بریدههایی از کتاب درمان شوپنهاور
۴٫۱
(۳۱۵)
شوپنهاور میگوید سرنوشت زن بسیار جذاب نیز همچون مرد بسیار عاقل و باهوش، تنها زندگی کردن است، چون سایر افراد، از شدت حسادت کور میشوند و نمیخواهند فرد برتر از خود را ببینند. بنابراین چنین زن و مردی، هرگز دوست صمیمی همجنس ندارند.
amusic1983
انسان عاقل، نباید زندگی خود را صرف کسب محبوبیت بکند. چنین هدفی، پوچ است. محبوبیت هرگز به مفهوم درست یا خوب بودن نیست، بلکه برعکس، معنای همتراز بودن با سایرین و کمعقل شدن میدهد. بهتر است انسان در درون خویش به دنبال هدف و ارزش بگردد.
amusic1983
هیچ انسانی در پایان عمر، در صورتی که سالم و دارای قدرت ذهنی مناسب باشد، هرگز آرزو نمیکند که زندگی را از سر گیرد و ترجیح میدهد نیستی کامل را انتخاب کند.
@shaparak
درمان زمانی آغاز میشود که سرزنش به پایان برسد و احساس مسؤولیت، جای آن را بگیرد.
کاربر ۳۵۸۲۱۸۳
یکی از سه اصل شوپنهاور که کمک زیادی به من کرده، این است که خوشبختی نسبی از سه منبع منشعب میشود: آنچه هستی، آنچه داری، و آنچه به نظر دیگران میآیی. آرتور اصرار دارد که تمرکز باید تنها بر نخستین مورد باشد و نباید بر دومی و سومی، یعنی آنچه داریم و آنچه به نظر دیگران میآییم، سرمایهگزاری کرد، زیرا تسلطی بر آنها نداریم و آنها از ما گرفته میشوند، درست همچون سالخوردگی محتومی که زیبایی را از ربهکا میگیرد. در واقع شوپنهاور میگوید داشتن، عملی وارونه انجام میدهد و اغلب اوقات، صاحب ما میشود.
@shaparak
اگر رازی را نهفته نگهدارم، زندانی من میشود؛ اگر افشا کنم، من زندانی آن میشوم. آرامش، میوه درخت سکوت است.
کاربر ۳۵۸۲۱۸۳
پایان واقعی هر ماجرای عاشقانه، هرچند دو طرف از آن غافل شدهاند، جز به دنیا آوردن طفل نیست. بنابراین بشر در اینجا، تنها توسط غریزه هدایت میشود، در حالی که تصور میکند در پی دستیابی به اوج لذت است... »
شوپنهاور اصول مربوط به انتخاب همسر را با جزئیات بسیار، توضیح میدهد: «هرکس، عاشق آنچه میشود که خود فاقد آن است. »
بارها تأکید میورزد که انتخاب، از پیش و با دست نبوغآسای انسان انجام میشود: «انسان توسط روح زیستشناسانه به تسخیر درآمده، تحت سلطه آن قرار گرفته، و از خویشتن جدا شده است، زیرا هرگز به دنبال علایق خود نمیرود، بلکه به دنبال خواستههای فرد سومی میرود که در آینده به دنیا میآید. »
itshirin
تنها راه حفظ برتری در روابط انسانی، حفظ استقلال فردی است.
@shaparak
دارایی درونی انسان، هرچه بیشتر باشد، از سایر افراد، کمتر میخواهد.
@shaparak
همه ما محکوم به چرخیدن ابدی با چرخ امیال خود شدهایم. آرزویی میکنیم، به دست میآوریم، از لحظه گذرای موفقیت لذت میبریم، خیلی زود دلزده میشویم، و سپس «خواسته» و آرزوی دیگری از راه میرسد. راه جلوگیری از این چرخش، تحقق یافتن آرزوها نیست. باید از روی چرخ، پایین پرید.
faezehswifti
سقراط آشکارا میگوید: «اگر میخواهی خوب زندگی کردن را بیاموزی، باید خوب مردن را یاد بگیری».
Taraneh Mehregan
خوشبختی نسبی از سه منبع منشعب میشود: آنچه هستی، آنچه داری، و آنچه به نظر دیگران میآیی. آرتور اصرار دارد که تمرکز باید تنها بر نخستین مورد باشد و نباید بر دومی و سومی، یعنی آنچه داریم و آنچه به نظر دیگران میآییم، سرمایهگزاری کرد، زیرا تسلطی بر آنها نداریم و آنها از ما گرفته میشوند
faezehswifti
اغلب انسانها هنگامی که در انتهای عمر، به گذشته نگاهی میاندازند، متوجه میشوند که زندگی ناپایداری را گذراندهاند. هنگامی که میبینند آنچه را از دست دادهاند، بدون اینکه ارزش آن را بدانند یا از آن لذت ببرند، جز زندگی نبوده، دچار شگفتی میشوند. چنین انسانی، فریب خورده از امید واهی، رقصان به آغوش مرگ میرود.
@shaparak
آنچه را دشمن نباید بداند، به دوست نگویید.
faezehswifti
اگر رازی را نهفته نگهدارم، زندانی من میشود؛ اگر افشا کنم، من زندانی آن میشوم. آرامش، میوه درخت سکوت است.
faezehswifti
«انسان توسط روح زیستشناسانه به تسخیر درآمده، تحت سلطه آن قرار گرفته، و از خویشتن جدا شده است، زیرا هرگز به دنبال علایق خود نمیرود، بلکه به دنبال خواستههای فرد سومی میرود که در آینده به دنیا میآید. »
faezehswifti
حضور مرگ، مرد را به برداشتی متفاوت و در عین حال، روشنگرانه ترغیب میکرد.
Taraneh Mehregan
عبارات نیچه، به انسان توصیه میکند که باید چنان زندگی کرد که برای تکرار ابدی زندگی مشتاق ماند.
Taraneh Mehregan
«به کمال رساندن زندگی شخصی»، از میزان اضطراب ناشی از مواجهه با مرگ، میکاهد.
کاربر ۲۱۱۷۷۷۲
«هرکس میخواهد همه چیز بشود، نمیتواند هیچ چیز باشد. »
faezehswifti
حجم
۳۵۵٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۴۲۴ صفحه
حجم
۳۵۵٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۴۲۴ صفحه
قیمت:
۵۹,۰۰۰
۴۱,۳۰۰۳۰%
تومان