لوگو طاقچه
بهترین و پرفروش ترین کتاب های صوتی جامعه شناسی

معرفی بهترین و پرفروش‌ترین کتاب‌های صوتی جامعه‌شناسی

۱۴۱ بازدید

کتاب‌های صوتی گاهی می‌توانند نجات‌دهنده‌ی ما در شلوغی‌های روزمره باشند. می‌توان با کتاب‌های صوتی در ترافیک‌های طولانی همراه شد و از درهم‌آمیزی جهان کتاب و صدا و موسیقی لذت برد. در این یادداشت از وبلاگ طاقچه، به جهان جامعه‌شناسی می‌رویم و برخی از بهترین و پرفروش‌ترین کتاب‌های صوتی این حوزه را معرفی خواهیم کرد. حوزه‌ی جامعه‌شناسی مرزی ناپیدا با حوزه‌هایی همچون علوم سیاسی، مطالعات جنسیت، روان‌‎شناسی، تاریخ و فلسفه دارد. به همین سبب با شنیدن آثاری که در ادامه معرفی می‌شوند، نه فقط به دنیای جامعه‌شناسی، بلکه به جهان وسیع و پیچیده‌ی علوم انسانی وارد می‌شوید.

مشاهده بیشتر

پرفروش‌ترین کتاب‌های صوتی جامعه‌شناسی

در این قسمت از یادداشت، به سراغ پرفروش‌ترین کتاب‌های صوتی جامعه‌شناسی می‌رویم تا باهم ببینیم علاقه‌مندان به حوزه‌ی جامعه‌شناسی بیشتر چه کتاب‌هایی را گوش داده‌اند.

آیشمن در اورشلیم

هانا آرنت در کتاب «آیشمن در اورشلیم» محاکمه‌ی آدولف آیشمن، یکی از اجراگران کلیدی هولوکاست را روایت می‌کند. آدولف آیشمن یکی از فرماندهان آلمان نازی بود که به دلیل جنایات بی‌شمار در اردوگاه‌های کار اجباری و کوره‌های آدم‌سوزی و اتاق‌های گاز در جنگ دوم جهانی به «قصاب اروپا» شهرت داشت. تحلیل آرنت از این محاکمه فراتر از مراحل قانونی است، به عبارت دیگر، او به مفاهیم روانی و فلسفی جنایات آیشمن می‌پردازد. او از عبارت «ابتذال شر» برای توصیف آیشمن و افراد شبیه به آیشمن استفاده کرده و بر این عقیده است که انگیزه‌ی اعمال آیشمن‌ها نفرت یا کینه‌توزی نیست، بلکه یک ذهنیت بوروکراتیک و تمایل به انطباق با اقتدار است که آن‌ها را وادار به انجام آن‌ اعمال می‌کند. شنیدن کتاب آرنت کمک قابل توجهی به درک ما از هولوکاست خواهد کرد. بررسی او درباره‌ی نقش آیشمن در نسل‌کشی، خطرات سیستم‌های بوروکراتیک و راه‌هایی را که مردم عادی می‌توانند در جنایات شریک باشند، واضح می‌سازد. برای فهم ابتذال شر و همچنین یکی از اساسی‌ترین مسائل قرن بیستم میلادی، این اثر شنیدنی را با صدای تایماز رضوانی گوش کنید.

بخشی از کتاب صوتی آیشمن در اورشلیم را بشنوید.

