یاران حلقه (جلد ۱ از ارباب حلقهها)
نویسنده: جی. آر. آر. تالکین
مترجم: رضا علیزاده
انتشارات: انتشارات روزنه
نویسندههایی که داستانهای خیالی مینویسند نویسندگان ویژهای هستند. آنها دنیایی را خلق میکنند که وجود ندارد؛ اما چنان تجربهای برای خوانندگان میسازند که گویی آنها به سفری واقعی در دنیایی دیگر میروند. نویسندگان بریتانیایی به واسطهی پیشینههای اساطیری خود از سردمداران این ژانر ادبی هستند. آمریکا نیز چند دهه است که به این ژانر نفوذ کرده و آثار خوبی را از خود به جای گذاشته است. در ایران ژانر فانتزی به معنای امروزی قدمت چندانی ندارد و خیلی پویا نبوده است اما چند سالی است که نویسندگان معاصر و جوانی به میدان آمدهاند که نشان دادند پیشینهی اساطیری ایران حرفهای زیادی برای گفتن دارد. به سراغ آشنایی با نویسندگان خلاق با ذهنهای ویژه برویم.
در ابتدای یادداشت، سراغ نویسندگان خارجی ژانر فانتزی میرویم که سهم بزرگی در ادبیات فانتزی دنیا داشتند.
یاران حلقه (جلد ۱ از ارباب حلقهها)
نویسنده: جی. آر. آر. تالکین
مترجم: رضا علیزاده
انتشارات: انتشارات روزنه
جان رونالد رول تالکین (جی. آر. آر. تالکین)، خالق دنیای خیالانگیز ارباب حلقهها، بهعنوان پدر ژانر فانتزی شناخته میشود. تالکین نویسنده و محقق انگلیسی است که در ۳ ژانویه ۱۸۹۲ در آفریقای جنوبی به دنیا آمد. آرتور، پدر تالکین، کارمند بانک بود و در دههی ۱۸۹۰ همراه خانوادهاش به آفریقای جنوبی رفت تا ترفیع بگیرد. در سال ۱۸۹۶ زمانی که تالکین چهارساله بود آرتور، پدر خانواده، فوت کرد و تالکین همراه مادر و برادر کوچکترش به انگلستان بازگشت. در سال ۱۹۱۹ مدرک خود را از دانشگاه آکسفورد گرفت. او بیشتر دوران کاری خود را به تدریس زبان و ادبیات انگلیسی در دانشگاههای لیدز و آکسفورد پرداخت.
تالکین به زبانهای لاتین و یونانی مسلط بود و حتی برای سرگرمی زبانهای خاص خود را میساخت. از سرگرمیهای دیگر او نوشتن داستانهای فانتزی بود که اغلب تاریک و غمانگیز بودند. درنهایت این تخیل فعال و عشق و علاقه و تخصص او در زبان انگلیسی قدیمی و میانه از او یک نویسندهی منحصربهفرد ساخت و منجر به خلق داستانهایی ماندگار شد.
دوستی تالکین با سی اس لوئیس در سال ۱۹۲۶ منجر به تشکیل گروهی ادبی شد که اولین نسخهی ارباب حلقهها برای اولین بار در این گروه خوانده شد و لوئیس و بقیهی گروه تالکین را تشویق کردند تا این داستان را به پایان برساند.
عشق تالکین به اسطورهها و افسانهها منجر به پیدایش دنیای سحرانگیزی به نام سرزمین میانه شد که اغلب داستانهای تالکین در این دنیا شکل گرفتند. هابیت یکی از این داستانها بود که نوشتن آن از سال ۱۹۳۰ آغاز شد. داستان دربارهی یک هابیت راحتطلب است که حس کنجکاوی او منجر میشود تا به سفر جستوجوی گنج اژدها بپیوندد. این کتاب در سال ۱۹۳۷ منتشر شد.
