لوگو طاقچه
آثاری درباره فلسفه رواقی و رواقی گری

کتاب‌هایی درباره‌ فلسفه‌ رواقی و رواقی‌‌زیستن

2,478 بازدید

آیا زیستن بر اساس اصول اخلاقی کافی است؟ این پرسشی بود که فیلسوفی به نام زنو، سیصدسال پیش از میلاد مسیح در آتن از خود پرسید. او چهار فضیلت اخلاقی شجاعت، خرد، تعادل و عدالت را به همراه داشتن یک زندگی همسو با طبیعت، برای داشتن یک زیست انسانی و سالم، لازم می‌دانست. هنگامی که او درباره‌ی این فضایل اخلاقی و زندگی‌کردن بر اساس آن‌ها، صحبت می‌کرد، به همراه شاگردها و مریدانش، بر رواق یا همان ایوانی که بر ستون‌های استوار بنا شده بود، می‌رفت و صحبت می‌کرد؛ از همین رو، فلسفه‌ی آن‌ها برای زندگی، رواقی نامیده شد. 

فلسفه‌ی رواقی تا قرن چهارم پس از میلاد مسیح، همچنان یکی از فلسفه‌های پرطرفدار بود. اما زمانی که دیانت حضرت مسیح به عنوان دین رسمی کشور شناخته شد، کم‌کم از پیروان این فلسفه کاسته شد. هرچند رواقی‌گری دوران اوجش را با حضور فیلسوف‌ها و نظریه‌پردازان مشهوری پشت‌سر گذاشته است، اما امروز هم طرف‌دارانی دارد. در این یادداشت وبلاگ طاقچه، بهترین کتاب‌های فلسفه‌ی رواقی و رواقی‌گری را معرفی می‌کنیم. کتاب‌هایی که فلسفه‌ی رواقی‌گری را منطبق با زندگی بشر امروزی در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.

رواقی گری؛ فلسفه زیستن خردمندانه

رواقی گری؛ فلسفه زیستن خردمندانه

نویسنده: جوناس سالزگبر

مترجم: سینا بحیرایی

انتشارات: مهرگان خرد

خرید کتاب

داشتن یک زندگی با کیفیت و شاد، یکی از چالش‌های اساسی بشر امروز است. اما فلسفه‌ی رواقی‌گری قرن‌ها پیش پاسخی برای این سوال پیدا کرده است. در واقع رواقیون، مثالی زنده  از کاربردی‌بودن فلسفه‌شان هستند. آن‌ها باور دارند که اصول اخلاقی خاصی وجود دارد که پایبندبودن به آن، برای داشتن زندگی شاد و باکیفیت کافی است. این اصول اخلاقی به ما کمک می‌کند که در هنگام مواجه‌شدن با ناملایمات و سختی‌های زندگی هم بتوانیم شادی و کیفیت را در لحظات جاری پیدا کنیم.

جوناس سالزگبر در کتاب رواقی‌گری؛ فلسفه‌ی زیستن خردمندانه، در تلاش است تا مخاطبانش را با این فلسفه آشنا کند. به این امید که آشنایی با این فلسفه‌ی خاص و نگاه متفاوت به زندگی، بتواند به انسان‌ها در داشتن یک زندگی بهتر کمک کند. نویسنده باور دارد که فلسفه‌ی رواقی‌گری می‌تواند زندگی را خردمندانه‌تر و در نتیجه انسان‌ها را خوشبخت‌تر از آنچه که هستند بکند.

روزنگار رواقی گری

روزنگار رواقی گری

نویسنده: استیون هانسلمن

مترجم: علیرضا خزاعی

انتشارات: انتشارات میلکان

خرید کتاب

از سیصد سال پیش از میلاد مسیح تا امروز، اندیشه‌ها و باورهای بسیاری آمده و رفته‌اند. اما فلسفه‌ی رواقی، به عنوان فلسفه‌ای بی زمان شناخته شده و تا همین امروز نیز مخاطبان و پیروانی دارد. از فیلسوفان دوره‌ی ابتدایی رواقی مانند زنو گرفته تا بسیاری از فلاسفه‌ی امروز، همگی رواقی‌گری را روشی برای زندگی آرام و همراه با خوشبختی می‌دانند.