آیشمن در اورشلیم

نویسنده: هانا آرنت

گوینده: تایماز رضوانی

انتشارات: رادیو گوشه

بستن تبلیغ

فوتبال علیه دشمن

سایمون کوپر در کتاب «فوتبال در برابر دشمن» رابطه‌ی پیچیده‌ی میان فوتبال و سیاست را مورد بررسی قرار داده است. این بار فوتبال نه برای سرگرمی، بلکه وسیله‌ای است برای مقاومت در برابر رژیم‌های سرکوبگر. این کتاب به چندین فصل تقسیم شده که هر فصل بر جنبه‌ای متفاوت از تاریخ سیاسی فوتبال متمرکز است. کوپر نقش فوتبال را در ظهور فاشیسم در ایتالیا، تنش‌‎های جنگ سرد میان اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده و جنبش ضد آپارتاید در آفریقای جنوبی بررسی می‌کند. او همچنین راه‌هایی را بررسی می‌کند که در آن از فوتبال برای ارتقای وحدت ملی و منحرف‌کردن تمرکز از مشکلات داخلی استفاده شده است. سایمون کوپر در کتاب صوتی حاضر به قدرت و نفوذ فوتبال در عرصه‌های غیرفوتبالی اشاره می‌کند؛ از تأثیری که فوتبال در دگرگونی ساختارهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی دارد. با شنیدن این کتاب درمی‌یابید که به‌هم‌پیوستگی و ازهم‌گسستگی ملیت‌ها و قومیت‌ها و توافق و تقابل فرهنگ‌ها و تمدن‌ها، مرزهای ناپیدا و ناشناخته‌ای با جهان فوتبال دارد و فوتبال چیزی فراتر و مهم‌تر از دویدن دنبال توپ و بُرد و باخت است. از ویژگی‌ها مهم این کتاب صوتی گویندگی عادل فردوسی‌پور است؛ صدایی آشنا برای فوتبال‌دوستان. عادل فردوسی‌پور ترجمه‌ی این اثر را نیز عهده‌دار بوده است.

بخشی از کتاب صوتی فوتبال علیه دشمن را بشنوید.

فوتبال علیه دشمن

نویسنده: سایمون کوپر

گوینده: عادل فردوسی‌پور

انتشارات: رادیو گوشه

ایران جامعه کوتاه‌مدت

«ایران جامعه‌ی کوتاه‌مدت» نام کتابی نوشته‌ی همایون کاتوزیان است. نام این کتاب برگرفته از یکی از چهار مقاله‌‌ی جمع‌آوری‌شده در این اثر است. نام سه مقاله‌ی دیگر «مشروعیت و جانشینی در تاریخ ایران»، «انقلاب برای قانون» و «ملک‌الشعرای بهار در دوران مشروطه» است. کاتوزیان در این اثر مشکلات توسعه‌ی سیاسی و اقتصادی بلندمدت را در ایران مورد بررسی قرار داده است. او جامعه‌ی ایران را برخلاف اروپا جامعه‌ای کوتاه‌مدت می‌داند؛ چراکه تغییرات، حتی مهم‌ترین آنان، عمری کوتاه داشته است. او برای این جامعه سه ویژگی عمده در نظر می‌گیرد:

۱. مشکل مشروعیت و جانشینی که موجب قربانی‌شدن بسیاری از فرمانروایان، اعضای خاندان سلطنتی، وزرا و فرماندهان نظامی شده است. 

۲. بی‌اعتباربودن مال و جان در این جامعه که ارتباط مستقیمی با شاه به‌عنوان نایب خداوند بر زمین دارد.

۳. مشکلات انباشت و توسعه که به این نکته اشاره دارد که مالک ایرانی هیچ حقی بر مالکیت خود و هیچ امنیتی برای عایدات خود نداشت. این وضعیت در حالی جاری بود که انباشت درازمدت سرمایه یکی از شرط‌های لازم برای توسعه‌ی صنعتی به حساب می‌آمد.

بخشی از کتاب صوتی ایران جامعه کوتاه مدت و ۳ مقاله دیگر را بشنوید.

