بریدههایی از کتاب دوپامین، مولکولی با خواص شگفت انگیز
نویسنده:دانیل ز. لیبرمن، مایکل ای. لانگ
مترجم:محمداسماعیل فلزی
انتشارات:انتشارات مازیار
دستهبندی:
امتیاز:
۴.۰از ۳۷۸ رأی
۴٫۰
(۳۷۸)
در مقام عشق دوپامین فقط یک آغازگر است و هرگز ما را به نقطه پایان و رضایت تام نمیرساند و فقط میگوید: «بیشتر».
saaadi_h
به زبان عام «مهم» بودن چیزی به معنی ارتباط داشتن آن با ترشح دوپامین است.
saaadi_h
واسطه درک حال، مواد شیمیایی خاصی به نام نوروترنسمیترهای «اینجا و اکنون» هستند. دوپامین ما را وادار میکند که با شور و شوق خواهان چیزی باشیم. اما سیستم «اینجا و اکنون» مغز به ما اجازه میدهد از آن چیز لذت ببریم.
saaadi_h
پارکینسون نوعی بیماری عصبی است که به دلیل کاهش دوپامین در مسیرهای عصبی مربوط به کنترل حرکت عضلات به وجود میآید.
saaadi_h
این ماهیت دوپامین است که همیشه میخواهد مقدار بیشتری از هر چیز را به دست آورد و همواره به سوی آینده مینگرد.
forbo
از دید دوپامین، داشتن مهم نیست، به دست آوردن مهم است. اگر مثل یک آواره زیر یک پل زندگی میکنید دوپامین کاری میکند که هوس داشتن یک خیمه به سرتان بزند. اما اگر در گرانترین عمارت جهان زندگی میکنید، دوپامین کاری میکند آرزو کنید که قصری روی ماه داشته باشید. دوپامین استانداردی برای خوب ندارد و دنبال رسیدن به هیچ خط پایانی نیست.
Ramtin
عواطف ما وقتی به اوج میرسند که به دنیایی سرشار از احتمالهای دلخواه فکر کنیم و زمانی دستخوش افول میشوند که با واقعیت مواجه شویم.
Ramtin
عشق نوعی نیاز، وسوسه یا انگیزه برای جستجوی بزرگترین موهبتهای زندگی است.
Ramtin
هنرهای زیبا و علوم پایه بیش از آنچه اغلب مردم تصور میکنند دارای جنبههای مشترک هستند. هر دو آنها با واسطه دوپامین امکانپذیر میشوند. شاعری که ابیاتی در وصف عاشقی سرخورده میسراید چندان تفاوتی با فیزیکدان ندارد که فرمولی درباره الکترونهای برانگیخته مینویسد. هر دو آنها برای انجام این امور باید بتوانند از دنیای حواس به جهان ژرف ایدههای انتزاعی راه پیدا کنند.
amir naseri
اعتیاد: به حدی بد است که فکرش را هم نمیکنید
درمان اعتیاد کار سختی است و حتی از درمان سایر بیماریهای اعصاب و روان نیز دشوارتر است. در مورد سایر بیماریهای روانی تردیدی نیست که بیمار دوست دارد بهبود پیدا کند. اما فرد معتاد خودش هم مطمئن نیست که میخواهد ترک کند یا نه. احساس چنین معتادی آدم را به یاد سن آگوستین میاندازد که زمانی دلباخته زنی جوان شده بود و دعا میکرد «خدایا به من تقوی بده، اما نه حالا.»
amir naseri
نتیجه اینکه حذف دوپامین اراده موشها را برای کار کردن تضعیف کرد. با انجام یک آزمایش دیگر ثابت شد که سرسختی و پشتکار (نه میزان علاقه) با تخریب دوپامین تغییر میکند.
amir naseri
معتادان آن قدر به مصرف ادامه میدهند تا مریض شوند یا پولشان تمام شود یا بمیرند.
amir naseri
در وضعیتهای عادی اگرچه فعال شدن دوپامین در مدار آرزو سبب تحریک انرژی، شوق و امید میشود اما احساس خوبی در فرد به وجود میآید. تا جایی که بعضی تمام زندگی خود را صرف جستجوی چنان حسی میکنند: حس انتظار و پیشبینی، حس بهتر شدن زندگی. مثلا برنامه دارید شام لذیذی صرف کنید، به دیدن دوستی قدیمی بروید، در حراج بزرگی شرکت کنید یا جایزه مهمی بگیرید - در همه این موارد دوپامین تخیل شما را به کار میاندازد تا بتوانید آینده دلخواه را در برابر چشم خود ببینید.
amir naseri
هدف این مدار دوپامینی تقویت رفتارهایی است که منجر به افزایش شانس بقاء و تولید مثل میشوند یا به زبان سادهتر در پیدا کردن جفت و غذا و غلبه بر رقیبان به موجود زنده کمک میکند.
amir naseri
به نظر او در پایان رشته این «چراها» به یک چیز میرسیم و آن سعادت است. هر کاری که انسانها انجام میدهند برای رسیدن به سعادت است.
amir naseri
عشقهای نخستین مانند سوار شدن بر چرخ و فلکی هستند که کنار پلی قرار دارد. آدم میتواند هر چند بار که دلش میخواهد سوار این چرخ و فلک شود و سفر کند. اما در پایان به جایی میرسد که سفرش را از آن شروع کرده بود.
amir naseri
از دید دوپامین، داشتن مهم نیست، به دست آوردن مهم است. اگر مثل یک آواره زیر یک پل زندگی میکنید دوپامین کاری میکند که هوس داشتن یک خیمه به سرتان بزند. اما اگر در گرانترین عمارت جهان زندگی میکنید، دوپامین کاری میکند آرزو کنید که قصری روی ماه داشته باشید.
amir naseri
یکی از گونههای (واریاسیونهای) ژن D۴ موسوم به ۷R است. افرادی که دارای گونه ۷R میباشند معمولا نوگرا هستند و از ملال و یکنواختی بیزارند و کافی است چیزی عجیب و غریب یا جدید باشد تا دنبالش راه بیفتند.
Amirhossein jabbari
وقتی چیزی که وجودش برای بقای ما مهم باشد برابر ما ظاهر شود، نیازی نیست به آن فکر کنیم. دوپامین ما را وادار میکند به طرف آن جلب شویم. مهم نیست که به آن چیز علاقه داشته باشیم یا در آن لحظه بدان احتیاج داشته باشیم یا نه. دوپامین به این چیزها اهمیت نمیدهد
کاربر ۹۳۵۹۹۵
فرایند سفر زمانی در ذهن پیوسته فعال است و در همه انتخابهای آگاهانه زندگی ما دخالت دارد. همه تصمیمهای مغز در باب آینده با واسطه سیستم دوپامین و مدلهایی که به کمک آن ساخته شده، انجام میگیرد، چه در حال اخذ تصمیم برای خرید همبرگر باشیم چه آنجا که شخص رییس جمهور میخواهد درباره شروع جنگ تصمیم بگیرد. سفر زمانی در ذهن، در «هر قدمی» که در زندگی برمیداریم دخالت دارد.
mehdi
حجم
۳۶۸٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۲۲۴ صفحه
حجم
۳۶۸٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۲۲۴ صفحه
قیمت:
۵۰,۰۰۰
۲۵,۰۰۰۵۰%
تومان