ کلامش چنان شرری به قلب و روح مولانا انداخت که گرمای آن هنوز و پس از چند صد سال محسوس و ملموس است و حرارت آن را تنها با مطالعه‌ی معدود آثار به‌جامانده از سخنان و گفتارهایش می‌توان دریافت و به درکی نسبتاً جامع از منظومه‌ی فکری و نوع جهان‌بینی شمس رسید. مهدی سالاری‌نسب، حقوق‌دان و پژوهشگر ادبیات و فلسفه، در جلد اول کتاب شمس تبریز کوشیده با توجه به مقالات شمس و نیز سایر پژوهش‌ها درباره‌ی شمس به تحلیل اندیشه و نظام فکری او درباره‌ی انسان، حقیقت و عشق بپردازد و ازاین‌طریق حدود هستی‌شناسی و معرفت‌اندیشی در نگرش شمس را آشکار کند و در جلد دوم، سخنان شعرگونه‌ی او را مورد بررسی قرار دهد و پیام و هدف و معنای آن را کاویده، در دسترس مخاطب علاقه‌مند قرار دهد و میل و شوق بیشتر برای شناخت شمس را در وجود او تقویت کند. این کتاب را نشر نی منتشر کرده است.

شمس تبریزی

پیرامون شخصیت شمس تبریزی و نسب و هویت او بحث‌ها و اختلاف‌نظرهای فراوانی وجود دارد؛ اما هیچ‌‌کس نمی‌تواند منکر اثر شگرف حضور او بر مولانا شود و شورانگیزی و سحرآفرینی کلامش را نادیده بگیرد؛ زیرا اگر او نبود و دنیای مولانا را زیرو‌رو نمی‌کرد، مولانا در بهترین حالت، فقیه و مدرسی صاحب‌نفوذ مانده بود و ممکن بود امروز تنها نامی باشد در تذکره‌ها که در غبار زمان گم و محو شده بود و جز عده‌‌ای قلیل او را نمی‌شناختند. برای پی بردن به چند‌وچون چگونگی تحول شخصیت مولانا، باید پیر و مرشد او، شمس تبریزی را شناخت تا از این رهگذر درک سیر تغییرات روحی و انقلاب درونی مولانا راحت‌تر شود. دکتر محمدعلی موحد، حقوق‌دان و پژوهشگر ادبی در این کتاب کوشیده تا ابتدا سابقه‌ی حضور زبان فارسی دری در آذربایجان و احوالات صوفیان آن منطقه را بکاود و سپس به شرح زندگی شمس و روزگار او، سفرش به قونیه و آشنایی‌اش با مولانا بپردازد و این دو عارف و عالم ازدنیابریده و سالک را از نگاه یکدیگر به خواننده بشناساند و آشنایی با شمس و آثار او را تسهیل کند. این کتاب را نشر نو منتشر کرده است.

قوت دل و نوش جان

زندگی عارفان و نوع نگاه خاص و ویژه‌شان به مسائل مختلف سبب تفاوت عمده‌‌ی آن‌ها با دیگران است و همین تفاوت، دشواری‌هایی را در درک اندیشه و آرای آنان پدید می‌آورد؛ زیرا که عارف و جوینده‌ی حقیقت می‌کوشد به عمق معنا و هدف پدیده‌ها بنگرد و هر چیز را به چشم سرنخ و نشانه‌ای برای وصول به حقیقت و درک چیستی جهان و مافیها بکاود. دکتر نصرالله پورجوادی، استاد فلسفه، محقق و مصحح متون ادبی در این کتاب کوشیده تا در ۱۳ مقاله زندگی و مشی فکری بعضی از عرفا و فلاسفه ازجمله شمس و مولانا را از خلال متون به‌جامانده از آن‌ها بررسی کند و نیز به جست‌وجویی عمیق‌تر در ابیات عارفانه‌ی دیوان حافظ بپردازد تا مواجهه‌ی مخاطب با متون عرفانی و آثار عرفایی چون شمس و مولانا را آسان‌تر کند. موضوعات این کتاب عمدتاً حول‌محور دیدگاه عارفان به مسائلی چون لذات جسمانی، گوشت‌خواری و گیاه‌خواری و رقص و سماع می‌گذرد. این کتاب را نشر نو منتشر کرده است.