ایران جامعه کوتاه مدت و ۳ مقاله دیگر

نویسنده: همایون کاتوزیان

گوینده: تایماز رضوانی

انتشارات: استودیو نوار

غرب‌زدگی

کتاب «غرب‌زدگی» در دسته‌ی مقاله‌های جلال آل‌احمد قرار می‌گیرد؛ مقاله‌ای که بسیاری آن را یکی از تأثیرگذارترین آثار این نویسنده‌ی معاصر می‌دانند. این اثر سرآغاز دوره‌ی نثر معاصر چهارم (از دهه‌ی ۱۳۴۰ تا ۱۳۵۰) و مبدأ آن در نظر گرفته می‌شود. غرب از نظر نویسنده کشورهایی هستند که ماده‌ی ‌اولیه‌ی خود را از کشورهای در حال‌ رشد تهیه می‌کنند و تولیدات خود را برای فروش به این کشورها می‌فرستند. جلال آل‌احمد غرب‌زدگی را به‌مثابه‌ی یک بیماری در نظر می‌گیرد و به ریشه‌یابی آن می‌پردازد. او برای این ریشه‌یابی به تاریخ رجوع می‌کند و حمله‌ی اسکندر را اولین بروز غرب‌زدگی در تاریخ مدون ایران می‌داند. با شنیدن این اثر صوتی با اندیشه‌های سیاسی جلال آل‌احمد آشنا می‌شوید و از پیش‌زمینه‌هایی که او برای دموکراسی در نظر داشت، آگاه می‌شوید. بسیاری این اثر را نشانه‌ی شهامت نویسنده می‌دانند؛ چراکه آل‌احمد در زمانه‌ای این اثر را به رشته‌ی تحریر درآورد که کسی جرئت گفتن چنین سخنانی را نداشت. بهمن وخشور، با لحنی گیرا گویندگی این کتاب صوتی را انجام داده است.

بخشی از کتاب صوتی غرب زدگی را بشنوید.

غرب زدگی

نویسنده: جلال آل احمد

گوینده: بهمن وخشور

انتشارات: آوای چیروک

من سرگذشت یأسم و امید

نیما رئیسی با صدای دلنشین خود گویندگی کتاب صوتی «من سرگذشت یأسم و امید» را عهده‌دار بوده است. ۱۳ جستار در این اثر قرار دارد که از یأس، امید، شهامت، ترس و مقاومت سخن گفته‌اند؛ از آنچه در زمانه‌ی تاریک، آزادی را پاس می‌دارد و اهمیت برابری آدمیان را با هر مذهب و نژاد و ملیت یادآور می‌شود. نلسون ماندلا، واتسلاو هاول، ادواردو گالیانو، پابلو نرودا، آرونداتی روی، آریل دورفمن، مارتین لوترکینگ، پیتر آکرامن، جک دووال، نادژدا ماندلشتام، آلیس واکر و دزموند توتو نویسندگان جستارهای این اثر صوتی هستند. این متفکران و فعالان سیاسی نام‌آشنا در این جستارها بخش اندکی از تاریخ انسان بودن را به روایت درآورنده‌اند. شاید در روزگاری که همه‌مان با پرسش «چه می‌توان کرد» روبه‌رو هستیم، امید تنها پناهگاه و پاسخ باشد. در ابتدای هر جستار موسیقی کوتاهی پخش می‌شود که موسیقی متن فیلم «حکومت نظامی» یکی از آن‌هاست.

بخشی از کتاب صوتی من سرگذشت یأسم و امید را بشنوید.

من سرگذشت یأسم و امید

نویسنده: مجموعه نويسندگان

گوینده: نیما رئیسی

انتشارات: رادیو گوشه

 زنان نامرئی

تا به حال فکر کرده‌اید که شاید واقعا جهان مردانه است؟ این اثر صوتی پاسخ می‌دهد که بله. با شنیدن کتاب صوتی «زنان نامرئی» نوشته‌ی کرولاین کریادو پرز از پشت‌پرده‌ی برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌های برنامه‌ریزی آگاه می‌شوید. نویسنده در این اثر از سوگیری داده‌ها در جهانی مردانه سخن می‌گوید. پرز با تکیه بر مثال‌های بی‌شمار نشان می‌دهد که چگونه دنیای ما، از مراقبت‌های بهداشتی گرفته تا فناوری و سیاست‌های عمومی، اغلب بر اساس داده‌ها و فرضیاتی ساخته شده که عمدتاً تجربیات مردان را منعکس می‌کند و زنان را به‌طور سیستماتیک در محرومیت قرار می‌دهد. پرز در این اثر صوتی  با افشای این سوگیری‌ها خواستار رویکردی فراگیرتر و عادلانه‌تر برای جمع‌آوری و طراحی داده‌هاست. او استدلال می‌کند که با شناخت و پرداختن به این نابرابری‌ها، می‌توانیم جهانی بسازیم که خدمات در آن با عدالت توزیع می‌شوند. صدای آشنای الهام کردا شنیدن این اثر را لذت‌بخش‌تر خواهد کرد. الهام کردا بازیگر و کارگردان تئاتر ایرانی است. کتاب صوتی «زنان نامرئی» را بشنوید تا درک تازه‌ای از چالش‌هایی که زنان در دنیایی که اغلب برای مردان طراحی شده است، به دست آورید. 

