مسابقه بین المللی داستان طنز «جهان تازه دم»
«جهان تازه دم» اسم بخش طنز کتابهای نشر چشمه است. این بخش از سال ۹۳ فعالیتش را شروع کرد و تمرکزش بیشتر روی داستانهای طنز است. البته در این بخش قالبهای دیگر طنز هم به صورت پراکنده منتشر شده. اولین کتاب این مجموعه «نئوگلستان» نوشتهٔ پدرام ابراهیمی است و تا امروز حدود ۲۵ عنوان کتاب در این بخش منتشر شده است. دبیر این بخش محسن پوررمضانی است که طنزنویسی را از مطبوعات شروع کرده و اولین کتاب طنزش با نام «کتابفروش خیابان ادوارد براون» نیز در این بخش منتشر شده.کتابهایی مانند «هر بار که معنی زندگی را فهمیدم عوضش کردند» و «از پشت میز عدلیه» از معروفترین کتابهای این بخش هستند. بیشتر کتابهای بخش جهان تازهدم را میتوانید در این لینک پیدا کنید.
چطور در مسابقه شرکت کنم؟
برای شرکت در مسابقه فقط کافی است یک متن طنز داستانی بنویسی و به آدرسی که داده شده بفرستی. اگر از قبل یک داستان طنز بامزه نوشتهاید و آن را جایی منتشر نکردهاید فرصت خوبی است که دوباره نگاهی به آن بیندازید و برای مسابقه ارسالش کنید. قبل از نوشتن و ارسال آثار به این نکتهها دقت کنید:
- هر نفر میتواند حداکثر با ۲ داستان در این مسابقه شرکت کند. داستانها در جایی منتشر نشده باشند.
- داستانها در مسابقه دیگری استفاده نشده باشد. تعداد کلمههای هر داستان حداقل ۱۰۰۱ کلمه و حداکثر ۴۰۰۱ کلمه باشد.
- نوع قلم (فونت) Bnazanin و اندازه قلم ۱۴.
- داستانهای طنز را در قالب ورد (word) به این آدرس ایمیل بفرستید؛ jahanetazedam@gmail.com در قسمت عنوان بنویسید: «مسابقه طنز جهان تازه دم»
- در متن ایمیل نام، نام خانوادگی و یک شماره تماس بنویسید تا اگر برنده شدید بتوانند با شما تماس بگیرند.
- از این داستانها استفاده تجاری نمیشود. منتخبی از داستانها در یک کتاب الکترونیکی، به شکل رایگان در طاقچه منتشر میشود و در دسترس عموم قرار میگیرد.
- از هر جای دنیا میتوانید در این مسابقه شرکت کنید، به شرط اینکه داستان طنز را به زبان فارسی بنویسید و آدرسی در ایران برای تحویل جایزه داشته باشید!
تا کی وقت دارم در مسابقه شرکت کنم؟
از روز شنبه ۱۸ اردیبهشت میتوانید داستانها را به آدرس ایمیلی که داده شده بفرستید. حداکثر تا روز شنبه ۱ خرداد برای فرستادن داستانها فرصت دارید.
جایزههای مسابقه چه هستند؟
جایزههای این مسابقه در دو بخش اهدا میشود. ۳ جایزه برای داستانهایی که توسط داورها انتخاب میشود و یک جایزه ویژه برای بخشی که مردم انتخاب میکنند. برای اینکه مسابقه حالت بینالمللیاش را حفظ کند جایزههای نقدی به شکل ارز خارجی درنظر گرفته شده که البته بیشتر جنبه شوخی دارد و معادل آن به تومان پرداخت میشود.
جایزههای منتخب داورها
- نفر اول؛ معادل ۱۵ ریال عمان + ۲۰ جلد از کتابهای جهان تازه دم + یک سال اشتراک طاقچه بینهایت
- نفر دوم؛ معادل ۱۰۰ ریال قطر + ۱۰ جلد کتابهای جهان تازه دم + ۶ ماه اشتراک طاقچه بینهایت
- نفر سوم؛ ۳۰۰۰۰۰۰ ریال ایران + ۵ جلد از کتابهای جهان تازه دم + ۳ ماه اشتراک طاقچه بینهایت
جایزههای منتخب مردم
معادل ۱۰۰۰ بات تایلند + مجموعهٔ کامل کتاب حرفه نویسنده + یک سال اشتراک طاقچه بینهایت
اگر میخواهید در مورد «طاقچه بینهایت» بیشتر بدانید روی دکمهٔ زیر کلیک کنید.
