دانلود و خرید کتاب تاریخ تحلیلی جامعه‌شناسی دیوان‌سالاری در ایران علی اکبر فرهنگی
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
کتاب تاریخ تحلیلی جامعه‌شناسی دیوان‌سالاری در ایران اثر علی اکبر فرهنگی

کتاب تاریخ تحلیلی جامعه‌شناسی دیوان‌سالاری در ایران

انتشارات:نشر صاد
دسته‌بندی:
امتیاز:
۴.۸از ۶ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب تاریخ تحلیلی جامعه‌شناسی دیوان‌سالاری در ایران

کتاب تاریخ تحلیلی جامعه‌شناسی دیوان‌سالاری در ایران اثر علی‌اکبر فرهنگی به بررسی یکی از نهادهای اجتماعی یعنی دیوان‌سالاری می‌پردازد.

درباره‌ی کتاب تاریخ تحلیلی جامعه‌شناسی دیوان‌سالاری در ایران

علی‌اکبر فرهنگی که استاد رشته‌ی ارتباطات است در کتاب تاریخ تحلیلی جامعه‌شناسی دیوان‌سالاری در ایران، یک نهاد اجتماعی به نام دیوان‌سالاری را از آغاز تمدن تا صدر اسلام بررسی می‌کند. کتاب تاریخ تحلیلی جامعه‌شناسی دیوان سالاری در ایران در دو بخش و دوازده فصل تنظیم شده است. بخش اول که به ماهیت جامعه می‌پردازد پنج فصل دارد و از تمدن‌های پیشامدرنِ عصر کشاورزی تا انقلاب صنعتی و ویژگی‌های جامعه صنعتی سخن می‌گوید. بخش دوم کتاب که هفت فصل دارد جامعه‌ ایرانی را از زمان مادها و هخامنشیان تا صدر اسلام مورد بررسی و تحلیل قرار می‌دهد.

کتاب تاریخ تحلیلی جامعه‌شناسی دیوان‌سالاری در ایران را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم 

علاقه‌مندان به مطالعات اجتماعی و جامعه‌شناسی از خواندن کتاب تاریخ تحلیلی جامعه‌شناسی دیوان‌سالاری در ایران لذت می‌برند. 

بخشی از کتاب تاریخ تحلیلی جامعه‌شناسی دیوان‌سالاری در ایران

آنچه از انسان‌های گذشته مانده، بسیار زیاد است و اکثر محققان را دچار آشفتگی و سردرگمی می‌کند. به‌عنوان انسانی کنجکاو و برای اینکه از بنیادهای هستی خود بر روی زمین آگاه شویم، به کرهٔ جغرافیایی روی می‌آوریم. منطقهٔ پیدایی تمدن، خط نسبتاً باریکی است؛ این خط باریک در مقایسه با کل سطح زمین بسیار اندک است و از کناره‌های اقیانوس اطلس تا اقیانوس آرام کشیده می‌شود. منطقهٔ موردنظر از اروپا آغاز شده و پس از گذشتن از آفریقای شمالی، به‌ویژه مصر، و خاور نزدیک و هندوستان تا چین ادامه می‌یابد. بین‌النهرین یا میان‌رودان و عیلام و خوزستان نیز جزئی از این خط باریک می‌باشند. این خط باریک که طولش حدود یک‌چهارم و پهنایش حتی کمتر از یک‌دوازدهم همهٔ خشکی‌های روی زمین است، سرزمین‌های حاصلخیزی است که میان دشت‌ها و کوه‌ها و کویرها گسترده شده است.

هرجا نامی از تمدنی بسیار قدیمی برده می‌شود، در این باریکه است. به‌عبارتی، به‌قول «ویل دورانت» همهٔ گهواره‌های تمدن بشر در همین باریکه به چشم می‌خورند.

این تمدن‌ها، آن‌طور که مطالعات باستان‌شناسان و تاریخ‌دانان نشان می‌دهد، در آغاز مستقل و بدون ارتباط با یکدیگر بوده‌اند ولی در زمان‌های بعد که گسترش یافته و از نظر محتوایی توسعه پیدا کرده‌اند، با هم ارتباط یافته و بر روی هم تأثیر و تأثر گذارده‌اند، ولی چندین بعد دوباره از هم جدا شده و ارتباطشان قطع شده است (همان: ۴۳).

این قطع و وصل، قرن‌ها ادامه داشته و ارتباط باریکهٔ تمدنی با هم، نخستین بار از چند قرن پیش، پس از دستیابی بشر به صنعت چاپ و مهار نیروی بخار پدید آمده است. به‌نوشتهٔ کارل یاسپرس، «تاریخ به‌معنی راستین را تقریباً به‌صورت چنین طرحی می‌توان پیش چشم آورد: از میان ظلمات هزاران قرن پیش از تاریخ و ده‌ها هزار سال زندگی آدمیان شبیه ما، چندین هزار سال پیش از میلاد، زمان پیدایی فرهنگ‌های عالی بین‌النهرین و مصر و ناحیهٔ رود سند و رود زرد می‌باشد. هنگامی که تمام کرهٔ زمین را در نظر می‌آوریم، این منطقه‌ها همچون جزیره‌هایی روشن در میان تودهٔ پهناور بقیهٔ جهان انسان‌ها، یعنی اقوام طبیعی که در سراسر جهان پراکنده‌اند و تا چندی پیش هم به‌صورت اقوام طبیعی مانده بودند، نمایان می‌گردد»


نظرات کاربران

کاربر 2198885
۱۳۹۹/۰۹/۲۱

کتابی فاخر که نتیجه سالها کسب دانش این چهره ماندگار کشور می باشد.