بخشی از کتاب صوتی زنان نامرئی را بشنوید.

زنان نامرئی

نویسنده: کرولاین کریادو پرز

گوینده: الهام کردا

انتشارات: نوین کتاب گویا

خیابان گاندی ساعت پنج عصر

اغلب اوقات روایت‌های پنهان جنایت‌ها ناگفته می‌ماند، اما مهراوه فردوسی در کتاب «خیابان گاندی ساعت پنج عصر» با لحنی گیرا ماجرای سمیه و شاهرخ، قاتلان ۱۶ساله‌ی خیابان گاندی را شرح داده و ابعاد گسترده‌ی را در نظر گرفته است. سن پایین قاتلان، افراد بسیاری را در نیمه‌ی دوم دهه‌ی ۱۳۷۰ در بهت فرو برد. عشقی در دل دو نوجوان که جرم آفرید، اما آیا همه چیز همین‌قدر ساده بود؟ در این اثر صوتی چهار جستار درباره‌ی این رخداد را با صدای دلنشین نویسنده، می‌شنوید. شنیدن متن از زبان نویسنده می‌تواند لذت شنیدن این کتاب صوتی را دوچندان کند. مهراوه فردوسی این اثر را با تکیه بر جرم‌شناسی روایی نگاشته است؛ روشی که برای درک بستر جرم و جنایت کارایی بالاتری از روش‌های مرسوم جرم‌شناسی دارد. با شنیدن این اثر صوتی می‌توانید از ابعاد مختلف این رخداد، به‌ویژه ابعاد سیاسی و اجتماعی آن حتی سال‌ها پس از واقعه، از دل چهار جستار آگاه شوید. 

بخشی از کتاب صوتی خیابان گاندی؛ ساعت پنج عصر را بشنوید.

خیابان گاندی؛ ساعت پنج عصر

نویسنده: مهراوه فردوسی

گوینده: مهراوه فردوسی

انتشارات: رادیو گوشه

مردم در سیاست ایران

یرواند آبراهامیان از جمله متفکرانی است که همواره به نقش و جایگاه مردم در سیاست توجه کرده است. او اغلب مردم در خیابان‌ها را برای وقایع سیاسی در نظر دارد و نه میزهای سیاست‌مداران را. این اثر صوتی حاوی پنج پژوهش درباره‌ی نقش جمعیت‌های مردمی در انقلاب مشروطه، سال‌های ۱۲۸۵ تا ۱۳۳۲و انقلاب اسلامی است. نویسنده در این اثر در پژوهشی با عنوان «کمونیسم و مسئله‌ی اشتراک در ایران» شرحی از وضعیت حزب توده و فرقه‌‎ی دموکرات در ایران ارائه کرده است. او در این پژوهش به سرخوردگی جمعی مردمی و بنیان‌گذاران فرقه‌ی دموکرات آذربایجان از حزب توده و گرایش به مبارزه‌های خودبنیاد اشاره کرده است. در مقاله‌ی پایانی کتاب، آبراهامیان از چگونگی شکل‌گیری پرولتاریا در ایران مدرن سخن گفته است. این مقاله متن یکی از سخنرانی‌های دانشگاهی آبراهامیان است و فرازوفرودهای جنبش کارگری ایران در آن مورد کاوش قرار گرفته است. لذت شنیدن این اثر صوتی با لحن دلنشین تایماز رضوانی را از دست ندهید.

بخشی از کتاب صوتی مردم در سیاست ایران را بشنوید.

مردم در سیاست ایران

نویسنده: یرواند آبراهامیان

گوینده: تایماز رضوانی

انتشارات: رادیو گوشه

بهترین‌‌ کتاب‌های صوتی جامعه‌شناسی

در این قسمت، سراغ کتاب‌های صوتی خوب و کمترشناخته‌ی جامعه‌شناسی می‌رویم که هرکدام از آن‌ها دریچه‌ای تازه به سوی شنوندگان و دوستداران کتاب‌های جامعه‌شناسی باز می‌کند.

