بریدههایی از کتاب فلسفی زیستن
نویسنده:جوناس سالزجیبر
مترجم:نازنینفاطمه سوداگر
انتشارات:انتشارات شمشاد
دستهبندی:
امتیاز:
۳.۹از ۱۲۹ رأی
۳٫۹
(۱۲۹)
«صبحگاهان که از خواب برمیخیزی، بهخود یادآور شو: امروز با بیهودهگویان، ناسپاسها، خودشیدایان، دروغگویان، رشکورزان و فرومایگان روبهرو خواهم شد. اینان به این رنجها دچارند، از آن رو که تفاوت میان خیر و شر را نمیدانند.»
مارکوس آئورلیوس
mary
نویسندگان معاصری هم، در سالهای اخیر، فرایند شکوفایی دوبارهٔ مکتب رواقی را، با آثار خود، تسریع کردند. افرادی چون پیر هادات، ویلیام ایرواین، دونالد رابرتسون و خصوصاً رایان هالیدی.
Anahid
«نخست تصمیم بگیرید چه میخواهید بشوید و آنگاه هر آنچه که ضرورت است را انجام دهید.»
اپیکتتوس
hamex
«آه ای دنیا! با هر نوایی که مینوازی، بس همآهنگم، مرا هیچ چیز، نه بههنگام است و نه بیهنگام، آنگاه که تو را به گاه باشد. آه ای طبیعت؛ هرآنچه که فصلهای تو ارزانی دارند، مرا بهسانِ میوه است.»
مارکوس آئورلیوس
mary
همواره دو اصل را مدنظر داشته باشیم:
۱- هیچ نیک و بدی در کار نیست، مگر آنکه ما آن را پدید آوریم.
۲- نباید بکوشیم که از اتفاقات پیشی بگیریم، بلکه باید از پی وقوع آنها، وارد میدان عمل شویم. سرسختی بیهوده است.
اتفاقات را همانطور که هستند بپذیرید، اما بهترین بهره را از دل آنها برکشید، زیرا قدرتِ این را دارید.
mary
«دقیقاً در اوقات فراغتِ بال و تنآساییست که آدمی باید برای مقابله با شرایط اضطرار، خویشتن را مقاوم و آبدیده سازد. دقیقاً همان لحظاتی که بخت روی خوشش را نشان میدهد، انسان باید قادر باشد تندخویی و غضب او را نیز در تجسّم درآورد. سربازان در روزهای صلح است که رزمایش میکنند، از سنگرها بالا میروند، بیآنکه دشمنی آن سوی خاکریز در کمین باشد. خود را با تقّلا و پیکار فرضی از رمق میاندازند. همه و همه به این امید که در زمان ضرورت، همانگونه پیکار کنند. اگر از آن دسته مردمانی هستید که در مواجهه با مصائب شانه خالی میکنید، پیش از فرارسیدن آن، خود را مهیّا کنید.»
حسن حیدری
تا جایی که ممکن است میباید فاصلهٔ میانِ آنکه میتوانستیم باشیم با آنکه در این لحظه هستیم را کاهش دهیم. چطور میتوان به این نقطه رسید؟
mary
زمانی میتوان چالشها را حل و فصل کرد که به لحاظ روانی، خاطر آرام داریم و نگذاریم هیجانات، نیرویمان را به تحلیل بَرد.
Dexter
سنکا از اپیکتتوس میپرسد: «فلسفه چیست؟ آیا چیزی غیر از مجهزشدن برای رویارویی با پیشامدهاست؟» بله!
Dexter
«صبحگاهان که از خواب برمیخیزی، بهخود یادآور شو: امروز با بیهودهگویان، ناسپاسها، خودشیدایان، دروغگویان، رشکورزان و فرومایگان روبهرو خواهم شد. اینان به این رنجها دچارند، از آن رو که تفاوت میان خیر و شر را نمیدانند.»
مانی
پدیدهها گذرا هستند. تا جایی که از آن برخوردارید از آن لذت ببرید. اگر هیچ واقعهٔ دیگری هم آن را از شما بازنستاند، مرگتان به آن پایان خواهد داد.
مانی
ماهیت زندگی، دشواربودن آن در اکثر اوقات است
مانی
اساساً رخدادهای بیرونی به خودیِ خود معنایی ندارند، درک و دریافت و در نهایت داوریِ ماست که به آنها معنا میبخشد و به امری نیک یا نکوهیده تبدیلشان میکند.
مانی
«شخصیت بر زیبایی ظاهر ارجحیت دارد.»
مانی
«ویران شدن، که عبارت است از اینکه احساس کنیم یک حادثه کمرمان را شکست و ما را در بهت و ناباوری فرو برد. حکایت از این دارد که ما تا چه میزان احتمال وقوع یک حادثه را غیرمحتمل میدانستیم.»
fateme1ghaderi
دلیل کنار نیامدن با فقدانها این است که از ابتدای امر، آگاهی نداریم که شاید از دست بروند.
fateme1ghaderi
«تنها ضامن یک شادمانی جاودانه توأم با سبکبالی، داشتن شخصیتی مثمرثمر و ممتاز است.»
Martha'e Dark
اگر اطرافیان را در نظر بگیریم، افراد بیشماری را میبینیم که در تحقق رویاهایشان، صاحب عمارتهای بزرگ آنچنانی، ماشین پورشه ۹۱۱ و یا شغلهای پردرآمد شدهاند، اما همچنان نمیتوان گفت احساس خوشبختی ایشان بیش از زمانیست که آپارتمان نمور، ماشینی فرسوده یا شغلی کمدرآمد داشتند. دستورالعمل زندگی این افراد از این قرار است: کار سختتر موجب موفقیت خواهد بود، موفقیت نیز مساویست با خوشبختی. یا اینکه اگر من فلان و بهمان را به دست بیاورم / به سرانجام برسانم یا از آن خودِ کنم، در آن صورت شادمان خواهم شد. مسئله اینجاست که شکست چنین دستورالعملی روشن است. زیرا مردمان پس از سالها دنبالهروی از آن، از خود میپرسند: همهٔ آنچه زندگی به ما ارائه میدهد، همینهاست؟!
خیر، اینها همه چیز نیست. مسئله این است که همهٔ مردمان هرچه بالغتر میشوند، الزاماً شادتر نخواهند بود و به هیچوجه به خودشکوفایی نخواهند رسید. آنها زندگی را بهطور ملامتآوری، در یک مسیر مبهم، سلانهسلانه پیش میبرند. هنگامی که به دههٔ هشتاد زندگی میرسند، از زمانی که در دههٔ بیست زندگی بودند، شادمانتر نیستند و خطاهای خود را همچنان تکرار میکنند.
لنی
انجام کار نیک در طبیعت ماست و تنها محضخاطر پسندیده بودن عمل بایست آن را انجام داد.
Juror #8
زندگی توأم با فضیلت این است که در تجلّی بخشیدن خودِ آرمانی، در لحظهبهلحظهٔ زندگی پیشرفت کنیم و به تکامل برسیم.
Juror #8
حجم
۳۳۳٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۹۱ صفحه
حجم
۳۳۳٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۹۱ صفحه
قیمت:
۵۷,۰۰۰
۲۸,۵۰۰۵۰%
تومان