شانزده سال بعد کتاب شاهکار ارباب حلقهها منتشر شد که میتوان آن را ادامهی کتاب هابیت دانست. در این کتاب حلقهای جادویی باید قبل از اینکه به دست ارباب تاریکی یعنی سائورون برسد نابود شود و این بار نیز یک هابیت این مأموریت خطرناک را میپذیرد. در نظرسنجیهای متعدد این کتاب بهعنوان بهترین کتاب قرن بیستم معرفی شد. فیلم اقتباسشده از روی این کتاب به کارگردانی پیتر جکسون نیز از شاهکارهای ژانر فانتزی محسوب میشود. از نکات جالب داستانهای تالکین این است که قهرمانان او شاید کوچکترین و ضعیفترین موجودات باشند؛ اما بزرگترین قلبها را دارند.
تالکین پس از ۸۱ سال زندگی در ۲ سپتامبر ۱۹۷۳ در همپشایر انگلستان از دنیا رفت؛ اما آثار ماندگار او یادآور این هستند که تخیل و خیال بخش مهمی از زندگی هستند.
بخشی از کتاب صوتی هابیت (یا آنجا و بازگشت دوباره) را بشنوید.
هابیت (یا آنجا و بازگشت دوباره)
نویسنده: جی. آر. آر. تالکین
گوینده: جمعی از گویندگان
انتشارات: آوانامه
خواهرزاده جادوگر (ماجراهای نارنیا، جلد اول)
نویسنده: سی.اس لوئیس
مترجم: پیمان اسماعیلیان
انتشارات: انتشارات قدیانی
سی اس لوئیس نویسنده و محقق ایرلندی است که مجموعه هفت جلدی ماجراهای نارنیا مشهورترین اثر اوست. ماجراهای نارنیا به نوعی ادبیات کلاسیک در ژانر فانتزی محسوب میشود و الهامبخش بسیاری از نویسندگان بعد از خود بوده است.
سی اس لوئیس متولد ۲۹ نوامبر سال ۱۸۹۸ است. او در خانوادهای به دنیا آمد که خواندن در آن بسیار با ارزش بود. آلبرت لوئیس، پدر خانواده، وکیل دادگستری بود و فلورانس لوئیس، مادر خانواده، زمانی که تحصیلات دانشگاهی برای زنان معمول نبود از دانشگاه سلطنتی ایرلند فارغالتحصیل شد. اشتیاق خانواده به تحصیل و مطالعه به لوئیس و برادر بزرگترش نیز منتقل شد و لوئیس از سهسالگی خواندن کتاب و در پنجسالگی نوشتن داستانهای خیالی را شروع کرد.
لوئیس دوران دانشجویی خود را در دانشگاه آکسفورد گذراند و از سال ۱۹۲۵ تا ۱۹۵۴بهعنوان استاد در آکسفورد کار خود را شروع کرد و از سال ۱۹۵۴ تا ۱۹۶۳ زبان انگلیسی دورههای قرون وسطا و رنسانس را در دانشگاه کمبریج تدریس کرد.
سی اس لوئیس از اوایل نوجوانی تا ۲۰سالگی بهعنوان یک آتئیست زندگی کرد؛ اما دوستی با جی. آر. آر. تالکین که یک مسیحی کاتولیک بود بر او تأثیر گذاشت و او را به سمت پذیرش مسیحیت در بزرگسالی سوق داد.
لوئیس در سال ۱۹۵۰ مشهورترین کتاب خود یعنی «شیر، جادوگر و کمد» لباس را منتشر کرد. او پس از این کتاب شش کتاب دیگر را نیز نوشت و این مجموعهی هفت جلدی «ماجراهای نارنیا» نام گرفت. لوئیس در این اثر جنگ بین خیر و شر را در دنیای خیالی نارنیا تصویر کرده است. بچههای یک خانواده در خانهی یک از اقوام خود کمدی را پیدا میکنند که دروازهای است به سوی دنیای نارنیا. کشف این کمد شروع تمام ماجراهاست.
هری پاتر و سنگ کیمیا
نویسنده: جی. کی. رولینگ
مترجم: آرزو مقدس
انتشارات: انتشارات پرتقال
هری پاتر از مهمترین کتابهای فانتزی دربارهی جادوگری است که در تمام دورهها طرفداران خود را دارد. رولینگ خالق این اثر در سال ۱۹۶۵ متولد و در روستای کوچکی در مرز انگلیس و ولز بزرگ شد.
