بریدههایی از کتاب تعلق
۴٫۹
(۴۶)
ریشهٔ تزلزل انسان، ارتباط او با آرزوهای آسیبپذیر است. وقتی به آسیبپذیر دل بستی، تو هم آسیبپذیر میشوی؛
محمدرضا میرباقری
«منِ» هر کسی یعنی تعلق و آرزوی او
محمدرضا میرباقری
سیرشدن از دنیا رأس حرکت انسان و اساس جهتگیری و مقدمهٔ آزادی انسان است.
محمدرضا میرباقری
ریشهٔ حرکت انسان آرزوی اوست
محمدرضا میرباقری
اما اگر این آرزو متناسب نبود، تا موقعی که در این امد است رشدش میدهد. از این امد که گذشت، این آرزو بهجای اینکه او را رشد بدهد، او را متوقف میکند، حبس میکند، خفهاش میکند.
مگر پوستهٔ تخم مرغ حافظ آن نیست؟ مگر پوسته نیست که جوجهٔ درون خودش را حفظ میکند؟ تا موقعی که این جوجه هنوز بال و پر نگشوده، این پوسته برایش بهترین است؛ اما همینکه جان گرفت این پوسته برایش بدترین است. این آرزو تو را حفاظت میکند، تا موقعی که زیر شعاع آن هستی؛ اما همینکه رشد کردی باید عوضش کنی، باید بشکنی این آرزو را. اگر تو او را نشکنی، او تو را خواهد شکست
Ali
ریشهٔ آرزو دو چیز است: یکی آگاهی انسان، یکی برخورد متعهدانهٔ انسان. اگر انسان با تعقل و با نور با آرزو برخورد کند، درعینحال که آن آرزو او را حرکت میدهد، خود این حرکت، از طریق رشد آگاهی، موجب تغییر آرزو میشود و انسان سیر میکند.
محمدرضا میرباقری
«فَإِنَّ اَلْبُخْلَ وَ اَلْجُبْنَ وَ اَلْحِرْصَ غَرَائِزُ شَتَّی یَجْمَعُهَا سُوءُ اَلظَّنِّ بِاللَّهِ».
میگوید تو وقتی به خدا بدگمان میشوی، ظرفت را پشت به خدا میگیری و سوءظن به او داری؛ پس از رحمت او بینصیب میشوی. وقتی اینچنین شدی، بخیل میشوی، ترسو میشوی، حریص و تنگنظر میشوی. ریشهٔ اخلاقیات را اعتقادیات میداند. وقتی جهت انسان عوض میشود، کل اخلاق انسان عوض میشود.
Ehsanirani_ir
(هُوَ الْأَوَّلُ وَ الْآخِرُ وَ الظَّاهِرُ وَ الْبَاطِنُ وَ هُوَ بِکلِّ شَیْءٍ عَلِیمٌ).
کاربر ۳۵۹۳۵۴۹
(یُؤْتِی الْحِکْمَةَ مَنْ یَشَاءُ وَ مَنْ یُؤْتَ الْحِکْمَةَ فَقَدْ أوتیَ خَیْراً کَثِیراً وَ مَا یَذَّکَّرُ إِلاَّ أُولُوا الْأَلْبَابِ)
[خدا] به هر کس که بخواهد حکمت میبخشد، و به هر کس حکمت داده شود، به یقین، خیری فراوان داده شده است؛ و جز خردمندان، کسی پند نمیگیرد.
mohaddese
صادق هدایت که مضار دنیا را دیده، ظلمها، تعدیات، کارهای بیهوده را دیده، دلخوشیها را بیمعنا دیده و لذتها را بیمحتوا دیده است. از این نظر، از آنچه مردم به آن دل بستهاند دل بریده؛ اما آن جهتی را که باید بعد از دلکندن از دنیا به آن دل ببندد، نیافته است. با خدا آشنا نشده و به این هم بدبین شده و آن را دکان دیگری فرض کرده است؛ یعنی عالم را یک سلسله خدعه و نیرنگ و یک سلسله رنج و اَلَم دیده است. به این جهت دست از دنیا کشیده است و علت اینکه پنج بار خودکشی میکند تا بار پنجم موفق به این کار میشود، همین است.