انسانم آرزوست

مولانا جلال‌الدین محمد بلخی را عمدتاً با شعرهایش می‌‌شناسیم، شعرهایی که از مرزهای ایران گذشته و قلمرو فرهنگی فارسی‌زبانان و فارسی‌دوستان سراسر جهان را وسعت بخشیده و الهام‌بخش بسیاری از هنرمندان عرصه‌های مختلف ازجمله، موسیقی، خوشنویسی، سینما، معماری و… بوده است. استاد بهاءالدین خرمشاهی، نویسنده و مترجم و محقق، حافظ‌‌پژوه و قرآن پژوه معاصر در این کتاب، ضمن ارائه‌ی شرحی از زندگی و آشنایی شمس و مولانا و تأثیری که بر یکدیگر گذاشته‌اند؛ ۴۰۰ غزل از سروده‌های مولانا از کتاب کلیات شمس تبریزی را با راهنمایی و مشورت دکتر توفیق سبحانی، مولوی‌پژوه برجسته‌ی معاصر، انتخاب کرده و به شرح و تفسیر و توضیح آن‌ها پرداخته است و کوشیده معیارهای خود برای انتخاب این غزل‌ها را نیز بیان کند و خواننده را از دریچه‌ی شعر به جهان ذهن و زبان مولانا نزدیک‌تر نماید. این کتاب را نشر نگاه منتشر کرده است.

در جستجوی آینه

در جستجوی آینه

نویسنده: محمدعلی موحد

انتشارات: انتشارات معین

خرید کتاب

کلام و سخن دنیادیدگان و آن‌ها که تأمل و تدبر بیشتری در احوال جهان کرده‌اند، سراسر پند است و می‌تواند از مرزهای زمان و مکان عبور کند و در هر عصر و زمانی، آگاهی‌بخش و احیاگر جان و روح مشتاقان جویای حقیقت باشد. ازجمله‌ی این سخنان سراسر پند و حکمت، مقالات شمس تبریزی است؛ عارف و سالک گمنامی که زندگی و دنیای فقیه، مدرس و واعظ به‌نام قونیه، مولانا جلال‌الدین محمد بلخی را زیرورو کرد و مولانا را به شخصیتی که امروز می‌شناسیم، مبدل کرد. مقالات شمس تبریزی مجموعه‌ای است از گفته‌های شمس تبریزی که به‌همت مریدان جمع‌آوری شده و معرف نوع نگاه و اندیشه‌ی شمس است. دکتر محمدعلی موحد، محقق ادبی، مترجم و حقوق‌دان، گزیده‌هایی از مقالات را مناسب حال و نیاز مخاطبان امروز در قالب حکایاتی کوتاه گردآورده تا مشوق آن‌ها برای مطالعه‌ی متن اصلی باشد.

دریا اسب من شده است

اگر آشنایی با بزرگان ادبی و مفاخر فرهنگی از سنین پایین شروع شود، شوق و رغبت بیشتری برای شناخت و دنبال کردن زندگی این افراد در کودک و نوجوان می‌آفریند و آن‌ها را نسبت به موضوعات فرهنگی و ادبی حساس‌تر می‌کند؛ اما این آشنایی باید به زبان و بیان ویژه‌ی این گروه سنی صورت پذیرد تا مطالعه و یادگیری را برای آن‌ها لذت‌بخش و خوشایند کند. نقی سلیمانی، نویسنده و پژوهشگر ادبیات داستانی، در کتاب «دریا اسب من شده است» کوشیده تا با بیانی شیوا و روان و گیرا و در قالب داستان به شرح زندگی شمس تبریزی و مولانا، دو تن از چهره‌های ممتاز تاریخ فرهنگ و ادبیات فارسی بپردازد و مخاطب نوجوان را به دانستن و جست‌وجوی بیشتر درباره‌‌ی آن‌ها کنجکاو کند. این کتاب می‌تواند پیشنهاد مناسبی برای هدیه به نوجوانان علاقه‌مند به داستان‌ و زندگی‌نامه باشد. این کتاب را نشر قدیانی منتشر کرده است.