رایان هالیدی در کتاب روزنگار رواقی‌گری سیصدوشصت‌وشش مکاشفه در باب خرد، استقامت و هنر زیستن را برای مخاطبان گردآوری کرده است. این کتاب را می‌توان ترجمه‌ای از مجموعه‌ی آثار فیلسوف‌های بزرگ رواقی، مانند مارکوس اورلیوس امپراتور، اپیکتتوس برده، روفوس استاد، سنکای نمایشنامه‌نویس و زنو فیلسوف دانست. 

بستن تبلیغ

هنر رواقی زیستن

هنر رواقی زیستن

نویسنده: شارون لبل

مترجم: کیوان خلیلی

انتشارات: نشر نویسه پارسی

خرید کتاب

اپیکتت یا اپیکتتوس، یکی از فیلسوفان مهم عصر جدید رواقی‌گری بود. زندگی او فراز و نشیب‌های بسیاری داشت. برده‌زاده بود و به دست ارباب‌هایش رنج‌های بسیاری برده بود اما روحی آزاده داشت. ارباب جدیدش که از اعضای دربار نرون بود، استعداد او را شناسایی کرد و تحت تاثیر هوش او قرار گرفت. به همین دلیل هم زمینه‌ای را فراهم آورد که اپیکتتوس بتواند به روم سفر کند و در محضر یکی از استادان بزرگ فلسفه‌ی رواقی گری، شاگردی کند. اپیکتتوس که رواقی‌گری را از استادش، گایوس موسونیوس روفوس فراگرفته بود، خود به یکی از مهم‌ترین فیلسوفان این مکتب تبدیل شد. 

او باور داشت فلسفه باید بتواند به انسان‌ها کمک کند تا زندگی بهتری برای خودشان بسازند. فلسفه باید به انسان‌ها کمک کند تا بتوانند در زمان شکست‌ها، ناامیدی‌ها و غم‌های بزرگ زندگی، مسیر درست را پیدا کنند، با اندوه کنار بیایند و چالش‌ها را با موفقیت پشت‌سر بگذارند. به همین دلیل هم تلاش می‌کرد تا حرفش را ساده و متناسب با زندگی تمام مردم از هر قشری بیان کند.

شارون لبل در کتاب هنر رواقی زیستن، الفبای فلسفه‌ی رواقی را با نظر به دیدگاه اپیکتتوس بیان می‌کند. زبان ساده‌ی کتاب و توجه ویژه‌ی نویسنده به روحیه‌ی مردم‌دار اپیکتت باعث شده تا این کتاب به اثری مناسب برای زندگی مردم امروزی بدل شود. نویسنده در زمان نگارش کتاب، تلاش کرده تا روح آموزه‌های رواقی‌گری اپیکتتوس را به مخاطبش منتقل کند. به همین دلیل بعد از بررسی نسخه‌های مختلف از آثار او، مطالب را برای انسان امروزی و به زبان انسان امروزی بازنویسی کرده است. 

چگونه آزاد باشیم

چگونه آزاد باشیم

نویسنده: اپیکتتوس .

مترجم: نسترن صارمی

انتشارات: نشر چرخ

خرید کتاب

نام اپیکتت یا اپیکتتوس در زبان یونانی به معنای زرخرید، یا همان برده است. او برده زاده شد. هرچند در نهایت در زندگی‌اش طعم آزادی را هم چشید. اما بردگی و بندگی او در دربار یکی از سیاستمداران مهم امپراتور نرون، تاثیری عجیب روی زندگی و باورهای او گذاشت و آزادی و آزادگی فکری و روحی را به او هدیه داد. او آزادی را زیستن در توافق با طبیعت می‌دانست. باور داشت که انسان زمانی می‌تواند به آزادی برسد که صاحب اختیار خود باشد و بر خودش فرمانروایی کند. او می‌گفت اگر چیزی را که اطمینان دارید می‌توانید به دست بیاورید، طلب کنید، آزاد هستید. 

حال به لطف اینکه او سال‌ها درباره‌ی آزادی و مفهومش فکر و سخنرانی کرده بود، می‌توانیم دریابیم که در روزگار دور، آزادی برای فلاسفه چه معنایی داشته است و چطور می‌توان آزادی را با رواقی‌گری مرتبط دانست. کتاب چگونه آزاد باشیم؟ از اپیکتتوس، از مجموعه‌ی حکمت باستان برای زندگی امروزی انتخاب شده است تا آزادی و البته آزادگی را به مخاطبانش بیاموزد. 

