هوش هیجانی
نویسنده: براندن کوپر
مترجم: پارسا بامشادی
انتشارات: نشر علم
دوام و پایداری زندگی فردی و اجتماعی ما انسانها بهشدت به ارتباطها و تعاملات اجتماعی هرکدام از ما بستگی دارد. اصلی که از دوران پیشین حاکم بوده و تا امروز نیز رسیده است. برقراری ارتباط در ابتدا بهصورت یک نیاز نهفته در نهاد آدمی درک شد. سپس فرد در پی پاسخگویی به آن نیاز، راهحل مناسب را یافت و تعاملهای بین فردی بهتدریج شکل گرفتند. روابط عمومی ایجادشده نهتنها به آن نیاز اولیه پاسخ میگفتند که نیازهای متعدد دیگری را نیز در افراد مرتفع میساختند. ارتباط بینافردی نوعی فرح و نشاط را در ذات آدمها به وجود میآورد و همین امر سلسلهوار پیش رفته و روحی تازه بر کالبد زندگی دمیده میشود. گرچه هرکدام از ما بخشی از توانایی ایجاد روابط فردی و اجتماعی خوب را داریم اما گسترهی این امر تا آنجاست که هرچقدر پیش بروی بازهم اطلاعات جدیدتری وجود دارند. به همین خاطر بر آن شدیم تا در این یادداشت به معرفی کتاب هایی برای افزایش روابط عمومی بپردازیم. کتابهایی که به اصول اولیه یک ارتباط خوب و سالم پرداخته و گام موثری در ارتقای مهارتهای فردی ارتباطی برداشتهاند.
پیشنهاد میکنیم یادداشتهای «معرفی کتاب صوتی برای افزایش مهارتهای ارتباطی» و «کتاب صوتی برای افزایش اعتماد به نفس» را هم بخوانید.
هوش هیجانی
نویسنده: براندن کوپر
مترجم: پارسا بامشادی
انتشارات: نشر علم
هوش هیجانی را توانایی فرد در مدیریت آنی اتفاقهای پیش رو میدانند. همین تعریف یکخطی کافی است تا به میزان تاثیر آن بر زندگی شخصی و اجتماعی خود پی ببریم. درست است که در طول تاریخ و برای مدتهایی مدید افرادی با ضریب هوشی بالا جایگاه بالاتر و بهتری در جوامع داشتهاند اما بهمرور زمان این جایگاه در اختیار آنهایی قرارگرفته است که توانایی کنترل و مدیریت وقایع در لحظه و رویارویی موجه با اتفاقهای پیشبینینشده و ناگهانی را دارند؛ یعنی همانهایی که در اصطلاح از هوش هیجانی بالاتری برخوردارند. اهمیت داشتن چنین تواناییای در درک آنی لحظات است. برندهی واقعی کسی است که لحظه را غنیمت دانسته و با تمام قدرت در آن زندگی کرده و موثر باشد. «خودآگاهی» و «مهارت اجتماعی» را میتوان مهارتهایی دانست که در بالا بودن هوش هیجانی افراد تاثیرگذارند. «برندن کوپر» نویسنده کتاب «هوش هیجانی» تلاش کرده با بررسی عمیق جنبههای مختلف هوش هیجانی در افراد، راههایی برای افزایش این مهارتها به خوانندگان ارائه دهد. اهمیت این ارائه در آن است که هوش هیجانی ارتباطی مستقیم با اعتمادبهنفس و میزان موفقیت افراد در امور مختلف از جمله افزایش روابط عمومی دارد. خواندن این کتاب نهتنها به علاقهمندان حوزههای روانشناسی و موفقیت که به تمام کسانی که علوم رفتاری و ارتباط آن با زندگی روزمره برایشان جالب است، توصیه میشود.
زبان بدن
نویسنده: آلن پیز
مترجم: سمیرا اباذری
انتشارات: انتشارات هورمزد
همه ما وقتی صحبت میکنیم، چه هیجانزده و برافروخته باشیم و یا در کمال طمانینه و آرامش جملاتمان را برای مخاطب بازگو کنیم، از دستها، حرکت سروصورت و گاه حتی راه رفتن نیز کمک میگیریم. گرچه این کارها را ناخودآگاه و بدون فکر انجام میدهیم اما بد نیست بدانید که تکتک این حرکات ساده در پس خود معنایی را حمل میکنند. علم «زبان بدن» در حقیقت به درک و رمزگشایی این معانی میپردازد و حقیقت نهفته در کلام گوینده را بازگو میکند. اهمیت این موضوع تا آنجاست که امروزه در بسیاری از مناسبات این حرکات نه بهصورت ناخودآگاه که کاملا هدفمند و آموزشیافته به کار گرفته میشوند تا تاثیر سخن را بر شنونده بیشتر کنند و یا حتی پیام دیگری را به مخاطب مخابره کنند.