رولینگ از کودکی به نوشتن علاقه داشت و در ششسالگی اولین داستان خود را نوشت؛ اما نوشتن هری پاتر ماجرای عجیبی دارد. رولینگ در دانشگاه زبان فرانسه خواند و یک سال را در پاریس گذراند. هنگامی که با قطار به خانه برمیگشت ایدهی داستان پسر جادوگر به ذهنش رسید. او کل داستان هفت کتاب را در ذهنش ترسیم کرد اما پنج سال طول کشید تا کتاب اول یعنی هری پاتر و سنگ جادو را بنویسد. تلخیها و سختیها یکی یکی به سراغش آمدند. مادرش فوت کرد. یک ازدواج ناموفق را پشت سر گذاشت و با دختر کوچکش تنها ماند. نوشتن هری پاتر اما چیزی بود که در سختیها او را سر پا نگهداشت.
رولینگ آخرین کتاب هری پاتر را در سال ۲۰۰۷ نوشت و هفده سال را با هری پاتر زندگی کرد. پس از اتمام هری پاتر رولینگ به سراغ رمان بزرگسال و نوشتن در ژانر جنایی رفت؛ چیزی که همیشه دوست داشت امتحان کند. «آوای فاخته» یکی از کتابهای موفق او در این ژانر است.
بخشی از کتاب صوتی هری پاتر و سنگ جادو را بشنوید.
هری پاتر و سنگ جادو
نویسنده: جی.کی. رولینگ
گوینده: آرمان سلطانزاده
انتشارات: آوانامه
آوای یخ و آتش (جلد اول)
نویسنده: جورج آر.آر. مارتین
مترجم: رکسانا شیرزادی
انتشارات: نشر موج
جورج آر آر مارتین نویسندهی آمریکایی متولد سال ۱۹۴۸ است. مارتین کارشناسی ارشد خود را در سال ۱۹۷۱ از دانشگاه نورثوسترن گرفت. او از کودکی به ادبیات ژانر فانتزی علاقه داشت. از آنجایی که داستانهایی که مینوشت را به همکلاسیهایش میفروخت مشخص است که به استعداد خود در نوشتن مطلع بود.
نوشتن داستانهای علمی تخیلی و ابرقهرمانی در پروندهی کاری مارتین دیده میشوند؛ اما کمکم راه خود را به سمت فانتزینویسی تغییر داد و از سال ۱۹۹۱ زمانی که نوشتن مجموعهی «آوای یخ و آتش» را شروع کرد به اوج شهرت رسید. او ذائقهی مخاطب را بهخوبی شناخته بود و دنیایی را خلق کرد که بسیاری را شیفتهی خودش کرد. سریال ساختهشده از روی این کتاب نیز در سراسر دنیا طرفداران بسیاری پیدا کرد.
بخشی از کتاب صوتی آوای یخ و آتش ۱ (بازی تاج و تخت ۱) را بشنوید.
آوای یخ و آتش ۱ (بازی تاج و تخت ۱)
نویسنده: جورج آر.آر. مارتین
گوینده: آرمان سلطان زاده
انتشارات: آوانامه
خروج از دورود؛ بخش اول
نویسنده: رابرت جردن
مترجم: بهرنگ مافی
انتشارات: انتشارات پریان
جیمز اولیور ریگنی جونیور که بیشتر با نام مستعار رابرت جردن شهرت دارد نویسندهی آمریکایی فانتزینویس است. او در کارولینای جنوبی متولد شد و پس از دبیرستان به دانشگاه کلمسون رفت اما پس از یک سال تحصیل را رها کرد. راه او به سمت جنگ کشیده شد و پس از ثبتنام در ارتش ایالات متحده بهعنوان توپچی هلیکوپتر به جنگ ویتنام رفت. در سال ۱۹۷۰ پس از بازگشت از ویتنام دوباره به دانشگاه رفت و در سال ۱۹۷۴ مدرک لیسانس خود را در رشتهی فیزیک گرفت. جردن بهعنوان مهندس هستهای وارد نیروی دریایی شد و در سال۱۹۷۷ نوشتن را شروع کرد.