راهنمای عملی رواقی زیستن

راهنمای عملی رواقی زیستن

نویسنده: ویلیام اروین

مترجم: شادی نیک‌رفعت

انتشارات: نشر گمان

خرید کتاب

هرچند فلسفه‌ی رواقی گری از سیصدسال پیش از میلاد مسیح آغاز شد و تا چهارصدسالی پس از میلاد هم در اوج بود، اما امروزه هم طرف‌دارانی دارد. فیلسوف‌های بسیاری هستند که آموزه‌ها و روح این فلسفه را دریافتند و تلاش کردند تا آن را با مشکلات و چالش‌های زندگی بشر امروزی تطابق دهند و البته از دل آن، راهکارهایی برای زندگی بیرون بکشند. زندگی بشر امروز را با تمام چالش‌ها، مشکلات و درگیری‌هایش ببینند و راه‌حلی ارائه کنند که برای چنین مشکلاتی، عملی و کاربردی باشد. 

کتاب راهنمای عملی رواقی زیستن، با نظر به آرا و نظرات فیلسوفان قرن بیست و یکم نوشته شده است. کتاب با شرح مشکلات و دغدغه‌های انسان امروزی و نیز نگرش و واکنش‌ انسان به این مشکلات آغاز می‌شود. در ادامه مشکلات را از منظر روان‌شناسی بررسی می‌شود و پرسش‌هایی مطرح می‌شود: چرا مشکلات این چنین احساسات ما را به خود درگیر می‌کند؟ چطور می‌توانیم نگاهمان را به مشکلات تغییر دهیم؟ چگونه هر چالشی را مانند پله‌ای ببینیم که یادگیری برایمان درپی دارد و انعطاف‌پذیری و ذکاوتمان را افزایش می‌دهد؟ در نهایت فلسفه‌ی رواقی را به عنوان ابزاری برای بهبود زندگی امروزی، به مخاطبان معرفی می‌کند.

بخشی از کتاب صوتی راهنمای عملی رواقی زیستن را بشنوید.

راهنمای عملی رواقی زیستن

نویسنده: ویلیان اروین

گوینده: مهران نوروزی

انتشارات: انتشارات شرکت توسعه محتوای لحن دیگر

یکسال تا رواقی گری

یکسال تا رواقی گری

نویسنده: گرگوری لوپز

مترجم: مهدی نمازیان

انتشارات: کتاب کوله پشتی

خرید کتاب

آیا انسان می‌تواند تمام ابعاد و جنبه‌های مختلف زندگی را کنترل کند؟ پاسخ رواقیون به این سوال منفی است. انسان می‌تواند بر احساسات، اعمال و افکارش کنترل داشته باشد اما امور دیگر، از حوزه‌ی کنترل انسان خارج است. باری اگر هر فرد، تمام تلاشش را بر این موضوع متمرکز کند که کنترل احساسات، اعمال و افکارش را به دست بگیرد، زندگی‌اش زیباتر می‌شود. در واقع این فلسفه به انسان‌ها کمک می‌کند تا درک کنند که باید انرژی‌شان را برای چیزهایی صرف کنند که می‌توانند تغییرش دهند. این نگاه به زندگی سختی‌ها را آسان می‌کند و پذیرش موضوعات غیرقابل کنترل مانند مرگ را هم برایمان آسان می‌کند. 

ماسیمو پیلیوچی و گرگوری لوپز در کتاب یک سال تا رواقی ‌گری پنجاه و دو تمرین برای رسیدن به زندگی رضایت‌بخش را به مخاطبان ارائه می‌کنند. این کتاب برای هر هفته از سال یک تمرین دارد تا نگاه به زندگی را تغییر دهد، این تمرین‌ها به خوانندگان کتاب می‌آموزد که چطور کنترل احساسات، اعمال و افکارشان را به دست بگیرند و در پذیرش مسائلی قرار بگیرند که کنترلی بر روی آن ندارند. این اثر را می‌توان یک راهنمای عملی برای رواقی زیستن در عصر معاصر دانست. 

