بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب دوباره فکر کن! | صفحه ۱۵ | طاقچه
تصویر جلد کتاب دوباره فکر کن!

بریده‌هایی از کتاب دوباره فکر کن!

۳٫۷
(۵۵)
یکی از نشانه‌های عقل و خِرد این است که از باورکردن هر فکری که به ذهن‌تان خطور می‌کند اجتناب کنید.
ܦ߭ܝ‌ܝܝ݅ܝࡅߺ߳ܣ 🕊
اثر یودا: «باید آنچه را یاد گرفته‌اید از یاد ببرید.»
ܦ߭ܝ‌ܝܝ݅ܝࡅߺ߳ܣ 🕊
«اگه به گذشته‌ات فکر کنی و با خودت نگی" وای، یک سال پیش من چقدر خنگ بودم"، یعنی توی سال گذشته چیز خاصی یاد نگرفتی.»
ܦ߭ܝ‌ܝܝ݅ܝࡅߺ߳ܣ 🕊
فیزیک‌دان، ریچارد فاینمن، می‌گوید: «شما نباید خودتان را فریب دهید و باید بدانید کسی که راحت‌تر از همه می‌تواند شما را فریب دهد خودتان هستید.»
ܦ߭ܝ‌ܝܝ݅ܝࡅߺ߳ܣ 🕊
وقتی ایده یا فرضیه‌ای برای‌مان اهمیت عمیقی ندارد، معمولاً از تردیدکردن در آن به وجد می‌آییم. زنجیرهٔ احساسات ما در این شرایط به‌طور طبیعی با حیرت شروع می‌شود ("واقعاً؟") و به دنبال آن احساس کنجکاوی می‌آید ("در موردش بیشتر بهم بگو!") و سپس هیجان‌زده می‌شویم ("اوه!").
ܦ߭ܝ‌ܝܝ݅ܝࡅߺ߳ܣ 🕊
یکی از باورهایی که جدیداً به آن رسیده‌ام این است که گاهی اوقات بهتر است خودمان را دستِ‌ِ کم بگیریم.
ܦ߭ܝ‌ܝܝ݅ܝࡅߺ߳ܣ 🕊
چیزی که باید به آن دست یابیم، اعتمادبه‌نفس متواضعانه است؛ یعنی اعتقادداشتن به توانایی‌های‌مان درحالی‌که احساس کنیم ممکن است راهکارمان صحیح نباشد یا حتی به مشکل اصلی نپرداخته‌ایم.
ܦ߭ܝ‌ܝܝ݅ܝࡅߺ߳ܣ 🕊
وقتی به توانمندی‌ها و استراتژی‌های‌مان اعتقاد راسخ داریم، غرور ما را کور می‌کند. وقتی به این دو اعتقاد نداریم، تردید ما را فلج می‌کند.
ܦ߭ܝ‌ܝܝ݅ܝࡅߺ߳ܣ 🕊
آدم می‌تواند به توانایی خود در دستیابی به هدفی در آینده اعتماد داشته باشد، ولی درعین حال به‌اندازه‌ای متواضع باشد که تردید کند آیا ابزار مناسب را در حال حاضر دارد یا خیر. این نقطهٔ تعادل اعتمادبه‌نفس است.
ܦ߭ܝ‌ܝܝ݅ܝࡅߺ߳ܣ 🕊
معنای یکی از ریشه‌های لاتین تواضع «از خاک» است. تواضع یعنی خاکی‌بودن؛ یعنی بدانیم کاستی‌هایی داریم و ممکن‌الخطا هستیم.
ܦ߭ܝ‌ܝܝ݅ܝࡅߺ߳ܣ 🕊
«غرور، جهالتِ همراه با اعتقاد راسخ است. تواضع، فیلتری نفوذپذیر است که تجربیات زندگی را جذب کرده و آن‌ها را به دانش و خِرد تبدیل می‌کند، اما غرور یک سپر لاستیکی است که تجربیات زندگی پس از برخورد به آن کمانه می‌کنند.»
ܦ߭ܝ‌ܝܝ݅ܝࡅߺ߳ܣ 🕊
علاج گیرافتادن در کوه حماقت، مصرف مداوم تواضع است.
ܦ߭ܝ‌ܝܝ݅ܝࡅߺ߳ܣ 🕊
بازاندیشی‌کردن دربارهٔ چیزی که عمیقاً به آن باور داریم می‌تواند هویت ما را به خطر بیندازد و این احساس را به ما بدهد که انگار داریم قسمتی از خودمان را از دست می‌دهیم.
Amir Reza
گاهی اوقات بهتر است خودمان را دستِ‌ِ کم بگیریم.
کاربر ۲۶۵۰۱۰۹
«جهل و نادانی عموماً بیشتر از علم و آگاهی موجب اعتمادبه‌نفس می‌شود.» چارلز داروین
کاربر ۲۶۵۰۱۰۹
اگر دانش برابر با قدرت است، دانستن اینکه چه چیزهایی نمی‌دانیم خِرد است.
کاربر ۲۶۵۰۱۰۹
روان‌شناسی دو نوع سوگیری وجود دارد که به این مشکل منجر می‌شوند. یکی از آن‌ها سوگیری تأیید است: دیدن آنچه انتظار داریم ببینیم. دیگری سوگیری مطلوبیت است: دیدن آنچه دل‌مان می‌خواهد ببینیم.
کاربر ۲۶۵۰۱۰۹
اینشتین پس از اینکه با نظریهٔ نسبیت تحولی عظیم در فیزیک ایجاد کرد، درمقابل انقلاب کوآنتومی فیزیک ایستاد؛ «برای مجازات من به‌خاطر اهانتم به مراجع، سرنوشت خود من را تبدیل به یکی از مراجع کرده.»
کاربر ۲۶۵۰۱۰۹
در یک تحقیق، افرادی که در آزمون هوش هیجانی پایین‌ترین نمره را کسب کرده بودند، نه‌تنها بیشتر از بقیه احتمال داشت مهارت‌های خود را زیادی دستِ بالا بگیرند، بلکه احتمال اینکه نتیجهٔ آزمون خود را به بهانهٔ اشتباه‌بودن یا مهم‌نبودن نادیده بگیرند نیز بیشتر بود. همچنین احتمال اینکه این افراد به‌دنبال هزینه‌کردن برای آموزش یا بهترکردن خودشان باشند از دیگران کمتر بود.
احسان رضاپور
هرچه شرکت‌کنندگان فکر می‌کردند اطلاعات‌شان بیشتر است، بیشتر احتمال داشت که خودشان را زیادی دستِ بالا گرفته باشند و علاقه‌شان به‌یادگیری و به‌روزکردن اطلاعات‌شان هم کمتر بود. اگر فکر می‌کنید دربارهٔ موضوعاتی مانند علوم یا تاریخ بیشتر از عامهٔ مردم می‌دانید، احتمال دارد کمتر از چیزی که فکر می‌کنید بدانید. به قول دانینگ: «اولین قانون گروه دانینگ-کروگر این است که خودتان نمی‌دانید عضوی از این گروه هستید.»
احسان رضاپور

حجم

۲٫۵ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۳۱۳ صفحه

حجم

۲٫۵ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۳۱۳ صفحه

قیمت:
۴۹,۰۰۰
۱۴,۷۰۰
۷۰%
تومان