کتاب «زبان بدن» که عصارهی یافتههای دانشمندان مختلف درزمینه علوم رفتاری و در حوزه ارتباطات غیرکلامی است خواننده را با کدها و نشانههای غیرکلامی آشنا میکند. «آلن پیز» نویسنده این کتاب تلاش کرده راههای برقراری ارتباط موثر را با بهرهگیری از زبان بدن به خواننده نشان دهد. خواندن این کتاب به همه توصیه میشود. بهرهمندی از این دانش، چه خود هنگام سخن گفتن آن را بهکار گیریم و یا با کمک آن توانایی درک بهتر کلام فرد مقابل را داشته باشیم، بیشک برای همگان ضروری است.
آداب معاشرت به زبان آدمیزاد
نویسنده: سو فاکس
مترجم: گلناز فرهمندی
انتشارات: نشر هیرمند
ارتباط داشتن با دیگران و معاشرت با آنها همیشه ساده نیست. گاه فوتوفنهایی دارد که اگر بلد نباشی، از پس یک آشنایی ساده برنمیآیی. گرچه خیلی از ما آداب معاشرت را در خانواده و از بزرگترهایمان فراگرفتهایم، بااینحال وجود فرهنگهای مختلف و ملزوماتی که دنیای مدرن با خود به همراه آورده است گاه سبب میشود در همین معاشرتهای روزمرهمان هم احساس ناتوانی کنیم و نتوانیم آنطور که بایدوشاید با دیگران بجوشیم. اینجور وقتها یک کتاب خوب، یک دستورالعمل مناسب و ساده کارساز خواهد بود. مجموعه کتابهای «به زبان آدمیزاد» با همین هدف طراحی و منتشرشدهاند. در این کتابها تلاش شده هر موضوعی به سادهترین شکل ممکن مطرحشده و مباحث پیرامونش مورد کنکاش و بررسی قرار گیرد. در میان کتاب های در حوزه روابط عمومی ، از این مجموعه کتاب «آداب معاشرت به زبان آدمیزاد» پیشنهاد میشود.
«سو فاکس» نویسنده این کتاب که به دلیل مسافرتهای مختلف به اقصی نقاط جهان آشنایی خوبی با فرهنگهای متفاوت داشته، در این کتاب دستورالعملهایی آسان و دستیافتنی را برای ایجاد یک ارتباط موثر و یا پیشبرد آن ارائه میدهد. این موارد از نحوه لباس پوشیدن و شیوهی آراستگی تا چگونگی ایجاد یک ارتباط و حتی شیوهی درست گفتگو را در برمیگیرند.
آموزش فن بیان
نویسنده: احمدرضا رسولی
انتشارات: انتشارات هورمزد
شیوهی سخن گفتن و تسلط بر کلام و لحن نهتنها در زندگی شخصی و مراودات روزمرهمان نقش پررنگی دارد که در معاشرتهای حرفهای ما نیز تاثیرگذار است. اگر شغل و پیشهی ما بهنوعی متمرکز بر گفتگو و در حیطهی کلام و سخن باشد این اتفاق صورتی دیگر به خود میگیرد، بهنوعی مهارتی حیاتی بهحساب میآید، نیاز به تسلط در این حوزه بیشتر و بیشتر احساس میشود و فرد بایستی بر زیروبم این مهارت بهخوبی مسلط باشد. دانستن نحوه بیان کلمات، بالا و پایین بردن تن صدا، تغییر لحن، ایجاد مکثهای بهجا و بهاندازه و… همگی به فرد کمک میکنند تا موجهتر و معقولتر جلوه کرده و بهسرعت نظر و رای دیگران را به سمت خود بازگرداند.
کتاب «آموزش فن بیان» نکاتی را به ما میآموزاند تا در این مسیر بهخوبی پیش رویم. نویسنده در کنار ذکر وجوه مختلف این مهارت بر جنبههای تاثیرگذاری فرد بر دیگران و تاثیر آن بر افزایش روابط عمومی نیز توجه داشته است.