افسانه فردگرایی

پیتر ال.کالرو در کتاب «افسانه‌ی فردگرایی» توضیح می‌دهد که چگونه نیروهای اجتماعی زندگی ما را شکل می دهند. کتاب صوتی حاضر از منظر جامعه‌شناختی به مسئله‌ی شخص‌بودن می‌پردازد. به عبارت دقیق‌تر، رابطه‌ی میان فرد و جامعه را مورد بررسی قرار می‌دهد. به عقیده‌ی پیتر ال.کالرو، از منظر جامعه‌شناختی تنها در صورتی می‌توان فرد را تعریف کرد که ابتدا نقش بنیادین روابط و مناسبات اجتماعی او در نظر گرفته شود. بسیاری از جامعه‌شناسان معتقدند که فرد و جامعه دو روی یک سکه‌ هستند و جدایی آن‌ها ناممکن است. پس تمامی اطرافیان هر فرد از خانواده گرفته تا دوستان و همکاران بخشی از هویت آن فرد محسوب می‌شوند. درهم‌آمیختگی امر فردی و امر اجتماعی تنها در این سطح باقی نمی‌ماند و درگروه‌ها و نهادهای بزرگ‌تری همچون کلیساها، کسب‌وکارها، مدرسه‌ها و ملت‌دولت‌ها هم دیده می‌شود. با شنیدن این اثر با صدای دلنشین مهران نوروزی درمی‌یابید که هویت فردی ما ساخته‌ی اجتماع است و همواره توسط مناسبات اجتماعی کوچک و بزرگ تداوم می‌یابد. 

بخشی از کتاب صوتی افسانه فردگرایی را بشنوید.

افسانه فردگرایی

نویسنده: پیتر ال. کالرو

گوینده: مهران نوروزی

انتشارات: انتشارات شرکت توسعه محتوای لحن دیگر

از بحران تا فروپاشی

کتاب «از بحران تا فروپاشی» نوشته‌ی حسین بشیریه است. حسین بشیریه در این اثر صوتی مسیری برای تحلیل و بررسی جنبش‌ها و انقلاب‌ها ارائه داده است. از این اثر می‌توان برای تحلیل جنبش‌های مختلف در ایران از مشروطه تا امروز نیز استفاده کرد. نظام‌های سیاسی در برهه‌های زمانی مختلفی دچار آسیب می‌شوند و هدف نویسنده از نگارش کتاب «از بحران تا فروپاشی» بررسی این آسیب‌ها، شرایط نارضایتی اقتصادی و اجتماعی، شکل‌گیری جنبش‌های اعتراضی و اپوزیسیون و بسیج سیاسی است. با شنیدن این اثر صوتی با صدای گوش‌نواز تایماز رضوانی درمی‌یابید که علل تداوم یا پایداری نظام‌های سیاسی یا عدم‌پایداری و آسیب‌پذیری و فروپاشی آن‌ها چه چیزهایی می‌تواند باشد. حسین بشیریه با تکیه بر مثال‌هایی از کشورهایی که بعد از بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ میلادی دچار ناآرامی و تلاطم شدند، مسیر فروپاشی یا تداوم نظام‌های سیاسی را شرح داده است. این اثر که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین آثار در حوزه‌ی علوم سیاسی شناخته می‌شود، شرحی از اوضاع سیاسی کشورهایی همچون ایالات متحده، بریتانیا، اسپانیا و برخی از کشورهای آفریقایی که در آن‌ها قیام‌های جمعی موجب موجی از انقلاب‌ها به نام «بهار عربی» شد، ارائه داده است.

بخشی از کتاب صوتی از بحران تا فروپاشی را بشنوید.