نتایج مسابقه چه زمانی اعلام میشود؟
روز دوشنبه ۱۰ خرداد نتایج مسابقه اعلام میشود. اسم برندهها در اینستاگرام طاقچه و چشمه منتشر میشود. پیشنهاد میکنیم برای اینکه از در جریان اطلاعرسانیهای مسابقه قرار بگیرید، اینستاگرام طاقچه و نشر چشمه را دنبال کنید. پس از مشخص شدن برندهها با آنها تماس گرفته میشود تا برای فرستادن جایزه هماهنگیهای لازم انجام شود.
اینستاگرام طاقچه | اینستاگرام نشر چشمه
رایگیری مردمی به چه شکل انجام میشود؟
منتخبی از داستانهای طنز که توسط داورها انتخاب شده، در اپلیکیشن و سایت طاقچه منتشر میشود. از روز پنجشنبه ۶ خرداد تا ۹ خرداد مردم وقت دارند تا داستانهای طنز را بخوانند و داستان محبوبشان را انتخاب کنند.
داورها چه کسانی هستند؟
محسن پوررمضانی: طنزنویسی را از مجله «خطخطی» شروع کرد. در روزنامههای مختلفی مثل «آسمان» و «فرهیختگان» و مجله همشهری داستان طنزنویسی کرده. از سال ۱۳۹۶ به مدت یک سال معاون دبیر صفحه شهرونگ (بخش طنز روزنامه شهروند) بود. از پاییز ۱۳۹۹ پادکست کتابگرد را راه انداخت و در مورد کتابها با مهمانهای برنامه حرف میزند.
گیتی صفرزاده: ده سالی سردبیر ماهنامه گل آقا بوده. از آن زمان کارهای مختلفی از دبیری صفحات طنز تا داوری مسابقات و برپایی کارگاههای کتابخوانی و پروژه های تحقیقی انجام داده، دو کتاب نوشته به اسم «کوچه پاریس» و «یک روز بلند طولانی» و هم اکنون از اعضای تحریریهی سایت معرفی و نقد کتاب وینش است.
در قسمت هفت پادکست کتابگرد، محسن پوررمضانی و گیتی صفرزاده با هم گفتوگو کردهاند که میتواند به شناخت بیشتر شما از این دو نفر کمک کند.
چطور در مسابقه برنده بشم؟
در این قسمت چند تقلب به شما میرسانیم که میتواند کمک کند، داستانتان در در لیست آثار منتخب قرار بگیرد:
- به محض اینکه متن را نوشتید آن را برای مسابقه نفرستید. کمی صبر کنید و متن را دوباره بخوانید و بازنویسی کنید. از دوستان و آشنایان هم میتوانید کمک بگیرید تا متن را بخوانند و نظرشا نرا بگویند و دوباره متن را اصلاح کنید.
- اگر غلط املایی و نگارشی داشته باشید، نمرهای از شما کم نمیشود اما متنی که شسته رفته باشد و اصول نگارشی را رعایت کرده باشد، تاثیر بهتری روی داورها میگذارد.
- به موضوع مسابقه دقت کنید. قرار است داستان طنز بنویسید. هر چه متن شما از لحاظ پرداخت داستانی، شوخی و موقعیتهای طنز غنیتر باشد شانس بیشتری خواهید داشت.
- از شوخیهای تاریخمصرفدار مثل شوخیها و اصطلاحهایی که در شبکههای اجتماعی استفاده میشود یا نوع طنزی که با اتفاقهای روز شوخی میکند (طنز مطبوعاتی) دوری کنید.
- دو سه تا از کتابهای جهان تازه دم را بخوانید تا با سلیقهٔ داورها آشنا شوید. پیشنهاد ما خواندن این کتابهاست: «چگونه با پدرت آشنا شدم»، «دزد مو وزوزی و انسان فرهیخته»، «ببرهای زخمی حکیمیه» «پاندای محجوب بامبو به دست با چشمهای دورسیاه در اندیشه انقراض»، «بیا با جغدها درباره دیابت تحقیق کنیم»
- از تجربه کردن نترسید، این مسابقه برای کشف استعداد است. اگر همیشه دوست داشتید یک جایی خودتان را محک بزنید، این مسابقه میتواند انگیزه خوبی برای این کار باشد.
سوالها و پیشنهادهایم را برای چه کسی بفرستم؟
اگر سوالی یا پیشنهادی داشتید میتوانید به این شماره در واتساپ پیام دهید؛ ۰۹۰۱۰۷۰۰۹۰۹ یا در زیر همین یادداشت پیام بگذارید.