مجموعهی «چرخ زمان» مشهورترین اثر جردن است که در ۱۴ جلد منتشر شده است. در سال ۲۰۰۶ بیماری جردن تشخیص داده شد و در سال ۲۰۰۷ از دنیا رفت. او در یک سال اخیر عمرش قسمت پایانی این مجموعه را نوشت که در سه جلد منتشر شد. چرخ زمان داستان سه جوان روستایی را روایت میکند که به ناگهان هیولاهایی به روستای آنها هجوم میبرند و ناچار میشوند همراه یک جادوگر فرار کنند. مقابله با هیولاها به این جوانان سپرده میشود و این شروع ماجراهای پرفرازونشیب این سه جوان است.
خوشبختانه شیر
نویسنده: نیل گیمن
مترجم: پرناز نیری
انتشارات: نشر افق
نیل گیمن یک فانتزینویس خاص است. او بیشتر به خاطر داستانهای تخیلی پیچیده و عموماً با فضایی تاریک شهرت دارد. قدرت تخیل او باعث شده است تا داستانها خاص و متفاوتی را از خود به جای بگذارد.
گیمن متولد ۱۰ نوامبر ۱۹۶۰ در همپشایر انگلستان است. او پس از فارغالتحصیلی مدتی بهعنوان روزنامهنگار کار کرد. پس از مدتی نیز به نوشتن رمانهای گرافیکی با تم ترسناک و فانتزی روی آورد.
«کورالین» اثر مشهور نیل گیمن است که انیمیشنی نیز از روی آن اقتباس شده است. داستان دربارهی خانوادهای است که به خانهی جدیدشان نقل مکان کردهاند و دختر خانواده متوجه دری مخفی میشود که به خانهای دیگر باز میشود. با ورود به آن در کورالین متوجه میشود که مرد و زنی کاملاً شبیه پدر و مادرش آنجا زندگی میکنند با این تفاوت که به جای چشم دکمه روی صورتشان است.
تمام کتابهای گیمن ترسناک نیستند. «خوشبختانه شیر» کتاب بامزهای است که تخیل یک پدر را به تصویر میکشد. او که برای خریدن شیر دو فرزندش را منتظر میگذارد پس از بازگشت به خانه ماجراهای خندهدار و جالبی را تعریف میکند.
بخشی از کتاب صوتی کورالاین را بشنوید.
کورالاین
نویسنده: نیل گیمن
گوینده: هانیه رأفت
انتشارات: واوخوان
دنیای تخت (جلد اول؛ رنگ جادو)
نویسنده: تری پرچت
مترجم: نرگس شربتی
انتشارات: انتشارات کتابسرای تندیس
تری پرچت نویسندهی انگلیسی است که بیشتر بهخاطر زبان طنزش در ژانر فانتزی و علمی تخیلی شهرت دارد. او متولد ۲۸ آوریل ۱۹۴۸ است. پدر او مهندس و مادرش منشی بود. در سنین نوجوانی شیفتهی داستانهای علمی تخیلی و فانتزی شد و شروع به نوشتن کرد. اولین داستان خود را در سال ۱۹۶۱ در مجلهی مدرسه منتشر کرد. علاقهی او به نوشتن باعث شد در ۱۷سالگی مدرسه را ترک کند و دنبال حرفهی روزنامهنگاری برود. اولین رمان خود را در سال ۱۹۷۱ منتشر کرد. پرچت در سال ۱۹۸۷ شغل روزنامهنگاری را کنار گذاشت و به نویسندهای تمام وقت تبدیل شد.
پرچت مجموعهای از آثار فانتزی با موضوعات گوناگون را در پروندهی کاری خود دارد؛ از موضوعاتی دربارهی موجودات فضایی گرفته تا گیرکردن در یک بازی ویدیویی و رفتن به یک سفر تاریخی. در سال ۲۰۰۷ تشخیص داده شد که پرچت به بیماری آلزایمر مبتلا شده است و با وجود اینکه این بیماری بر خواندن و نوشتن او تأثیر گذاشته بود؛ اما پرچت همچنان به نوشتن ادامه داد و درنهایت در سال ۲۰۱۵ از دنیا رفت.