چطور یک رواقی باشیم؟

فلسفه‌ی رواقی تلاش می‌کند تا راه و روش زندگی شاد، آرام و به معنای واقعی کلمه خوب را به انسان‌ها بیاموزد. رواقیون با تمرکز بر آنچه که می‌توانند در آن تغییر ایجاد کنند، در پی ساخت زندگی خوب برای خودشان هستند. به همین ترتیب هرآنچه که در حوزه‌ی اختیارات انسان نیست، از دایره‌ی تمرکز انسان خارج می‌شود. آیا افراد می‌توانند احساساتی را که تجربه می‌کنند، افکار و اعمالشان را کنترل کنند؟ آیا می‌توانند وقایعی مانند مرگ را به کنترل خود درآورند؟ 

کتاب چطور یک رواقی باشیم، خلاصه‌ای کوتاه و مختصر است که فلسفه‌ی رواقی گری و زندگی به سبک رواقیون را به انسان می‌آموزد. این کتاب به مخاطبان کمک می‌کند تا یاد بگیرند که چگونه تمرکزشان را بر روی مسائلی بگذارند که می‌توانند در آن تغییر ایجاد کنند. به این ترتیب ورود آرامش را به زندگیشان تسهیل می‌کنند. 

بخشی از کتاب صوتی چطور یک رواقی باشیم (خلاصه کتاب) را بشنوید.

چطور یک رواقی باشیم (خلاصه کتاب)

نویسنده: ماسیمو پیگلوچی

گوینده: مهدی افشاریان

انتشارات: سبکتو

فلسفه‌ای برای زندگی

فلسفه‌ای برای زندگی

نویسنده: ویلیام اروین

مترجم: محمود مقدسی

انتشارات: نشر گمان

خرید کتاب

از همان زمانی که اولین فیلسوف‌ها تلاش کردند تا از رمز و راز چیستی زندگی آگاه شوند، به کشف مهمی رسیدند؛ دانستن چیستی زندگی، بدون آگاهی از چگونگی زندگی، به نظر بی‌معنا بود. پس باید به دنبال راهی می‌گشتند تا بتوانند جوابی برای این پرسش مهم‌تر بیابند. فلسفه‌ی رواقی شاید در تلاش برای پاسخ‌دادن به چگونگی زندگی پدید آمد و برای گذراندن زندگی راهکارهایی پیشنهاد کرد. زندگی‌ای که بتواند شاد و آرام باشد و رضایت را برای افراد به ارمغان بیاورد.

ویلیام اروین در کتاب فلسفه‌ای برای زندگی تلاش می‌کند تا فلسفه‌ی رواقی‌گری را به عنوان فلسفه‌ای که می‌تواند زندگی هر فردی را متحول کند، معرفی کند. او معتقد است اگر هر فرد برای زندگی خود فلسفه‌ای انتخاب کند و به آن پایبند بماند، یعنی در مسیر خوشبختی قرار گرفته است. او خودش را از پیروان فلسفه‌ی رواقی می‌داند و این کتاب نتیجه‌ی سال‌ها پژوهش و تحقیق او درباره‌ی این موضوع و این فلسفه است. 

کتاب فلسفه‌ای برای زندگی: رواقی زیستن در دنیای امروز چهار بخش دارد. بخش اول از علم فلسفه و تاثیری می‌گوید که این علم بر زندگی انسان‌ها دارد. بخش دوم پیدایش فلسفه‌ی رواقی را بررسی می‌کند. بخش سوم راهکارهایی را به مخاطبانش پیشنهاد می‌کند که در گذر از ناملایمات زندگی، ناامیدی‌ها و ناسازگاری‌ها کمکشان کند و در بخش چهارم، فلسفه‌ی رواقی را با زندگی مدرن و امروزی ترکیب می‌کند تا جستجوی آرامش در دنیای امروز، به امری بیهوده تبدیل نشود. 

بخشی از کتاب صوتی فلسفه‌ای برای زندگی را بشنوید.