از بحران تا فروپاشی

نویسنده: حسین بشیریه

گوینده: تایماز رضوانی

انتشارات: آوانامه

نامه‌ای در باب تساهل

کتاب «نامه‌ای در باب تساهل» نوشته‌ی جان لاک است و به‌عنوان یکی از آثار اساسی فلسفه‌ی سیاسی شناخته می‌شود که تأثیر عمیقی بر توسعه‌ی اندیشه‌ی لیبرال‌دموکراسی داشته است. جان لاک در کتاب صوتی «نامه‌ای در باب تساهل» استدلال می‌کند که تا زمانی که افراد تهدیدی برای صلح و امنیت دولت نباشند، دولت نباید در مسائل دینی دخالت کند. او معتقد است که اعتقادات مذهبی یک امر وجدان شخصی است و دولت حق ندارد آن‌ها را دیکته کند. این اثر تأثیر بسزایی در اندیشه و عمل سیاسی داشته است. ایده‌های لاک در این اثر به ترویج آزادی مذهبی و کثرت‌گرایی کمک کرده است. برخی معتقدند که نظریه‌ی لاک درباره‌ی تساهل دینی نمی‌تواند همه‌ی باورهای مذهبی را، به‌ویژه آن‌هایی که نظم اجتماعی مسلط را به چالش می‌کشند، در بر بگیرد. اگر به فلسفه‌ی سیاسی و تاریخ لیبرال‌دموکراسی علاقه‌مندید، شنیدن این کتاب صوتی با صدای گیرای شهاب ایلکای را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب صوتی نامه‌ای در باب تساهل را بشنوید.

نامه‌ای در باب تساهل

نویسنده: جان لاک

گوینده: شهاب ایلکا

انتشارات: استودیو نوار

جریان‌های پنهان خانوادگی

داستان نگارش این کتاب زمانی آغاز می‌شود که افسانه نجم‌‌آبادی، نویسنده‌ی کتاب «زنان سیبیلو و مردان بی‌ریش» پس‌از درگذشت پدرش درمی‌یابد که او در خفا برای بار دوم تشکیل خانواده داده و حالا خواهری دارد که پیش از این از وجودش بی‌خبر بوده است. نجم‌آبادی در این اثر با تکیه بر رمان‌های عاشقانه، روزنامه‌ها، نمایشنامه‌ها و تاریخ‌نگاری اشیایی همچون لباس عروسی، نامه‌‌‌های عاشقانه و عکس‌های خانوادگی و توجه به دگرگونی‌های‌ معماری، موضوع تک‌همسری در میان طبقه‌ی متوسط نوظهور شهری تهران را واکاوی کرده است. او با توجه به روایت ماجرای خانوادگی خود از پیچیدگی‌های چندهمسری و تبدیل‌شدن آن به ازدواج از سر عشق در قرن بیستم در ایران سخن گفته است. در همین وضعیت است که رویه‌ی عادی و مقبول چندهمسری به تابویی تبدیل می‌شود که گاهی نابخشودنی است. از نظر نویسنده همین رویه‌های تاریخی – اجتماعی باعث پنهان‌‌کاری مردان (مانند پدرش) درباره‌ی ازدواج دوم بوده است. فروغ حداد با صدای گرم خود گویندگی این اثر صوتی را انجام داده است؛ اثری که به بررسی اجتماعی ساختار خانواده در ایران معاصر پرداخته است. بیوگرافی و معرفی سایر کتاب‌های افسانه نجم‌آبادی را می‌توانید در سایت طاقچه بخوانید.

بخشی از کتاب صوتی جریان‌ های پنهان خانوادگی را بشنوید.

جریان‌ های پنهان خانوادگی

نویسنده: افسانه نجم‌آبادی

گوینده: فروغ حداد

انتشارات: انتشارات شرکت توسعه محتوای لحن دیگر

ذهن و بازار

کتاب «ذهن و بازار» نوشته‌ی جری مولر، نوعی درگیری با جهان سرمایه‌دارانه‌ی امروز است که نویسنده در آن برخلاف شیوه‌ی معمول کتاب‌های این حوزه، می‌کوشد این ادعا را مطرح کند که مسئله‌ی سرمایه‌داری مرزهایی فراتر از حوزه‌ی اقتصاد دارد و از همین رو آنچه در این کتاب می‌یابیم نه تاریخچه‌ای از نظریات اقتصادی، که تلاشی است برای روایت نظم موجود از مسیر اندیشمندانی که به مسئله «اقتصاد سرمایه‌داری» پرداخته‌اند: از ولتر و برک گرفته تا زیمل و مارکوزه؛ کسانی که به‌طور معمول آن‌ها را به عنوان اقتصاددان نمی‌شناسیم. نویسنده در این کتاب با یادآوری این اندیشه‌ها، افسانه‌ی تازگی پیامد‌های نظم موجود را از بین می‌برد. نویسنده در این اثر تاریخچه‌ی تکوین و تکامل ایده‌ی سرمایه‌داری در در اندیشه‌ی غربی را شرح داده و از آرای اندیشمندانی همچون هابز، آدام اسمیت، ادموند برگ، هگل و مارکس بهره برده است. اگر می‌خواهید از سازوکارهای سرمایه‎‌داری آگاه شوید، این کتاب صوتی را با صدای دلنشین مهران نوروزی به گوش جان بسپرید.