«دنیای تخت» مجموعهی مشهوری از پرچت است که در آن با الهام از افسانههای قدیمی دنیایی را خلق کرده است که هیچ نقشه و نظمی ندارد. تنها چیزی که همیشه وجود دارد خطر است که آدمی را تهدید میکند. دنیایی تخت بر روی پشت چهار فیل غولآسا قرار گرفته و فیلها نیز روی یک لاکپشت غولپیکر ایستادهاند و این لاکپشت در فضایی بیانتها شناور است. ترکیب این دنیای خیالی با طنز داستانی خواندنی را شکل داده است.
داس مرگ
نویسنده: نیل شوسترمن
مترجم: آرزو مقدس
انتشارات: انتشارات پرتقال
نیل شوسترمن نویسندهی آمریکایی است که در ۱۲ نوامبر ۱۹۶۲ در نیویورک متولد شده است. نوشتن داستان کوتاه، مقاله، شعر و فیلمنامه در رزومهی او وجود دارد؛ اما داستانهای فانتزی و پادآرمانشهری او شهرت را برایش به ارمغان آوردند.
شوسترمن وقتی نوجوان بود به همراه خانواده به مکزیکوسیتی رفت و از همان زمان شروع به نوشتن کرد. در دانشگاه کالیفرنیا در رشتهی روانشناسی تحصیل کرد. خواندن روانشناسی در دانشگاه بسیار بر نوشتههایش تأثیر گذاشت و داستانهایی با محوریت شخصیتهایی که بیماری روانی دارند نوشت.
«چلنجر دیپ؛ عمیقترین نقطه دنیا» از مشهورترین آثار شوسترمن و از جمله کتابهایی است که شخصیتی خاص دارد. کیدن بوش به جز دنیایی که وجود دارد دنیای دیگری را نیز میبیند. در این کتاب سفری تاریک در اعماق ذهن کیدن جریان دارد. سفری که در آن کیدن باید به عمیقترین بخش ذهنش غلبه کند.
آنجی سپکوفسکی خالق یکی از محبوبترین داستانهای فانتزی جادوگری است. «ویچر» مجموعه داستانی است که سپکوفسکی نوشتن آن را از سال ۱۹۹۰ آغاز کرد و در سال ۲۰۱۳ به پایان رساند. ویچر منبع اقتباسی برای بازیهای ویدیویی و سریال تلویزیونی بوده است.
آنجی سپکوفسکی نویسنده، مترجم و اقتصاددان لهستانی متولد ۱۹۴۸ است. او پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه لودز بهعنوان یک اقتصاددان به کار پرداخت و در سال ۱۹۸۶ با انتشار اولین داستان کوتاهش به نویسندگی داستانهای فانتزی روی آورد. از او به عنوان تالکین لهستانی نام برده میشود. تأثیر از اساطیر اسلاو از نقاط قوت نویسندگی او محسوب میشود.
گرالت شخصیت اصلی مجموعهی ویچر یک شکارچی و جادوگر است که پس از زخمیشدن در یک نبرد گوشهگیر میشود؛ اما مبارزه با هیولاها دست از سرش برنمیدارد.
بخشی از کتاب صوتی حماسه ویچر (جلد اول: آخرین آرزو) را بشنوید.
حماسه ویچر (جلد اول: آخرین آرزو)
نویسنده: آنجی سپکوفسکی
گوینده: محمود هادیزاده
انتشارات: انتشارات ماه آوا
شش کلاغ (کتاب اول)
نویسنده: لی باردوگو
مترجم: مریم رفیعی
انتشارات: ایرانبان
لی باردوگو نویسندهی آمریکایی است که کتاب سایه و استخوان او از مشهورترین کارهایش است. سریالی با اقتباس از این سهگانه و با همین نام توسط نتفلیکس ساخته شده است که با استقبال خوبی از سمت تماشاگران مواجه شد.
باردوگو متولد ۶ آوریل ۱۹۷۵ در اورشلیم است. او در لسآنجلس پیش پدربزرگ و مادربزرگش بزرگ شد. باردوگو در سال ۱۹۹۷ در رشتهی زبان انگلیسی از دانشگاه فارغالتحصیل شد و پیش از انتشار اولین رمانش در زمینههای روزنامهنگاری، گریم و جلوههای ویژه کار کرد.
