بریدههایی از کتاب مینیمالیسم دیجیتال
۴٫۰
(۱۱۶)
هدفِ این کتاب شناساندنِ مینیمالیسمِ دیجیتال است و این شامل کاوشی دقیقتر دربارهٔ آنچه از شما میخواهد و علت نتیجهدهندگیِ آن است. بعد درصورتیکه فکر میکنید این فلسفه برایتان مفید است و درست کار میکند، نحوهٔ پذیرش و بهکارگیریِ آنرا به شما یاد میدهد.
golnooshkaaf
برای رسیدن به این هدف، کتاب را به دو بخش تقسیم کردهام. در بخش اول فلسفهٔ زیربناییِ مینیمالیسمِ دیجیتال را توضیح میدهم که با بررسیِ دقیقترِ نیروهایی شروع میشود که زندگیِ خیلیها را بهطور فزایندهای غیرقابلتحمل کرده و در ادامه به موشکافیِ دقیقِ فلسفهٔ مینیمالیسمِ دیجیتال میپردازم و توضیح اینکه چرا آنرا راهحل مناسبی برای مشکلات دنیای فوقِ مدرن میدانم.
golnooshkaaf
فلسفهٔ معاشرتِ مکالمهمحور موضع سختتری میگیرد. استدلال میکند که مکالمه تنها نوع تعاملیست که در مدیریت روابط اجتماعی قابلقبول است. این مکالمه میتواند شکل یک ملاقاتِ رودررو را به خود بگیرد یا میتواند یک گفتوگوی ویدئوییتصویری و یا یک تماس تلفنی باشد
Hanieh
سطح بالای رضایتِ ناشی از راحتطلبی کوتاه و گذراست و نارضایتیِ ناشی از کنارگذاشتنِ چیزها، زودگذر. اما فروغ پرمعنایی که از اقدام آگاهانه برای انتخاب آنچه از شما توقع توجه دارد، چیزیست که همواره باقی میمانَد.
Hanieh
روش تصمیمگیریِ محتاطانه از تأثیر عملیای که خودِ یک تصمیم میتواند بر زندگیِ افراد داشته باشد، خیلی مهمتر است.
Hanieh
مشکل این است که تغییرات کوچک برای حل مشکلات بزرگِ ما در ارتباط با فناوریهای جدید کافی نیستند. رفتارهای زیربناییای که امیدواریم برطرف شوند، در فرهنگ ما نهادینه شدهاند و همانطور که در فصل قبل هم بحث کردم، این رفتارها توسط نیروهای روانشناختیِ قویای حمایت میشوند که از غرایز پایهٔ ما استفاده میکنند. برای بهدستگرفتنِ دوبارهٔ کنترل اوضاع، نباید به چندین راهحل ساده اکتفا کنیم، بلکه باید ارتباطمان با فناوری را از ابتدا و با استفاده از ارزشهای عمیقِ درونیمان پایهگذاری کنیم.
Hanieh
فناوریهای جدید و داغی که در یک دههٔ اخیر ظهور پیدا کردهاند، بهویژه برای ایجاد اعتیاد رفتاری مناسباند و افراد را به استفادهٔ بیشازحدی که فکر میکردند مفید و از نظر ذهنی سالم است، سوق میدهند. درحقیقت همانطور که افشاگران و محققانی مثل تریستان هریس، شان پارکر، لیا پرلمن و آدام آلتر بیان میکنند، این فناوریها در بیشترِ موارد طوری طراحی شدهاند که تشدیدکنندهٔ این نوع اعتیاد رفتاری باشند. استفادهٔ بیاختیار و اجبارگونه در این مورد خاص، ضعف شخصیت به حساب نمیآید، بلکه برعکس نمایانگر یک برنامهٔ تجاری و منفعتطلبانهٔ عظیم و ازپیشتعیینشده است.
Hanieh
بخش مهمی از جوابِ این سؤال که چطور این اتفاق افتاد، این است که خیلی از این ابزارهای جدید هرگز آنچنان که در نگاه اول به نظر میرسد معصوم نیستند. مردم بهدلیل تنبلی و بیهدفبودنشان نیست که تسلیم صفحهنمایش گوشیهاشان میشوند، بلکه بیلیونها دلار سرمایهگذاری شده تا آدمها به دام فضای مجازی بیفتند و هیچ راه گریزی از آن نداشته باشند.