بریده‌هایی از کتاب
مشاهده همه (۵)
در عصر ملی‌گرایی، تمدن همواره به‌معنی فرهنگ ملت ملی‌گرایان است؛ زیراکه معمولاً تمدن دیگران را نادیده می‌گیرند. در عصر «خودگرایی» و معمولاً «جهان‌گرایی» و «جهان وطنی»، تمدن به‌معنی وضعیت آرمانی و گاه واقعی پدیده‌هاست. خردگراست و در عین حال طبیعی، هم‌زمان علّی است و غایی؛ تمدن یعنی پیشرفت قطعی و تردیدناپذیری که به‌تدریج حاصل می‌شود. به‌نوشتهٔ پهلوان که از قول مارسل موس سخن می‌گوید، این باور به جوهر کمال‌یافتهٔ تمدن همواره به‌صورت یک اسطوره تجلی کرده است، به‌صورت یک تجسم جمعی این عقیدهٔ جهان‌گرا و ملی‌گرا، در عین حال خصوصیتی از تمدن بین‌المللی و ملی غرب اروپایی و آمریکایی غیرسرخ‌پوستی را می‌نمایاند (پهلوان، ۱۳۸۸: ۳۷۰).
1258580
علت پیدایی علوم چه بوده است؟ این سؤالی است که بارها مطرح و دانشمندان زیادی سعی در پاسخ‌دادن به آن کرده‌اند. با توجه به نقطه‌نظرهای مختلف تا اندازه‌ای می‌توان به آن جواب داد، ولی نمی‌توان به‌طور قطع گفت که از چه زمانی و چگونه این علوم پدیدار شده‌اند. شاید بتوان گفت که این مسئله نیز مانند همهٔ آفرینش‌های روحی و معنوی، راز تاریخ است. اینکه گفته شود که علت پیدایی علوم جدید، استعداد خاص اقوام اروپایی است، سخنی بی‌معنی است و تاریخ نشان داده است که آن‌ها خود از دیگران، به‌ویژه از مردمان مشرق‌زمین و مسلمانان، چیزهای بسیار زیادی را دریافت کرده‌اند.
safaeinejad
آدمی اگر تنها خود را از شر دور نگه دارد و وجودش خیر شود، در رستگاری شخصی کوشیده است. فضیلت مثبت انسان در پیشبرد خیر و پیکار با شر در جامعه است. انسان نباید فقط به رستگاری شخصی قناعت ورزد و فقط گلیم خود را از موج به‌در برد. وظیفهٔ جدی و عالی‌تر او این است که برای انسانیت کار و پیکار کند و در تأمین رستگاری همگانی بکوشد. جهان کامل نیست و هرکس باید با نیروهایی که موجب نقص جامعهٔ بشری هستند، در تمام مراحل زندگی انسانی بجنگد.
safaeinejad
ساختن ساختمان‌های بلند و پل‌هایی به سبک غربی را، هرچند که ممکن است موجب تسهیل زندگی عمومی شوند، نمی‌توان تمدن به حساب آورد؛ یا پول‌های گزافی که صرف خرید توپ و تانک و هواپیماهای فوق مدرن می‌شود توسط برخی از کشورهای شرقی، نشانهٔ تمدن آن‌ها نخواهد بود. همهٔ این‌ها را به‌راحتی می‌توان به دست آورد. با فروختن چندین بشکه نفت و یا استخراج کانی‌های دیگر و فروش آن‌ها، همه‌چیز را می‌توان به دست آورد. روح تمدن کجاست؟
safaeinejad
در حالی که شهروندان ملت‌های اروپایی و آمریکای شمالی تنها مردمی هستند که از داشتن تمدن به خود می‌بالند، متأسفانه شهروندان کشورهای کمتر توسعه‌یافته و ابتدایی نیز به چنین نام‌گذاری‌هایی تن درمی‌دهند و اعتراضی نمی‌کنند و حتی خود پذیرفته و در نوشته‌ها و گفت‌وگوهای خود، همان واژگان را استعمال می‌کنند و از اینکه به آنان انگ توسعه‌نیافته یا بدوی زده می‌شود، راضی‌اند. کسی اعتراضی نمی‌کند و کسی جرئت ندارد که خود را برابر و یا در برخی از زمینه‌ها از آن‌ها بالاتر بداند.
safaeinejad

حجم

۶۸۴٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۳۹۲ صفحه

حجم

۶۸۴٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۳۹۲ صفحه

قیمت:
۱۰۹,۰۰۰
تومان