باردوگو در سهگانهی گریشا دنیایی را خلق میکند که در آن برخی از آدمها نیروهای ویژهای دارند. بعد از شناسایی این افراد آنها برای مبارزه با نیروی تاریکی بسیج میشوند. در این میان نیروی خارقالعادهی دختری یتیم کشف میشود و به کلیدی طلایی برای حل مشکلات تبدیل میشود. «شش کلاغ» اثر دیگر این نویسنده نیز در دنیای گریشا رخ میدهد و ماجرای دزدی را روایت میکند که به دارویی عجیب دست پیدا میکند.
توماس کاوننت (جلد اول؛ مصیبت لرد فول)
نویسنده: استیون آر. دونالدسون
مترجم: ماهان سیارمنش
انتشارات: انتشارات کتابسرای تندیس
مجموعه «ماجراجوییهای توماس کاوننت» از جمله کتابهای فانتزی و معمایی است که به خاطر جنبههای روانشناختی و پیچیدهاش شهرت دارد. توماس کاوننت شخصیت اصلی این کتاب به جذامی مبتلا شده است و دیگر امیدی برای زندگی ندارد؛ اما به ناگهان به درون دنیایی افسانهای کشیده میشود. جایی که در آن مصیبتی کشنده در جریان است و قصد دارد هم دنیای افسانه و هم دنیای واقعی را نابود کند. حال کاوننت به قهرمانی تبدیل میشود تا جلوی این آشوب و نابودی را بگیرد.
دونالدسون خالق این اثر هیجانانگیز یک نویسندهی آمریکایی متولد ۱۹۴۷ است. او شهرت خود را مدیون این مجموعهی سحرآمیز است. ویژگی منحصربهفرد او در نوشتن خلق شخصیتهای واضح اما در عین حال پیچیده و تاریک است. او در ژانر فانتزی از معما و پیچیدگیهای شخصیتی و جنبههای روانشناختی استفاده میکند و این ویژگی داستانهایش را خاص و ویژه کرده است.
نخستین قانون (جلد اول؛ تیغ شمشیر)
نویسنده: جو ابرکرومبی
مترجم: سعید سیمرغ
انتشارات: انتشارات کتابسرای تندیس
جوزف ابرکرومبی نویسندهی بریتانیایی است. ابرکرومبی در رشتهی روانشناسی از دانشگاه منچستر فارغالتحصیل شد. علاقهی او به نوشتن داستانهای فانتزی و ماجراجویانه از یک علاقهی جالب میآید. او بسیار به بازیهای ویدیویی علاقه داشت. بازیهایی که مبتنی بر یک داستان و ماجراجویی بودند. به عقیدهی ابرکرومبی این بازیها تأثیر زیادی بر نوشتن او داشته است.
«نخستین قانون» اثر مشهور ابرکرومبی است. اولین کتاب این مجموعه تیغ شمشیر نام دارد. تأثیر بازیهای ویدیویی به خوبی در این مجموعه دیده میشود. کرومبی در این اثر یک نبرد حماسی را خلق کرده است که رقبای قدیمی با یکدیگر درگیر میشوند و بهدنبال انتقام هستند. وجود چند شخصیت اصلی و پررنگبودن شخصیتها، پیچیدگی فضای داستان و وجود جزئیات از ویژگیهایی هستند که این مجموعه را به اثری محبوب در بین مخاطبان تبدیل کرده است.
در این قسمت از یادداشت سراغ نویسندگان ایرانی ژانر فانتزی میرویم که در ایران طرفداران زیادی پیدا کردهاند.
پارسیان و من، جلد اول؛ کاخ اژدها
نویسنده: آرمان آرین
انتشارات: نشر موج
نویسندگان بریتانیایی و آمریکایی از پیشتازان ژانر فانتزی هستند که جهانیان را به دنیای پر از تخیل خود دعوت میکنند؛ اما در سالهای اخیر تعدادی از نویسندگان ایرانی پا به این عرصه گذاشته و آثار بسیار خوبی را خلق کردهاند.