پیشتر هم به این موضوع اشاره کردهام. انگار پایمان لیز خورده، عقبعقب رفتهایم و توی دامِ این زندگیِ آنلاین افتادهایم؛ چیزیکه جزو برنامه نبود. همانطور که در ادامه اشاره خواهم کرد، به تعبیر دقیقتر، شرکتهای سازندهٔ دستگاههای گرانقیمت و کسانیکه از جلبتوجه همگانی سود میبرند، ما را هُل دادند وسط این معرکه؛ چراکه خیلی خوب فهمیده بودند چه امکان بالقوهای برای کسب درآمد از فرهنگ سلطهٔ گجتها و نرمافزارها بر زندگیِ ما وجود دارد.
impegahh
اگه بخوایم با خودمون صادق باشیم، باید بگم چککردن تعداد "لایک"ها شده شکلِ امروزیِ سیگارکشیدن.»
حسین رمضانی
«در دنیا زندگی کنید؛ بدون اینکه دچار خواستهای دنیوی شوید
mh.ranjbari
«ما موجوداتِ بهشدت اجتماعیای هستیم که هرگز نمیتوانیم نسبتبه نظرِ اطرافیان در موردمان بیاعتنا باشیم
mh.ranjbari
بیشترِ اوقات هزینهٔ چیزهای غیرضروریای که زندگیمان را با آنها شلوغ میکنیم، خیلی بیشتر از منافع کوچکیست که هر کدام از این اضافات قرار است برای ما داشته باشد.
negar
برای همین است که غرقشدن در فضای مجازی خطرناک محسوب میشود. هر فردی ممکن است با اندکسودی که از این برنامهها و سرویسهای جدید دریافت میکند، فریب بخورد و هزینههای گزافی را که بابت آنها میپردازد، نادیده بگیرد؛ هزینهای که از مهمترین داراییِ ما کم میکند: لحظهبهلحظهٔ عمرمان.
negar
«هزینهٔ هر چیز، میزانِ زمانیست که من اسمش را "عمر" میگذارم؛ چیزیکه باید آنرا فوراً یا در طولانیمدت با چیزیکه میخواهید معاوضه کنید.»
negar
افراط حقیقی مدتزمان طولانیایست که آدمها صرف خیرهشدن به صفحهنمایش گوشیهاشان میکنند.
sayeshyni
اگه بخوایم با خودمون صادق باشیم، باید بگم چککردن تعداد "لایک"ها شده شکلِ امروزیِ سیگارکشیدن.»
azar
آدمها به فیسبوک ملحق شدند تا با دوستهاشان در سراسر جهان در ارتباط باشند اما نتیجه این شد که دیگر نمیتوانستند بدون چشمبرداشتن از صفحهٔ گوشیشان، با دوستی که آنطرفِ میز ـ درست روبهروشان ـ نشسته بود، مکالمهای چنددقیقهای برقرار کنند.
معصومه
با تحکم از همهٔ فناوریها میخواهد: «به ما خدمت کنید، نه به تبلیغات!» و همینطور شروع کرد به انتشار هشدارهایش دربارهٔ این موضوع که معلوم نیست شرکتهای فناوری میخواهند تا کجا این "ذهنربایی" را ادامه دهند
arash
«مهندسهای سیلیکانولی دارن برنامه مینویسن یا ذهن مردم رو برنامهریزی میکنن؟!»
و هریس جواب میدهد: «ذهن مردم رو برنامهریزی میکنن. لابد شنیدین که میگن "فناوری بهخویِخود بد نیست و خنثیست. این ماییم که از اون استفادهٔ نادرست میکنیم" ولی این موضوع حقیقت نداره...»
کوپر میپرد وسط حرفش و میپرسد: «فناوری خنثی نیست؟»
«خنثی نیست، تازه برعکس طوری سازماندهی شده که با امکانات مختلفی که در اختیار شما قرار میده، بیشترین میزان وقتتون رو به خودش اختصاص بده و این همون چیزیه که ثروت رو به جیب سازندههاش سرازیر میکنه.»
azar
. مردم بهدلیل تنبلی و بیهدفبودنشان نیست که تسلیم صفحهنمایش گوشیهاشان میشوند، بلکه بیلیونها دلار سرمایهگذاری شده تا آدمها به دام فضای مجازی بیفتند و هیچ راه گریزی از آن نداشته باشند.
azar
حجم
۲۸۲٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۲۲۱ صفحه
حجم
۲۸۲٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۲۲۱ صفحه
قیمت:
۵۵,۰۰۰
۱۶,۵۰۰۷۰%
تومان