فلسفه‌ای برای زندگی

نویسنده: ویلیام اروین

گوینده: مهشاد پهلوان‌صادق

انتشارات: انتشارات شرکت توسعه محتوای لحن دیگر

در باب عمر فانی

در باب عمر فانی

نویسنده: لوسییوس آنییوس سنکا

مترجم: مرضیه خسروی

انتشارات: نشر روزگار نو

خرید کتاب

لوسیوس آنایوس سنکا، سیاستمدار، نمایشنامه‌نویس و فیلسوف مهم رواقی بود که در سال ۴ پیش از میلاد مسیح زاده شد و تا سال ۶۵ پس از میلاد زندگی کرد. او در دربار نرون، از امپراتورهای مهم روم باستان، به عنوان معلم و مشاوری بانفوذ زندگی و فعالیت کرد و ده نمایشنامه، نُه تراژدی و یک کمدی از خود به جا گذاشت. علاوه بر این، آثار بسیاری را هم در زمینه‌ی فلسفه‌ی رواقی و اخلاق تالیف کرد. او را به عنوان یکی از چهره‌های مهم و بحث برانگیز یونان باستان و از پایه‌گذاران رواقی گری می‌شناسند. 

سنکا در کتاب در باب عمر فانی، باورش را به فلسفه‌ی رواقی بیان می‌کند. او معتقد است که «زندگی کوتاه نیست؛ اما در صورتی که بدانیم چطور باید آن را به کار گیریم.» زندگی سنکا خود مصداق بارزی از باور او به همین جمله است. درست زمانی که در برابر نرون و استبداد او ایستادگی می‌کرد، اعلام کرد که ترسی از مرگ ندارد. چراکه تمام روزهای زندگی‌اش را تمام و کمال زیسته است. 

کتاب در باب عمر فانی سه بخش دارد. بخش اول کتاب از کوتاهی زندگی و نیز کوتاهی انسان‌ها در زندگی کردن می‌گوید. در ادامه راهکارهایی را بیان می‌کند که کیفیت زندگی را افزایش می‌دهد. بخش دوم کتاب نامه‌ای است که سنکا برای مادرش نوشته است و اندرزهایی را برای تحمل مصائب و سختی‌ها به او داده است. بخش سوم کتاب نیز نامه‌ای دیگر در پاسخی به دوستش است و از آسودگی خیال در زندگی نوشته است. 

تاملات

تاملات

نویسنده: مارکوس اورلیوس

مترجم: عرفان ثابتی

انتشارات: گروه انتشاراتی ققنوس

خرید کتاب

زندگی پادشاهان و فرمانروایان در طول تاریخ، همواره پر از داستان‌هایی از زیاده‌خواهی‌ها، خیانت و وفاداری، جنگ و صلح و کشورگشایی است. اما در این میان استثناهایی هم پیدا می‌شود. زندگی مارکوس اورلیوس، امپراتور روم، از همین استثناها به شمار می‌آید. او را باید فرمانروایی دانست که بیش از فرمانروایی، به فلسفه و رواقی‌گری علاقه‌مند بود. او از معدود پادشاهانی بود که در کتابش، خود را مانند دیگر انسان‌ها می‌دید و مقامی فرازمینی و خداگونه برای خودش متصور نبود. به باور او، انسان در صورتی می‌توانست خوب زندگی کند که مطابق با قوانین طبیعت قدم بردارد و اختیار خودش را به هوا و هوس‌ها نسپارد. همین طرز تفکر خاص و متفاوت بود که نام او را در فهرست امپراتورهای درستکار روم قرار داد.

کتاب تاملات، با ترجمه‌ی عرفان ثابتی، مجموعه‌ای از یادداشت‌ها، باورها و افکار و نگرش مارکوس اورلیوس به فلسفه‌ی رواقی است. یادداشت‌های کوتاه و متن روان این اثر، سبب شده تا به عنوان کتابی عالی و ارزشمند در زمینه‌ی فلسفه‌ی رواقی‌ شناخته شود.

اگر این مطلب را دوست داشتید، پیشنهاد می‌کنیم که مطلب زیر را هم مطالعه کنید

2,478 بازدید
برچسب ها
بستن تبلیغ

Avatar

صدف کاظمی


اشتراک گذاری یادداشت
1 1 رای
امتیاز مطلب
اشتراک
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
بازخورد داخلی
نمایش همه کامنت ها
یادداشت های مشابه

دانلود کتاب از اپلیکیشن طاقچه

نصب طاقچه