یکی از این نویسندگان آرمان آرین پژوهشگر و نویسندهی ایرانی و متولد سال ۱۳۶۰ است. او با نوشتن «پارسیان و من» به جوانترین برنده کتاب سال ایران تبدیل شد. او با تلفیق تاریخ و فانتزی سهگانهای جذاب را خلق کرد. پارسیان و من داستان پسر نوجوانی به نام اردشیر است که از طریق تونل زیر کلبهی جنگلی خانوادگیشان به دنیای اساطیر ایران میرود و پابهپای قهرمانان به نبرد میپردازد.
علاقهی آرین به تاریخ و اساطیر ایرانی در آثارش به چشم میخورد. «اشوزدنگهه» از دیگر نوشتههای اوست که به تاریخ ایران و افسانههای آن میپردازد. شخصیت اصلی این مجموعه یک مرد نامیراست که زندگی پرفرازونشیب و سختی را پشت سر گذاشته است و حال در ایران عصر حاضر ماجرای جدیدی منتظر اوست. آرمان آرین با پشتوانهی قوی ایران در بحث افسانهها و اساطیر آثار شایستهای را خلق کرده است تا نسل جدید و نسلهای بعدی با پشتوانههای ادبی خود پیوند برقرار کنند.
بخشی از کتاب صوتی سپیتمان را بشنوید.
سپیتمان
نویسنده: آرمان آرین
گوینده: آرش کاویانی
انتشارات: واوخوان
نبرد خدایان (جلد اول؛ فرستاده اهریمن)
نویسنده: مرتضی رضایی
انتشارات: نشر موج
مرتضی رضایی از نویسندگان معاصر ایران است که با مجموعهی «نبرد خدایان» جای ویژهای در بین دوستداران ژانر فانتزی پیدا کرده است. او در این کتاب با کمک خدایان و اساطیر ایرانی نبردی خیالانگیز از مبارزهی خیر و شر خلق کرده است. زبان کتاب به ادبیات کهن فارسی نزدیک است و این موضوع بر جذابیت و باورپذیری داستان افزوده است.
داستان از جایی شروع میشود که نیروی اهریمن فرستادهای را به سوی سرزمینی روانه میکند تا با نابودی تمام خدایان بر تمام سرزمین چیره شود؛ اما همه چیز به همین راحتی پیش نمیرود.
وب گرد (جلد دوم، اتاق سرخ)
نویسنده: معین فرد
انتشارات: نشر فرهنگی فرد
معین و امین منصوری فرد دو برادر و از نویسندگان جوان ایران هستند. این دو برادر دوقلو متولد ۱۳۷۰ هستند. آنها دوران کودکی خود را در کنار یکدیگر در میان ادبیات و داستانهای هیجانانگیز گذراندند. علاقهی مشترک این دو آنها را به سوی نوشتن داستانهای فانتزی و آخرالزمانی کشاند. بازیهای ویدیویی نیز تأثیر بهسزایی در خلق داستانهای آنها داشته است. این دو برادر ابتدا داستانهای خود را به صورت رایگان در اختیار مخاطبان قرار دادند و امروزه آثار آنها صدها طرفدار دارد. آنها بهعنوان متولدین دههی ۷۰ سلیقهی نسل امروزی را به خوبی میشناسند.
مجموعهی «سقوط مرگبار» اثر معین فرد از پرطرفدارترین آثار او محسوب میشود. نویسنده در این کتاب به آینده رفته است. زمانی که همه چیز نابود شده است و رازهای تاریکی در دنیا سیطره دارد. زایراس شخصیت اصلی این کتاب در تلاش است تا پرده از این رازها بردارد و در دنیای پر از خطر زنده بماند.
امین فرد نیز کتابی با این مضمون به نام «جوینده» دارد. در این کتاب هشتاد و پنج سال از نابودی زمین گذشته است و انسانهای محدودی درون یک گنبد شیشهای زندگی میکنند. انسانهای جهشیافتهای نیز در بیرون گنبد پرسه میزنند. چه اتفاقی میافتد اگر یک روز گنبد شیشهای نابود شود؟
هفت جاویدان (سه جلدی)
نویسنده: مرجان فولادوند
انتشارات: انتشارات هوپا
مرجان فولادوند روزنامهنگار، نویسنده، پژوهشگر و استاد دانشگاه است. او کارشناسی ارشد ادبیات فارسی خود را از دانشگاه علامه طباطبایی و دکترای این رشته را از دانشگاه الزهرا کسب کرده است. او نوشتن را از نوجوانی و با نوشتن برای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز کرد. مرجان سالها برای روزنامهها و مطبوعات کار کرد. در حال حاضر چندین کتاب از او برای کودکان و نوجوانان منتشر شده است.