درس‌گفتارهای مقالات شمس تبریزی

عمده‌ی آشنایی ما با شمس به‌واسطه‌ی اثرگذاری او بر مولوی است. ما او را درویشی عارف‌مسلک می‌دانیم که روحی پرسشگر و ناآرام داشت و در پی یافتن حقیقت، مجدانه می‌کوشید و همین جهد و تقلا او را سر راه مولوی قرار داد و این دیدار نقطه‌‌ی عطفی در زندگی واعظ و فقیه نامی قونیه شد و او را از مال و جاه و رتبه و مقام یک‌سر برید و به هم‌نشینی با سالک سوخته‌جانی چون شمس واداشت. برای شناخت بیشتر شمس و درک دنیای او کتابی بهتر از مقالات شمس تبریزی یافت نمی‌شود؛ کتابی که مجموعه‌ای از سخنان و گفته‌های شمس است و مریدان مولانا آن را تقریر و جمع‌آوری کرده‌اند. دکتر عبدالحمید ضیایی، شاعر، محقق و پژوهشگر فلسفه و عرفان‌های شرقی کوشیده در سلسله‌گفتارهای خود در باب مقالات شمس تبریزی، زندگی و احوال و اقوال این عارف شوریده‌حال را بکاود و به شرح نکات و معانی این مقالات بپردازد. نسخه‌ی صوتی این کتاب در سه قسمت مجزا در طاقچه در دسترس است.

بخشی از کتاب صوتی درس گفتارهای مقالات شمس تبریزی (ترم اول) را بشنوید.

درس گفتارهای مقالات شمس تبریزی (ترم اول)

نویسنده: عبدالحمید ضیایی

گوینده: عبدالحمید ضیایی

انتشارات: نوین کتاب گویا

ملک گرسنه

ملک گرسنه

نویسنده: نهال تجدد

انتشارات: نشر چشمه

خرید کتاب

نام «نهال تجدد» به‌عنوان نویسنده کافی است که این کتاب را در فهرست کتاب‌هایی که باید بخوانیم نگه داریم و هرچه زودتر به سراغش برویم. او در این کتاب به کسی پرداخته است که کمتر از او خوانده‌ایم و بر تاثیر شگرفش بر زندگی مولانا آگاهیم. تجدد برای نگارش این کتاب منابع مختلفی را بررسی کرده و سپس تمام تلاش خود را بر ارائه روایتی منسجم و قابل‌اعتماد به‌کاربرده است. او در کتاب «ملک گرسنه» به موضوع‌هایی چون مولانا، آشنایی او با شمس و جدایی‌شان پرداخته است. تجدد که دغدغه آشنایی فرهنگ ایران و فرانسه دارد و در این زمینه کارهای دیگری نیز انجام داده و کتابی درباره مولانا به زبان فرانسه نیز نوشته است، کتاب «ملک گرسنه» را نیز خود به زبان فرانسه ترجمه کرد و ازقضا هر دو نسخه فارسی و فرانسه به‌صورت هم‌زمان روانه چاپ شدند.

آنچه کتاب‌های تجدد را برای ما جذاب و خواندنی می‌کند اعتقاد او بر حفظ آن حس و حالی است که می‌بایست در متن وجود داشته باشد. او داستان‌هایش را از بطن تاریخ روایت می‌کند لذا بر اصالت این حال و هوا تاکید بسیار دارد. به همین دلیل او منابع تاریخی دیگری را نیز مطالعه کرده و از خلال آنها، زمان موردنظر و ملزوماتش را در داستان خود پیاده می‌کند چراکه معتقد است روایت‌های صحیح از خلال آگاهی‌های تاریخی به دست ما می‌رسند.