Ehsanirani_ir
گور پدران پوسیده، تو را مغرور کرده یا به آرامگاه مادرانتان مغرور شدهاید؟ مگر جلوی چشم تو، دنیا پدر و مادر تو را به خاک نکشید و به این ترتیب، صادقانه به تو نگفت که این دنیایی است گذشتنی و تمامشدنی و هویت خودش را برای تو فاش نکرد؟ پس او تو را گول نمیزند و صادقانه با تو برخورد میکند. تو با او صادقانه برخورد نمیکنی. روی این مسئله انگشت گذاشت که دنیای انسان در خود اوست، نه در خارج او.
Ali
علی (ع) در یکی از خطبههای نماز جمعهاش فرمود: «دنیا را ترک کنید و تنافُس در عزّش نداشته باشید. او ترک میکند شما را، هرچند شما نخواهید او را ترک کنید.»
shariaty
«ای آنکه خانه در ره سیلاب میکنی»، تو به این دلیل که خانهات در معرض هجوم این آسیبهاست، مضطربی. اگر خودت تیشه برداری و این آرزوی دهطبقه را که عمارتی در ذهن توست خودت ویران کنی، قبل از اینکه ویرانش کنند، دیگر ضربهها و زلزلهها تکانت نمیدهد؛ چون این زلزلهها به جان آرزوهای تو میافتند و چون تو دل به آرزوها بستی، وقتی آرزو تکان میخورد، تو هم تکان میخوری.
ریشهٔ تزلزل انسان، ارتباط او با آرزوهای آسیبپذیر است. وقتی به آسیبپذیر دل بستی، تو هم آسیبپذیر میشوی؛ به لرزهپذیر دل بستی، لرزهپذیر میشوی. انسان اگر وحشت میکند، باید ریشهٔ این وحشت را پیدا کند. ریشهٔ آن در آرزوی اوست. از این وحشت دارد که آنچه مدتی به فکرش بوده و به خاطرش زحمتها کشیده و در مسیرش قدمها برداشته است، فرو بریزد. هروقت خطری او را تهدید میکند، احساس میکند که خطر، «خودش» را تهدید کرده است.
:) ...
انسان بدنی دارد به وسعت آرزوهایش. از این جهت وقتی به متعلقاتش آسیبی میرسد او رنج میکشد؛
جوان انقلابی
آنچه انسان را میلغزاند خارج از او نیست، که در خود انسان است. تو باید دنیا را در خودت دفن کنی و با دنیا در داخل خودت به جنگ بپردازی. دشمن تو بیرون از تو نیست و جدای از تو نیست. اگر تو بیرون را نشانه بگیری، از درون میخوری! به انسان میگوید: تیر از درون تو به تو میخورد. در بیرون، تیراندازی نیست. دنیای پیرامون را نشانه نگیر؛ برگرد به خودت و دنیا را در خودت بیاب و ریشهٔ مذمت را در وجود خودت کشف کن و آن را از خودت ریشهکن بکن.
Ali
سفر «من الحق الی الحق بالحق»، در آنجا جز حق هیچ چیز نیست و سفر آخری است. در این سفر، شبهات برطرف شده و انسان شناخته است که همه چیز مربوط به حق است و هر چیزی را که انسان در آنجا میبیند چهرهٔ حق و اسم حق و ظهور حق است و گیج نمیشود در این عالم سرکش که مقصد غایی او سفر چهارم است.
کاربر ۳۵۹۳۵۴۹
«راه یقین» یعنی تمرکز و تأمل در وحدت و دیدن کثرت از دریچهٔ وحدت
کاربر ۳۵۹۳۵۴۹
انسان اگر بخواهد در راهی مقاومت و بر آن مداومت کند و سر برنگرداند، باید بر آن راه احاطهٔ کامل داشته باشد.
m.m.attarian
وقتی میخواهی ملتی را آزاد کنی، آگاهش
کاربر ۳۵۹۳۵۴۹
ریشهٔ تزلزل انسان، ارتباط او با آرزوهای آسیبپذیر است. وقتی به آسیبپذیر دل بستی، تو هم آسیبپذیر میشوی؛
کاربر ۵۷۱۸۵۱۹
حجم
۱۰۴٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۳۲ صفحه
حجم
۱۰۴٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۳۲ صفحه
قیمت:
۵۵,۰۰۰
۲۷,۵۰۰۵۰%
تومان