بریدههایی از کتاب دوباره فکر کن!
۳٫۷
(۵۵)
اگر از تغییر عقیدهٔ خودمان خودداری کنیم، بعید است بتوانیم عقاید دیگران را تغییر دهیم.
blogofski
وقتی کوچکتر بودم، استاد کاراتهام به من آموخت هرگز یک مبارزه را شروع نکنم، مگر اینکه آمادگی آن را داشته باشم که در پایان مبارزه فقط خودم سر پا بمانم.
blogofski
وقتی سعی میکنیم کسی را متقاعد کنیم، معمولاً رویکرد تهاجمی داریم. بهجای اینکه ذهن آنها را باز کنیم، عملاً ذهنشان را میبندیم یا عصبانیشان میکنیم. آنها با بالابردن یک سپر، وارد حالت تدافعی میشوند، با موعظهکردن دربارهٔ دیدگاههای خود و دادستانیکردن از دیدگاههای ما وارد حالت تهاجمی میشوند یا مانند یک سیاستمدار، آنچه میخواهیم بشنویم را به ما میگویند، درحالیکه عقیدهشان را تغییر ندادهاند.
blogofski
ما وقتی دربارهٔ دلیل چیزی بحث میکنیم، در معرض خطر وابستگی عاطفی به مواضع خود و رد مواضع طرف مقابل قرار میگیریم. اگر دربارهٔ چگونگی یک چیز بحث کنیم، احتمال اینکه مشاجرهٔ خوبی داشته باشیم بیشتر است.
blogofski
آزمایشها نشان میدهد اگر مشاجره را به جای اختلاف، به شکل مناظره ببینید، به منزلهٔ است که حاضر به درنظرگرفتن افکار مخالف و تغییر عقایدتان هستید، که به نوبهٔ خود طرف مقابل را ترغیب میکند تا اطلاعاتش را با شما بهاشتراک بگذارد. اختلاف، حالتِ شخصی دارد و میتواند خصمانه باشد. ولی از مناظره انتظار میرود بر سر ایدهها باشد، نه احساسات.
blogofski
«مشاجره بسیار زننده است زیرا در یک جامعهٔ خوب، همهٔ افراد نظرات دقیقاً یکسانی دارند.»
اُسکار وایلد
blogofski
وقتی متوجه میشویم که ممکن است در اشتباه باشیم، یکی از دفاعهای رایج این است: «حق دارم نظر خودم رو داشته باشم.» میخواهم این جمله را اصلاح کنم: بله، ما حق داریم نظراتی را در ذهنمان داشته باشیم، اما اگر تصمیم داریم آنها را بیان کنیم، بهنظرم وظیفه داریم عقایدمان بر اساس منطق و شواهد باشند، استدلال خود را با دیگران در میان بگذاریم و اگر شواهد بهتری پیدا شد نظرمان را تغییر دهیم.
blogofski
روانشناسان دریافتهاند که اقرار به اشتباهاتمان ما را بیصلاحیت جلوه نمیدهد، بلکه نشانهٔ صداقت و تمایل به یادگیری است. اگرچه دانشمندان معتقدند اعترافکردن به نامعتبربودن مطالعاتشان به اعتبار آنها لطمه میزند، اما واقعیت دقیقاً عکس این ماجراست: زمانی که آنها شواهد جدید را به جای انکارکردن قبول میکنند، در دیدگاه دیگران بهتر بهنظر میرسند. بازیگر معروف ویل اسمیت هم میگوید: «اگه وظیفهٔ تعمیر چیزی بهعهدهٔ شماست، مهم نیست چه کسی اون رو خراب کرده. قبولکردن مسئولیتش به معنای اینه که قدرتتون رو پس گرفتین.»
blogofski
وقتی عقیدهای را شکل دادید، از خودتان بپرسید چه اتفاقی باید بیفتد تاعقیدهتان اشتباه از آب دربیاید. سپس پیگیر سیر عقایدتان باشید تا بفهمید که چه زمانی حق با شما بوده، چه زمانی در اشتباه بودهاید و طرز تفکر شما چگونه پیشرفت کرده است.
blogofski
وقتی به خودمان اطمینان نداریم دیگران را مسخره میکنیم، اما اگر با دراشتباه بودنمان کنار بیاییم، از اینکه به خودمان بخندیم هراسی نداریم. خندیدن به خودمان به ما یادآوری میکند که گرچه شاید تصمیماتمان را جدی بگیریم، لازم نیست خودمان را بیش از حد جدی بگیریم. بر اساس تحقیقات، هرچه بیشتر به خودمان بخندیم، خوشحالتر خواهیم بود.
blogofski
اگر انجام اشتباهات متعدد ما را به پاسخ درست برساند، خودِ تجربهٔ دراشتباهبودن میتواند برایمان لذتبخش شود.
blogofski
در سریال ساینفلد، جرج کاستانزا جملهٔ معروفی دارد: «اگه دروغ رو باور کنین، دیگه دروغ نیست.» در اینجا جا دارد اضافه کنم فقط به دلیل اینکه دروغی را باور دارید، آن دروغ به حقیقت تبدیل نمیشود. یکی از نشانههای عقل و خِرد این است که از باورکردن هر فکری که به ذهنتان خطور میکند اجتناب کنید. یکی از نشانههای هوش هیجانی این است که هر احساسی را که به قلب شما وارد میشود، نهادینه نکنید.
blogofski
چند نفر از ما میتوانیم آخرین باری را که به اشتباه خود اقرار کرده و بر اساس آن نظرمان را اصلاح کردهایم، بهیاد بیاوریم؟
blogofski
مهارت پیشبینی بیشتر از اینکه به دانستههایمان مربوط باشد، به طرز تفکر ما بستگی دارد.
blogofski
بسیاری از شواهد نشان میدهند اعتمادبهنفس همانقدر که نتیجهٔ پیشرفت است، عامل بهوجودآمدنِ آن هم است. برای رسیدن به اهداف چالشبرانگیز نیاز نیست منتظر بمانیم تا اعتمادبهنفسمان بیشتر شود، بلکه میتوانیم از طریق دستیابی به اهداف چالشبرانگیز، اعتمادبهنفس خود را بالا ببریم.
blogofski
اگر هیچگاه نگران ناامیدکردن دیگران نباشیم، احتمال اینکه آنها را واقعاً ناامید کنیم بیشتر است.
blogofski
غرور، جهالتِ همراه با اعتقاد راسخ است. تواضع، فیلتری نفوذپذیر است که تجربیات زندگی را جذب کرده و آنها را به دانش و خِرد تبدیل میکند، اما غرور یک سپر لاستیکی است که تجربیات زندگی پس از برخورد به آن کمانه میکنند.»
blogofski
«جهل و نادانی عموماً بیشتر از علم و آگاهی موجب اعتمادبهنفس میشود.»
چارلز داروین
blogofski
نفرین دانش این است که ذهن ما را نسبت به آنچه نمیدانیم میبندد.
blogofski
افراد هرچه باهوشتر باشند، محکمتر زمین میخورند
blogofski
حجم
۲٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۳۱۳ صفحه
حجم
۲٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۳۱۳ صفحه
قیمت:
۴۹,۰۰۰
۱۴,۷۰۰۷۰%
تومان