شمس خاموش

اگر بگوییم که شناخت شمس کمک بسیاری به درک اشعار مولانا خواهد کرد، بی‌راه نگفته‌ایم. شمس شخصیتی تاثیرگذار در زندگی آن شاعر بلندآوازه است. کتاب «شمس خاموش» را «سینان یاغمور» به زبان ترکی نوشته است و شمس به سبب نقش پررنگش در زندگی مولانا و تاثیر زیادی که بر او و احوالاتش داشت، چنان طرفداران بی‌شماری داشته و دارد که چاپ نخست کتاب خیلی زود به پایان رسید و چاپ‌های بعدی روانه بازار نشر شدند. فروش بالای این کتاب و ترجمه آن به چندین زبان مختلف حاکی از جهان‌شمولی شمس و پراکندگی طرفداران و دوستدارانش در اقصی نقاط دنیاست. نویسنده این کتاب را از زبان خود شمس نگاشته است.

لحن صمیمی و بیان ملموس آن یکی دیگر از دلایل استقبال بی‌نظیر از آن است. این کتاب با ترجمه «مهرنوش پرتویی» در طاقچه در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد. او که فارغ‌التحصیل رشته زبان‌شناسی ترکی استانبولی از دانشگاه آنکاراست توانسته به شایستگی متن را به فارسی برگردانده و حس و حال نویسنده را به‌خوبی منتقل کند.

در جستجوی آینه

در جستجوی آینه

نویسنده: محمدعلی موحد

انتشارات: انتشارات معین

خرید کتاب

«محمد شریفی» و «محمدعلی موحد» در تلاشی تحسین‌برانگیز مجموعه‌ای از مقالات شمس تبریزی را در کتابی تحت عنوان «در جستجوی آینه» جمع‌آوری کرده‌اند. موحد در انتخاب و توضیح مقالات این کتاب تلاش کرده تا از میان حکایات انتخاب‌هایی برای خوانندگان داشته باشد. هدف او در این انتخاب‌ها گزینش مطالبی هم‌خوان با سلیقه و درک مردم امروز است تا با این کار مفاهیم بلند انسانی را که در ادب فارسی منعکس‌شده‌اند به سمع و نظر نسل جدید برساند. موحد در این کتاب ابتدا از شمس و زندگی او گفته است و سپس گزیده‌ای از متن مقالات را برای ما آورده است. موحد در مقدمه کتاب اشاره‌کرده که گزینش از میان سخنان بزرگی چون شمس کار دشواری است و درعین‌حال این کتاب را مجموعه‌ای مناسب احوال مخاطب عام و خاص دانسته است.

بی من مرو

بی من مرو

نویسنده: اعظم نادری

انتشارات: انتشارات روزنه

خرید کتاب

«اعظم نادری» نویسنده این کتاب تلاش کرده تا با تکیه‌بر منابع معتبری که در دسترس داشته و با رجوع به آثاری که از مولانا و شمس باقی‌مانده است، به رابطه شمس و مولانا بپردازد و بخش‌های ناپیدای آن را برای ما روشن کند. او شمس را شخصیت محوری کتاب خود قرار داده و هم‌زمان با ارائه اطلاعاتی پیرامون او و همین‌طور که ما را با این شخصیت آشنا می‌کند به‌تدریج به زوایایی از زندگی او که به دیگر افراد مرتبط می‌شود نیز پرداخته است.

شاگرد شمس بودن

شاگرد شمس بودن

نویسنده: هاکان منگوچ

مترجم: شهرزاد صدر

انتشارات: نشر گویا

خرید کتاب

هاکان منگوچ، نویسنده، موسیقی‌دان و سخنران اهل کشور ترکیه است که به‌واسطه‌‌ی علاقه‌اش به موسیقی و به‌ویژه ساز نی، به دنیای عرفان و تصوف علاقه‌مند شد و شروع به مطالعه و جست‌وجو در این حوزه کرد. او که در شبکه‌های اجتماعی نیز فعال است و ویدئوهایی با حس‌وحال آرامش‌بخش از خودش در دامن طبیعت و در حال گفتن نکته‌های از آثار عرفا و صوفیان منتشر می‌کند، حاصل تجارب، مطالعات و آموزش‌هایش را در قالب کتاب نیر با مخاطبان به اشتراک می‌گذارد. او در کتاب «شاگرد شمس بودن» کوشیده با زبانی ساده و شیوا به شرح نکات و آموزه‌های شمس تبریزی متناسب با نیازهای زندگی مخاطب امروزی بپردازد.