چطور با هر جور آدمی ارتباط برقرار کنیم
نویسنده: لیل لوندز
مترجم: فرخ بافنده
انتشارات: نشر بخشایش
ما آدمها هرکدام قلق خودمان را داریم. تا وقتی خودمان هستیم و خودمان، مشکلی پیش نمیآید؛ اما درست وقتیکه یک نفر دیگر به حوزه تکنفرهی ما وارد میشود ماجرا شکل دیگری به خود میگیرد و اگر جمعی کنار هم حضور یابند و یا کسب و حرفهای گروهی شروع شود، اوضاع کاملا برعکس خواهد بود. این آدمهای قلقدار در کنار یکدیگر که قرار میگیرند گاه گرههایی در کار میافتد که باز کردنشان کار آسانی نخواهد بود. هرکسی راه و روش خودش را دارد و نوع صحبت و تعاملش با دیگران متفاوت است و شیوهی زندگی مخصوص به خود را میپسندد.
«لیل لوندز» نویسنده کتاب «چطور با هر جور آدمی ارتباط برقرار کنیم»، ۹۲ ترفند ساده را به خوانندگان پیشنهاد میدهد. راهکارهایی که فرد با بهرهگیری از آنها میتواند ارتباط خوبی را با دیگران رقم بزند. او در این فهرست از سادهترین اتفاق یعنی «لبخند» تا «رفتارهای حسابشده» پرداخته است. خواندن این کتاب به همه آدمها با هر سطح دانش و هر شغل و پیشهای توصیه میشود؛ چراکه ما به جمع و حضور در اجتماع زندهایم که خداوند ما را تنها نیافریده که بهتنهایی خو کنیم و در آن ایام بگذرانیم.
ارتباط موثر به زبان آدمیزاد
نویسنده: مارتی برونستاین
مترجم: نرگس یزدی
انتشارات: نشر هیرمند
از دیگر کتابهای مجموعهی «به زبان آدمیزاد» که در این یادداشت به آن میپردازیم کتاب «ارتباط موثر به زبان آدمیزاد» است. همانطور که از عنوان برمیآید در این کتاب به کیفیت ارتباط به وجود آمده پرداخته میشود. در حقیقت نویسنده یک گام جلوتر رفته و با فرض وجود ارتباط و یا امکان قطعی وجود آن، قصد دارد مهارتهایی را در باب بالا بردن کیفیت این ارتباط به ما آموزش دهد؛ از نحوه انتقال درست معانی به مخاطب گرفته تا چگونگی برقراری ارتباطهای کاری موثر در عین حال کارا و حرفهای بودن در کار. بهطورقطع این موضوع برای همه صادق است که معاشرتهای دلچسب حالوهوای دیگری به آنها و زندگیهایشان میدهد. یک سر این اتفاق خود ما هستیم و بخش دیگرش بر عهدهی سوی دیگر رابطه. قطعا با پیمودن نیمی از راه و بهتر کردن اینسوی ماجرا، کل رابطه پیشرفتی بیش از ۵۰ درصد را تجربه خواهد کرد؛ بنابراین بهتر است دستبهکار شویم و گامهای نخست برای افزایش روابط عمومی را استوار برداریم. «مارتی برونستاین» در این کتاب تمامی این مراحل را برای ما شرح داده است.
تاثیر؛ روانشناسی متقاعدسازی
نویسنده: رابرت بی سیالدینی
مترجم: گیتی قاسم زاده
انتشارات: انتشارات هورمزد
حتما برایتان پیشآمده که در صحبتی دوطرفه، چه در صلح و چه در جدل، درحالیکه حق با شما بوده و دلایل خوب و متقن داشتهاید؛ اما نتوانستهاید حرف خود را به کرسی نشانده و مخاطب خود را متقاعد کنید. متقاعد ساختن دیگران مهارتی است که گرچه ممکن است برخی آن را از ابتدا داشته باشند اما بهراحتی قابل آموختن است. تنها میبایست فنون مرتبط را شناسایی کرده و با تمرین آنها را در ضمیر خویش نهادینه کنیم. «رابرت بی. سیالدینی» که خود روانشناس است و در دانشگاه نیز تدریس میکند در کتاب «تاثیر؛ روانشناسی فنون قانع کردن دیگران» به همین موضوع پرداخته است. او با بهرهگیری از علمی که آموخته و تجاربی که در کار به آنها دستیافته توانسته محتوایی قابلقبول و موثر به مخاطب عرضه کند. محتوای یاد شده در ۶ فصل مجزا و هر فصل بر مبنای یک اصل اساسی گنجانده شده است. خواننده با خواندن این کتاب با اصولی آشنا میشود که گرچه پیش از این آنها را به نام میشناخته اما از نحوهی بهرهگیری از آنها و حتی شدت و حدت تاثیرگذاریشان آگاه نبوده است.
دانلود کتاب از اپلیکیشن طاقچه