بخشی از کتاب صوتی ذهن و بازار را بشنوید.

ذهن و بازار

نویسنده: جری مولر

گوینده: مهران نوروزی

انتشارات: انتشارات شرکت توسعه محتوای لحن دیگر

صداهای اعتراض

حق رأی همواره در تاریخ سیاسی نظام‌های سیاسی به‌‌عنوان یکی از شرایط ضروری شهروندی محسوب شده است، اما در دوران‌هایی از تاریخ، زنان که نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند، از این حق برخوردار نبودند. در سال ۱۸۹۳، زمانی که زنان در کشور زلاندنو  توانستند حق رأی داشته باشند، جرقه‌ای در مسیر تبعیض‌آمیز تاریخ جهان زده شد. ایولوید نایت و لوییس کی استوارت در کتاب صوتی «صداهای اعتراض» تاریخچه‌ای از مبارزات زنان برای کسب حقوق برابر را شرح داده‌اند؛ حقوقی که حق رأی تنها یکی از آن‌هاست. در این اثر صوتی تجربه‌ی مبارزه‌ی زنان در کشورهای استرالیا، انگلستان، کانادا، آمریکا، اکوادور، آفریقای جنوبی، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، هند، چین، مصر، سوئیس، نیجریه و کشورهای خاورمیانه و شمال اروپا را می‌شنوید. شرح این نبرد و مبارزه‌ای را که تا امروز ادامه دارد، با صدای گیرای فریبا فصیحی بشنوید. شنیدن کتاب صوتی «صدای اعتراض» را به کسانی که می‌خواهند سرنخ‌هایی از مبارزه‌های زنان در کشورهای گفته‌شده بدانند، پیشنهاد می‌کنیم؛ چراکه این کتاب صوتی به‌صورت مختصر بخش کوچکی از مبارزه‌ی زنان در سراسر جهان را روایت کرده است.

بخشی از کتاب صوتی صداهای اعتراض را بشنوید.

صداهای اعتراض

نویسنده: لوئیس کی استوارت

گوینده: فریبا فصیحی

انتشارات: كارگاه فيلم و گرافيگ سپاس

استبداد در ایران

کتاب استبداد در ایران، اثری تاریخی نوشته‌ی حسن قاضی ‌مرادی است. حسن قاضی‌مرادی پژوهشگر حوزه‌ی جامعه‌شناسی و مترجم ایرانی است. پژوهش‌های او عمدتاً در حوزه‌ی روان‌شناسی اجتماعی مردم ایران و تاریخ اجتماعی و سیاسی ایران است. حسن قاضی ‌مرادی در کتاب «در پیرامون خودمداری ایرانیان» از روان‌شناسی اجتماعی مردم ایران سخن گفته بود و این بار در کتاب صوتی «استبداد در ایران» که تایماز رضوانی گویندگی آن را عهده‌دار بوده، از چگونگی کارکرد حکومت‌های استبدادی در ایران سخن گفته است. در فصل اول این کتاب از چهار شیوه‌ای که مدافعان حکومت‌های استبدادی آن‌ را توجه می‌کنند بحث شده است. هر حکومت استبدادی از نظر نویسنده چندین ابزار اساسی دارد، که در فصل دوم با آن‌ها آشنا می‌شوید. فصل سوم حاوی بررسی‌هایی در حوزه‌ی مسائل اجتماعی استبداد و ارتباط میان حکومت مستبد و مردم است. نویسنده در فصل چهارم این کتاب صوتی با تکیه بر مفهوم «عصبیت»، استبداد را از منظر تاریخی واکاوی کرده است. با شنیدن این اثر صوتی درمی‌یابید که گاهی حتی با ازبین‌رفتن ضرورت‌های تاریخی حکومت‌های مستبد،‌ استبداد ماندگار می‌ماند.

بخشی از کتاب صوتی استبداد در ایران را بشنوید.