شمس ناپیدا

شمس ناپیدا

نویسنده: محمد بن علی شمس تبریزی

انتشارات: نشر پله

خرید کتاب

کتاب «شمس ناپیدا» نیز گزیده‌ای از مقالات محمد بن علی شمس تبریزی ملقب به شمس‌الدین است. او نه‌تنها در زندگی مولانا تاثیرگذار بود که مقالاتی که نوشته برای همگان درس‌آموز است.

ما در کتاب «بی من نرو» درحالی‌که با شمس آشنا می‌شویم چیزهایی نیز درباره مولانا و همسرش کراخاتون، کیمیا، همسر شمس و علاءالدین و بهاءالدین، فرزندان مولانا درمی‌یابیم. این شیوه معرفی و ارائه اطلاعات ازآنجایی‌که پیوستگی‌ها و مابه‌ازاهای شخصیتی دیگری نیز به همراه دارد، دل‌نشین به نظر می‌رسد.

کیمیاخاتون

کیمیاخاتون

نویسنده: سعیده قدس

انتشارات: نشر چشمه

خرید کتاب

شاید ما نویسنده این کتاب را از جای دیگری بشناسیم؛ «سعیده قدس» بنیان‌گذار موسسه خیریه محک است. او که دستی بر نوشتن نیز دارد در رمانی تاریخی به نام «کیمیا خاتون؛ داستانی از شبستان مولانا» به روایت بخشی از زندگی شخصی مولانا می‌پردازد. او در این کتاب از زندگی دخترخوانده‌ی مولانا جلال‌الدین بلخی می‌گوید و در این مسیر وجوه دیگری از زندگی شمس و مولانا را به ما نشان می‌دهد. او تلاش کرده ضمن وفادار ماندن به تاریخ و آنچه در اصل بوده و مستنداتی درباره‌شان وجود دارد، با خیال‌پردازی به وجه عاشقانه‌ای بپردازد که ازقضا شمس نیز در مقالات خود به آن اشاره‌کرده است. اگر از علاقه‌مندان کتاب‌های تاریخی هستید، این کتاب پیشنهاد خوبی برای شماست.

بخشی از کتاب صوتی کیمیا خاتون را بشنوید.

کیمیا خاتون

نویسنده: سعیده قدس

گوینده: پروین محمدیان

انتشارات: آوانامه

من آن توام!

من آن توام!

نویسنده: سیدعبدالحمید ضیایی

انتشارات: انتشارات سوره مهر

خرید کتاب

عبدالحمید ضیایی که آثار متعددی در زمین ادبیات، عرفان و فلسفه دارد، در کتاب «من آن توام!»، داستان متفاوتی از دیدار مولانا و شمس تبریزی به مخاطب ارائه می‌کند. این اثر پژوهشی و عاشقانه براساس مقالات شمس و به نثری زیبا، خوش‌خوان و متمایل به شعر نوشته شده است. در این کتاب با خواندن سی روایت متفاوت از زبان شمس، مولانا و نویسنده کتاب با تاثیری که این دیدارها بر شخصیت مولانا داشته و پیوند میان این دو نفر، آشنا می‌شوید و همچنین در خلال داستان، اشعاری از مولانا مرتبط با فضای روایت هم می‌خوانید.

اگر این مطلب را دوست داشتید، پیشنهاد می‌کنیم که مطلب زیر را هم مطالعه کنید

پی‌نوشت: بخشی از یادداشتی که مطالعه کردید، به قلم بنوشه فرهت، نویسنده‌ی بلاگ طاقچه بود.

38,940 بازدید
برچسب ها
بستن تبلیغ

Avatar

راضیه بهرامی


اشتراک گذاری یادداشت
3.7 7 رای
امتیاز مطلب
اشتراک
اطلاع از
guest
4 دیدگاه ها
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
بازخورد داخلی
نمایش همه کامنت ها
یادداشت های مشابه

دانلود کتاب از اپلیکیشن طاقچه

نصب طاقچه