بریدههایی از کتاب حرکت در مه
۳٫۷
(۷۸)
«ده سال طول میکشد تا یکشبه موفق شوید.»
A oldman
صادق هدایت را خوانندگانْ نویسندهٔ معروفی نکردند؛ مجتبی مینوی از طریق بیبیسی این کار را کرد.
A oldman
باید ده هزار ساعت تمرینِ نوشتن کرده باشد. پس اگر بخواهیم ادبیاتی در سطح جهان بیافرینیم، باید در فاصلهٔ بین شانزده تا بیست و هفتسالگی روزی نُه ساعت تمرین نوشتن کنیم؛ و مثل روز روشن است که چنین نیست. پس بدیهی است که ادبیاتی بسیار پایینتر از سطح شاهکارهای جهانی داشته باشیم. که داریم.
A oldman
رمانهای ایرانی (بهخصوص در دو دههٔ گذشته) بیشتر دلنوشته هستند تا
متن ادبی. نویسندگانی خسته و بیهدف که ناشرانی را مجاب کردهاند تا خاطرههایی را به عنوان رمان چاپ کنند.
A oldman
خواهش میکنم شما هم از این به بعد خودتان را دستمایهٔ شوخی آدمهای باهوش قرار ندهید و نگویید که فلان اثر بیمحتواست. عاقل باشید و بگویید «فلان اثر فلان محتوا را دارد، اما بهنظر من و به این دلایل، محتوایی است بهدردنخور، دمدستی، محافظهکارانه یا ارتجاعی.»
A oldman
بسیار گفته شده که «میان واقعیت و داستان تفاوت قایل شوید.» اما حقیقت این است که چیزی جز داستان وجود ندارد. در واقع، واقعیات یعنی داستانِ ما از واقعیات.
A oldman
مشکلِ اصلیِ نویسندگانِ ما ندانستن تکنیکها و قواعدِ نویسندگی نیست؛ شیوهٔ زندگی کردن و اندیشیدن همچون یک نویسنده است
کاربر ۱۰۰۰۷۳۱
وقتی زبانِ یک فرهنگ زنده بماند، تفکرِ آن هم پویا میشود؛ و وقتی شیوهٔ تفکر ملتی تحرک داشته باشد، در کردار هم شاد، سرزنده و روشن میماند.
A oldman
حکایتی است معروف از جویس که هنگام نوشتن بیداری فینیگانها صفحات رمانش را به مترجم فرانسهاش، که اتفاقاً بسیار فاضل و باسواد بود، میداده تا بخواند. هر جای رمانش را که این مرد صبور میفهمیده، آنقدر تغییر میداده تا نفهمد
A oldman
گاه میپندارم که تنها عرصهٔ آزادی در سراسر تاریخ بشر، که عرصهٔ تاختوتاز همهٔ بایدها و نبایدهای ایدئولوژیهاست، عرصهٔ آفرینش هنری است.
صدیقه
تکنیک بدون دانستن تئوری به ابزاری میماند که آن را در اختیار داریم اما سر درنمیآوریم دقیقاً باید با آن چه کنیم. مثلاً برای خودِ من گاه پیش آمده که سنجاققفلی را به جای خلالدندان به کار بردهام. بعضی وقتها همان کارکرد را داشته اما یکبار هم باعث شد کارم به متخصص لثه و جراحی بکشد.
A oldman
ورزش تقریباً به اندازهٔ مواد مخدر دوپامین در بدن آزاد میکند.
little miss
یک پسر ایرانی و یک دختر عراقی، با رابطهای شدیداً عاطفی و در آستانهٔ ازدواج. جنگ شروع میشود و هشت سال ادامه مییابد. در پایان، این دو بهرغم وجود زخم جنگ باهم ازدواج میکنند. مضمون او این بود «عشق مهمتر از وطن است، زیرا در انتخابِ معشوق اختیار با توست اما در انتخاب وطن، نه.»
محمد علی بخشی
افلاتون معتقد بود که وصل موجبِ مرگ عشق است زیرا انسانها ذاتاً خودخواهاند. یعنی بهمحض ازدواج عاشق و معشوق، عشق از میان آنان رخت برمیبندد.
محمد علی بخشی
اولین پاورقینویس بزرگ روسیه، داستایفسکی است، اولین پاورقینویس بزرگ انگلستان چارلز دیکنز و اولین پاورقینویس بزرگ فرانسه الکساندر دوما
F.saljoughi
همان جایی که شکستن قواعد، تمسخرِ بایدها و نبایدها و به چالش کشیدن پیشانی عبوس هژمونی کمترین هزینه را دارد؛ و شاید راز پدید آمدن هنر و ماندگاریاش همین باشد.
صدیقه
خودتان را دستمایهٔ شوخی آدمهای باهوش قرار ندهید و نگویید که فلان اثر بیمحتواست. عاقل باشید و بگویید «فلان اثر فلان محتوا را دارد، اما بهنظر من و به این دلایل، محتوایی است بهدردنخور، دمدستی، محافظهکارانه یا ارتجاعی.»
نابغه
احساساتی یعنی کسی که متلوّن است و از نظر ما مدام نظرش را در مورد چیزها عوض میکند. درحالیکه او «نظرش» را دربارهٔ چیزها عوض نمیکند، بلکه احساسش در مورد چیزها عوض میشود. به عبارت دیگر، فرق اساسیاش با آدم احساسی و متفکر این است که نه براساس تحلیل دادهها عمل میکند نه براساس ارزشهایش که نقطهٔ نهایی آن از عقل میگذرد. بلکه دقیقاً براساس حسهایش تصمیم میگیرد یا واکنش نشان میدهد.
L'encre incolore
اندیشمند دیگری هم هست به نام آلفرد آدلر. آدلرِ روانشناس معتقد بود که وصل موجبِ قوام عشق است زیرا انسانها ذاتاً دیگرخواهاند.
محمد علی بخشی
خاطرتان باشد که ادبیاتِ آشنازدا برای تفکر هر ملت حکم اکسیژن را دارد برای خون انسان. چرا که افکار شما را تازه میکند و به شما حس زنده بودن میبخشد. زمانی که اندیشمندان، هنرمندان و ادیبان کشوری بتوانند با ذهنی باز زبان را به اختیار عقاید زنده و جدید درآورند روح ملت تازه میماند و دیگر بهسختی در قید تفکر بیگانه میافتد.
F.saljoughi
حجم
۱٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۷۲۰ صفحه
حجم
۱٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۷۲۰ صفحه
قیمت:
۱۶۲,۰۰۰
۸۱,۰۰۰۵۰%
تومان