استبداد در ایران

نویسنده: حسن قاضی‌مرادی

گوینده: تایماز رضوانی

انتشارات: آوانامه

برای عشق به میهن

آیا میان وطن‌پرستی و ملی‌گرایی تفاوتی وجود دارد؟ پاسخ این پرسش را در کتاب صوتی «برای عشق به میهن» خواهید یافت. مائوریتسیو ویرولی در این اثر صوتی در قالب جستار از اهمیت این دو مفهوم سخن گفته است. با شنیدن این اثر صوتی با صدای فروغ حداد درمی‌یابید که چه تفاوت‌هایی میان عاطفه نسبت به میهن با احساسات ناشی از باورهای گذشته‌گرایانه وجود دارد. مائوریتسیو ویرولی در این اثر به واکاوی ریشه‌های مفاهیم وطن‌پرستی و ملی‌گرایی پرداخته و بر این عقیده است که ملی‌گرایی همواره دشمن آزادی است و می‌تواند بستری برای ریختن خون‌های فراوان فراهم کند، اما در مقابل، وطن‌پرستی حساسیت‌هایی مشترک نسبت به سرنوشت تمامی آدمیان آن کشور ایجاد می‌کند که مسبب نوعی جمهوری می‌شود. این کتاب صوتی تأکید می‌کند که ساختن یک سرزمین بدون عشق به مردم آن سرزمین و عشق به خود از معنا تهی می‌شود. صدای گوش‌نواز فروغ حداد لذت شنیدن این جستار بلند را بیشتر کرده است.

بخشی از کتاب صوتی برای عشق به میهن را بشنوید.

برای عشق به میهن

نویسنده: مائوریتسیو ویرولی

گوینده: فروغ حداد

انتشارات: انتشارات شرکت توسعه محتوای لحن دیگر

 خشم شهری

کتاب «خشم شهری» نوشته‌‌ی مصطفی دیکچ، استاد مطالعات شهری در دانشگاه پاریس و مالمو است. او در این اثر از خشم در عصر شهری سخن گفته است؛ خشم کسانی که احساس نامرئی بودن می‌کنند و کسی مشروعیتی برای آنان قائل نیست. این کتاب از خشم «طردشدگان» سخن می‌گوید. اگر توسعه‌ی شهری را به‌مثابه‌ی یک قطار در نظر بگیریم، طردشدگان، بازمانده‌ی این قطارند. به عقیده‌ی نویسنده روش‌های معمول پژوهشی برای واکاوی زندگی طردشدگان کافی نیست و برای این امر باید از نظم مسلط خارج شد. نظم مسلط نام‌های بسیاری برای این افراد برمی‌گزیند؛ از حاشیه‌نشین و زاغه‌نشین تا اراذل‌و‌اوباش و معتاد. در کدام لحظه می‌توان این طردشدگان را بازشناخت؟ مصطفی دیکچ لحظه‌های خیزش شهری را مهم‌ترین لحظه برای بازشناسایی این طردشدگان به حساب می‌آورد؛ چراکه لحظه‌ی خیزش شهری همان لحظه‌ی مرئی‌شدن انسان‌هایی است که در تاریکی و زیر بار نام‌هایی که نظم مسلط برایشان تعیین کرده، در حال له‌شدن هستند. کتاب صوتی «خشم شهری» را با ترجمه‌ی مجید ابراهیم‌پور و بنفشه خسروی و نیما شکرایی و صدای اشکان عقیلی‌پور بشنوید.

بخشی از کتاب صوتی خشم شهری را بشنوید.

خشم شهری

نویسنده: مصطفی دیکچ

گوینده: اشکان عقیلی‌پور

انتشارات: رادیو گوشه

اگر این مطلب را دوست داشتید، پیشنهاد می‌کنیم که مطلب زیر را هم مطالعه کنید

۱۴۱ بازدید
برچسب ها
بستن تبلیغ

Avatar

زهرا زمانی


اشتراک گذاری یادداشت
۰ ۰ رای
امتیاز مطلب
اشتراک
اطلاع از
guest


۰ دیدگاه ها
بازخورد داخلی
نمایش همه کامنت ها
یادداشت های مشابه

دانلود کتاب از اپلیکیشن طاقچه

نصب طاقچه