جدیدترین کار او مجموعهی سهجلدی «هفت جاویدان» نام دارد. او از افسانهی پیدایش نوروز برای خلق این اثر استفاده کرده است. پیدایش نوروز در کتاب فولادوند به یک نبرد حماسی تبدیل شده است. تمام مردم ایرانشهر به پا میخیزند تا با نیروهای اهریمنی نبرد کنند. داستانی فانتزی و حماسی که خواندن آن شور و هیجانی وصفناپذیر در دلها ایجاد میکند.
بردیا و گولاخ ها؛ پیشگوی چشم نقره ای
نویسنده: مهدی رجبی
انتشارات: نشر افق
مهدی رجبی از نویسندگان خوشقلم ایرانی است. او که متولد ۱۳۵۹ در خمین است با خلق سهگانهی «بردیا و گولاخها» جای خود را در قلب کودکان و نوجوانانی که ژانر فانتزی را دوست دارند تثبیت کرده است.
زندگی او در روستایی به نام نیشهر شاید زمینهساز این شد تا او پا به دنیای خیالانگیز و زیبای داستانهای فانتزی بگذارد. روستای نیشهر برای مهدی رجبی پر از خیال و جادو و شگفتی بود و چه خوب که این جادو در قلم او هم جاری شد و منجر به خلق داستانهایی شگفتانگیز شد.
قلم ساده اما گیرای مهدی رجبی کودکان و نوجوانان ایرانی بسیاری را شیفتهی خود کرده است. بردیا و گولاخها که یکی از مشهورترین آثار اوست؛ داستان پسری به نام بردیا را روایت میکند که لکنت زبان دارد. روزی متوجه میشود که در اطرافش ماجراهای عجیبی در جریان است و خیلی نمیگذرد که پایش به دنیای گولاخستان باز میشود. استفاده از اسمهای عجیب و غریب و بامزه به زیبایی این اثر بسیار افزوده است و ذهن خلاق مهدی رجبی را نشان میدهد.
بخشی از کتاب صوتی اندوه بالابان را بشنوید.
اندوه بالابان
نویسنده: مهدی رجبی
گوینده:
انتشارات: انتشارات فنی ایران (کتاب های نردبان)
لالایی برای دختر مرده
نویسنده: حمیدرضا شاه آبادی
انتشارات: نشر افق
حمیدرضا شاهآبادی متولد ۱۳۴۶ در تهران است. تحصیل او در رشتهی تاریخ زمینهساز علاقهی او به این علم و وقایع تاریخی شد و تاریخ تبدیل شد به عنصری که او در کتابهایش بسیار از آن بهره گرفت. سهگانهی «دروازهی مردگان» یکی از مشهورترین آثار فانتزی اوست و جنبهی تاریخی در آن بسیار پررنگ است. داستان دربارهی پسری به نام رضاقلی از دورهی قاجار است. رضاقلی طی یک اتفاق دزدیده میشود و به عمارتی راه پیدا میکند که شایعات بسیاری دربارهی آن دهن به دهن میچرخد. حوضی در حیاط این عمارت وجود دارد که دروازهای را به سوی دنیای مردگان باز میکند. این سهگانه در کنار تجربهی لذت خواندن یک اثر فانتزی آموختههای تاریخی از دوران قاجار را نیز در خود جای داده است.
«لالایی برای دختر مرده» نیز از دیگر آثار جالب شاهآبادی است که به دورهای از تاریخ منطقهی قوچان میپردازد و از وقایع تلخ آن پرده برمیدارد.
بخشی از کتاب صوتی دروازه مردگان (جلد اول: قبرستان عمودی) را بشنوید.
دروازه مردگان (جلد اول: قبرستان عمودی)
نویسنده: حمیدرضا شاه آبادی
گوینده: پدرام شهرآبادی
انتشارات: نشر سماوا
دانلود کتاب از اپلیکیشن طاقچه